DAATH

Soha ne beszélj eltékozolt érzelemről. Az érzelmet nem lehet eltékozolni.

Henry Wadsworth Longfellow

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (623 - 632)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 11. 18:01
 
 
Néhány kérdés: -mekkora az esély, hogy vegyszeres búzát fogtam ki? Gazdaboltos. zsákból. Sztem jó. egyáltalán, hogy lehet elkerulni, hogy ne vegyszereset fogj ki?

kettő: A tetőre elég 1 lyuk, polifillel vagy jobb ha két lyuk van?

3.: Milyen szappanal áztassam be, tusfordővel, bármivel? Antibacis soap lenne ugye jó, de az nincs. Nem lesz túl habos? Egyáltalán segít az antibacis szappan az e.sporák ellen?

tipp: expert micologus szerint: 24 oránál tovább ne aztassatok gabonát (rozst), mivel endo spora endo sporákat csinál. Remélem segít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 11. 17:50
 
 
úgy tűnik, holnap kiderül, gőzzel mit leeht elérni a buzával, mert ha csak nem jön valami áldás ma vagy holnap :) (meglehet azért, nnah), akkor kénytelen leszek gőzzel sterilizálni a búzát. gőz buza sterilizálás egy mondatban...heh.

max adok neki 4-5 orát, amíg nyugiba lehet csinálni itthon. vagy az Univerzális energia megáld kuktával:)

7decis jarokba lesznek, jaés volt már erre példa, hogy sikerült, jobb ha kettő száll el, mint az összes. BTW: rye graint (rozst) lehet sterilizálni gőzzel, 8 órán át (forrás shrmerry).

(vagy frakciozom, nemtom .még :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. október 8. 21:55
 
 
espeke: a sütő nem jó, csak vízmentes dolgokhoz (petri csésze, csipesz, alufólia) ezek felmelegednek 200 fokra, és ott nem sok minden él túl.

Amiben víz van, az addig közel 100 fokos marad, amíg a víz el nem forr. Ha a külseje már kiszárad, akkor az cseébe legalább meg is ég :)

A vizes dolgokat 100 fok fölé pedig csak nyomással segítheted, tehát kuktát kell használni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 7. 19:09
 
 
Kukta a bevált módszer :)

"As we've known for decades. Experimenting with oven sterilization of substrates is akin to experimenting with a square wheel. "

Erre gondoltam én is, hogy a kukta ugye nyomást csinál benne, amit egy sütővel nem lehet kihozni. Egy srác shroomeryn írta, hogy 20 percig szokta pre-sterilizálni a még száraz szubszrátot, majd lábasba, tesztet is csinált rá, hogy hagyta őket állni így, meg a hagyományossal és elő-sütöttel valmivel kevesebb volt a még oltatlan sub fertőzés rátája. Az, hogy áztatás, pre, meg sima lábas, stb varációk müködhetnek e azt nemtom, lényeg, hogy kukta került ki győztesen :) Az a bevált és okkal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 7. 18:43
 
 
Még az előző témához: az előző előzőhöz :)

Sütőben sterilizálással probálkozott valaki?

Igazábol kukta helyetesítés miatt kérdem, konkrétan búzáról van szó, előbb-utóbb úgyis kérek kölcsön vkitől kuktát, csak hajt a kíváncsiság.

Shroomeryék szerint, ha lábasban, fedővel, a befőttek feléig vízzel töltjük, megakadályozzuk a kiszáradást. Mivel meg egy süti többet tud mint száz fok (most ismerekem kb a konyhával, de már épp sül a krumpli), szoval ennyivel müködhetne. De inkább a gyakorlatban vagyok rá kíváncsi, vkinek ilyen élmény? A mi sütőnkön csak két fok van (kicsi meg nagy láng), szal nemtom hány fokot 'tud'.

Szoval ez nem steam-sterilizáció (gőz), de az elméletileg nem baj, amíg tartja a fokot. Érdekel a véleményetek, probálkozz már vele vki? PF-el, spawnal, BÁRMIvel :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2011. október 6. 15:49
 
 
Üdv!

Még a termőre fordítás kérdéskörhöz:
Egy nagyáruházban láttam, hogy árulnak csiperke termesztődobozt és abban volt egy kis segítség a termesztéshez. Benne található mini GYIK-ből, az ide vonatkozó kérdés:
"-Termődobozomban csak 1-2 gomba termett. Ezeket leszedve több gombám már nem nőtt. Mi lehet a probléma?
- A 20foknál magasabb termesztési hőmérsékleten a dobozban levő komposzt gyors elöregedéshez vezet, melynek következménye, hogy a termődobozunkon csak 1-2 gomba terem, a többi gombakezdemény bebarnul, lepuhul. Ugyanehhez a jelenséghez vezethet a túl gyakori öntözés is. Érdemes a kultúrát ezért inkább 15-16fok körüli hőmérsékleten tartani." (forrás: http://www.gombajo.hu)
Mindenki levonhatja a maga kövezkeztetéseit! :)

Másik: Faanyagon termő (wood-lover), pl.: psilocybe azurescens termesztésével van valakinek közvetlen tapasztalata?
Esetleg sclerotia-t képző fajokkal, pl.: Psilocybe mexicana A, Psilocybe galindoi való foglalkozás? Minden segítséget, hasznos infót szívesen várok! (Csak külföldi fórumokról van infóm...)

Köszi, A
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. október 5. 23:58
 
 
http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/4308913
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. október 5. 20:13
 
 
Olyan kérdésem volna, hogy a bio boltban beszerzett agar mellé kell-e valamit keverni és ha kell, milyen arányban?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2011. október 5. 12:28
 
 
Én próbáltam többször is friss, boltban vett shiitake gombát agaron feléleszteni, de nem jártam sikerrel. Viszont amint a spórát vettem le róluk, egyből működött, szépen növekedésnek indultak. Ez működhet szárítotton is szerintem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. október 3. 19:16
 
 
Szerintem is úgy lehet, hogy varázsgombánál a díler közelebbi kapcsolatban áll a termesztővel, mint más cuccoknál, mert nem annyira mainstream és elterjedt hogy több kézen is keresztül menjen.
Szóval a díler általában termesztő is egyben, vagy közvetlen kapcsolatban áll a termesztővel, nincs közöttük több ember.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!