DAATH

A sajtószabadság is csak azoké, akiké a sajtó.

Abbott Joseph Liebling

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5143 - 5242)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 20:01
 
 
Van egy érdekes történetem. Haver nemrég oltott. Kuktázás után a rozsos pohár alján még víz is maradt. 1 hétig semmi se volt aztán másfél hét múlva megjelentek az első fehér foltok. Elég silányan nőtt és erre haver fogta és adott neki fecskendőn át sok vizet. Másnap jelentős növekedést tapasztalt és a gombafonalak mostanra már teljesen felszívták a vizet. Ez hogy lehetséges? Nekem kuktázás után teljesen felszívta rozs a folyadékot, ezek szerint nekem biztosan kevés lesz a víz benne. Vagy így is nő csak sokkal lassabban? De akkor miért nem kell több vízzel csinálni? Valaki magyarázza már el pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 31. 19:46
 
 
ha megy az angol akkor
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm
http://archives.thenook.org/tek/grain2.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 19:16
 
 
Érdekes ember lehetsz te is Gábor. Arra nincs időd, hogy visszaolvasd, de arra van, hogy elolvass egy egészt howto-t...Ja vagy addigra már lesz időd? Ja bocs! Akkor nézd vissza, ha lesz. ;D

Na jó ekkora szemét nem vagyok, csak borzalmasan unalmas ez a fajta hozzáállás: http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm

Tessék.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gábor2005. március 31. 18:27
 
 
Sziasztok!

Hogy van ez a rozsos téma? Nincs most időm visszaolvasni, de nagyon érdekelne ez a rozsos valami, amihez nem kell vermikuki meg izé se... tudna valaki leírást belinkelni, vagy ide röviden leírni a módszert??? Eddig úgy tűnik egyszerű módszer és kezdőknek pont jó. Írjátok le lécci, köszike ;-)

Píínce!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 09:20
 
 
Ha rozsozol nem kell se gipsz se áztatás. Enélkül is teremni fog, ha nem csinálsz förtelmes hibát. Nem kell mindent túlspirázni, főleg annak nem aki most csinálja először! Aki már veterán az meg persze nyugodtan kísérletezzen és mi várjuk a remélhetőleg szignifikáns változásokat két módszer között! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 30. 20:23
 
 
nem párologtatáshoz kell,hanem a magok közé
ezt olvassátok fiaim:
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm

gypsum=gipsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gringo2005. március 30. 15:37
 
 
Jah, a gipsz magában tartja a vizet akár a vermikulit vagy a perlit, mert lyukacsos szerkezetű. Ahol olvastad, valószínűleg nem használják az utóbbi 2 egyikét sem, de pontosan ugyan azt a szerepet látja el.
peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 30. 10:35
 
 
Hello!!

Gipsz???? nem, véletlenül élesztő??????:DDDD mert szeritem élesztő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
dub2005. március 29. 21:58
 
 
Üdv!

Szerintem ha szépen megkéritek a közeli virágboltos nénit, biztosan hoz egy zsák vermikulitot a virágpiacról.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 20:45
 
 
Szerintem ha elég gipszet raksz hozzá még a falon is megálnak a kismacskák ,ez határozott előny :)))


Én olyan jókat szórakozom a saját hozzászólásaimon ti nem ??
:))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:37
 
 
elcsesztem:5000FT/100liter ár-a virágpiaci ár
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:29
 
 
hajrá Jimi én szurkolok neked!!!!!
utsoból lesznek az elsők:)
én simán szárítok rácson.
ha belegondolok miért is tartanám hónapokig.....nem?
amúgy a vermikulit tényleges ára aszem 40FT/liter.
ugyanis a szigetszentmiklósi virágpiacon lehet venni
5000ft/liter áron.
a próbléma csak annyi hogy oda csak kereskedők léphetnek
be ,igazolvánnyal-vagy tagságival.......basszák meg.

feldobok egy témát:
a rozshoz a befőttes üvegbe teszek egy késhegynyi gipszet.
olvastam valahol,csak nem tudom minek kellhet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2005. március 29. 16:28
 
 
Hellosztok



Ha valakinek égető szüksége volna vermikulitra, vagy csak úgy beszerezne pár literrel a későbbiekre, annak itt egy mail cím: gringo@vipmail.hu


A vermikulit ára 200Ft/L

A készlet erejéig.


Ha sértettem volna a fórum irányelveit, kérem töröljetek.

peace

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 29. 14:31
 
 
Hello!!!

Mit szoltok a búzához a búzzának a legmagasab a tápértéke és az enrgia tartalma.javaslom látogasatok el a http://www.mushroomjohn.com ra john W. Al. oldala megtekinmtehtökl az ö termesztési képei és akkor de akkora GOMBÁI VANNAK HOGY NEM ÉRTEM HOGY CSINÁLJA LEHET A SZERETET.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fenyő2005. március 29. 13:48
 
 
Sziasztok!

Miért van az, hogy nagyon-nagy termésbeli különbségek vannak teljesen egyformán készített telepek között?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 29. 12:23
 
 
Rincewind nem hiszem, hogy a fő probléma a kősónál az, hogy káros a betonra. Inkább kirohasztja a növényzetet elég szép körzetben. Mindenesetre adhatnátok pár tippet, hogy hol lehet cacl2 -t beszerezni. Megpróbálom ilyen aquarisztika boltban. Ti hol veszitek, vagy fogjátok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 11:30
 
 
Hát Rincewind érzek némi iróniát a válaszodban :-)))

Danika válaszából megvilágosodott a szárításhoz kellhet.
Néhány napot pihentem (családi kirándulás) emiatt újra formában vagyok.
Meglátjátok ha kiokosodom aranykoszorús termelő leszek és még lehet hogy a kiválló MGTSZ minősítést is elnyerem :)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 28. 23:37
 
 
Kalcium-klorid

felhasználási javaslat:
Télen, ha nagy hó van és hideg, tessék ellapátolni, majd a kényes felületeket behinteni vele.

Hatásmechanizmus:
Elolvad a hó.

Előnyök:
A betonra kevésbé káros, mint a többi "só".

Hátrányok:
Nem ismerik.

Amennyiben további kérdése van, úgy szívesen állunk rendelkezésére.

________
Az utcaseprők
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 16:08
 
 
Ezaz Jimi újra formába lendült! :))))) A kálcium-klorid az arra jó, hogy fogsz egy dobozt. Beleraksz egy drótrácsot rárakod a k.kloridot, fölé ragsz még egy rácsot és arra rárakod a gombákat és lefeded. A CaCl2 elvonja a vizet a levegőből, így elég frankón kiszáradnak a gombák. (jobban mintha csak simán egy tálcán száritod őket, ezért tovább lehet őket tárolni)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 28. 14:58
 
 
Mire való a kálcium klorid ?
Mert hidrogén peroxid az a vízbe azt tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 11:38
 
 
sorry,nem kertészboltban inkább akvarisztikai-díszhalasnál
találsz kalcium-kloridot.....
http://www.akvarielagunen.kund.melmac.se/web/binobj/00/00/07/1f/kalciumklorid.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 01:16
 
 
peroxid-gyóccertá'
kalminom-kolorid meg kertészboót
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 00:03
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy kálcium-kloridot valamint hidrogén-peroxidot hol lehet vásárolni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 27. 10:25
 
 
Valami nagy tudású angol zseni megfejthetné.

Addig vágom ,hogy szárazon összekeverjük a víz 2/3 részével hígítjuk majd főzzük és a párolgó vizet pótoljuk. A végén pedig 120 fokon 40 percig sterilizáljuk. Közben mit is kell vele csinálni.?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 26. 22:39
 
 
MEA (Malt Extract Agar)
20 grams light malt extraxt (maláta)
2 grams yeast (élesztő)
15-20 grams agar (agar agar)
1 liter water (viz)

Smaller volumes can be prepared by simply using less ingredients in the same ratio)

The dry ingredients are put in a flask (erlenmeyer or similar) and water is added. Take care not to fill the flask for more than 2/3 of it's volume or it will boil over.
When the water and dry ingredients are put in the flask the opening is stuffed with polyfill or hydrophobic cotton. Another option is to put a piece of Tyvek over it held in place with rubber bands. This allows for the agar to be re-melted in the microwave. A piece of aluminum foil is put on top and the flask is swirled.

The flasks are then sterilised in the pressure cooker at 121şC for 40 minutes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 26. 21:57
 
 
Mit kell ezen agyalni ennyit?:D Reikizzétek minden nap:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 19:33
 
 
Az agar+maláta+élesztő koktél pontos arányát tudja valaki mert láttam valahol de már nem tudom hogyan is csinálták azt hiszem azon szaporítják a telepeket. Ez hasznos lehetne az állomány gyarapításra.

Minap láttam egy (A) származású kertésznél az állományt és éppen kísérletezett mi mindenen tudja megtermelni a C. D-King tipust. Amint láttam ez éppen a terítőn nem nőtt neki ki :) de azon kívül minden talajban.
- perlit+rozs
- perlit+saját kerti komposzt
- vermikulit+rizsliszt
- vermikulit+komposzt
- madáreledel
hogy melyiken terem a legjobban azt kideríteni már a mi dolgunk.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 19:03
 
 
jim-maláta-csaba utca(moszkvánál)-BIO BOLT
OTT VAN ocsó bio rozs-130/kg
egy elvarázsolt öreg picsa az eladó
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 18:58
 
 
és mit szoltok ahoz ha fáradt sütiket vagy azokat amelyek
nem indulnak-beoltanám agaros lötyivel-vagy talán dextrózzal....
csinált vki ilyesmiket...?

bele a tetjébe persze sterilen........hmmmmmmmmmmm?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 18:09
 
 
A külölöntböző anyagokkal való kísérletezésnél nem a tápérték számít énszerintem.
Ugyanis vannak olyan ételek amelyeket úgy neveznek teljes értékű élelmiszer pl. barna rízs ez azt jeleni ha csak azt ennéd semmilyen tápanyagban nem szenvednél hiányt és életben maradnál vele bármeddig. Na tehát ez a gomba csak azt tudja enni amit kap tőled és neki sem szabad hiányt szenvedni.
Az agar mix malátája szerintem cukrot helyettesíti ami egy kicsit gyorsít a dolgon tehát rosszat nem tehet semmiképp.

Ez nem szakértő vélemény józan paraszti gondolatok.

Malátát hol lehet kapni ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 25. 11:35
 
 
hELLO!!!

embrio intézz magdnak maláta kiivonatot mivel az agar az csak enrgiát tartalmaz.a másik nézzegetem tegnap otta a dolgot és találtam a búzát aminek 3x mindenbe a tartallma
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 24. 22:14
 
 
jó estét urak.

minden nap egy másik kisérlet legallábis nálam.
remélem megtalálom a helyes formulát.
KÉREM A VÉLEMÉNYEKET A KÖVETKEZŐKRE.:

-poharakba keverék:mag+vermi+agar
mag+vermi
mag+agar
csak mag
ezt érdemes kisérletzni-meg lesz a franko mód
skacok csak kukta!!!!!!!!!!!!!!!
a többi verébfing szerintem-kell a hőfok!!
illetve javalom a dupla fözést mindig-tutti ami frutti-24 óra várásal
a másik:a spora oldatba ne sporold a feketét-én cola szinü sűrű
oldattal csinálom-sokkal gyorsabb-jobban fonalazódik.


a sütik ha megvannak gondoltam ha kivettem őket és nem indulnak
csinálok agaros oldatott és a közepébe beoltom-talán tuning nekik
nem?

ha tudtok valamit adni agyam fehérfoltjainak akkor ne sajnáljátok az infot.
várom a hozzá szólást.

köszönet.

éljen a tudás!!!!!!
remélem megmarad a bejegyzés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 24. 09:34
 
 
Hello!!!

Ugy döntötem komolyaban is megtanulmányozom a gombák táplákozását:)).eddig arra juttotam hogy megnézztem a barna rizs tápértékét és az enrgia tartalmát. érdemes megnézzni egy ilyen bios könyvbe hogy melyek azok a magvak amik nagyobb tápértékel rendelkeznek. a clonozáshoz használt agar agar, maláta,élesztő keverék se feltétln hülyeség szeritem.azon gondolkoztam mi van akkor ha az egész tápföldet vermuból és ebből a keverékből állitom össze ez ugye végerdménybe egy kocsonyás szerü dolog lessz ezzér gondoltam a vermukalit hozzá adásra mivel akkor az ugy jól levegüzik de lehet hülye vagyok.:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 23. 18:48
 
 
Nos. Én nem áztatok kuktázás előtt. Egyszer áztattam, de akkor kiderült nem jó a spóra, így nem került oltásra a sor, de akkor 1 napig áztattam és 1 napig szárítottam, pont azért, mert az áztatott rozs nem tudom hogy mennyi vizet képes még felvenni. Ha nem akarsz kísérletezni akkor terítsd szét őket egy újságpapíron és szárítsd ki, de megpróbálhatod nedvesen is víz nélkül. Ha már beáztattad akkor elég 1x kuktázni. Én is 1x kuktáztam, de nem is áztattam szal. Érted. ;D

Árpa lehet, hogy jó, én maradok a rozsnál. Szerintem minden jó, ami teljes szemcsés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 23. 16:37
 
 
na ma áztatok......
kérdés danielhez:
áztatás után 2szer kuktázol?

illetve hántolt árpa az bejöhet-------------------------------e?
vettem azt is.

ja még egy kérdés:áztatás után ugye nem kell belle viz már?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 22:14
 
 
dani!
hypertyihi@freemail.hu
irj
siph-ezt ne clearold pliz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 21:04
 
 
Majd, ha sikeresen termeltem. Addig nincs sok értelme szerintem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 20:49
 
 
én Matias Romero és experimentben vagyok B+ Large Fruits-cal
hm...?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:59
 
 
Nem. Az áztatástól csak kikell és utána nem lesz esélye kuktázásnál. De bonyolítsd csak túl ahogy gondolod, majd számolj be róla.

Nekem eddig Burma, lesz még Thai Koh Samui meg van még Golden Teacherem is, de azt majd, ha expertebb leszek. Ma oltottam előszőr életemben. ;D

Srácok mennyire befolyásolja az, hogy kolonizálásnál csak 21 fok uralkodik szobámban? Mindenhol ilyen 23-26ot vagy 28-30at írnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:55
 
 
amig a baci nem hal meg addig mr.endo nyugizik-tehát az áztatás nem a
leghiressebbbbb gyilok modus operandi;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:52
 
 
daniel-az ásztatástól NEM FOG ELPUSZTULNI az endo mister.
a tökömet rá.
nektek mi a neve a neveltjeiteknek-fajta milyen
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:50
 
 
Az egésznek a lényege az, hogy amikor áztatod egy napig az endospórák kikelnek és utána beb*szod a kuktába, aztán akkor már nem lesz akkora a szájuk.

A Zepterbe kőkeményen 4db 3 decis pohár fér, de legalább működik.

Rízsfolyást meg nem tudom hova tenni kedves embrió.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:49
 
 
http://www.conceptdraw.com/sampletour/medical/EndosporeFormation.gif
sejtem (baciluson belüli)képződmény-túlélősejt.
és asszem ujra éleszti a bacit.
a kurva anyát neki
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:47
 
 
Jimi az endospóra a baktériumok olyan formája amikor, mint egy kis mag, nagyon ellenálló és nem pusztul el a hőkezeléstől (termofil). Két féle módszer van. 3x kuktázod fél napos, vagy egy napos időközökkel. A másik ami lényegesen egyszerűbb, ha beáztatod vízbe 12 vagy 24 órán át, JÓL kiszárítód és utána kuktázod. De a legtöbbet mindjárt töltik a rozst a zacsiból a pohárba, szóval szerintem csak akkor csináljátok, ha sehogy se akar összejönni a rozsos dolog, mert mindig elfertőződik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 22. 19:36
 
 
Mia az az endospora ???
Miért is akarjuk elpusztítani ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:29
 
 
na figyu-az endospora
tehát ha kukta-több mint120fok-meghalnak-eddig oké-
majdan azok körülményeken kivül kibontakoznak-
ha ezt meg várod-utána megint kukta-120fok-
aztán ennyi barátom ott már nincs mr. endo.


kérdésem az igazán:

ha kihül az első fözés majdan-meddig várjak a konkrét kibontakozásig
ugy tudom 18 óra-nekem ez a tippem-tudomásom

valami vissza igazolás-megerősítés.....thx

hány literes a Zepter.

amúgy több kilo rizs folyik meg még dupla fözéskor is-
tehát kéne valami adat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:02
 
 
Vas-edény boltot ajánlom. Nekünk ilyen hipermodern Zepteres kukta van.

Endospórák meg nagyon sokáig eltudnak éldegélni és csak várnak arra a pillanatra, amikor megkapják a kedvező körülményeket és akkor...véged! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 18:47
 
 
dani,honnan van kuktád illetve-nem tudsz olyan
helyet ahol lehetne venni ócsón.
valami használt adás-vételiben,
nadzson kénne!!!!!!!!!!!

emberek és embriók FONTOS kérdés:

mennyi idő alatt élednek ujra kb. az endosporácskák?

nagyon kérem a válaszokat::::::::::))))))))))))

köszönet mindenkinek
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 12:28
 
 
Ma 4 poharat fogok oltani. A kukta már hül és a fecskendő is kész, de nem volt túl egyszerű, lehet elbasztam valamit? Arra gondolok, hogy belenyomtam felespoharba 10ml vizet es bele sporat, de mindig maradt az aljan spora. Kevesebb vízzel kell először vagy hogy? Valaki mondja már el a trükköt pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 20. 22:01
 
 
Ma csodálatos ötletem támadt. Ugye írják, hogy a rozst érdemes beáztatni egy nappal előtte vízbe, hogy az endospórás bacik -amik amúgy kibírnák a kuktázást- kikeljenek és hőkezelésnél már ne legyenek olyan ellenállóak. Csináltam is. Beáztattam 2 kiló rozst, mondanom sem kell a lábost telitöltöttem vízzel, de annyira megszívta magát, hogy a tetején így is maradt száraz réteg. A szárítás meg még egy napot vett igénybe, szóval elég körülményes. Na és most jön az én ötletem. Mivan, ha beleteszem a rozst a pohárba, rá vizet és nem kuktázom azonnal, hanem várok egy napot? Megszívja magát, de nem kell kiszárítani, mert az arányok jók. Egyetlen gond az lehet, hogy a duzzadt rozs másképp viselkedik kuktázásnál, mint az épp nyakonöntöt. Vagy hagyjam az áztatást a francba, mert megy anélkül is simán?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 20. 16:23
 
 
Rozst ti beszoktátok előtte áztatni 24 órával? Azt olvastam érdemes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 20. 13:29
 
 
szívSN
örülök,hogy neved io-ra végződik-rokon lenne?
na min1.
kérdés mi a neve a gyermekednek?
érted......
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 20. 13:24
 
 
Nagyon köszönöm!
üdv, p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 20. 13:19
 
 
nos uram,itt egy módszer,ami jó............
http://archives.thenook.org/tek/printing_spores.htm

de ha személyes illetve értelemszerű tapasztalatszerint:

-kis pici tűkőr
-egy akkora üvegpohár.ami lefedi
-és persze kalap+kis ídő

forraljunk víz-mossuk tűkör-szárit-kalap rá-lefed pohár=
VÁR!!!!

12-20 óra.
majdan sterilen egy borotva pengével lekapar.
gondolom tudja mindenki milyen egyszerű űvegfelületről
pengével csikokat csinálni,kapirgálni....stb

az alu-és-a papir felejtős.
ez persze csak akkor ha utána-rőgtőn csinálod a szuszpenzionábilit
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 20. 11:51
 
 
hogyan készítsünk egyszerűen használható lenyomatot?
gondolom doboz papír kukta, kalap csipesszel lekap, üvegben papírra lemezekkel lefelé ráhelyez.....
eddig egyáltalán megállná a helyét? aztán?
p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 19. 11:18
 
 
Mint ez rövid keresgélés után kiderült talán a leg könyebben beszerezhető táptalaj az agar-agar szinte minden sarkon :).
Valaki igazán leírhatná hogyan tovább mert láthatunk egy műveletet de az nem segít.
http://www.fungifun.com/agar/

Addig viszont azt hidtem hogy a spórák a lemezeken teremnek és onnan lehet lekaparászni ez meg nézd mit csinál. :o(
http://www.fungifun.com/cloning/

Botanikusok biológia tudósok ???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 19. 09:26
 
 
Az ajánlott oldalon láttam hogy ezek a huncut külföldiek még madár eledelel is csinálják ,valaki próbálta már.?

Ezt a csodamód megduzzadt gabona a fonáltól áll össze ?

Ugyan ott talált linkben mutatják hogyan kell a dobozka tetejét kilukasztani vajon mekkorát kell ütni a kalapáccsal ???


Bocs ez csak vicc akart lenni remélem jól szórakoztok :))))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 18. 23:19
 
 
1 rész viz-1 rész rozsomák=tutti,mint a frutti

http://archives.thenook.org/tek/grain.htm

emberek gondolkozatok a fizika terén is.

nem sok az értetlenség?????
az soha nem sok.
holtáig tanul az embrio.......
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 18. 22:40
 
 
Erős a gyanúm, hogy kérdésem megint a sűllyesztőbe merül ezért felteszem mégegyszer:

Mi az általatok használt rozs/víz arány?
1. x gramm rozshoz x gramm víz
2. pohár feléig rozshoz annyi víz, hogy pont ellepje

Jimi BioRozs néven a DM-ben találod meg vagy valamilyen bioboltban, ha mákod van. Németül Roggen angolul rye. Teljes szemes kell, nem a darált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 18. 20:13
 
 
Köszönöm a felvilágosítást minden témában és a hozzám való türelmet.
Értetlenségem nem fiatal koromnak köszönhető , már talán túl öreg vagyok minimum 3x12 és megfontoltan kezdenék hozzá.

Mostmár csak figyelek ,és akkor kérdezek ha tényleg újabb probléma merül föl.

Be kell valjam azét Danika legutóbbi kérdése engem is izgat.

Na de ,hogy hozzam a szokott formám a bio rozs az liszté van őrőlve vagy csak dara mi a becsületes neve vagy csak simán rozs. :))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 18. 18:05
 
 
Sajnálom, én laikus vagyok...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 18. 17:07
 
 
Kezdem megszokni igazság szerint. Ha ideges lennék szted segítenék neki? Segítek és közbe alázgatom, hogy mekkora lusti musti csacsi macsi. Valamit valamiért érted. :) Viszont rozsos dologra választ szeretnék hétfőig bezárólag kapni. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 18. 17:02
 
 
Lehet, hogy én vagyok hülye, de 12 éves gyermekek miért termesztenének gombát?:D Majd, ha kicsit idősebb lesz, úgyis meg fogja érteni, Danika:)) Szerintem csak fel fogod idegesíteni magad, szal inkább ignoráld:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 18. 16:16
 
 
Szerintem megadhatnánk Jiminek az értetlenség és túlkomplikáltságban kiemelkedő eredményt elért kitüntetést.

1. Vermikulit+barnarizsliszt+víz vagy Biorozs+víz

http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm

Melegen ajánlom, hogy olvasd el...

2. Miután a benőtt sütit kiteszik a terráriumban egy rázsra a perlit főlé és megvolt egy nagyobb hozamú termőtestképzés, érdemes rátenni a nedves perlitre, mert így rehidratálódik és nem szárad ki olyan hamar. Van aki egy napra berakja víz alá és hűtőbe helyezi. Elég látványos a változás a nem beáztatotthoz képest.

3. Kihelyezve már nem olyan kényesek, látom ezt sikerült megjegyezned. :P

Na és most jön az én kérdésem, miután ilyen sorozatosan jóságos voltam válaszadásban. :)
Biorozs és víz arányra lennék kiváncsi. Két féle módszert hallottam, ti hogy csináljátok?
1. Kimérünk X gramm rozst és ugyanennyi mililiter vizet adunk hozzá
2. Poharat megtöltjük feléig rozzsal és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy szinten legyen a rozs és a víz

Az elsőnél, amikor én csináltam sterilizálás után még maradt a pohár 1/3nál kb. víz. Van aki azt mondja ez jó van aki nem. Vélemény?
A másodiknál szerintem nem fog víz maradni benne, de nem lesz túl száraz? thx

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 18. 14:36
 
 
Többek felszólításának engedve újra elolvastam elejétől de ha lehet még nagyobb a káosz.
1.Ha jól értettem több fajta táptalaj előállítható ezekközül egy a vermakulit módszer ?
2. Olvastam olyat ?? ,hogy valaki a sütiket nedves perlittel betakarja. Tudomásom szerint a készre benőtt sütit a vizes perlittől jól elválasztva csak a levegő páratartalma nedvesíti. Vagy mégsem ?
3. A pohárban sterilen fejlődő kicsik már kihelyezve nem olyan kényesek ? Gondolom abból az alumínium tálcában kapható benőtt kittek szinte bárhol termőre fordúlnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 18. 08:46
 
 
Hello!!!

ez megegyezik a vermi+rizses modszerrel ez csak egy adalék agyag ugyan ugy mint a tápoldatok a szoba növénynél 1lvíz/20g agar agar vagy malt extract de annak asszem más az aránya.
inkkáb csak javaslok para itt már minden ugy hogy prop úr javaslom neked amit én is tetem fogd meg magad töltsed le a mushmush oldalárol a leirást forditsd vagy forditasd le valakivel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 17. 22:23
 
 
Sziasztok!

Mr. Magic Másh!

(Írtam én olyat, hogy szétesett a süti?
..azt sem írtam viszont KONKRÉTAN, hogy vermi mellé gondoltam a hidrogénperoxidot, amire te agaragart írtál.....csak utaltam rá ... a kérdéseimben.)

gondolom porról beszélünk, mert az agarcsíkokkal elég macerás lehet figurázni

MagMásh nem avatsz be az általad tapasztalt agaros tuning mechanizmusába (pls ne azt a webcímet írd, hanem, hogy a TE dédimamád hogyan tanította!), meg érdekelne az is, hogy akkor ez csupán másik táptalaj, másik teknik, és végig elbeszéltél mellettem (akkor is érdekelne a dolog!!), vagy van vmi köze a vermi&brnrzslszt módszerhez is ?

JIMI! a perlit, ahogy írtd, a vermi pedig a táptalajhoz, de bizisten megtalálod ha visszaolvasod a fórumot!

kukta: ha nem lenne gumim a kuktához, bemennék egy nagy nagy kuktaboltba és találnék biztos egy szóló gumit, amire cimkét képzelnek, amin a nevem áll és az, hogy ingyé vagyok itt ne hagyj
he!!

vagy használj fazekat!?

bocs a sok betű miatt, üdv, p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 21:54
 
 
Jimi egyszerűen nem hiszem el, hogy elolvastad a guideokat, mert ott ez benne van...A vermikulitot a pohárba kell a táptalajhoz rakni, míg a perlitet a terrárium aljára páraképzés végett.

"Csiperkés" dologhoz meg nem szólok semmit. Erősen kétlem, hogy ez épségben ideér Magyarhonba, de most hogy jön a képbe a chamignon gomba?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 19:57
 
 
Még egy és nem kérdezek többet.
Minek akkor a vermakulit és a perlit párásítani a kiköltözés után.?
Mit szólsz ehez csiperke termesztők álma. ?

http://www.pilzshop-online.de/product_info.php?products_id=19&Fertigkultur_+_Treib
haus=Wei%DFe_Champignonkultur_+_Treibhaus.html


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 19:30
 
 
Diffúz vagyok bocs.

Kuktázás után a rozs frankón megduzzad és a feléig megtöltött pohár most már szinte elér a tetejéig! Beoltod és elrakod meleg helyre sötétbe. Akkor kell kivenni poharakból, amikor már az egész sütin látod, hogy benőtte a micéleum, tehát az egész tele van fehér fonalakkal. Utána kell terráriumba rakni és hőmérséklet utána már elég a szobádé is. Közvetlen fényre sose rakd őket, de amikor már kivetted a sütiket akkor szükségük van minimális indirekt fényre az alább leírtak miatt. Na most már megválaszoltam mindent. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 19:27
 
 
Biorozsnál csak biorozs kell. A másik az keverék (barnarizslist+vermikulit), de én olyat nem tok szerezni.

Hát meleg kell neki igen olyan 26-30 az nagyon jó neki azt írják. Arra, hogy vaksötét kell neki, szerintem igen a válasz. Bár pár helyen megemlítik, hogy a vége fele már elő kell venni, de szerintem elég annyi fény amikor megnézegeted, hogy mennyit nőtt a micéleum. Tudod ezek gyakran egy nagy trágyakupacon nőnek. A spóra belekerül a trágyába és bent meleg van valamint vaksötét. Miután elérte a micéleum a kaki szélét akkor máris fényt kap és ez ad jelt neki, hogy lehet küldeni a termőtesteket is a nagyvilágba. Szerintem ez alapján logikus a dolog, de bárki jobban tudja javítson ki, én még csak elméletben nyomom a termesztést. ;D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 18:49
 
 
Ez tényleg nem.
Semmi keverék ?
Ezt kuktázukk és fölveszi a vizet és sterilizálódik azután ha lehült beoltás ?
Majd néhány hét várakozás sötét meleg helyen ? Vak sötét ? Mikor vezsem ki a pohárból cicákat ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 18:35
 
 
Megtöltöd a pohár felét rozzsal. Ráöntesz annyi vizet, hogy elfedje. Önthetsz fél centivel többet is, de túl sokat nem érdemes. Na nehéz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 14:32
 
 
Ebben igazad lehet.
A receptúrát megtalálom a fórumban ?
Bár elejétől végig olvastam már de úgy látom többeknek a víz hozzáadásával vannak gondjaik hogyan csináljam ,hogy tökéletes legyen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 12:33
 
 
Labortechnikai, illetve vegyészeti boltok (pl. Budapest - Reanal) by google...sztem hanyagold az agar-agart nem tudom kezdőként miért akarod a legbonyolultabbat csinálni. Ha csinálsz 12 pohárnyi rozsos sütit sztem az is bőven fedezni fogja havi szükségleteidet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 11:23
 
 
Ami érdekelne.
Hol kapható agar agar ?
Milyen módon kell belőle táptalajt előállítani ?
Használata ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 11:12
 
 
Látom olvasod a fórumot tehát leírom.
Törölni fogják nemsoká mer kb 10 kérdésemet törölték és még azt is amiben arra utaltam ,hogy ez hány darab hozzászólás volt.
Kérdeznék én de mit is ?
Mert amikor oda írtam ,hogy kezdő vagyok törölték.
Amikor oda írtam ,hogy írjanak a tapasztaltak törölték.
Amikor írtam ,hogy törölték kérdésemet és csak mosolygom törölték.
Ezt is törlik de leírtam ,hogy tudd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 11:06
 
 
Nem kapom fel a vizet csak már unom értetlenségedet...Kérdezz Jimi kérdezz rá az új módszerekre és bízva bízzál.

http://www.shroomery.org ha tudsz angolul itt aktuális dolgok vannak A-Z ig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 11:02
 
 
Melüljünk el kicsit mélyebben a vas és edény témakörben. Valószínűleg minden háztartási eszközöket forgalmazó boltban kapható pl. a kávéfőző gumialátéttel együtt gondolom én.

Légyszi ne kapd föl azonnal a vizet.

Nem azért szretném ha születne egy leírás mert nem találom.
Mert fölmerültek új anyagok ezzel együtt új technikák és jó lenne ezt eggyütt látni és ha kíváncsi az oktondi pocok csak mondani kell lásd az 11235 ös hozzászólást.
Mert mint tudjuk van publikálva termeszői leírás de most nem azon folyik a vita.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 10:55
 
 
Majd szerzekk másik kuktát. Honnan szerezzek gumit? Figyelj Jimi szerintem ne feszegessed tovább a húrt, mert MINDEN fennvan neten ráadásul magyarul. Inkább kérdezz, mintsem olyat várj el másoktol amit már megtettek, max te nem vagy képes megtalálni vagy elolvasni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 10:49
 
 
Létre jött már megannyi leírás hogyan is lehet a legjobb eredményt produkálni.
Valami nagy tapasztalatú kertész mindenki okulására nem írná le a folyamatot pontos arányokkal és lehetőség szerinti anyagokkal. Sok kérdést meg előzhetnénk és bárki elakad nem tartotta be az előírást.

Danika te meg cserélj gumit kukta fedelén :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 10:45
 
 
Srácok az nagy gáz, ha kuktázásnál a gőz így a fedő pereme mentén is kijön lassacskán? Nektek csak a szelepen jött ki, máshol nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 17. 09:38
 
 
Hello!!!

Kedves prop szerinted én a hasmra ütve találtam ki az agar agar vagy a malt megoldást nem tudom ismered e a mush mush nevü céget de ök irták hogy elégé megdobja a hozzamot hogy jobban érzékeltesem én földes megoldásal melozok amig nem használtam agar agart kb termésenként 6-8 db nagy méretü macsek jött le most hogy használom kb 30-35 db nagy méretü jön le termésenként szerintem ez elég meggyöző.és a másik prop ha igy nézzük akkor a vermukalit is elvonja a vizet mivel a vizz tárolását szolgája és a levegő áramlást a telepbe a kocsonya attól még hogy kocsonya tartalmaz vizet a kocsonya az nem egy élölény ami felveszi a vizet a gombák ugyan ugy kivonják a kocsonyából is a vizet mint a párából vagy magából a vizből.prop széteseös telep akkor valamit rosszul csinálsz nem hiába hivják bricknek téglának ha a gomba már beindult a tápföldnek kajak egybe kell lenni nem szabdna hogy szétesen valami arányt valszinü elrontotál.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 17. 09:12
 
 
lényeg, hogy nem kell kilyukasztani, mert a termelődött széndioxidot ki lehet kergetni..
ennyi nekem elég
köszi, p

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 16. 21:36
 
 
O2 az oxigén(molekula), dioxidként még életemben nem hallottam. Erre írtam amúgy a dolgot:
"fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog"

Azt hittem a gomba által fejlesztett gázra mondtad, hogy O2, azóta rájöttem, hogy a h2o2 által fejlesztett. Asszem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 16. 20:15
 
 
köszönöm, megnyugtattál a végére!

O2 az dioxid nem? (a c lemareadtd, pedig azzal full..lekközelebb..)

a lyuk a doboz alján, szerintem a dédapám spriccelős leírásából való, ott ugyanis lefolyik, mint a kádadban..nemigaz?

tapasztalat?

p


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 16. 19:52
 
 
Propio remélem nem baj, ha én adok választ a kérdésedre. Tehát a gomba nem oxigént termel, hanem széndioxidot. Azért kell a lyuk a vödör aljára, mint azt én is olvastam. Sehol máshol nem írtak lyukat, de egy helyen kifejezetten írták, hogy ne legyen lyuk. Napi egy kiadós legyezés és elillan a felgyülemlett CO2, viszont a lyukban az a parás, hogy kimehet a pára. Tehát nem kell.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 16. 18:54
 
 
sziasztok!

agar agar?? "hangosan" gondolkodom:
bizonytalan vagyok, mert szerintem ha kocsonyát csinálunk a laza szerkezetű gombócból, a leendő kultúra nam fog tudni elegendő oxigént, nedvességet kinyerni belőle, hiszen az agar megköti, kiszorítja, sőt, ez már horror: elszippanthatja-e a vizet a vermiből, ami szerintem a víz kocsonyává alakítása során nem is elképzelhetetlen? ...

Siphersh Úr, köszönöm a tanácsot a /oxiddal kapcsolatban
(még tisztább levegő, még nagyobb páratartalom, remek! miért nem jutott eszembe??)
..kukta előtt előmosás gyanánt próbának...

még egy kérdés: Mr Siphersh!
több leírást átnyalaztunk & összevetettünk MZ/X-vel, de csak egy helyen olvastam, hogy a "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog" majd ottan nekünk .
na ezt a lyukasztgatósdit nem válthatnám-e ki +egy kiadós szellőztetéssel
mert attól f.sok, hogy ottan nekem majd jól elillan a köd fele (tudom, pára és leginkább fölfelé száll, de..)

előre is kösz,
p

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 16. 09:06
 
 
Hello!!

Agar agar=vörös alag vagy moszat ezt én se tudom de lehet kapni ilyen néven hogy agar agar
Malt extract(maláta)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 14. 20:13
 
 
Propio a mail címed nem jó hová irhatok ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. március 14. 20:09
 
 
Propio, peroxid:

A h2o2 öli a baktériumokat és a spórákat, jógomba spórákat és penészspórákat egyaránt, de nem öli a micéliumot, jó micéliumot és penészmicéliumot. Hőre bomlik, tehát ha kuktázás előtt teszed a táptalajba, akkor segíthet megölni a baktériumokat, és _valószínűleg_ nem fogja megölni a spórát. De egy óra a kuktában amúgy is mindent megöl, ez fölösleges.

Amikor már beindult a micélium-képződés, akkor lehet használni anélkül, hogy baja lenne a jó fejlődésnek. Konkrétumokat nem tudok mondani, mert az én fertőzéselleni sikereim peroxiddal elég szórványosak voltak.

Én arra használom inkább, hogy abba a vízbe teszem, ami abban a perlitben van, ami érintkezik a teljesen benőtt táptalajjal, így plusz oxigénhez jut a micélium, ami táplálja, és elősegíti a termőtestképződést, és megöli az arrajáró kósza baktériumokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 14. 19:57
 
 
Mi az az.

1L viz/20g agar agart ???

Sokat olvastam de ezt még nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 14. 18:31
 
 
Hello!!

Tegyél 1L viz/20g agar agart és tuti a siker.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 14. 13:08
 
 
neked is üdv wazzger!!

mi fog történni, ha nem belekapirgálom, a lenyomatot, hanem, mint oly kedvesen próbáltál rávezetni az általad oly tökéletesnek vélt lépésre, beáztatom peroxidba??

mennyire nézel hülyénelűk, ha nem lenyomatról beszélek?

miért hülyeség a peroxid löket??? eddig rendesen azt hittem, hogy szőlőcukros desztvíz plussz vmikor a peroxid az = biztosabb fonalasítóhatásfok = kissebb fertőzésveszély+gyorsabb(esetleg nagyobb hozam)

nem hinném, hogy ez olyan perlitet a vermi helyett kérdés lett volna, de ha igen, akkor is
A KÉRDÉSRE tunál válaszolni vagy ha arra nem is, akkor arra, hogy a Köbükinek mi lesz a tortájával, ha PÉLDÁUL a kuktázás előtt durrant egy 3ezrelékes 4ml-s peroidot a leendő kultúrákba (kb 8x2dl)??


MAg Másh Úr valami olyan válasz amitől okosabb leszek ???
(vagy nekem már mindeggy-eee ;0)


e?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 14. 12:37
 
 
Hello!!!

Áztasd a spora lenyomatot 1 napig a h peroxidba.

Ne legyél hülye bazzeg gondolkozál már épp ésszel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 14. 10:44
 
 
sziasztok!

kérdésem NEM a "beteg" süti gyógyitására, hanem inkább a betegség esetleges kialakulásának megelőzésére vonatkozó:

H peroxid kukta előtt, avagy után javallott?
ha utána, akkor a spóraoldat előtt, esetleg közvetlen után???
(ez a közvetlenül utána dolog kissé morbidnak hangzik)

előre is köszönet,
p



 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 12. 22:45
 
 
Hát, ha ezen a honlapon jobban szétnézel, s talán még ezt a topicot is elolvasod az ELEJÉTŐL, akkor azt hiszem nem lesz problémád. Egyéb esetekre ott a http://www.google.co.hu drogportál. Csak írd be a középen megjelenő szövegmezőbe a kulcsszavakat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 12. 21:41
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az ideális, ha biorozsos pohárban kuktázás után mennyi víz marad még? A rízs majdnem a tetejéig puffadt a pohárnak és, alsó 1/3nál víz nyomódott az üvegnek onnan tudom, hogy mennyi maradt még benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2005. március 12. 12:36
 
 
hát...
biorosz rizs lisz keverék.kb 2/1 3/4 között s egy nappal elötte beáztattam.a poharat a tüt s minden ezközt gözsteril géppel sterilizálok(260fok desztilált vizzel 20 percig).
majd a pohárba bele rakom az ásztatott rozst kétréteg folia majd min 1 ora fözés.6-7ora hülés
Utána a szintén a steril gépböl ki vett tüt rárakom a fecsire kicsit meginditom hogy tuti az oldat legyen ami kijön rajata majd beoltom.még két réteg folia. s elrakom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 12. 11:35
 
 
Talán, ha leírnád, hogyan szoktad elkészíteni a táptalajt, spórafecsit stb. akkor még választ is kapnál...

Poharat biorozzsal csak a feléig érdemes megtölteni? Olvastam, hogy valaki 3/4ig töltötte. Ti hogy szoktátok? Pohár/rozs/víz arányra lennék kiváncsi. Thx!
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!