|
Legfrissebb hozzászólások (5133 - 5142) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Király. Bejártam egész várost, de sehol sincs perlit. Hol lehet kapni? Én kertészeti boltban próbáltam. Mekkora szemcseméretű kell? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tisztelt Ayahuasca mester. A hőfokot és a páratartalmat mivel tartod ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem adtal hozzá akkor plussz vizet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | danika. sikeres lett a rozs beáztatós módszer:) 24óra áztatás-majdan 30perc fazékba sima főzés- aztán bele a beföttesbe---irány a kukta1órára. és már őszűl az űveg..................
köszke |
| | | | |
| | | | | | | | | | Embrio: Nagyon egyszerű, a második - harmadik termés hullám után (a termőföld ne nagyon merüljön ki), a beszőtt termőföldet összekeverem friss földdel, fele - fele arányban. Az első héten 32-34 fokon tartom, full páratartalommal, naponta egyszer szellőztetve, amint befehéredik az üvegfala, leveszem a hőfokot 26-28 fokra, s az üveg oldalát pedig betekerem árnyékolóval, hogy csak a tetején legyen fej képződés. Ellenkező esetben minden hol megjelenik a fejképződmény, még akkor is, ha nincs helye fejlődni.
Jimi: Nem nehéz kivenni, steril kanállal, óvatosan kikaparom, azért arra figyelve, hogy ne nagyon romboljak. A föld pedig olyan ültetésre kész nedves, gondolom aki már ültetett szobanövényt az tudja, hogy milyen az. Majd a következő klónozásnál, készítek egy fotó sorozatott, minden fontosabb mozzanatról.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Az alant taglalt módszer tükrözi a józan paraszti észben rejlő lehetőségét és zsenialitását.
Én is kíváncsi volnék a klónozásos receptre.
Hogyan veszed ki a befőztes üvegből ? Mennyi vizet raksz a földhöz ,hogy kivétel után ne essen szét ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | ayahuasca mester.....pliz ird meg a klonozást csak úgy tömören. csak nem a petri-dish módszer vagy a gomba testből szedsz ki kis darabot.... talán az agar tálkák. nagyon érdekelne,mert tudom hogy gyorsabb,csak azt nem, hogy hogyan kell
előre is kösz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Saját tapasztalat: Én nem vesződök különféle gabonafélékkel. Abból kiindulva, hogy ez a gomba is a természetes környezetében talajon terem, hát én is ezt a környezetett adom meg neki. Több kísérlet után megtaláltam az ideális földet is, ez nem más mint a FLORIMO általános virágföld. Azért jó, mert nagyon laza szerkezetű, s tartalmaz moha őrleményt, ami nagyon jól tárolja a vizet, s a tőzeggel ellentétben, ki is adja azt. A földet nem hőkezelem! S nem is ajánlom. Fertőzés nincs, hisz itt nincsenek a fertőzésre érzékeny gabonaszemek. Egyedül csak az üveget és a keltetőt mosom ki fertőtlenítővel. Én mindig a klónozást használom szaporításnak, egy 7dl-es üveget 1 hét alatt sző be. 2. Héten már meg is jelenek a gomba fejek. Spórás megoldásnál nem tudom mennyire jó, ma készítettem 2 üveggel, majd megírom a fejleményeket. Képek itt találhatók, különböző stádiumokról. Eddig termőkről nem készült kép, de majd most készítek azt is, hátha valaki nem hiszi :) http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02181.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02182.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02183.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02184.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02185.jpg
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem nem vizet kellene hanem agar mixet megpróbálni az valószínűleg jobban tuningolná.
Egy elméleti kérdés ,olvastam a fogyasztásról ugyan leírást de ti mennyit ennétek első étkezésre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na még jött infó. Amibe nem rakott plussz vizet, ott 10ed annyi fonál van, de sokkal fehérebb. A sok vizesben nagyon nő, de áttetszőbb az egész. |
| | | | |
|