|
Legfrissebb hozzászólások (5193 - 5212) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Rozst ti beszoktátok előtte áztatni 24 órával? Azt olvastam érdemes. |
| | | | |
| | | | | | | | | | szívSN örülök,hogy neved io-ra végződik-rokon lenne? na min1. kérdés mi a neve a gyermekednek? érted...... |
| | | | |
| | | | | | | | | | nos uram,itt egy módszer,ami jó............ http://archives.thenook.org/tek/printing_spores.htm
de ha személyes illetve értelemszerű tapasztalatszerint:
-kis pici tűkőr -egy akkora üvegpohár.ami lefedi -és persze kalap+kis ídő
forraljunk víz-mossuk tűkör-szárit-kalap rá-lefed pohár= VÁR!!!!
12-20 óra. majdan sterilen egy borotva pengével lekapar. gondolom tudja mindenki milyen egyszerű űvegfelületről pengével csikokat csinálni,kapirgálni....stb
az alu-és-a papir felejtős. ez persze csak akkor ha utána-rőgtőn csinálod a szuszpenzionábilit |
| | | | |
| | | | | | | | | | hogyan készítsünk egyszerűen használható lenyomatot? gondolom doboz papír kukta, kalap csipesszel lekap, üvegben papírra lemezekkel lefelé ráhelyez..... eddig egyáltalán megállná a helyét? aztán? p |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mint ez rövid keresgélés után kiderült talán a leg könyebben beszerezhető táptalaj az agar-agar szinte minden sarkon :). Valaki igazán leírhatná hogyan tovább mert láthatunk egy műveletet de az nem segít. http://www.fungifun.com/agar/
Addig viszont azt hidtem hogy a spórák a lemezeken teremnek és onnan lehet lekaparászni ez meg nézd mit csinál. :o( http://www.fungifun.com/cloning/
Botanikusok biológia tudósok ??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az ajánlott oldalon láttam hogy ezek a huncut külföldiek még madár eledelel is csinálják ,valaki próbálta már.?
Ezt a csodamód megduzzadt gabona a fonáltól áll össze ?
Ugyan ott talált linkben mutatják hogyan kell a dobozka tetejét kilukasztani vajon mekkorát kell ütni a kalapáccsal ???
Bocs ez csak vicc akart lenni remélem jól szórakoztok :))))
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Erős a gyanúm, hogy kérdésem megint a sűllyesztőbe merül ezért felteszem mégegyszer:
Mi az általatok használt rozs/víz arány? 1. x gramm rozshoz x gramm víz 2. pohár feléig rozshoz annyi víz, hogy pont ellepje
Jimi BioRozs néven a DM-ben találod meg vagy valamilyen bioboltban, ha mákod van. Németül Roggen angolul rye. Teljes szemes kell, nem a darált. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszönöm a felvilágosítást minden témában és a hozzám való türelmet. Értetlenségem nem fiatal koromnak köszönhető , már talán túl öreg vagyok minimum 3x12 és megfontoltan kezdenék hozzá.
Mostmár csak figyelek ,és akkor kérdezek ha tényleg újabb probléma merül föl.
Be kell valjam azét Danika legutóbbi kérdése engem is izgat.
Na de ,hogy hozzam a szokott formám a bio rozs az liszté van őrőlve vagy csak dara mi a becsületes neve vagy csak simán rozs. :)) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sajnálom, én laikus vagyok... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kezdem megszokni igazság szerint. Ha ideges lennék szted segítenék neki? Segítek és közbe alázgatom, hogy mekkora lusti musti csacsi macsi. Valamit valamiért érted. :) Viszont rozsos dologra választ szeretnék hétfőig bezárólag kapni. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lehet, hogy én vagyok hülye, de 12 éves gyermekek miért termesztenének gombát?:D Majd, ha kicsit idősebb lesz, úgyis meg fogja érteni, Danika:)) Szerintem csak fel fogod idegesíteni magad, szal inkább ignoráld:D
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem megadhatnánk Jiminek az értetlenség és túlkomplikáltságban kiemelkedő eredményt elért kitüntetést.
1. Vermikulit+barnarizsliszt+víz vagy Biorozs+víz
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm
Melegen ajánlom, hogy olvasd el...
2. Miután a benőtt sütit kiteszik a terráriumban egy rázsra a perlit főlé és megvolt egy nagyobb hozamú termőtestképzés, érdemes rátenni a nedves perlitre, mert így rehidratálódik és nem szárad ki olyan hamar. Van aki egy napra berakja víz alá és hűtőbe helyezi. Elég látványos a változás a nem beáztatotthoz képest.
3. Kihelyezve már nem olyan kényesek, látom ezt sikerült megjegyezned. :P
Na és most jön az én kérdésem, miután ilyen sorozatosan jóságos voltam válaszadásban. :) Biorozs és víz arányra lennék kiváncsi. Két féle módszert hallottam, ti hogy csináljátok? 1. Kimérünk X gramm rozst és ugyanennyi mililiter vizet adunk hozzá 2. Poharat megtöltjük feléig rozzsal és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy szinten legyen a rozs és a víz
Az elsőnél, amikor én csináltam sterilizálás után még maradt a pohár 1/3nál kb. víz. Van aki azt mondja ez jó van aki nem. Vélemény? A másodiknál szerintem nem fog víz maradni benne, de nem lesz túl száraz? thx
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Többek felszólításának engedve újra elolvastam elejétől de ha lehet még nagyobb a káosz. 1.Ha jól értettem több fajta táptalaj előállítható ezekközül egy a vermakulit módszer ? 2. Olvastam olyat ?? ,hogy valaki a sütiket nedves perlittel betakarja. Tudomásom szerint a készre benőtt sütit a vizes perlittől jól elválasztva csak a levegő páratartalma nedvesíti. Vagy mégsem ? 3. A pohárban sterilen fejlődő kicsik már kihelyezve nem olyan kényesek ? Gondolom abból az alumínium tálcában kapható benőtt kittek szinte bárhol termőre fordúlnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
ez megegyezik a vermi+rizses modszerrel ez csak egy adalék agyag ugyan ugy mint a tápoldatok a szoba növénynél 1lvíz/20g agar agar vagy malt extract de annak asszem más az aránya. inkkáb csak javaslok para itt már minden ugy hogy prop úr javaslom neked amit én is tetem fogd meg magad töltsed le a mushmush oldalárol a leirást forditsd vagy forditasd le valakivel.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Mr. Magic Másh!
(Írtam én olyat, hogy szétesett a süti? ..azt sem írtam viszont KONKRÉTAN, hogy vermi mellé gondoltam a hidrogénperoxidot, amire te agaragart írtál.....csak utaltam rá ... a kérdéseimben.)
gondolom porról beszélünk, mert az agarcsíkokkal elég macerás lehet figurázni
MagMásh nem avatsz be az általad tapasztalt agaros tuning mechanizmusába (pls ne azt a webcímet írd, hanem, hogy a TE dédimamád hogyan tanította!), meg érdekelne az is, hogy akkor ez csupán másik táptalaj, másik teknik, és végig elbeszéltél mellettem (akkor is érdekelne a dolog!!), vagy van vmi köze a vermi&brnrzslszt módszerhez is ?
JIMI! a perlit, ahogy írtd, a vermi pedig a táptalajhoz, de bizisten megtalálod ha visszaolvasod a fórumot!
kukta: ha nem lenne gumim a kuktához, bemennék egy nagy nagy kuktaboltba és találnék biztos egy szóló gumit, amire cimkét képzelnek, amin a nevem áll és az, hogy ingyé vagyok itt ne hagyj he!!
vagy használj fazekat!?
bocs a sok betű miatt, üdv, p |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jimi egyszerűen nem hiszem el, hogy elolvastad a guideokat, mert ott ez benne van...A vermikulitot a pohárba kell a táptalajhoz rakni, míg a perlitet a terrárium aljára páraképzés végett.
"Csiperkés" dologhoz meg nem szólok semmit. Erősen kétlem, hogy ez épségben ideér Magyarhonba, de most hogy jön a képbe a chamignon gomba? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Diffúz vagyok bocs.
Kuktázás után a rozs frankón megduzzad és a feléig megtöltött pohár most már szinte elér a tetejéig! Beoltod és elrakod meleg helyre sötétbe. Akkor kell kivenni poharakból, amikor már az egész sütin látod, hogy benőtte a micéleum, tehát az egész tele van fehér fonalakkal. Utána kell terráriumba rakni és hőmérséklet utána már elég a szobádé is. Közvetlen fényre sose rakd őket, de amikor már kivetted a sütiket akkor szükségük van minimális indirekt fényre az alább leírtak miatt. Na most már megválaszoltam mindent. :) |
| | | | |
|