DAATH

A morálfilozófia két nagy tévedése közül az egyik, hogy birtokában vagyunk az igazságnak, a másik, hogy nincs igazság, amelynek birtokában lehetnénk.

James Q. Wilson

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (613 - 622)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. november 1. 23:14
 
 
Szalma lelőhelyek:

http://fressnapf.hu/termek/multifit_preselt_szalmaalom_20l
8Kg 2200Ft
(275 Ft/kg)

http://fressnapf.hu/termek/multifit_szalmaalom_60l
24Kg 4300Ft
(180 Ft/kg)

http://globalstone.hu/?modul=oldal&tartalom=1118844
15Kg 1500Ft
(100 Ft/kg)

Forró vízzel fellocsolni, letakarni, állni hagyni, önmagukban is alkalmasak nem kellenek adalékok de a tehéntrágya használ.

Laskához elég ez a forróvizes fellocsolás, majd hűlés után mehet is az oltás, más gombához nálam csak egy főzés után lett sikeres a kolonizálás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. november 1. 21:10
 
 
vki termeszett már gombát kókuszroston? spawnal beoltva, természetesen.

van 6 üveg spawnom és nem tudom mibe oltsam be. kokuszt egyszerübb lenne szerezni most mint szalmát vagdosni stbstb. legutobbi kísérlet az 4,5 bulk szubsztrát volt (kókuszrost 6 letermett pf-el beoltva). szőtte meg minden és 1 hónapot is állt, aztán néhány gomba termett rajta, amik már az inkubációs körülmények között elkezdtek és ennyi. ez a kókusz hibája lehetett? azért kérdem, mert szeretnék most több búzával vmit beoltani, de pl lószart (!) sehol nem találtam, vagy megfelelő tehéntrágyát (száraz, no fungicid).

itt is mehet az 1:3 ratio vagy van vmi különleges igénye, főleg tapasztalat érdekel.

vagy hogy hol szerezzek trágyát, ami jó :-)

ps: shroomery szerint a lótrágya után a kókuszrost a legtápdúsabb talaj. persze kinek-hogy jön be..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. november 1. 13:08
 
 
Köszönöm a tanácsokat. Kipróbálom majd a konyharuhás módszereket, bár kicsit munkásnak tűnik nagyobb mennyiségnél. Amit még próbáltam, hogy egy tepsibe tettem a főtt gabonát, vagy főtt rizst, stb, és a tűzhelyen melegítettem, hogy száradjon le, de azért ne égjen meg. Olyanra szoktam főzni, hogy ehető legyen, esetleg a közepe legyen keményebb, szárazabb. Oltani általában másnap szoktam, addigra lehűl a kuktában.

Az egykalapalattos erjesztéses tekről vannak valakinek tapasztalatai?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2011. november 1. 09:21
 
 
Korrupt:
Én úgy szoktam, hogy szűrőben addig rázogatom amíg már nem sok víz csöpög le egy rázásnál. Ekkor egy konyharuhára kiterítem, szépen eloszlatom és hagyom kicsit. Nézegetem közben, hogy mennyire nedvesek a szemek. Érdemes valami objektív szempont alapján megfigyelni. Ha úgy ítélem (tapasztalat alapján, a kísérletezést nem lehet elkerülni) hogy jó, akkor betöltöm az üvegbe.

Én jobban szeretem ha nedvesebbek a gabonák mert úgy tapasztaltam, hogy akkor sokkal gyorsabb mint szárazabb gabonáknál. (Álló víz az üveg alján kerülendő!) Tudom, nagyobb a fertőzésveszély is, de ha bevállt már a TEK és van egy biztos tiszta LC-d akkor én így csinálnám.
(Ha nagyon vizes lett a gabona, gyakrabban rázogasd, talán segít eloszlatni a vizet.)

Mindenképp várd meg míg lehűl a gabona sterilizálás után. Gondolj arra, hogy a gomba 40 fok felett megpurcan!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. október 31. 19:51
 
 
Korrupt:

Nekem bevált az egykalapalatt-on található köles recept. A lecsepegtetést úgy oldom meg, hogy a magokat (kihűlve) beteszem az üvegbe, majd egy konyharuhát a szájára téve fejjel lefelé fordítom. Így szépen felszívja a rongy a nedvességet. 5-6 percenként óvatosan száraz részre húzom az üveg száját, és mikor már nam annyira vizes a rongy az 5 perc pihi után mehet a kuktába.
Amúgy eddig azt kell mondanom, hogy a szemes barna rizs 2-3 evőkanál száraz perlittel megdobva jobban bevált, mint bármi más.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. október 31. 19:45
 
 
Fsre-ről rendeltem egy új printet (PESA). Viszont amit kaptam inkább hasonlított egy használt zsebkendőre, mint spóralenyomatra. Kicsit olyan a dolog, mint amit eláztattak és hagytak megszáradni. Eddig majdnem minden oltási kísérlet kudarcba fulladt, de most van 3 olyan pf cake ami legalább elkezdett szövetesedni. Ám ezek közül is baktérium-fertőzést kapott minimum 2.
Kérdésem:
Külön-külön helyeztem el őket egy-egy zacskóban. Azt remélem, hogy ha legalább egy termőtest tudna fejlődni, arról tudnék készíteni új, használható lenyomatot. Szerintetek ez működhet? Vagy élből fertőzött lesz az is?

Agaron is próbáltam, de nem indult el sem klón (Keepers Creeper), sem spóra. Asszem valamit nem jól csináltam (pedig követtem a receptet). Tehát ezzel sajna nem próbálkozhatok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. október 29. 21:59
 
 
Ismét nem sikerült a spawnom, most túl száraz lett, múltkor túl vizes volt. Van valamilyen általános gabona-víz arány, vagy állag, amiből lehetne tudni, hogy jó? Kicsit azon is aggódok, hogy mivel LC-vel oltok, azt a vizet fel tudja még szívni a gabona, ne maradjon az alján, stb. Amúgy 2 decit kb 2ml-el oltottam. A főtt gabonát sterilizálás előtt meg kéne várni, hogy kihűljön? A lecsepegtetés meg nem túl jól sikerül, hiába teszem szűrőbe, nem akar lecsepegni rendesen, ha megrázom, még jön belőle víz,de magától nem csepeg, ezért kevertem hozzá száraz macskaalmot, viszont azt szeretném elhagyni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 27. 11:22
 
 
3-4 jött le nekem szalmáról, pf sütivel oltva, de dobozva volt, nem nuggetbe (nem szamit sztem)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. október 26. 21:36
 
 
2 nuget megérte a kort, hogy a terráriumba kerüljön. Remélem a sütiknek megfelelő kondíciók a nugeteknek is megfelelnek majd. Viszont szeretném megkérdezni, hogy innentől kezdve mire számítsak? Mármint hény hullámot érdemes kivárni? Van-e valami extra dolog, amire oda kell figyelnem?
Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok, mert sok energiát fektettem a szalmás projektbe.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2011. október 12. 19:12
 
 
2.Én egy ~8mm átmérőjű lyukat szoktam a tetejére csinálni és abba tömök vattát. Ez így szokott működni. Csak ha összerázom időnként a spwant, felragad 1-2 szem bagona a vattacsomóra és ott is elkezdenek éldegélni... :)

3. Én áztatásnál még nem adom hozzá a szappant (ha egyáltalán fogok a pasztörizálás során, mostanság nem szoktam és így is 100%-os az eredmény) max. majd később. Let's grow.. videó szerint jó az átlagos mosogatószer.

Tipp: Én volt, hogy 2,5 napig áztattam kölest-szalmát (nem értem rá sterilizálni-pasztörizálni ^^) és nagyon durván beindult arrafelé az élet. Ekkor az endospórák kikelnek (-> élő bacik lesznek, mert eddig "hibernálva" voltak), de nem további endospórákat hoznak létre, hanem élő bacikat. Ezekkel tovább gangbangelnek. :)
Szalma áraztotta azt a tipikus istállószagot és habzott mint állat. :D
Köles csak habzott, de nagyon durván pöfékelték a gázokat. Kiráztam az üvegből, visszamentem 5 perc múlva és már megint jöttek fel hatalmas bubik.
Hogy tanulsága is legyen a dolognak: a hosszú áztatás után normálisan elvégeztem a szükséges fertőtlenítő eljárásokat és minden flottul ment az átszövetésnél. Persze azért nem ajánlom, 1 nap áztatás bőven elég. Legutóbbi adagot 2 órát áztattam és így is 100% siker.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!