DAATH

Böhme és William Law nyomán azt mondhatjuk, hogy bűnöktől meg nem tisztuló lélekkel az isteni Fényt teljes ragyogásában is csupán lobogó tisztítótűzként érzékeljük.

Aldous Huxley

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3813 - 3822)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 16:25
 
 
A cambodiára azt mondják az a leggyorsabban fejlődő kalap de valójában szerintem nem az. Lehet több oka amiért nem kezdte befonni a micélium a táptalajt. 1. Túl sok táptalajt tettél bele
2. Hőmérséklet nem optimális úgy körülbelül 27 foknak kell lennie és nem ingadozhat. Elvileg 3 nap után kell hogy látszódjon a fehér foltok de előfordult nálam hogy 8 nap lett belőle de sztem várj max 14-16 napot és ha nem látsz semmit akkor nem is fogsz. Mennyi oldatot nyomtál bele?
Én is észre vettem hogy a cambodia lassan szővödik. Ha bármilyen kérdésed lenne nyugottan kérdezz szívesen segítek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 16:14
 
 
Sziasztok, minek spricceled peroxiddal sterilizálás közben? Akkor használd ha már a sütieid a terráriumba vannak mert az meg gátolja a penész illetve baktérimok tovább terjedését.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
EbadtaMesegomba2006. június 22. 09:59
 
 
Vader nagyúr szivlelje meg a köv. jótanácsot:
A gomba termesztés első és egyben legfontosabb hozzávalója a "türelem"-nek nevezett szubsztancia, hiánycikk Magyarföldén, a Tesco-ban nem kapni!

Egyébként ahelyett, hogy mindenki a vermikulit után szaladgálna, elég lenne valami profi virágföldet beáztatott rizzsel megkeverni és azt jól kifőzni(müködik).A micélium megbolondul ettől a keveréktől !

Másik sarkalatos pontja a dolognak a nedvesség kérdése, ezt csak megtanulni lehet, előbb v. utóbb ráérez mindenki.

Tiszteletem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 01:13
 
 
"A poharakba egyébként sterilizáció közben folyamatosan h2o2-t spricceltem"

sterilizáció gyanánt, mikor töltöttem a poharakat, és nem közben ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 01:09
 
 
hali!

Darth Vader nagyúr küldte nekem ezt a levelet. tele van a hócipője hogy mindenki gombát termeszt az unokahugától kezdve Soloékig, neki meg nem megy.
"szeretnék segítséget kérni... 14.én oltottam Cambodian spórával.. a hőmérséklet 28.5-30.5 fok között van. a sütik nem büdösek, nincs semmi szaguk. viszont a gomba abszolút nem fejlődik.. nem értem mi lehet a probléma. a spórakat úgy tettem a fecskendőbe, hogy, a fecsivel felszzvtam desztvizet(ion cserélt) majd a papíron lévő spórat(nem az összeset, letéptem a lenyomatból 2x 3mm^2-t a 2x 10ml fecskendohoz), a fecsivel belemostam egy kis tálba, majd onnan szívtam fel. 12 poharat oltottam így... egyiknek sincs semmi szaga. hagytam mindent rendesen kihulni, egy egész éjszakán át(a fecsit is reggel csináltam meg). a poharakat fazékban forraltam lefedve(1 óran at). lehetseges az, hogy ha nem tökéletesen zártam le a poharakat alufóliával(csinaltam a tetejükre egy lukat, és az oldalukat sem sikerült tökéletesen leragasztani mert picit nedvesek voltak), hogy kijött a víz? már mindenre gondolok, hogy miért nem fejlődhetnek... 7 nap utan valamit csak kellene latni azt hiszem. főleg, hogy a cambodia fejlődik a leggyorsabban optimalis körülmények között(28.5-30C) akár kétszer is gyorsabb mint a többi p.cub. A poharakba egyébként sterilizáció közben folyamatosan h2o2-t spricceltem(ha minden igaz ez vízzé es oxigénné alakul hő hatására és amúgy is, ami jót tesz a gombáknak is). egyébként a kilyukasztott alus poharra még egy réteg fóliát tettem, ezt csak kézzel szorítottam rá, majd reggel ezt szedtem le és a tűvel ezeket szurtam át oltásnál. a táptalaj 1/4 viz 1/4 sima rizs és 3/4 vermi. szerinteted van még remény? vagy ezeket dobjam ki és probálkozzak újra?"

vagy mondjam neki, hogy az erő sötét oldala ne is próbálkozzon ilyen nemes dologgal? ;]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. június 19. 10:31
 
 
gracia senor arock.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 19. 07:23
 
 
Ja még valami!
A mézes tartósítással kapcsolatban nekem úgy tűnt hogy nem olyan jó mint ahogy azt mondják. Egyrészt nem változik az állaga a dolognak nem lesz gusztustalan. Max az ízét nem érezni. (mondjuk ez jó) De nem tartja meg annyira a hatóanyagot mint ahogy azt állítják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 19. 07:17
 
 
Minek használsz mézet? Ha cukrot teszel valamihez az nagy valószinűséggel meg fog erjedni ha nincs légmentesen lezárva. A méz nagyrésze cukor. ;-) Ha meg teljesen légmentesen zárod le akkor meg nem kap levegőt a gombi és azért nem fog rendesen fejlődni. Mondjuk én mindig hamarabb kiveszem a pohárból mint ahogy beszőné mert úgy vettem észre hogy egy idő után már kevés neki a levegő és nem igazán érzi jól magát. A casingben úgyis gyorsan behozza a lemaradást, és besző mindent. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 18. 23:16
 
 
nos az enyémek úgy néz ki hogy megrekedtek a 3-5 napos szinten és megerjedtek... gondolom innen már nincs visszaút... a mézes alig indult be rögtön meg is állt...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 18. 21:52
 
 
Szerintem ez elég változó. Nekem volt már olyan hogy 3 nap alatt látszott a fehérség, de volt olyan is hogy 10 nap múlva jelent meg kis folt. ;-) A teljes sikertelenség szerintem olyan három hét, ha nem látszik semmi.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!