|
Legfrissebb hozzászólások (3823 - 3842) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | üdv gombafölde lakóinak. oltás után hány nappal kéne megjelennie a kis fehér fonalaknak a poharakban? és mikortól válik reménytelenné az egész? (rizsliszt + vermikulit, és kb 18-22 fok lehet amerre vannak, ecuadoriak ha ez számít)
ja és valóban: hajrá ecuador! ollé |
| | | | |
| | | | | | | | | | Oh! hát ezt nem tudtam..:D Hát így kezdetnek akkor egy 10liter is megtenné. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 10 kiló vermikulit az kb 60-80 liter? Ha kilóra szeretnéd venni akkor jobb ha rendelsz egy egész zsákkal! :DDD |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok! Valaki egy pár kg vermikulittal ki tudna segíteni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | MeDMaN: lehet, hogy csuviék is így fognak eljárni mert úgy néz ki a dolog hogy megrekedtek :S |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedves Unokák!
Tapasztaltátok már, hogy nagymama szövésben leállt sütijeivel csodát tud művelni egy áthelyezés? Nagyi akarom mondani Darth Vader unokahuga már másodszor csinált olyat, hogy casinghez készítette elő a terepet. Félig benőtt sütit szegény ember flow hoodjánál (sütőajtó) áthelyezte a legnagyobb óvintézkedések mellett egy gyárból frissen kijött "kvázi steril" uzsis zacsiba. A süti egy részét felhasználta casinghez (sütidarabok egy kicsit összetörve direkt), a másik rész meg marad a zacsiban (természetesen kicsit megtörve), egy enyhe csavarás a szájára és irány az inkubátor. A benövetlen részt úgy elkezdi szőni a cica, hogy öröm nézni. DV unokahuga már el is tett rosszabb időkre alap grain gyanánt egy szép fehér köleses zacsit. Növésben leállt sütiknél szóljatok a nagyinak, hogy próbálja meg menteni ami menthető. Eszméletlen.
Na minden jót unokák! |
| | | | |
| | | | | | | | | | az remek, én is erre tippeltem, Han Soloéknak Jaba nem tudta megmondani milyen fajta, csak h nem a legerősebb... most már nyugiznak :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lacicybin:
Bob bácsi Ecuadort növeszt most és totál ugyanilyen. ;-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Han Solo egyik Naboon élő ismerősének az egyik haverjának az unokaöccse küldte ezeket a képeket... szeretnék megtudni, hogy ez vajon milyen fajta lehet... a segítséget előre is köszöni :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | remek remek... az nagyi azt mondja, az egyik sütije olyan mintha kicsit össze lenne esve... könöm az infót :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | 3-4 nap kell nek ispórából
Klónból vagy agarról a terjeszkedés már 2 nap műlva látszik 28 C°-on
|
| | | | |
| | | | | | | | | | hány nap alatt szokás megjelennie a myceliumnak? csak úgy kérdezem mert tűkön ülök :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
A casing tényleg sokkal jobb mint a másik módszer. Én speciel mohatőzeget használok és ahogy elnézem nagyon jól érzik magukat a kicsikék. :-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Darth Vader unokaöccsének az unokabáttyjának a régi koleszos szobatársa úgy csinálta. Régen míg fel nem jött Pöstre, hogy falun a holma x lyukas fazekak közt néha volt egy két nem lyukas is, hogy fogta a fazekakat és kétszer lefőzte az üvegeket úgy, hogy egyik nap 2 órán keresztűl, a másik nap meg 1,5 óráig főzte. Fontos hogy a két főzés közt ne legyen több mint 24 óra. És a Cellux meg az alatta lévő ruha is kibírja ha van elég víz a lábosban, és mivel fedő is van rajta, ezért a vízbűl annyi nem párolog el, hogy elfoggyon két óra alatt.
UI.:
PH: beállításra, jó a kréta.
Béke |
| | | | |
| | | | | | | | | | MeDMaN: szerintem lehet kapni kishazánkban mészkövet... vagy a helyedben utánnanéznék, hogy az iskolákban használatos kréták miböl vannak... csak tipp |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedves Unokák!
ph puffereléshez, ph emeléshez a külföldi anyagok meszet írnak (a pontosság kedvéért mészkő örleményt "lime"), ami ugyebár nem azonos az oltott meg az égetett mésszel. Írják még a tört tojáshéjat is. A csőrkoptatót valaki (akarom mondani valaki nagymamája), próbálta már? Mert az ahogy néztem (nagyrészt) mészkőörlemény (talán sajtolt mészkőpor). Meg tud-e valaki erősíteni? Király lenne, mert mindenütt azt írják, hogy a ph elég fontos meg a termés is jobb tőle, az én nagymamám meg nem akar tökölni összetört tojáshéjjal (kivárni míg összegyűlik, kifőzni, levakarni a maradék fehérjét...).
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | (=embrio=)
nem mikrót használtam, hanem szépen betekertem a mikrósdobozokat széles barna ragasztócsíkkal (hogy a víz még véletlenül se folyhasson bele) amivel a kartondobozokat ragasztják, beleraktam egy szép nagy kondérba, ráraktam a jól záró fedőt, és szépen rotyogtattam egy jó darabig...(1 óra) a dobozokon látszik is itt ott a ragasztómaradvány. Kuktám sajna még nincs, de ez van, próbálkozni csak lehet :) ja hőmérsékletet levittem 29-30°C-ra. a sütik teteje egyébként be van fedve vermivel. |
| | | | |
|