DAATH

Az ártatlanság tudatlanság.

Soren Aabye Kierkegaard

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (643 - 692)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 2. 12:02
 
 
Soproni nekem is volt ilyen :) de kókuszrostal. A Let's grow mushrooms szerint csináltad? Én szalmát aprít-forrovízben áztat-pasztőr módszerrel csináltam, asszem kétszer letermett sutivel, amit jol átmostam, mert hátitáskában félig-becsomagolva hoztam haza.:) És müködött, de mivel nem nálam termett nem tudom pontosan a lány hogy csinálta.

Végülis: letermett süti miért NE müködne? Mici=mici.

Kókuszrostnal nekem par nappal késöbb szőtte be, meg egy hónapot hagytam állni (RR szerint 1-2 het 'stabilizacio' jót tesz neki), meg casing, és ami a dobozban még elkezdett nőni, az kinőtt a már említett segéd-lánynál :) Aztán semmi. 4,5 liter volt pedig. Nemtom hogy csinálta, de sztem sokféleképpen nem lehet elrontani.

Most mivel probálkozol épp?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 29. 12:24
 
 
Ha nem volt sokáig nyitva, akkor nem biztos, hogy elfertőződött (annyira, hogy baj legyen).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. szeptember 29. 11:38
 
 
Felnyitottuk a sporalenyomatot szabad levegon. Mistake. Szerintetek még müködhet? Vagy hasonló tapasztalatok.. ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 23. 16:34
 
 
vattateszt: ha fülpiszkálóval óvatosan megdörzsölöd a penészgyanús foltot és a vatta beszíneződik akkor penész
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nemazaki2011. szeptember 23. 13:49
 
 
Nagyon köszi a segítségeket és a hozzászólásokat !!!!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 22. 18:44
 
 
Szerintem csak egyszerűen ott ért hozzá a haverod ás belilult. Még a folt formája is ujjlenyomatra emlékeztet. (Amúgy ha nem tudnám, hogy egy foltot kell keresnem, fel sem tűnt volna.) Az én sütijeimen is volt már ilyen. Szerintem amíg kékül és nem zöldül nincs miért aggódni. A penészedést amúgy sem lehet félreérteni, tudni fogod, ha fertőzött. Amúgy ilyen átszőtt sütit még nem láttam elfertőződni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. szeptember 21. 21:47
 
 
Az a "szőr" természetes. Nem fertőzés jele, egyszerű micélium -tehát ettől még ehetőek. A kékeszöld pöttyökhöz nem tudok hozzászólni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nemazaki2011. szeptember 21. 12:49
 
 
Hello !

Egy ismim arra kiváncsi (nincs nete) hogy ehetőek éééé ezek
mert az alján szőrös a tövénél mindegyik .....

http://kepfeltoltes.hu/view/110921/F_nyk_p0080_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

meg talán penészedik neki vagy mi a képen látni kékes zöld
de csak az egyik gombeszon látni pöttyöket ( Jobboldali felülről )

http://kepfeltoltes.hu/view/110921/F_nyk_p0077_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ha gyorsan leszedi a többit ehetőek-e de az alja azoknak is szőrös.

köszi előre is !!

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 18. 23:09
 
 
A szalmát egy istállónál szereztem be. Búza szalmának gondolom, (de tuti, hogy valami kalászos).
Az előkészítésnél mostam, forráztam (illetve kb 90 percig forrón tartottam a tűzhelyen). Fertőzés tuti nem volt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 18. 20:59
 
 
A folpack nem olvad rá, inkább rázsugorodik, le lehet róla szedni, vágni. Majd veszek vatelint, megpróbálom azzal is. Amit csináltam, azért beoltottam, de csak 1 ml LC-vel, ami lehet, hogy kicsit kevés lesz, viszont már nem tűnik nedvesnek, talán a macskaalomnak volt ideje felvenni a vizet. A mennyiségekkel, módszerrel egyelőre csak kísérletezek, ezért rakok csak pár deci búzát az üvegekbe.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
spiler2011. szeptember 18. 19:58
 
 
a kertem sarkaban talaltam egy gombacsuporekot es felcsillan a szemem hogy hatha... :) Kerlek, ha valaki felismeri az segitsen hogy milyen gombarol van szo!? Koszi
http://kepfeltoltes.hu/view/110918/image201109180003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 17. 13:06
 
 
Szerintem azt lehetne megpróbálni hogy a vattát lecserélni vatelinre, nekem is volt ilyen gondom, igaz hogy sütőzacskónál, ott meg jóval nagyobb a vattacsomó mint a befőttesüveg tetejében, de az rendesen eláztatta a búzámat viszont a vatta is vizes volt.

Nálam 7 decis üvegben (5 deci búzával) a víz kb az üvegek 1/4-ig ér a kuktában.

A folpack nem olvad rá?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 17. 09:10
 
 
Az üvegek tetején van egy egy centis lyuk, amiben vatta van, és erre tekerek folpackot. Múltkor kuktáztam, de most csak lábosban forraltam, gondoltam kipróbálom, hátha a kuktázástól, nagyobb nyomástól, gőztől megy bele a nedvesség. Szerintem ha a vattán keresztül menne bele a nedvesség, akkor a vattának nedvesnek kéne lennie, de az száraz. Az edényekben kevés vizet használok, kb az üveg harmadáig szokott érni. A búzaszemek egészben maradnak.
Esetleg érdemes lenne csak áztatni a búzát, és nem főzni, így kicsit szárazabban felhasználni? Mert így az oltóanyag vizét nem hiszem, hogy fel tudja szívni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 16. 23:15
 
 
Soproni:
Szalma honnan van, milyen pontosan?
Főzni tulajdonképp csak baktérium meg gomba mentesítés miatt kell, ha nem főzted volna elég ideig be sem szövődött volna hanem hamarabb fertőződik el.
Lehet hogy :
- nem volt elég nedvesség tartalma
- tápanyagtartalma, de ezt kétlem mert mért ne lett volna
- vagy a termőtestképzéshez szükséges körülmények nem voltak meg, páratartalom, légcsere...
Szalmán főzés nélkül is lehet gombát termeszteni, csak akkor más módszerrel kell fertőtleníteni(lúgozás, forrázás, H2O2, hipó, pasztőrizálás).

Korrupt:
Az üveget mivel zárod le? A víz nem csaphat fel a tető fölé kuktázás közben?
A szemek nem főnek szét (kicsattannak) az üvegben?
Kuktázod igaz, és nem csak sima fazékba rakod az üvegeket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 16. 20:16
 
 
Sziasztok!

A sütis módszerről próbálok áttérni másra, de vannak nehézségeim. Búzára szeretnék oltani, de valahogy túl nedves marad a búza, valamiért berohad. A búzát áztatom, aztán kicsit főzöm, leszűröm, lecsepegtetem, megvárom, amíg kihűl, és utána teszem üvegekbe, és úgy kuktázom. Fél literes üvegekben csinálom, kb 2 deci búzát rakok bele. Most ehhez a 2 decihez raktam egy kanál macskaalomot, hátha felszívja a felesleges nedvességet, de már kuktázás után látszik az üvegen, hogy kicsapódott valamennyi nedvesség, párás belül, kicsit tapad az üveg falához, szóval szerintem ez sem fog sikerülni. Szóval segítséget kérnék, hogyan lehetne a megfelelő nedvességtartalmat elérni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 14. 23:41
 
 
Tehát a folyamat a következő képen nézett ki:
Köles lett beoltva (multi)
Megvártam, míg szépen beszőtt minden szemet (persze időről időre feltörtem ütögetéssel)
Ezután pasztörizált búza-szalmára rétegeztem (ahogy a videó mutatta)
Zacsi lezár jó szorosan, egy-két luk rá a szellőzés miatt. Alkohollal leken, majd irány a sötét.
Pár hét után úgy ítéltem, mindenhol egyenletesen beszőtte a szép fehér mici.
Zacsit lebont és a kb fél futball labdányi telep ment egy darab alufóliára a standard terráriumba.
No, itt jött 2db icike-picike gombatest, majd a nagy semmi...
Ment az egész a kukába 1 hónap után...

Arra gondoltam, talán nem főztem meg eléggé a szalmát. Állagra és színre is kb olyan volt, mint normálisan. Lehet, ha sötétebb színűre főzöm jobban boldogul vele a gomba?
Fene tudja, de ennyi kudarc után már a legtöbben feladták volna...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 5. 10:12
 
 
...vagy a fóliát sütőzacsival, abba mehet a tálca, bár így mondjuk csak a casing étszövést látni. Jó ötlet, köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 4. 18:47
 
 
Ha csak ennyi a baj, az alutálcát ki lehet váltani sütőzacskóval, aminek a szájába vatelinből tekert hengert kötsz egy madzaggal, ezen keresztül szellőzhet majd.
Egy hosszú tűvel a vatelinen át lehet beoltani, de a zacsin is be lehet szűrni a tűt, csak előtte le kell ragasztani szigszalaggal ott ahol majd beszúrod a tűt, meg utána is.
A szilikon port nálam nem marad meg a celofánon, de a szigszalag alatt is szakadt már el zacskó a szúrás miatt, úgyhogy a hosszabb tű a vatelinen keresztül a jobb megoldás, bár jó lenne valami ragasztó amin be lehet szúrni a tűt de nem szakad szét ez a szar.

Sterilizálás meg oltás után a zsákot érdemes egyből egy tálcára rakni, amin majd hurcolászni lehet , mert ha a szájánál fogva emeled meg megszívja magát levegővel, a vatelin meg nem tudja kiszűrni teljesen a fertőzéseket

Ha kolonizálódott ezt is termőre lehet fordítani úgy ahogy van a zacskóban, nem kell neki terrárium.
A zacskókat meg a vatelin hengert többször újra lehet használni, a HEWA jól bírja, más márka nálam repedt, szakadt a hegesztésnél.

Meg végülis befőttesüveggel is meg lehet csinálni, bele a búza, rá a vermiréteg, az üvegre egy lyukas fedő ami vatelinnel van kitömve, sterilizálás után ezen keresztül lehet beoltani, innentől ugyanaz mint ez a D casing.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 4. 17:00
 
 
tester: igen, erről van szó.

Nekem is pont az jutott eszembe, hogy így nem látszik belőle semmi. Ahogy mondod, egynek elmegy. Köszi az infót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 2. 16:47
 
 
Na meg leginkább szellőzés.

Ez a D Casing?
http://www.youtube.com/watch?v=yXtK_IawHvk

Én inkább a rossz oldalát látom:
- nem lehet összerázni, pedig ez lenne a legnagyobb előnye a gabonának a sütivel szemben, 3 rázással napokkal hamarabb kész a szövés.
- nem látszik hogy éppen hol tart a kolonizálás meg az sem hogy nincs e valami fertőzés mondjuk a tálca alján.

Ugyanezt meg lehet csinálni befőttes üvegben is, azt ha kolonizálódott mehet rá egy másik befőttesüvegben sterilizált vermi réteg.
Lehet variálni úgy is hogy a beszőtt gabona egy részével mondjuk szalmát oltunk, és csak kb két ujjnyi csírát hagyunk az üvegben, amire mehet a vermi réteg, aztán az üveg fedele, amin ha elég nagy a lyuk terrárium nélkül is termőre lehet fordítani így ahogy van.

A jó oldala gondolom az lenne hogy, hogy valamivel kisebb a fertőzés veszélye, de sztem ez minimális lehet a fenti módszerekhez képest.

Az a helyzet hogy nincsen foolproof módszer, elbaszni mindent el lehet, még a búzafőzést is (túlfőtt, nem elég főtt, szennyezett, kiszárad/megég), a sütit is(elázik, tömör, aránytalan), oltóanyagot (levegő megy a fecsibe, fertőzött eszköz stb), bármit, úgyhogy leginkább azzal lehet emelni a siker esélyét hogy több módszert is kipróbál az ember, valamelyik hátha bejön. Egynek ez is simán elmegy.

Amúgy most próbáltam pár három éves LC-t, a laskák közül mind működött, a többinél csak a maszterek (termőtestdarab ment egyenesen LC-be), amit maszterről oltottam tovább LC-t azok közül mind fertőzött lett idővel, pedig frissen azok is működtek.
Nem tűnik lassabbnak mint annó, persze attól még lehet hogy az.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 2. 15:14
 
 
Soproni:

a termőre forduláshoz fény kell, és jót tesz a hőmérséklet esés és a casing is.

Normális esetben casing, -10 fokos változás, és fény szokott lenni a recept. Hogy akartad termőre fordítani?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 2. 15:11
 
 
D-casing-et próbálta már valaki? Levegőzés szempontjából jobbnak tűnik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. augusztus 29. 09:38
 
 
404-et dob
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
xhredo2011. augusztus 15. 13:58
 
 
tudja valaki, hogy ez milyen fajta lehet ?

http://zzzsite.site50.net/m.htm

golden teacher vagy ecuador talán ?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. július 31. 21:31
 
 
Megígértem, hogy beszámolok mi lett a kiöregedett PF sütikből készített szalma teleppel: kuka.
Baromi lassan szőtte be dwe még a sok idő után sem volt meggyőző a dolog. Csináltam hát egy tejesen friss telepet is friss köleses oltással. Ez gyönyörűen megindult és kb. 2 hét után szépen beszőtte a szalmát.
DE
Valaki mondja meg pls, hogy miért nem fordul termőre? Már olyan régen van a terráriumban, hogy 100 flush is lejöhetett volna róla, de mindössze 2 erőtlen kis korcs gombatestet sikerült felmutatnia. Azóta semmi...
Mi lehet a baj? Mit rontottam el? Mindent a Let's grow mushroom! videó alapján csináltam (csak én 2 literes telepet kreáltam).
A válaszokat előre is köszönöm.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. július 31. 21:24
 
 
Másik csapat

http://kepfeltoltes.hu/110731/676478640123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. július 30. 11:28
 
 
Mennyire gond ha megoregedtek a gombak? Mert 2 napig nem voltam itthon es hat kinyiltak rendesen... es pl leszedtem volt ezelott 10 gombat mik nagyon szepen belilultak a tores, vagaspontnal, de ezek az oregek egyaltalan nem, csak az oldalan a bojhos micelium.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. július 30. 09:23
 
 
Na, végre alakulnak a dolgok... :)

http://kepfeltoltes.hu/110730/IMG_8432_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. július 25. 23:48
 
 
Golden, egyebkent nagyon boldog vagyok mert leszamitva hogy elso flush, eletem elso termese is:) szoval igy dupln koszonom az elismerest ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. július 25. 22:31
 
 
Köszönik jól vannak ;) Hamarosan rakok fel fotót.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. július 25. 16:59
 
 
a mental disorder macskaalmos sütijeivel mi lett vajon?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2011. július 25. 16:15
 
 
Zoli az igen!! Milyen fajta amúgy?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. július 25. 14:02
 
 
vagy néha fordítsd meg, hogy az ellenkező oldalról kapják a fényt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. július 25. 13:37
 
 
Szép munka! Nem feltétlen gond, ha oldalra nőnek. Akkor jelenthet problémát, ha elkezdenek nagyobbodni. Tehát a tényleges termőtestek mérete általában növekszik, a föld meg szárad, előfordulhat, hogy nem bírják el a saját súlyukat. Pl. félúton kidőlnek, pedig nőttek volna még. Én ezt támasztással szoktam megoldani. Esetleg a párás, nedves, vízcseppes terrárium fala felé kezdenek el nyúlni, így a kalapjuk is tartósan vízzel érintkezhet, ezáltal nagyobb az esélye a bakteriális fertőzések megtelepedésének is. Az érintkező felületeket ennek megelőzése érdekében akár le is törölheted egy papírzsepivel.

Egyébként úgyis helyezkednek majd jobbra-balra, egymáson át, keresztbe-kasul, ahogy gondolják és nekik az kényelmes. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. július 25. 12:05
 
 
Erkezoben van az elso rend termesem, kivancsi lennek a velemenyekre, fenyhiany miatt elegge oldalra nonek, lehet ennek vmi negativuma? Ha lessz is ugy sem all sajnos modomban modositani rajta mert a hejet nem tudom valtoztatni, asztal alatt van, hogy aze ne legyen szoba kozepen szoval ott is fog maradni, de azert jo lenne tudni ez vmi rosszat jelente nekik?

http://kepfeltoltes.hu/110725/SNC15868_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110725/SNC15869_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110725/SNC15870_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110725/SNC15871_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110725/SNC15874_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. július 11. 22:13
 
 
Koszonom szepen :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. július 11. 15:48
 
 
Ájjhh, valaki nyögje már ki...!

Mielőtt egyáltalán felhasználnád a macskaalmot, rostáld le egy konyhai szűrőben, esetleg ritkább szövésű szitában, hogy a morzsalékot, apró szemeket, port eltávolítsd a ténylegesen használható zeolitról.

Az alapos átrázogatás végeztével, miután többnyire csak a nagyobb szemek maradtak meg, zuhany alatt mosd át a szemeket -még mindig a szűrőben tartva őket. Így a maradék port is kimoshatod, ami a vízzel együtt szépen összegyűlik, majd eltávozik a szűrő alján.

Ha ily' módon sikerült a válogatás, az eredmény nem egy moslék lesz a végső áztatás után, mivel nem lesz mi moslékosodjon.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. július 11. 13:25
 
 
Markanevet nem tudok, de tudom, hogy zeolit volt, olyant vallasztottam mivel azt olvastam az kellene. Nedvesites utan megis moslek lett :-s Mit tegyek akkor a takaroretegbe? Agyaggranulatom eleg meretes szerintem ehez, perlit meg nem all rendelkezesemre, nalunk sajnos nem lehet meg kapni. Napokban kellene takarnom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. július 11. 07:08
 
 
Nem, nem olyan kell legyen. Milyen macskaalmot használtál?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. július 10. 20:15
 
 
Fedoreteg mehet macskaalommal vermikulit helyett? Regeb probaltam hasznalni parasitani de nedvesites utan egy nagy moslek lett az eredmeny, massziv, ragados massza mintha sarat keszitettem volna. Az olyan kell legyen?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2011. július 5. 02:41
 
 
;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. június 30. 23:05
 
 
spóra

és így már megvan 8 karakter a hozzászólás :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. június 30. 22:45
 
 
ez klón vagy spóra?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. június 30. 22:08
 
 
http://kepfeltoltes.hu/110630/pf1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/110630/pf2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az említett PF macskaalmos sütin 2.5 decis pohárban (12 napos)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. június 27. 20:05
 
 
Emberek... én ilyet még nem láttam, mint a PF classic :O Irgalmatlan sebességgel szövi a sütit. 9 napja oltottam (spóra) és már van olyan süti, ami kb 80-85% -on van. Némelyik fonál, mint a jó vastag cérna. Huh... izgatottan várom, hogy mi sül lesz belőle :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. június 14. 00:55
 
 
Nos, a kísérleti szalmás projekt inkubációs fázisba került. Nagy kíváncsisággal várom az eredményt!
Mellé helyeztem 4 szintén kísérleti sütit is, ami inkább csak érdekesség, mint valódi kísérlet. A vermikulit/barna rizsliszt kombót megfejeltem egy kis áztatott kölessel és szalmával. Szépen rétegenként helyeztem el őket a poharakban és szó mi szó gyönyörűen átszövődtek. A vermikulitot nem tiszta vízzel, hanem 1/3 rész szalmateával kevertem össze (asszem ezt ajánlhatom bátran). Sokkal gyorsabb volt tőle a telep fejlődése.
Megjegyzés: Ha más is hasonlókép rétegezné a sütijeit, ne a szalmával kezdjen, mert az beragadhat a pohár aljára és leszakadhat a telepről.

Ha újabb fejlemények vannak, azt is megírom, hátha érdekel valakit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
xhredo2011. június 6. 14:53
 
 
folytatás:

valszeg nagy lenne a fertőzés lehetősége is pl zöld penész = kukába vele
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
xhredo2011. május 29. 13:47
 
 
Sziasztok

Elméletileg, ha véletlenül 3 pici szárított cubensis belepottyanna egy olyan kifőzött dunsztos üvegbe amiben kettő teáskanálnyi cukros lisztes víz van akkor esetleg 6 nap után micélium jelenne meg körben az üveg falán.
Persze csak "elméletileg"
E öröm e bodottá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. május 26. 22:55
 
 
A rozsos hozzaszolashoz: nem nem lehet a gombaoloszer gond, mivel nem tartalmazhat. Szoval valahol mashol van a gond. Laskagomba micelium eloallitassal meg tovabbszaporitassal foglalkozgatok, igy en is fogok tenni par kiserletet szalmas termesztessel (Shroomgod talan ha jol emlekszem). Oszt kikiserletezni milyen adalekadaggal lehet tuningolni a dolgot. A kavezacc egyebkent megfelelo termeszto kozeg...legalabbis a laskagombanak... a lilatehenes yenkik szoktak hasznalni akiknek annyi kozuk van a termeszethez mint nekunk a nanotechnologiahoz:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. május 23. 20:05
 
 
Engem mindenképp érdekel, mit sikerül kihozni a dologból!
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!