|
Legfrissebb hozzászólások (5173 - 5192) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | hELLO!!!
embrio intézz magdnak maláta kiivonatot mivel az agar az csak enrgiát tartalmaz.a másik nézzegetem tegnap otta a dolgot és találtam a búzát aminek 3x mindenbe a tartallma |
| | | | |
| | | | | | | | | | jó estét urak.
minden nap egy másik kisérlet legallábis nálam. remélem megtalálom a helyes formulát. KÉREM A VÉLEMÉNYEKET A KÖVETKEZŐKRE.:
-poharakba keverék:mag+vermi+agar mag+vermi mag+agar csak mag ezt érdemes kisérletzni-meg lesz a franko mód skacok csak kukta!!!!!!!!!!!!!!! a többi verébfing szerintem-kell a hőfok!! illetve javalom a dupla fözést mindig-tutti ami frutti-24 óra várásal a másik:a spora oldatba ne sporold a feketét-én cola szinü sűrű oldattal csinálom-sokkal gyorsabb-jobban fonalazódik.
a sütik ha megvannak gondoltam ha kivettem őket és nem indulnak csinálok agaros oldatott és a közepébe beoltom-talán tuning nekik nem?
ha tudtok valamit adni agyam fehérfoltjainak akkor ne sajnáljátok az infot. várom a hozzá szólást.
köszönet.
éljen a tudás!!!!!! remélem megmarad a bejegyzés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Ugy döntötem komolyaban is megtanulmányozom a gombák táplákozását:)).eddig arra juttotam hogy megnézztem a barna rizs tápértékét és az enrgia tartalmát. érdemes megnézzni egy ilyen bios könyvbe hogy melyek azok a magvak amik nagyobb tápértékel rendelkeznek. a clonozáshoz használt agar agar, maláta,élesztő keverék se feltétln hülyeség szeritem.azon gondolkoztam mi van akkor ha az egész tápföldet vermuból és ebből a keverékből állitom össze ez ugye végerdménybe egy kocsonyás szerü dolog lessz ezzér gondoltam a vermukalit hozzá adásra mivel akkor az ugy jól levegüzik de lehet hülye vagyok.:DDD |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nos. Én nem áztatok kuktázás előtt. Egyszer áztattam, de akkor kiderült nem jó a spóra, így nem került oltásra a sor, de akkor 1 napig áztattam és 1 napig szárítottam, pont azért, mert az áztatott rozs nem tudom hogy mennyi vizet képes még felvenni. Ha nem akarsz kísérletezni akkor terítsd szét őket egy újságpapíron és szárítsd ki, de megpróbálhatod nedvesen is víz nélkül. Ha már beáztattad akkor elég 1x kuktázni. Én is 1x kuktáztam, de nem is áztattam szal. Érted. ;D
Árpa lehet, hogy jó, én maradok a rozsnál. Szerintem minden jó, ami teljes szemcsés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | na ma áztatok...... kérdés danielhez: áztatás után 2szer kuktázol?
illetve hántolt árpa az bejöhet-------------------------------e? vettem azt is.
ja még egy kérdés:áztatás után ugye nem kell belle viz már? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Majd, ha sikeresen termeltem. Addig nincs sok értelme szerintem. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | én Matias Romero és experimentben vagyok B+ Large Fruits-cal hm...? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem. Az áztatástól csak kikell és utána nem lesz esélye kuktázásnál. De bonyolítsd csak túl ahogy gondolod, majd számolj be róla.
Nekem eddig Burma, lesz még Thai Koh Samui meg van még Golden Teacherem is, de azt majd, ha expertebb leszek. Ma oltottam előszőr életemben. ;D
Srácok mennyire befolyásolja az, hogy kolonizálásnál csak 21 fok uralkodik szobámban? Mindenhol ilyen 23-26ot vagy 28-30at írnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | amig a baci nem hal meg addig mr.endo nyugizik-tehát az áztatás nem a leghiressebbbbb gyilok modus operandi;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | daniel-az ásztatástól NEM FOG ELPUSZTULNI az endo mister. a tökömet rá. nektek mi a neve a neveltjeiteknek-fajta milyen |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az egésznek a lényege az, hogy amikor áztatod egy napig az endospórák kikelnek és utána beb*szod a kuktába, aztán akkor már nem lesz akkora a szájuk.
A Zepterbe kőkeményen 4db 3 decis pohár fér, de legalább működik.
Rízsfolyást meg nem tudom hova tenni kedves embrió. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jimi az endospóra a baktériumok olyan formája amikor, mint egy kis mag, nagyon ellenálló és nem pusztul el a hőkezeléstől (termofil). Két féle módszer van. 3x kuktázod fél napos, vagy egy napos időközökkel. A másik ami lényegesen egyszerűbb, ha beáztatod vízbe 12 vagy 24 órán át, JÓL kiszárítód és utána kuktázod. De a legtöbbet mindjárt töltik a rozst a zacsiból a pohárba, szóval szerintem csak akkor csináljátok, ha sehogy se akar összejönni a rozsos dolog, mert mindig elfertőződik. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mia az az endospora ??? Miért is akarjuk elpusztítani ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | na figyu-az endospora tehát ha kukta-több mint120fok-meghalnak-eddig oké- majdan azok körülményeken kivül kibontakoznak- ha ezt meg várod-utána megint kukta-120fok- aztán ennyi barátom ott már nincs mr. endo.
kérdésem az igazán:
ha kihül az első fözés majdan-meddig várjak a konkrét kibontakozásig ugy tudom 18 óra-nekem ez a tippem-tudomásom
valami vissza igazolás-megerősítés.....thx
hány literes a Zepter.
amúgy több kilo rizs folyik meg még dupla fözéskor is- tehát kéne valami adat |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vas-edény boltot ajánlom. Nekünk ilyen hipermodern Zepteres kukta van.
Endospórák meg nagyon sokáig eltudnak éldegélni és csak várnak arra a pillanatra, amikor megkapják a kedvező körülményeket és akkor...véged! :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | dani,honnan van kuktád illetve-nem tudsz olyan helyet ahol lehetne venni ócsón. valami használt adás-vételiben, nadzson kénne!!!!!!!!!!!
emberek és embriók FONTOS kérdés:
mennyi idő alatt élednek ujra kb. az endosporácskák?
nagyon kérem a válaszokat::::::::::))))))))))))
köszönet mindenkinek |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ma 4 poharat fogok oltani. A kukta már hül és a fecskendő is kész, de nem volt túl egyszerű, lehet elbasztam valamit? Arra gondolok, hogy belenyomtam felespoharba 10ml vizet es bele sporat, de mindig maradt az aljan spora. Kevesebb vízzel kell először vagy hogy? Valaki mondja már el a trükköt pls! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ma csodálatos ötletem támadt. Ugye írják, hogy a rozst érdemes beáztatni egy nappal előtte vízbe, hogy az endospórás bacik -amik amúgy kibírnák a kuktázást- kikeljenek és hőkezelésnél már ne legyenek olyan ellenállóak. Csináltam is. Beáztattam 2 kiló rozst, mondanom sem kell a lábost telitöltöttem vízzel, de annyira megszívta magát, hogy a tetején így is maradt száraz réteg. A szárítás meg még egy napot vett igénybe, szóval elég körülményes. Na és most jön az én ötletem. Mivan, ha beleteszem a rozst a pohárba, rá vizet és nem kuktázom azonnal, hanem várok egy napot? Megszívja magát, de nem kell kiszárítani, mert az arányok jók. Egyetlen gond az lehet, hogy a duzzadt rozs másképp viselkedik kuktázásnál, mint az épp nyakonöntöt. Vagy hagyjam az áztatást a francba, mert megy anélkül is simán? |
| | | | |
|