DAATH

A demokrácia annak művészete, hogyan lehet egy cirkuszt a majomketrecből irányítani.

Henry Louis Mencken

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5143 - 5192)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 20:01
 
 
Van egy érdekes történetem. Haver nemrég oltott. Kuktázás után a rozsos pohár alján még víz is maradt. 1 hétig semmi se volt aztán másfél hét múlva megjelentek az első fehér foltok. Elég silányan nőtt és erre haver fogta és adott neki fecskendőn át sok vizet. Másnap jelentős növekedést tapasztalt és a gombafonalak mostanra már teljesen felszívták a vizet. Ez hogy lehetséges? Nekem kuktázás után teljesen felszívta rozs a folyadékot, ezek szerint nekem biztosan kevés lesz a víz benne. Vagy így is nő csak sokkal lassabban? De akkor miért nem kell több vízzel csinálni? Valaki magyarázza már el pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 31. 19:46
 
 
ha megy az angol akkor
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm
http://archives.thenook.org/tek/grain2.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 19:16
 
 
Érdekes ember lehetsz te is Gábor. Arra nincs időd, hogy visszaolvasd, de arra van, hogy elolvass egy egészt howto-t...Ja vagy addigra már lesz időd? Ja bocs! Akkor nézd vissza, ha lesz. ;D

Na jó ekkora szemét nem vagyok, csak borzalmasan unalmas ez a fajta hozzáállás: http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm

Tessék.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gábor2005. március 31. 18:27
 
 
Sziasztok!

Hogy van ez a rozsos téma? Nincs most időm visszaolvasni, de nagyon érdekelne ez a rozsos valami, amihez nem kell vermikuki meg izé se... tudna valaki leírást belinkelni, vagy ide röviden leírni a módszert??? Eddig úgy tűnik egyszerű módszer és kezdőknek pont jó. Írjátok le lécci, köszike ;-)

Píínce!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 09:20
 
 
Ha rozsozol nem kell se gipsz se áztatás. Enélkül is teremni fog, ha nem csinálsz förtelmes hibát. Nem kell mindent túlspirázni, főleg annak nem aki most csinálja először! Aki már veterán az meg persze nyugodtan kísérletezzen és mi várjuk a remélhetőleg szignifikáns változásokat két módszer között! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 30. 20:23
 
 
nem párologtatáshoz kell,hanem a magok közé
ezt olvassátok fiaim:
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm

gypsum=gipsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gringo2005. március 30. 15:37
 
 
Jah, a gipsz magában tartja a vizet akár a vermikulit vagy a perlit, mert lyukacsos szerkezetű. Ahol olvastad, valószínűleg nem használják az utóbbi 2 egyikét sem, de pontosan ugyan azt a szerepet látja el.
peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 30. 10:35
 
 
Hello!!

Gipsz???? nem, véletlenül élesztő??????:DDDD mert szeritem élesztő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
dub2005. március 29. 21:58
 
 
Üdv!

Szerintem ha szépen megkéritek a közeli virágboltos nénit, biztosan hoz egy zsák vermikulitot a virágpiacról.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 20:45
 
 
Szerintem ha elég gipszet raksz hozzá még a falon is megálnak a kismacskák ,ez határozott előny :)))


Én olyan jókat szórakozom a saját hozzászólásaimon ti nem ??
:))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:37
 
 
elcsesztem:5000FT/100liter ár-a virágpiaci ár
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:29
 
 
hajrá Jimi én szurkolok neked!!!!!
utsoból lesznek az elsők:)
én simán szárítok rácson.
ha belegondolok miért is tartanám hónapokig.....nem?
amúgy a vermikulit tényleges ára aszem 40FT/liter.
ugyanis a szigetszentmiklósi virágpiacon lehet venni
5000ft/liter áron.
a próbléma csak annyi hogy oda csak kereskedők léphetnek
be ,igazolvánnyal-vagy tagságival.......basszák meg.

feldobok egy témát:
a rozshoz a befőttes üvegbe teszek egy késhegynyi gipszet.
olvastam valahol,csak nem tudom minek kellhet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2005. március 29. 16:28
 
 
Hellosztok



Ha valakinek égető szüksége volna vermikulitra, vagy csak úgy beszerezne pár literrel a későbbiekre, annak itt egy mail cím: gringo@vipmail.hu


A vermikulit ára 200Ft/L

A készlet erejéig.


Ha sértettem volna a fórum irányelveit, kérem töröljetek.

peace

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 29. 14:31
 
 
Hello!!!

Mit szoltok a búzához a búzzának a legmagasab a tápértéke és az enrgia tartalma.javaslom látogasatok el a http://www.mushroomjohn.com ra john W. Al. oldala megtekinmtehtökl az ö termesztési képei és akkor de akkora GOMBÁI VANNAK HOGY NEM ÉRTEM HOGY CSINÁLJA LEHET A SZERETET.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fenyő2005. március 29. 13:48
 
 
Sziasztok!

Miért van az, hogy nagyon-nagy termésbeli különbségek vannak teljesen egyformán készített telepek között?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 29. 12:23
 
 
Rincewind nem hiszem, hogy a fő probléma a kősónál az, hogy káros a betonra. Inkább kirohasztja a növényzetet elég szép körzetben. Mindenesetre adhatnátok pár tippet, hogy hol lehet cacl2 -t beszerezni. Megpróbálom ilyen aquarisztika boltban. Ti hol veszitek, vagy fogjátok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 11:30
 
 
Hát Rincewind érzek némi iróniát a válaszodban :-)))

Danika válaszából megvilágosodott a szárításhoz kellhet.
Néhány napot pihentem (családi kirándulás) emiatt újra formában vagyok.
Meglátjátok ha kiokosodom aranykoszorús termelő leszek és még lehet hogy a kiválló MGTSZ minősítést is elnyerem :)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 28. 23:37
 
 
Kalcium-klorid

felhasználási javaslat:
Télen, ha nagy hó van és hideg, tessék ellapátolni, majd a kényes felületeket behinteni vele.

Hatásmechanizmus:
Elolvad a hó.

Előnyök:
A betonra kevésbé káros, mint a többi "só".

Hátrányok:
Nem ismerik.

Amennyiben további kérdése van, úgy szívesen állunk rendelkezésére.

________
Az utcaseprők
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 16:08
 
 
Ezaz Jimi újra formába lendült! :))))) A kálcium-klorid az arra jó, hogy fogsz egy dobozt. Beleraksz egy drótrácsot rárakod a k.kloridot, fölé ragsz még egy rácsot és arra rárakod a gombákat és lefeded. A CaCl2 elvonja a vizet a levegőből, így elég frankón kiszáradnak a gombák. (jobban mintha csak simán egy tálcán száritod őket, ezért tovább lehet őket tárolni)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 28. 14:58
 
 
Mire való a kálcium klorid ?
Mert hidrogén peroxid az a vízbe azt tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 11:38
 
 
sorry,nem kertészboltban inkább akvarisztikai-díszhalasnál
találsz kalcium-kloridot.....
http://www.akvarielagunen.kund.melmac.se/web/binobj/00/00/07/1f/kalciumklorid.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 01:16
 
 
peroxid-gyóccertá'
kalminom-kolorid meg kertészboót
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 00:03
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy kálcium-kloridot valamint hidrogén-peroxidot hol lehet vásárolni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 27. 10:25
 
 
Valami nagy tudású angol zseni megfejthetné.

Addig vágom ,hogy szárazon összekeverjük a víz 2/3 részével hígítjuk majd főzzük és a párolgó vizet pótoljuk. A végén pedig 120 fokon 40 percig sterilizáljuk. Közben mit is kell vele csinálni.?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 26. 22:39
 
 
MEA (Malt Extract Agar)
20 grams light malt extraxt (maláta)
2 grams yeast (élesztő)
15-20 grams agar (agar agar)
1 liter water (viz)

Smaller volumes can be prepared by simply using less ingredients in the same ratio)

The dry ingredients are put in a flask (erlenmeyer or similar) and water is added. Take care not to fill the flask for more than 2/3 of it's volume or it will boil over.
When the water and dry ingredients are put in the flask the opening is stuffed with polyfill or hydrophobic cotton. Another option is to put a piece of Tyvek over it held in place with rubber bands. This allows for the agar to be re-melted in the microwave. A piece of aluminum foil is put on top and the flask is swirled.

The flasks are then sterilised in the pressure cooker at 121şC for 40 minutes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 26. 21:57
 
 
Mit kell ezen agyalni ennyit?:D Reikizzétek minden nap:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 19:33
 
 
Az agar+maláta+élesztő koktél pontos arányát tudja valaki mert láttam valahol de már nem tudom hogyan is csinálták azt hiszem azon szaporítják a telepeket. Ez hasznos lehetne az állomány gyarapításra.

Minap láttam egy (A) származású kertésznél az állományt és éppen kísérletezett mi mindenen tudja megtermelni a C. D-King tipust. Amint láttam ez éppen a terítőn nem nőtt neki ki :) de azon kívül minden talajban.
- perlit+rozs
- perlit+saját kerti komposzt
- vermikulit+rizsliszt
- vermikulit+komposzt
- madáreledel
hogy melyiken terem a legjobban azt kideríteni már a mi dolgunk.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 19:03
 
 
jim-maláta-csaba utca(moszkvánál)-BIO BOLT
OTT VAN ocsó bio rozs-130/kg
egy elvarázsolt öreg picsa az eladó
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 18:58
 
 
és mit szoltok ahoz ha fáradt sütiket vagy azokat amelyek
nem indulnak-beoltanám agaros lötyivel-vagy talán dextrózzal....
csinált vki ilyesmiket...?

bele a tetjébe persze sterilen........hmmmmmmmmmmm?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 18:09
 
 
A külölöntböző anyagokkal való kísérletezésnél nem a tápérték számít énszerintem.
Ugyanis vannak olyan ételek amelyeket úgy neveznek teljes értékű élelmiszer pl. barna rízs ez azt jeleni ha csak azt ennéd semmilyen tápanyagban nem szenvednél hiányt és életben maradnál vele bármeddig. Na tehát ez a gomba csak azt tudja enni amit kap tőled és neki sem szabad hiányt szenvedni.
Az agar mix malátája szerintem cukrot helyettesíti ami egy kicsit gyorsít a dolgon tehát rosszat nem tehet semmiképp.

Ez nem szakértő vélemény józan paraszti gondolatok.

Malátát hol lehet kapni ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 25. 11:35
 
 
hELLO!!!

embrio intézz magdnak maláta kiivonatot mivel az agar az csak enrgiát tartalmaz.a másik nézzegetem tegnap otta a dolgot és találtam a búzát aminek 3x mindenbe a tartallma
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 24. 22:14
 
 
jó estét urak.

minden nap egy másik kisérlet legallábis nálam.
remélem megtalálom a helyes formulát.
KÉREM A VÉLEMÉNYEKET A KÖVETKEZŐKRE.:

-poharakba keverék:mag+vermi+agar
mag+vermi
mag+agar
csak mag
ezt érdemes kisérletzni-meg lesz a franko mód
skacok csak kukta!!!!!!!!!!!!!!!
a többi verébfing szerintem-kell a hőfok!!
illetve javalom a dupla fözést mindig-tutti ami frutti-24 óra várásal
a másik:a spora oldatba ne sporold a feketét-én cola szinü sűrű
oldattal csinálom-sokkal gyorsabb-jobban fonalazódik.


a sütik ha megvannak gondoltam ha kivettem őket és nem indulnak
csinálok agaros oldatott és a közepébe beoltom-talán tuning nekik
nem?

ha tudtok valamit adni agyam fehérfoltjainak akkor ne sajnáljátok az infot.
várom a hozzá szólást.

köszönet.

éljen a tudás!!!!!!
remélem megmarad a bejegyzés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 24. 09:34
 
 
Hello!!!

Ugy döntötem komolyaban is megtanulmányozom a gombák táplákozását:)).eddig arra juttotam hogy megnézztem a barna rizs tápértékét és az enrgia tartalmát. érdemes megnézzni egy ilyen bios könyvbe hogy melyek azok a magvak amik nagyobb tápértékel rendelkeznek. a clonozáshoz használt agar agar, maláta,élesztő keverék se feltétln hülyeség szeritem.azon gondolkoztam mi van akkor ha az egész tápföldet vermuból és ebből a keverékből állitom össze ez ugye végerdménybe egy kocsonyás szerü dolog lessz ezzér gondoltam a vermukalit hozzá adásra mivel akkor az ugy jól levegüzik de lehet hülye vagyok.:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 23. 18:48
 
 
Nos. Én nem áztatok kuktázás előtt. Egyszer áztattam, de akkor kiderült nem jó a spóra, így nem került oltásra a sor, de akkor 1 napig áztattam és 1 napig szárítottam, pont azért, mert az áztatott rozs nem tudom hogy mennyi vizet képes még felvenni. Ha nem akarsz kísérletezni akkor terítsd szét őket egy újságpapíron és szárítsd ki, de megpróbálhatod nedvesen is víz nélkül. Ha már beáztattad akkor elég 1x kuktázni. Én is 1x kuktáztam, de nem is áztattam szal. Érted. ;D

Árpa lehet, hogy jó, én maradok a rozsnál. Szerintem minden jó, ami teljes szemcsés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 23. 16:37
 
 
na ma áztatok......
kérdés danielhez:
áztatás után 2szer kuktázol?

illetve hántolt árpa az bejöhet-------------------------------e?
vettem azt is.

ja még egy kérdés:áztatás után ugye nem kell belle viz már?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 22:14
 
 
dani!
hypertyihi@freemail.hu
irj
siph-ezt ne clearold pliz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 21:04
 
 
Majd, ha sikeresen termeltem. Addig nincs sok értelme szerintem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 20:49
 
 
én Matias Romero és experimentben vagyok B+ Large Fruits-cal
hm...?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:59
 
 
Nem. Az áztatástól csak kikell és utána nem lesz esélye kuktázásnál. De bonyolítsd csak túl ahogy gondolod, majd számolj be róla.

Nekem eddig Burma, lesz még Thai Koh Samui meg van még Golden Teacherem is, de azt majd, ha expertebb leszek. Ma oltottam előszőr életemben. ;D

Srácok mennyire befolyásolja az, hogy kolonizálásnál csak 21 fok uralkodik szobámban? Mindenhol ilyen 23-26ot vagy 28-30at írnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:55
 
 
amig a baci nem hal meg addig mr.endo nyugizik-tehát az áztatás nem a
leghiressebbbbb gyilok modus operandi;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:52
 
 
daniel-az ásztatástól NEM FOG ELPUSZTULNI az endo mister.
a tökömet rá.
nektek mi a neve a neveltjeiteknek-fajta milyen
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:50
 
 
Az egésznek a lényege az, hogy amikor áztatod egy napig az endospórák kikelnek és utána beb*szod a kuktába, aztán akkor már nem lesz akkora a szájuk.

A Zepterbe kőkeményen 4db 3 decis pohár fér, de legalább működik.

Rízsfolyást meg nem tudom hova tenni kedves embrió.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:49
 
 
http://www.conceptdraw.com/sampletour/medical/EndosporeFormation.gif
sejtem (baciluson belüli)képződmény-túlélősejt.
és asszem ujra éleszti a bacit.
a kurva anyát neki
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:47
 
 
Jimi az endospóra a baktériumok olyan formája amikor, mint egy kis mag, nagyon ellenálló és nem pusztul el a hőkezeléstől (termofil). Két féle módszer van. 3x kuktázod fél napos, vagy egy napos időközökkel. A másik ami lényegesen egyszerűbb, ha beáztatod vízbe 12 vagy 24 órán át, JÓL kiszárítód és utána kuktázod. De a legtöbbet mindjárt töltik a rozst a zacsiból a pohárba, szóval szerintem csak akkor csináljátok, ha sehogy se akar összejönni a rozsos dolog, mert mindig elfertőződik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 22. 19:36
 
 
Mia az az endospora ???
Miért is akarjuk elpusztítani ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:29
 
 
na figyu-az endospora
tehát ha kukta-több mint120fok-meghalnak-eddig oké-
majdan azok körülményeken kivül kibontakoznak-
ha ezt meg várod-utána megint kukta-120fok-
aztán ennyi barátom ott már nincs mr. endo.


kérdésem az igazán:

ha kihül az első fözés majdan-meddig várjak a konkrét kibontakozásig
ugy tudom 18 óra-nekem ez a tippem-tudomásom

valami vissza igazolás-megerősítés.....thx

hány literes a Zepter.

amúgy több kilo rizs folyik meg még dupla fözéskor is-
tehát kéne valami adat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:02
 
 
Vas-edény boltot ajánlom. Nekünk ilyen hipermodern Zepteres kukta van.

Endospórák meg nagyon sokáig eltudnak éldegélni és csak várnak arra a pillanatra, amikor megkapják a kedvező körülményeket és akkor...véged! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 18:47
 
 
dani,honnan van kuktád illetve-nem tudsz olyan
helyet ahol lehetne venni ócsón.
valami használt adás-vételiben,
nadzson kénne!!!!!!!!!!!

emberek és embriók FONTOS kérdés:

mennyi idő alatt élednek ujra kb. az endosporácskák?

nagyon kérem a válaszokat::::::::::))))))))))))

köszönet mindenkinek
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 12:28
 
 
Ma 4 poharat fogok oltani. A kukta már hül és a fecskendő is kész, de nem volt túl egyszerű, lehet elbasztam valamit? Arra gondolok, hogy belenyomtam felespoharba 10ml vizet es bele sporat, de mindig maradt az aljan spora. Kevesebb vízzel kell először vagy hogy? Valaki mondja már el a trükköt pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 20. 22:01
 
 
Ma csodálatos ötletem támadt. Ugye írják, hogy a rozst érdemes beáztatni egy nappal előtte vízbe, hogy az endospórás bacik -amik amúgy kibírnák a kuktázást- kikeljenek és hőkezelésnél már ne legyenek olyan ellenállóak. Csináltam is. Beáztattam 2 kiló rozst, mondanom sem kell a lábost telitöltöttem vízzel, de annyira megszívta magát, hogy a tetején így is maradt száraz réteg. A szárítás meg még egy napot vett igénybe, szóval elég körülményes. Na és most jön az én ötletem. Mivan, ha beleteszem a rozst a pohárba, rá vizet és nem kuktázom azonnal, hanem várok egy napot? Megszívja magát, de nem kell kiszárítani, mert az arányok jók. Egyetlen gond az lehet, hogy a duzzadt rozs másképp viselkedik kuktázásnál, mint az épp nyakonöntöt. Vagy hagyjam az áztatást a francba, mert megy anélkül is simán?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!