DAATH

A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom.

Publilius Syrus

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3843 - 3892)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. június 7. 19:13
 
 
hiba-hiba.
minek a rozsliszt,és a méz?????
elég bele a vermikulit és a BARNARIZSliszt!no meg a viz.
ez a bevált formula és most nyáron nem is érdemes
kisérletezni--->televan penésszel a levegő.
a másik:a mikrót a helyedben max patt.kukoricára használnám.
ti gombát akartok termeszteni ezért semmi más nem jöhet szóba mint a KUKTA.én ha csinálom akkor csak is ebben.
amúgy utálom a Pf-tek,az igazi a casing.az tuti.a földet régen és is mikróban sterilizáltam,de ha összejött akkor az mázli volt csupán.
magokat és a földet a kuktában és beföttesüvegben sterilizálni.
sőt a magokat egyszer lekuktázom várok 24 órát és mégegyszer,alkalmanként 1-1,5 órán keresztül.
oltás csakis kis lyukba amit a tűvel szúrsz át alufóliatetőn.
itta az amiból énis okoskodom(mostmár)
http://www.thenook.org/archives/5.html

itta pf-tek:http://www.fungifun.org/English/Pftek

ezekután nem lehet sok fehér volt.mnden 1értelmű a képeken.

a stílusomért meg elnézést.

sok sikert.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 7. 15:46
 
 
mézes üvegben vermi + biorozsliszt + mikróban felforralt evőkanál méz van, meg persze a víz. úgy oltottam, hogy a tetőket leemeltem annyira, hogy beférjen az injekciós tű. megpróbálom levinni 29-30°C-ra a hőmérsékletet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 7. 14:39
 
 
Megkérdezhetem mi van a mézesüvegben.

Egy tipp a 34 C° az tutti sok nagon lassan fog fejlődni, max max 30
Másik tipp hogy oltottad a tálakat, és az üveget is ???

az fotos.

ha megírod írok véleményt Zérótól. Aztán okoskodunk egy jót. persze a 34 C° az gáz. Inkább 28 -29

Píísz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 7. 11:56
 
 
Embrio

Szerintem adj inkább tippeket. ;-)
Én is szivesen okosodnék még! :-)))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 7. 11:21
 
 
mi vele a probléma?
kifejthetnéd, mert ezzel a 2 tőmondattal nemsokat segítettél :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. június 7. 10:28
 
 
ebből semmikor.
ez nem eljárás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 6. 23:58
 
 
nagyi adott pár linket:

day 0.

>http://www.kepfeltoltes.hu/view/060606/dscf0006big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060606/dscf0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060606/dscf0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 6. 20:05
 
 
Szia Lacicybin

Csak help, de lehet hogy felesleges, Zéró szerint a macseknak max 30 fok az inkubálási idő (Zérónak is volt GT-je) És termőtest képződés az 23-25 max. C°

Csak Zéró tapasztalatai ezek voltak a legjobban hozott hőmérséklet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 6. 16:39
 
 
hali!
elkészítettem 3 GT-t, ebböl 2 mikrósdobozkában van 2,5 dl és vermi+bio rozslisztböl állnak. a 3. egy mézesüvegben :) vermi+ biorozsliszt és mikróban kicsit karamelizált mézböl áll :) az inkubátorom egy cipősdoboz a konvektoron amiben 35°C van. mikorra várjam a bolyhos kiscicákat? :D thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 6. 00:00
 
 
ha már fejlesztés meg ötletek:

macskaalom táptalaj!

http://www.drugs-forum.co.uk/forum/showthread.php?t=17271

a képeket csak regisztráció után lehet sajnos megnézni, szép cicák és kalapok :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 5. 23:54
 
 
MeDman: (j. remélem jól írtam)

Érdekes elgondolás a gyümölcsleves megoldás. Én megpróbálnám, ha foglalkoznék vele, de majd ajánlom Zérónak, ő már csinált mézes megoldást és működött. Ez az, fejleszéseket, ötleteket és meg lesz az eredmény.

Móricz
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 5. 21:55
 
 
ha valaki szokott használni szőkítőport (nemtudom most hirtelen a vegyjelét), az legyen szives homályosítson fel hogy milyen arányban szokta azt oldani... és úgy egyáltalán hogyan használja... thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 5. 11:05
 
 
Observer

sima flourescent neon simán jó 12/12 órára beállítod és kész :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. június 4. 23:37
 
 
Kösz. Én is ezt olvastam (sőt lehet hogy ugyanazt olvastuk). Viszont akkor gondolom mindegy hogy milyen erős fény kell neki (és gondolom kb annyi ideig amíg mondjuk süt nap).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 4. 23:27
 
 
állítólag csak ahoz kell, hogy a gomba tudja, hogy merre kelljen nőni, de jó a mesterséges fény is, akár a neon is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
botanikus2006. június 4. 20:40
 
 
Átolvastam a topikot, és már nem is igazán akarok netről rendelni :) Inkább kiutazok bécsbe, az a legtisztább.

Jah, valaki tudna esetleg egy osztrák weboldalt ilyen témakörben? ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. június 4. 18:53
 
 
Srácok ekkora faszságot kérdeztem :) ? Lehet hogy nem is kell fény egyáltalán ? Én azt olvastam hogy kell valami minimális fény hogy beinduljon a folyamat meg hogy egyáltalán tudja merre induljon. Vagy ez nem így van ? (egyébként ha így van akkor valószínűleg jó a mesterséges fény de hogy kb milyen erős azt nemtudom)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 4. 17:36
 
 
botanikus:
van akinek bevált ez a módszer több alkalommal is, de olyan is akad akit ezért kishíján lecsuktak. Olvasd el a topicot aztán úgy döntesz ahogyan kedved tartja. Ja egyébként jelentem, hogy jövőhéten mesterségesen megtermékenyíti nagyi a cicákat :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
botanikus2006. június 4. 16:04
 
 
Szeva mindenki!

A véleményeteket szeretném kérni, külföldről történő rendelés ügyében. Mivel érdekel a gomba termesztés, és egy ideje gondolkodtam rajta, úgy határoztam, belevágok, csakhogy időközben az is kiderült, mennyire precíz dolog ez, és mennyi eszköz kell hozzá. Ezért gondoltam, hogy rendelek egy ilyen csomagot:

http://www.travellersgarden.com/productinfo.php?category=4&subcategory=0&productma
in=813


Ebben elméletileg minden benne van ami kellhet. (kukta az van :d)

Na a kérdés maga az az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen rendelés terén. A cég semmilyen felelősséget nem vállal, ez természetes. A csomagok egy holland posta-szolgálattal jönnének ki, és állításuk szerint diszkrécióval kezelnék az rendelést. A csomagon nem lenne semmi jel, csak a címem, és a feladó címe. Amit nem tudok, hogy az unio révén hogyan kezelik a hollandiából érkező csomagokat. Egyáltalán átvizsgálják-e mindet, vagy nem. Szerintetek?

Az biztos, hogy ez lenne a legegyszerübb megoldás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. június 3. 19:22
 
 
Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok. Mégpedig a következő: terráriumos időszakban mesterséges fénnyel is rávehető a micélium a termőtesthozatalra ? Ha igen mennyi és milyen ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. június 2. 16:42
 
 
srácok.
tőzegget ne használjatok táptalajnak.
megbuktam vele.
krvabüdös. megőrülök. wá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. június 1. 22:05
 
 
Hali!

Arock777: dobtam egy mélt, légyszíves nézd már meg.Neharagudjatok, hogy ide írom, de máshova nem tudom és fontos lenne.
Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 31. 17:01
 
 
Egy próbát megér de szerintem nem lesz igazán jó!
Ha megfigyeled akkor inkább a fehérjedús tápanyagot kedvelik a gombik a mogyorót az olajos magvakhoz sorolnám és nem veszi fel a nedvességet sem igazán. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 31. 13:49
 
 
felén lehet kapni konzerves földimogyorót müanyag visszazárható tetővel... mennyi tolerálják a gombák ha fém dobozban vannak? van valakinek ilyen tapasztalata? arra is gondoltam, hogy veszek 1 doboz földimogyorót, lemosom desztilláltvízzel a sót róla majd beáztatom, sterilizálom és beoltom :D vélemény?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 30. 23:05
 
 
Kedves Unokák!
Valakinek a nagymamája már elgondolkodott-e azon, hogy a sütiindító folyadékkultúrát, tartósítószert nem tartalmazó gyümölcslével próbálja meg elkészíteni. Sterilitás fixen biztosított, mivel ha tartósítószert nem tartalmaz akkor csak pasztörizálással sterilizálhatták. Az ötlet onnan jutott eszembe, hogy jópár napos gyümölcslét akartam inni és hirtelen a pohárban termett egy-két penészgomba. Annyire azért nem különböznek a kiscicáktól :) Lehet, hogy olyan lenne mint az agar kultúra. Csak a tetején jelenne meg a fonál. Jaaa azt ne is mondjam, hogy televannak cukorral. Lehet, hogy egy próbát megérne. Kérdezzétek meg a nagymamát és írjátok le mi a véleménye róla.
Lehet, hogy a citromsav (amivel a savanyúságot szabályozzák) még borsot tör a nagymama orra alá. De, mint tudjuk a puding próbája .....

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 29. 19:28
 
 
IgazságPapa
Lehet rendelni a http://www.gazdabolt.hu oldalon! 100 literes kiszerelésben van és 4050Ft + 1500 a kiszállítás. De ha kell akkor van még nekem egy tíz literes adag amit el tudok adni 60 Ft/liter áron ha érdekel.
Pats
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
IgazságPapa2006. május 29. 18:23
 
 
Sziasztok!

Ha valaki vett már Bp-n vermikulitot, és megirná, hogy hol tette ezt (esetleg, hogy mennyiért és milyen kiszerelésben), annak nagyon örülnék, előre is köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 28. 19:18
 
 
Szerintem van esély rá de baromira le kellene takarnod és rohadt sűrűn párásítani vagy berakni a takarás alá valami perlites vizes tálat ami párásít. Vagy valami ilyesmi! Konkrét tanácsot nem tudok ezzel kapcsolatban adni!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
megaop2006. május 28. 10:40
 
 
fsre-n ezt írja:
This Mushroom is relatively easy to grow!
Temperature: 23.5 – 26.5 C
Humidity: 95 - 99%
nem tudom mi esélyem van rá =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 28. 08:54
 
 
A nepalról nem tudok semmit. Milyen hőmérséklet kell neki a fonalhoz meg a terméshez?
Bob bávsi Ecu sütijén már van egy 1cm-es kalapos! :-))) A többi még kisebb de majd lesznek azok is nagyobbak! ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
megaop2006. május 27. 20:00
 
 
nepal
köszi infokat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 27. 13:42
 
 
Mega
Nem biztos hogy kiszáradtak. Ha nagyon száraz a föld rajta akkor pici nedvességet lehet neki adni! Vagy takard fóliával ha megoldható. Meg függ attól is hogy milyen fajtád van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
megaop2006. május 27. 12:48
 
 
nekem is vannak udvaron, de egyszerűen azok nem mozdulnak, lehet kiszáradtak:) pedig nem napon vannak, szép nagy növenyek között, félárnyékban, fa alatt. azokból bármikor megindulhat vagy vége?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 27. 08:57
 
 
Képzeljétek!
Bob bácsinak is elkezdett kivirágozni a sütije! Bob bácsi perlites-vizes megoldással pihentette a sütiket. Ja meg volt egy sütije amit kidobott az udvarára és elég szépen meggyógyult. Nemsoká már az a süti is ehető lesz! :-))))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 26. 11:06
 
 
arock777

nem is gondoltam ilyesmire, csak mire fsre-töl megjönne, addigra lesz máshonnan is ha minden igaz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 26. 08:58
 
 
MeDMaN:
Köszi a segítséget és szólni fogok Bob bácsinak mindenképp! ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 25. 17:41
 
 
Arock!
A vermi jó vizes volt aztán ki lett főzve (kukta). Ami benne maradt víz annyi. Olyan rettentően azért nem. Arock, én a jelenlegi tapasztalatommal már azt mondanám a nagymamának hogy tegye be a cuccot casingbe, amíg nem kapja el a penész a be nem nőtt részt. Nagymama betet félig benőtt sütiket casinbe és teljesen beszövődött a casing. Nem biztos, hogy érdemes tökölni csak sütivel. Nagymama szerint a casing a tutti. Ezt bizonyítja a vermi mellett növő "gyümölcs". Amúgy kb. 25 fok és szerintem olyan 90-92 pára. Szólj Bob bácsinak, hogy intézkedjen.

Csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 25. 07:29
 
 
MeDMaN:
Milyen nedves volt a vermi amire a nagyi a sütit rakta és milyen hőmérsékleten tárolta a sütit miután kirakta? Szobahőmérséklet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 25. 07:24
 
 
lacicybin01: Az fsre-n tulképp nem netről rendelsz hanem postán. De te tudod hogy mit akarsz vállalni és mit nem! Én nem akarlak rábeszélni semmire csak válaszoltam a kérdésedre és adtam egy tanácsot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 24. 18:40
 
 
arock
Nagymama egy kb félig beszőt sütit rakott ki a terráriumba. Tudod olyan hántolt kölesből készült süteményt. Ha jól emlékszem kb. 1,5 hete. Azóta a süti alja begombásodott :) (a mami vermikulitra tette ki), de sajnos a teteje egy kicsit, ahol nem volt beszőve bezöldült. Mami megpróbálta a zöld részt kivágni kisebb-nagyobb sikerrel, de mostmár nem foglalkozik azzal a résszel, főleg, hogy az alja teljesen kóser, és a süti már szinte teljesen fehér. Szóval a válasz a kérdésedre: kb. 1,5 hét (szintén ECU)

Na minden jót unokák ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 24. 13:30
 
 
arock777: a baj még mindíg az, hogy *****, és hogy netröl nem fogok rendelni az is boztos... úgy döntöttem, hogy nekem most ez nem éri meg a kockázatot... :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 24. 12:37
 
 
Akkor mehet nyugodtan!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 24. 12:34
 
 
már kipróbáltam, semmi baja nem lesz a sterilizálásnál, de érdemes betekerni celluxal, mert a magas hőmérséklet hatására ereszteni kezd... az meg ugye nem a legjobb, ha telefolyik vízzel... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 24. 10:28
 
 
Szerintem meg lehet próbálni bár az hogy ráírják hogy 140 fokot bír attól még lehet hogy össze fog szívódni sterilizálásnál. De egy próbát szerintem megér.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 23. 15:53
 
 
én lapos mikrósdobozra gondoltam :)
9,5 x 9,5 + 4 magas (cm) 0,25l -40 - +120°c -ig
szerinted jó lesz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 23. 10:33
 
 
Azért muszáj mert ha túl sokáig hagyod a pohárban a sütit akkor elkezd megromlani! Penészedik,berohad, elhal stb... tehát tönkremegy. Akkor jó az oltás ha egészen lefolyik az oldat a pohár aljáig és először azt telepíti be a gombi, mert ha középen kezdi fonni akkor felfelé gyorsabban halad és ha kiér a pohár tetejéig akkor ott nincs ami megvédje a fertőzésektől és nagyon könnyen elkezd penészedni. Tehát vagy alacsony poharat érdemes használni vagy pedig nagyon hosszú tűt! Szerintem. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 23. 10:23
 
 
arock777

kifejtenéd bővebben ezt a muszályt?
sokan írják, hogy muszály volt kivenniük a poharakbol a teljesen egészséges sütiket és kirakni a terráriumba... mi ennek az oka? thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 23. 08:23
 
 
Szevasztok!
Egy kérdésem lenne!
Bob bácsi már berakta a terráriumba az Ecuadort, még nem volt teljesen beszőve de muszájból ki kellett vennie a pohárból! Amúgy teljesen egészségesek a sütik. Mennyi időbe telik így kb amíg elkezd teremni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 21. 21:29
 
 
Mush!
Hol olvastad ezt a hozzászólást? Hányas számú hozzászólás volt? Lehet hogy elkerülte a figyelmemet de nem láttam. :-( De a biztonság kedvéért én utánakérdeznék hogy mennyire volt sikeres a termesztés mert még nem próbáltam. De ha tényleg műkszik akkor lehet hogy ráállnék ha elfogy a vermim.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 21. 21:17
 
 
DE IGEN! ' NÉGYZETMILIMÉTERT ÍRTAM!!!
Nekem simán megindult a tenyészetem és ráadásul 20 ml-es fecsibe raktam enyit. De ha azt veszed ez is több millió spóra.
Nekem még van pár liter vermim amit tulképp eladhatok. Ha érdekel írj!
Pats
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!