DAATH

Valahányszor nézeteltérésed támad valakivel, van egy tényező, amely kapcsolatod sérülése vagy elmélyülése mellett dönt. Ez a tényező a hozzáállás.

William James

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3773 - 3822)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. július 9. 10:40
 
 
sztem semmi baja..ilyen sütiből jött már nekem...jól érzi magát, fejlődik a mici az ég felé....aztán lehet, hogy valami gyász, de semmiképp sem kuka.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 04:35
 
 
itt tart DV.. de nem tudja, aggódik, hogy ezok a szálak nem kellenének oda... ez milyen gomba, penész?
a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 8. 14:56
 
 
szevasz
tüt, fecsit a gyógyszertárból, vermit peströl rendelhetsz (keress vissza a cím itt van valahol lent). de van vermi mentes módszer is, ha visszakeresel megleled. (vagy ajánlom a teljes lista, bumm, lementeni bumm, végigrágni bumm)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 8. 14:29
 
 

Hali!

Egy kis segítségre lenne szügségem ,zöldfülűként! Mindössze a spórát tudtam beszerezni eddig!Honnan a manóból lehet Vermit +tűt szerezni???!!!

...asszem az elkészítéssel nem lesznek gondok a beszerzéssel annál inkább!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 7. 20:16
 
 
Igazából az Ausztrál egy nagyon szép faj. Nagyon nagyra megnől és sárgás színe van nem úgy mint az ekvádori ami pirosos. Nem sok fog teremni belőle de a méretei kárpótolni fogja. Ami a potenciát illeti elég jó, véleményem szerint olyan közép kategoriás de amúgy nem sok különbség van közöttük tehát nem fogod jelentősen észlelni a különbséget. Ami pedig a hűtést illeti általában hűvös helyet kell neki keresni amely 18-25 max mert ha ennél is melegebb a hőmérséklet akkor nem formálódik test hanem a micélium tovább nől és csak elfogyasztja a tápanyagot és minnél tovább nől annál hajlamosabb lesz a fertőzésekre. A fekete elszíneződés pedig a rohadást jelenti amely a nem elegendő tápanyag miatt keletkezik vagy esetleg túl sok a pára. Ha lila színt látsz az nem gond mert akkor dobja le a spóráit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bonca2006. július 7. 12:12
 
 
hey!

érdeklődnék kedves mindnyájatoknál, hogy a hűtést hogyan oldjátok meg ilyen melegben?
Mazatek, pess hawaii és equadorim volt, van (még egy kevés). Azt írták hogy 20-25 c között terem. Namármost ritkán van 25 alatt a klíma a szekrényemben! nem nő, megáll, satnya és általában már növekedés közben feketedik, rohad a szár néhány helyen, (ha eljut odáig egyáltalán) a kalap is. 'szal hogyan hűtsek?
Meg hajnalban oltottam10 pohár Australian-it. ezt a fajtát nemigazán ismerem. Ha valakinek volt esetleg közeebbi kapcsolata e távoli kontinens szülöttével, megköszönném a gyakorlati tanácsait, hogyan kommunikáljak velük! :)
no, emelem kalapom!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 6. 18:02
 
 
lacicybin!
Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani.
A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti.
Ha érdekel benneteket majd folytatjuk.
Csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 6. 17:09
 
 
Szia. Elöször vékony réteg vermi aztán casing keverék jelen esetedben magok aztán ujra vermi. Miután sterilizáltad akkor tedd vissza 27-30 fokra 3-5 napig aztán be a terráriumba. A terráriumodban eleve van perlit. Soha nekeverj perlitet a táptalajjal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 6. 11:04
 
 
Hoppsz... azt kifelejtettem, hogy a rizses keverékem alján van ilyen
kékes-feketés folt.
gondolom valami penész genyó, nem nagyon terjeszkedik, kb 2x2 cm az alján az üvegnek.
Üveg eldobását kikerülendő, azt csinálom majd, hogy azt a részt nem kaparom ki, azt kész. Akkor má nincs para ugye? :)


ennyi voltam

písz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 6. 10:56
 
 
High Mindenki



Ööö... csak úgy beírom, hogy mi van.

Van 4 befőttes üveg.

Bennük 4 féle keverék:
- bio búza
- tönköly búza
- bio búza x tönköly búza x vermikulit (de nem a tetején, csak így elkeverve benne)
- bio búza x barnarizs

Ami volt: kuktázás szépen, majd kihűlni hagyás, majd Large Fruits-al beoltás, home made spóraoldatból.

Ami lett: 4 nap múlva, 25-27 fokon mindegyiken fehérség.

Ami azóta csak több lett.

Most 28-30 fokon pihennek a drágák.

Ha beszövődtek, tervezem a casinget, bár a 4ből 1 legalább megmarad csak ilyen üveg szájából termősnek, akarok valami nagy kalapot a fejem fölé :)

Amire gondoltam casing ügyben:

Kihipózok mikrós dobozt, elkeverek ilyen tőzegkockát vízzel meg perlittel és akkor izé... mivan?

Aljára teszek 1 sor ilyen keveréket, rászórom a magokat, aztán újra keveréket?
Vagy aljára perlit aztán arra magok és arra keverék?
Vagy elkeverjem a magokat a keverékkel?

Aztán majd be a keltetőbe egy hétre utána meg párába, azt tom.
Csak ezt nem, hogy itt pontosan mi a szitu.
Meg azt sem hogy a large fruitsnak mi az ideális hőfok.
csak fsre strainguide-ból amit írnak.


peace meg minden
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 4. 21:35
 
 
2159. MeDMaN

Han Solo is elkezdte tesztelni... a multhéten fogott egy befőttes üveget, megfosztotta a kupakjátok és főzte őket 1 órán át... aztán egy kanál méz az üvegbe+víz és megint főzte egyfélórát, most lezárva... aztán hagyta kihűlni és egy steril ollóval vágott egy kb 1cm * 0,4cm-es darabot a lenyomatábol amit beledobott a üvegbe majd összerázta és mivel amúgy is meleg van berakta a ruhásszekrényébe a jó sötétbe...
most egy kis fehér pötty úszik az üveg közepén + van egy a falán is, az alján pedig temérdek apró fehér "porszem" azokrol nemtudja mik lehetnek... talán a vízben kicsapódott cukor? mind1... egyenlőre szépen kezdődik... mikor kell ezzel oltani? sajna nem tudok angolul elég jól...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 4. 20:53
 
 
Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 4. 17:36
 
 
Be fognkak indulni, ne tedd ki a napra! Nem szeretik a változékony hőmérsékletet. Pohárba van? Ha igen fordítsd fejjel lefelé és várjál még 1 hetet és ha semmi nyoma akkor dobd ki.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 4. 13:10
 
 
csámindenki
na olyan 20 nap után az egyik pohárban megjelentek felül fehér fonalak. (de a többi hatban még mindig semmi) lehet még esélye hogy beszövi rendessen? (nem büdösek, legalábbis nem úgy mint az elözö kettö) az jó ötlet hogy törölközöbe csomagolva kiteszem oda ahol a nap süt? hátha így begyorsul. nem akarnám hogy pont most rohadjon be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 4. 06:06
 
 
Véleményem szerint inkább spray-el mert ha áll a víz a terrárium alján akkor valószínűbb a fertőzés hiába erős a micélium de nem minden esettben tud ellene védekezni. Perlitet használsz? ha igen áztasd be vízbe kicsi peroxiddal és aztán leszűröd és mehet bele de akkor is kell locsolni a terrárium hogy megtartsd az optimális 90% pára tartalmat. De ne feled nem szabad locsolni a sütiket csak a terrárium oldalait.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. július 3. 19:37
 
 
Szerintetek az jó megoldás, ha nem spray-vel permetezem a terráriumot, hanem az aljára töltök egy kis vizet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 1. 13:04
 
 
ja meg igen még a termesztésröl annyit mondtam neki hogy mit szeretne jobban ha támogatnám ha az utcán vennék kitudja miket ami kitudja mi és kitudja mi van benne, vagy saját magam által termesztett ellenörzött dolgokat használnék.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 1. 13:01
 
 
med:
"Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz"

oksa ezt megfogadom :)

sámán: ok akkor még hagyom öket egy kicsit a pohárban. talán egy hetet még várok.
anyámat úgy szereltem le hogy megmondtam neki mióta használok tudatmódosítokat, milyeneket mik a hatásaik, aztán meg megkérdeztem hogy ebben az utóbbi 3-4 évben milyen változást tapasztalt rajtam. azt mondta hogy pozitívat. énmeg megkérdeztem hogy hát akkor miröl beszélünk? :) kb ennyi. azóta oda-oda szúrogat de már csak olyan reflexszerüen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 08:35
 
 
Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben.
A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés?
Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá.
Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 29. 06:04
 
 
A liquid culture azt jelenti hogy spóra oldat. Lenyomatból szokták készíteni steril viz kell ennyi. Én azt mondom szerezz gyakorlatot és után jöhet a spóra oldat készítése mivel nem olyan egyszerű tapasztalataim szerint főleg amikor még az elején jártam.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 02:26
 
 
Nem kell, csak lehet. És mint írtam az a bizonyos "ismerős" is csak most próbálja. Nagynehezen előbányászta a linket ami alapján csinálja.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/5238137/page/0/fpart/1/v
c/1


Továbbra is azt mondom:
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 28. 20:19
 
 
Szia, elmondanád miért kell mézes víz? mert én a 6 évem alatt nem hallotam ilyesmiröl. Olyat hallotam hogy olyan vizet használtak ami trágyával volt keverve és azt használták ami be is vált vagyis jobban szaporodtak a spórák. 30 fok elég reális 25 fok alatt nagyon nehez indulnak be a szővések mivel a micélium meleget szereti mivel a föld alatt játszódik a folyamat. kb 5 fok különbség van a szövési illetve a termőtest képzés folyamatnál. Gt mondjuk elég könnyű de én inkább a potensebbeket választom mindig igaz hogy nehezebb jóval de ennyi idő után sikerül/t is. Csak hogy nevezzek párat mint pl pink buffalo, phil. stone és stb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 28. 18:57
 
 
ynul! A spórákat közvetlenül a vermire tetted? Nem tudom, de most találkoztam a Csillagok megháborodása első részének egyik szereplőjével és mondta, hogy épp most próbálkozik a mézes vizes verzióval (fertőtlenített víz+méz beoltava fecsivel vagy spórával). Azt mondta még nem nagyon látszik semmi, de egy régi GTeacheres szobahőmérsékleten tartott fecsivel próbálkozott. Majd kialakul. Lényeg a lényeg, hogy annyival nem több meló a mézesvizes cucc, és nem kell feleslegesen fertőtleníteni a sütis üvegeket. Elég csak akkor, ha a vízben megindult a myc.
Szerintem hőmérséklet pont inkubátornak megfelelő a mostani viszonyok között.

Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 28. 18:07
 
 
Szevasztok!

Szerintem meleg lehet neki és azért nem indul be. A 30 fok nekem soknak tűnik ugyanis Bob bácsi spórái is régiek és év elején beindultak de most hogy bejött a meleg nem akarnak semmit csinálni. Bob bácsi sem szabályozza a hőt és a spóráiból volt termése is. Ja és Bob bácsi spórái is FSRE-s cuccok. Azt hiszem Bob bácsi már csak ősz tájékán próbálkozik újra. Vagyishogy addig megcsinálja a régi rossz hűtőjét. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 28. 17:48
 
 
Be fog indulni ne aggodj csak idő kell neki. Hamarosan látni fogsz fehér foltokat. Jó hallani hogy mutterod is támogatja ezt az egészet bárcsak az enyém megértené tudja de lényegtelen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. június 28. 13:57
 
 
tiszteletem sámán.
hát épp ez az. egyátalán be sem indulnak. ó ha legalább elfertözödést találnék örömömben megnyalnám a poharat annyira örülnék mert történne valami de be se indulnak. (14 nap alatt sem, vagy legalábbis nem látható, de kissebfajta bukéja az van de annyira nem orrfacsaró söt talán még kellemesnek is mondható) a hömérséklet meg hát nemtudom. szobahö. szerintem megvan a 28-30 fok. persze este talán nem annyi. amúgy a ruhásszekrényben vannak egy törölközöbe csavarva. bár lehet azt kéne amit anyám mondott hogy vmi melegágyat kialakítani vmi cipösdobozban. nemtudom. tanácstalanság... :( (persze nem adom fel)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 28. 06:08
 
 
Lehetséges hogy régi spórád van de a hőmérséklet ingadozás nagyon befolyásolja. 27-31 fokon rendben. Mikor oltottad a poharakat és milyen fertőzéssel találkoztál?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. június 27. 23:38
 
 
üdv
a szomszédom george lucas már a második hullámos poharakat dobja ki a szemétbe és nem érti ezt az egészet. azon agyal lehet hogy a spóralenyomat amit küldtek neki fertözött volt. van vkinek ilyesfajta negatív tapasztalata? fsre. (nagyon jó lenne vmi infó mert már dolgozna a csillagok megháborodásának következö részein és kéne egy kis inspiráció neki aszondta)
amúgy vermivel, és rizsliszttel tolja. beszélget velük. de semmi. még csak be sem indulnak a pimaszok. egy sötét dobozban vannak, a hömérsékletet sajna nem tudja beállítani szóval az valószínüleg ingadozó de gondolom ez annyira nem lehet para. (vagy mindenki hösugárzóval csinálná és csak ö a csóró hülye?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 24. 22:16
 
 
Az összes süti elkezdett szövődni! türelem +27fokC!! thanks :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 16:14
 
 
Igazából DV unokahuga szerint az a lényeg, hogy vagy élő myc. vagy fejlődésnek indult spóra legyen a folyamatban. Onnantól kezdve ha jók a körülmények nő a gomba. DV unokahuga már úgy is látott gombát, hogy a benőtt sütit kivette az üvegből és mivel látta, hogy még maradt egy kis mycelium az üvegben így azt is betette a terráriumba (mármint az üveget). A myc. szépen életre kelt. Na hogy ne legyen talaj nélkül szerencsétlen myc. rakott az üvegbe fertőtlenített vermit had szövögesse (természetesen az üveg tetejét feltette), aztán betette inku-ba. Jó ideig otthagyta. Myc. szövögette is meg nem is. Egy idő után úgy gondolta, hogy ezt az egész hóbelevancot beleönti egy alutálcába és kiteszi a terráriumba. Ma találkoztam vele és azt mondta, hogy látott két termőtestet fejlődésnek indulni. Szóval ha jók a körülmények és van egy kis kezdemény nem sok minden menthet meg benneteket a cicatartástól.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 23. 16:07
 
 
Ugy nem jó bele tenni, ujra nem lehet felhasználni mivel megfertőzhet. Sokan a sütit szét szedik darabokra amikor teljesen beszötte és akkor berakják casing-be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 07:28
 
 
Nem biztos, hogy a leérett süti a legjobb. Bár Darth Vader unokahuga még nem próbálta. Viszont a termőtest belsejéből vett darabbal már próbálkozott, és ha nem is szőtte be teljesen azért jelentős volt a szövési mennyiség. Be is tette utána casingbe. Ezt úgy csinálta, hogy cucc amit be akarsz szövetni bele üvegbe, rá alufólia, rá befőttes üveg teteje. Amikor a termőtest darabot teszed bele (üveg fertőtlenítés, sterilizálás után) az alufóliát csak éppen annyira vágod fel steril késsel, hogy a termőtestdarab (szár BELSEJE) beférjen, majd rá gyorsan a befőttes tetejét. Kicsit lassabban indul meg.

Sok Sikert! Az ERŐ legyen veled :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 23:17
 
 
egyébkent "leérett" sutiből darabokat fel lehet használni, új, beoltatlan poharak kolonizálására? vagy ha esetleg ilyet akarnék akkor meg most vagy mielőtt terráriumba rakom? egyáltalán létezik ilyen?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 22:06
 
 
Innentöl számítva 2 hét körülbelül de attol függ hány decis pohárba tetted ha 3dl akkor úgy körülbelül 3 hétet mondanék.
Ha befonta teljesen akkor várj még vele 3-4 napot hogy belül is beszöjje és aztán tedd is be egyböl a terráriumba. Ne várd meg még az összes kész nem lesz mert addig is megfertőzödhet. Általábban nem egyszerre lesznek készek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 21:02
 
 
aaaah most végignéztem az összes poharat 1 azaz egy pohár szövődik........ micsoda megkönnyebbüles, a pohar egyik felét teljesen az aljáig benőtte már a fonal, 8 nap alatt!!!: ) remelem a többire csak várni kell :) ha ez az egy teljesen beszövődik pár nap alatt, akkor tegyem a terráriumba, vagy várjam meg a többit? bár úgysem férne el olyan sok benne. :) ha nem merült volna le az elem a fényképezőben, akkor csináltam volna pár képet. nah mindegy majd valamelyik nap :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 19:19
 
 
Általábban 2 hét alatt látható a termőtestek miután betetted a terráriumba. Elöször felbolyhosodik az egész süti és utána látni fogsz fehér kis pötyöket a vermi tetején. Abból lesz a test. Ugy tedd be a sütit hogy felfelé áljon a vermi.Közben meg figyeld a szín változásokat mert fertőzés lehet. A kék szin nem gond ha olyat látsz de gyakran össze tévesztik penészel. A kék szín a hatója miközben oxidál. A cambodia nem annyira tartozik a kedvenceim közé mert nem túl sok terem a sütin de egyébként elég potens és könnyű növeszteni. Teljesen mindegy milyen fényt használsz. A fény csak meg mutatja a testnek melyik irányba kell nőnie. Elég 5-6 óra fény neki amikor testek vannak a sütin de ha még nincs rajta akkor kell neki 8 óra. Elég egy 40 w égő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 19:08
 
 
köszi a segítséget. még annyi, h neked milyen tapasztalataid vannak a cambodiával kapcs.. ellenállóképesség, erősség.. ha kiteszem a sütiket terráriumba ott kb mennyi idő alatt fejlődnek ki a ttestek? úgy tervezem neonnal világítom majd őket. egyebkent oltottam 2t transkeiel is. udv, és kösz mégegyszer!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 19:08
 
 
Ja és 1 fok ingadozás még elfogadható. 4 fajta tényező befolyásolja a termőtestek növekedését. 1. hőmérséklet csökkenés. 2. fény 3. oxigén 4. pára

Miközben a pohárban van

1. 27 fok
2. 0 óra fény
3. 0 % pára
4. 0% oxigén

És megjegyzem hogy 40 fok már megöli a spórákat a hideg szintén megölheti ha 2-3 fok alá megy.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 19:02
 
 
Nem gond a 28-29 fok sem de ne ingadozznon a hőmérséklet. Szerintem be fog indulni csak adj időt neki. Ha mindent jól csináltál akkor jónak kell lennie. Általában pár nap után jelentkezik a szövés de előfordulhat hogy régi oldatod vagy lenyomatod van és azért ilyen lassan indul be. Amíg teljesen beszövi az 2-4 hétig eltarthat. A pohár alját fonja be utoljára ha leállna a szövés akkor egyszerűen fordítsd fejjel lefelé a poharaidat mivel az oxigén benne jobban kering addig ne is vedd ki a sütit még nem fonta be teljesen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 17:15
 
 
http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/3388721/an/0/page/0

innen vettem többek között a hőmersekletet. a srác így csinálta... de most azthiszem megfogadom a tanácsod és nem fogom felpumpálni 29.5ig.. most 28 fok van a gombiknal, este hűvösebb lesz max egy fokkal, ennyi ingadozást szerinted még elfogadható?

egyébként 12 pohárhoz, 2x 10ml fecsit használtam és 1ben olyan 3négyzet mm spóra volt. amúgy nem sterilizálas közben, hanem előtte, amikor töltöttem a poharakat, spricceltem a táptalajra a peroxidot.. majd lefedtem 1cm vastagon a pohár tetejéig vermivel és azt is befújtam+ az alufóliákra is sterilizalas előtt és oltás után. megpróbáltam minél sterilebb lenni, valszeg ezert nem penészedtek és büdösodtek még eddig meg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 16:25
 
 
A cambodiára azt mondják az a leggyorsabban fejlődő kalap de valójában szerintem nem az. Lehet több oka amiért nem kezdte befonni a micélium a táptalajt. 1. Túl sok táptalajt tettél bele
2. Hőmérséklet nem optimális úgy körülbelül 27 foknak kell lennie és nem ingadozhat. Elvileg 3 nap után kell hogy látszódjon a fehér foltok de előfordult nálam hogy 8 nap lett belőle de sztem várj max 14-16 napot és ha nem látsz semmit akkor nem is fogsz. Mennyi oldatot nyomtál bele?
Én is észre vettem hogy a cambodia lassan szővödik. Ha bármilyen kérdésed lenne nyugottan kérdezz szívesen segítek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 16:14
 
 
Sziasztok, minek spricceled peroxiddal sterilizálás közben? Akkor használd ha már a sütieid a terráriumba vannak mert az meg gátolja a penész illetve baktérimok tovább terjedését.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
EbadtaMesegomba2006. június 22. 09:59
 
 
Vader nagyúr szivlelje meg a köv. jótanácsot:
A gomba termesztés első és egyben legfontosabb hozzávalója a "türelem"-nek nevezett szubsztancia, hiánycikk Magyarföldén, a Tesco-ban nem kapni!

Egyébként ahelyett, hogy mindenki a vermikulit után szaladgálna, elég lenne valami profi virágföldet beáztatott rizzsel megkeverni és azt jól kifőzni(müködik).A micélium megbolondul ettől a keveréktől !

Másik sarkalatos pontja a dolognak a nedvesség kérdése, ezt csak megtanulni lehet, előbb v. utóbb ráérez mindenki.

Tiszteletem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 01:13
 
 
"A poharakba egyébként sterilizáció közben folyamatosan h2o2-t spricceltem"

sterilizáció gyanánt, mikor töltöttem a poharakat, és nem közben ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 01:09
 
 
hali!

Darth Vader nagyúr küldte nekem ezt a levelet. tele van a hócipője hogy mindenki gombát termeszt az unokahugától kezdve Soloékig, neki meg nem megy.
"szeretnék segítséget kérni... 14.én oltottam Cambodian spórával.. a hőmérséklet 28.5-30.5 fok között van. a sütik nem büdösek, nincs semmi szaguk. viszont a gomba abszolút nem fejlődik.. nem értem mi lehet a probléma. a spórakat úgy tettem a fecskendőbe, hogy, a fecsivel felszzvtam desztvizet(ion cserélt) majd a papíron lévő spórat(nem az összeset, letéptem a lenyomatból 2x 3mm^2-t a 2x 10ml fecskendohoz), a fecsivel belemostam egy kis tálba, majd onnan szívtam fel. 12 poharat oltottam így... egyiknek sincs semmi szaga. hagytam mindent rendesen kihulni, egy egész éjszakán át(a fecsit is reggel csináltam meg). a poharakat fazékban forraltam lefedve(1 óran at). lehetseges az, hogy ha nem tökéletesen zártam le a poharakat alufóliával(csinaltam a tetejükre egy lukat, és az oldalukat sem sikerült tökéletesen leragasztani mert picit nedvesek voltak), hogy kijött a víz? már mindenre gondolok, hogy miért nem fejlődhetnek... 7 nap utan valamit csak kellene latni azt hiszem. főleg, hogy a cambodia fejlődik a leggyorsabban optimalis körülmények között(28.5-30C) akár kétszer is gyorsabb mint a többi p.cub. A poharakba egyébként sterilizáció közben folyamatosan h2o2-t spricceltem(ha minden igaz ez vízzé es oxigénné alakul hő hatására és amúgy is, ami jót tesz a gombáknak is). egyébként a kilyukasztott alus poharra még egy réteg fóliát tettem, ezt csak kézzel szorítottam rá, majd reggel ezt szedtem le és a tűvel ezeket szurtam át oltásnál. a táptalaj 1/4 viz 1/4 sima rizs és 3/4 vermi. szerinteted van még remény? vagy ezeket dobjam ki és probálkozzak újra?"

vagy mondjam neki, hogy az erő sötét oldala ne is próbálkozzon ilyen nemes dologgal? ;]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. június 19. 10:31
 
 
gracia senor arock.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 19. 07:23
 
 
Ja még valami!
A mézes tartósítással kapcsolatban nekem úgy tűnt hogy nem olyan jó mint ahogy azt mondják. Egyrészt nem változik az állaga a dolognak nem lesz gusztustalan. Max az ízét nem érezni. (mondjuk ez jó) De nem tartja meg annyira a hatóanyagot mint ahogy azt állítják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 19. 07:17
 
 
Minek használsz mézet? Ha cukrot teszel valamihez az nagy valószinűséggel meg fog erjedni ha nincs légmentesen lezárva. A méz nagyrésze cukor. ;-) Ha meg teljesen légmentesen zárod le akkor meg nem kap levegőt a gombi és azért nem fog rendesen fejlődni. Mondjuk én mindig hamarabb kiveszem a pohárból mint ahogy beszőné mert úgy vettem észre hogy egy idő után már kevés neki a levegő és nem igazán érzi jól magát. A casingben úgyis gyorsan behozza a lemaradást, és besző mindent. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 18. 23:16
 
 
nos az enyémek úgy néz ki hogy megrekedtek a 3-5 napos szinten és megerjedtek... gondolom innen már nincs visszaút... a mézes alig indult be rögtön meg is állt...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 18. 21:52
 
 
Szerintem ez elég változó. Nekem volt már olyan hogy 3 nap alatt látszott a fehérség, de volt olyan is hogy 10 nap múlva jelent meg kis folt. ;-) A teljes sikertelenség szerintem olyan három hét, ha nem látszik semmi.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!