|
Legfrissebb hozzászólások (3723 - 3772) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | egyebkent a sporakra is van befolyasa annak hogy milyen miosegu a taptalaj, tehat az ezekbol kesobb fejlodo kicsik is gyengebbek lesznek? S á M á N: mire tippelnel cambodian vagy transkei?: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_004.jpg ma kiprobalom a kutyakajas tapanyag es nedvesseg potlast, remelem bevalik majd. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az elozo link igy jo: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003.jpg
egyebkent pont most szakad el a kalap es a szar kozotti hartya. este lehet meg is csinalom ezt a sporalenyomatot. ha egyebkent ma szandekozom uj sutiket csinalni, akkor mar most is hasznalhatom ezeket a friss sporakat hozza?! |
| | | | |
| | | | | | | | | | igy nez ki a suti: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003. jpg de egyebkent abszolut semmi illata nincs.. vagyis nagyon gyenge gomba illat, de semmi nem odaillo. a sporalenyomatot igy csainlnam: alufoliara vagy egy kis papirra(sterilen egy koteg kozeperol) ratennem a kalapot majd tennek ra egy leforditott uveg poharat. elmeletileg igy lehullajtja a sporait. "Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen." e szerint csak az erettet szedjem le, a kicsiket hagyjam amig meg nem feketednek vagy amig azok is megernek? ami nem feketedik el az megno egy ido utan(ha mondjuk leszedtem ezt a nagyot)? szerinted eleg valamire ez a gombi vagy gyujtsek meg hozza par ekkorat? nem ez lenne az elso pszichedelikus elmenyem, es altalaban magas a kul. anyagokkal szembeni kuszobom. egyebkent frissen lenne elfogyasztva. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azt azért elfelejtettem megkérdezni hogy amelyikben észleted a sárgás színt az hogyan néz ki? Falakat nem épitett a mic ugye? (nagyon vastag fehér mic a pohár szélén) Mert van egy úgynevezett baktériális "blotch" na ilyenkor épit falakat a mic hogy megvédje magát. Ha tudnál képeket mutatni az jó lenne mert akkor megtudnám állapítani. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A sárga szín nem gond az a mic amikor örögszik és nem kap oxigént tehát nem kell tartani fertőzéstöl ha ilyesmit látsz. Szed le a kalapot amikor majdnem teljesen kinyilik mielött ledobja a spóráit. Azt úgy lehet észre venni hogy ilyen lila port ejt le. Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen. Sima rizsliszt nem a legjobb sőt nagyon is ellenzem mivel 1. nem elég tápanyagot tartalmaz 2. Kevésbé potens lesz a kalap 3.kevesebb a termés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | csinaltam az elobb par kepet 2 sutirol: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_001.jpg http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_002.jpg
ugy nez ki minden sutibol no egy nagy gombi. legelso probalkozasra nekem ez tokeletes, de azert kivancsi lennek miert csak ennyi indult ilyen fejlodesnek.. tapanyaghiany?! barnarizs helyett sima rizst hasznaltam.. kevesebb a taperteke? minden egyes pici .. epp hogy lathato gombit is leszedjek amikor majd a nagyot is? egyebkent a narancsos/sargas folyosodas mit jelent(a poharban, 80%ig beszott sutin)? milyen fertozes, mennyire veszes?
kosz az eddigi segitsegeket, DV nagyur is nagyon boldog :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ez így nem lesz jó. Agar-agar csak arra jó, hogy átszövi a spóra, felvágod darabokra és ezeket dobod bele a pohárba, befőttes üvegbe. Erről nem fog neked termőtest fejlődni. Nem muszáj hozzá vermi meg kókuszrost, ez inkább casingnek jó. Használhatsz búzát, rozst, madáreleséget /köles meg ilyenek/, vagy fűmagot.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi a felvilágosítást!Most akkor ha agart használok már nincs szükség vermire vagy kókuszföldre?Csak mert ezeket nem sikerült még beszereznem...Nem lenne elég ha 1 kevés rizsliszttel keverem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az agar-agar egy fehérjedús moszatfaj, amit ha vízzel összekeversz és felmelegíted, megolvad, de miután lehűl, megkocsonyásodik. A spóra viszonylag gyorsan átszövi. Bioboltokban lehet kapni.. Mikró nekem nem jött be, sztem is többet ér egy fazék fedővel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a mikrónál többet ér egy fazék fedővel... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Tulajdonképpen mi az az agar?És honnan lehet szerezni?Mellesleg tudtok vmt a micrós fertőtlenítésröl? Szerintem jóval egyszerűbb ,de elpusztít minden bacit? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Egyrészt igazat adok neked Sámán, de az ismerősök tapasztalata szerint a vastag tönk a sűrű myc-el és a közvetlen közelben lévő tápanyag nélküli casingszerű közeggel van összefüggésben, innentől kezdve, szerintem a duplafenekű süti(szelet) a megoldás (alul vermi v. casing és felül is ugyanez, oldalt meg szabadon). Majd legközelebb szólok az ismerősöknek, hogy próbálják ki.
Cambo A képen látható sütin még egy flush sem volt? ha nem én biztos várnék az 1. szüretig. Aztán esetleg jöhet a kutyakaja
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | azt tervezem, hogy tobb tapanyagot juttatok a sutikbe..
olvastam egy receptetet..:
1 resz szaraz kutyakaja+5 resz viz... forralod 1 oran at... az elforralt vizet potolod.. majd ami marad azt 1:10 higitassal injekcios tubol lehet a sutikbe nyomni.
http://www.shroomery.org/index.php/par/7951
szerintetek kb hany mlrel probalkozzak? lehet belole baj ha ezekebe a sutikbe most nyomok egy adagot? tobb helyen szurnam meg oket, es mindenhova nyomnek.
velemeny? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Véleményem szerint felesleges, mert minnél több a tápanyag annál több fog nőlni és attól hogy félbe vágod megsérülhet és be fog kékülni a sérülés miatt és ahol sérült ott már nem fog tovább nőlni. Miért nem csinálsz egy casinget? Kókuszrozs+vermi. |
| | | | |
| | | | | | | | | | High!
Cambo írásával kapcsolatban, a következő a kérdésem. Az ismerősök tapasztalata is az hogy a süti alja közelében nőnek a legnagyobb legpotensebb cyca-mycák. Csinált-e már valaki ismerőse olyat, hogy egy tuti benőtt sütit felvágott steril késsel kb. 2-3 cm-es szeletekre és ezt tette ki egy nedves vermis, vagy fóliás felületre a terráriumba?
Véleményem szerint ebből nem lesz olyan rengeteg flush, de ami lesz belőle az: 1. tuti potens lesz. kis kék beütéssel :) 2. tuti alap spóralenyomathoz (így az utánpótlás biztosított) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A cambodian vékony hosszú de elég néhéz megkülönböztetni hasonó fajoktól. Ami a kis gombit illeti amelyik nem fejlődik azt általában (abortnak) nevezzük ami nem fejlődik tovább mert nem kapott elég tápanyagot. Ilyenkor befeketedik és nem nő tovább. Amikor szeded a többit ezt is fontos leszedni mert tovább használja a tápanyagot és a többi egészséges gombi nem kap elég tápanyagot. Állítolag ezek az "abortotok" a legpotensebbek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | psych: 5 liter deszt/ioncs. viz 200Ft szoval, ezzel nem eri meg szorakozni/kockaztatni. en spec ugy csinaltam, hogy fogtam, a lenyomatombol kicsit leteptem, egy par millis papir darabot. felszivtam egy tiszta fecsibe az ioncserelt vizbol 10ml-t, majd a kis letepett sporalenyomatra fecskendeztem ugy, hogy kozben az alatta levo kis talba csorgott az egesz, majd innen szivtam fel, nemi kevergetes utan, de gondolom azota mar te is megoldottad vhogy. en egyebkent azert csinaltam igy, mert annyira keves spora volt a lenyomaton, hogy nem nagyon lehetett leszedni a papirrol rendesen. + a cambodia sporai nagyon kicsik szabad szemmel nem lathatoak.
Psyrith: en mar betettem volna. a sutieim aljai nem voltak benove mikor a terrariumba tettem oket, de fejlodnek, mint lentebb latod.
kerdes: termeszetes dolog-e az, hogy elkezdenek fejlodni a kis gombik... nagyon lassan, kis vekonyak.. majd megallnak a novekedesben, elkezdenek visszafejlodni, es mashonnan par nap alatt 3x akkora gomba no? amik visszafejlodnek azokbol lesz meg kesobb normal nagysagu gombi? szoval miutan megvan az elso "flush" es leszedegettem a nagyokat, a kisebbek elkezdenek ujra fejlodni? egyebkent valoszinuleg a sutik ket fajta myc-t novesztenek(legalabbis nemelyik).. cambodia+transkei. nem tudja valaki, milyen konnyen kulonboztethetoek meg? ha jol tudom a cambonak hegyesebb a csucsa, es talan hosszukasabb is.
most keszult kep: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/ga1.jpg
a jobb oldalon alul levo gomba 3 nap alatt fejlodott akkorara, a felette levo kacskaringos a suti tetejen pedig kb 6 nap alatt. egyebkent az utobbi sztem cambodia, tipikus hegyes csucsa van, ahogy neztem kepeken. 10 napja tettem a sutiket fenyre+terrariumba.. nem visszamaradottak? mikorra varjam a termest szerintetek? a nagyobbnak mennyi idot adnatok? azert kerdezem mert ha lehet mar hetvegen utaznek el. csinaltam egy " "szellozteto" "rendszert" " :D:D:D, ha esetleg itt kene hagynom. par kolasflakon, adapter ventillator, vatta levegoszurok :D
kep az igenytelen termeszto szekrenyemrol(:D): http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/ga2.jpg
alul a termesztodoboz, abban vannak a poharak:P balra a terraium mellet jegaku.. egyelore ezzel tartom az eppen 24.4 fokot, bar azt olvastam a cambo szereti a meleget. hmm 3 napja hasznalom ezt a hutest, addig 27-28 fok volt. lehet ez kedvezett annak a nagyobbacska gombanak? vagy esetleg, hogy a tove hozzaer az aluhoz amin rajta van, es az tele van vizcseppekkel. ha a doboz tetejen kicsapodik a para es az oldalan is.. akkor csak emgvan neki a >90% nem?
that's all folks ;] |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
A kalcium kloridot nem tudom hol árulják még én sem találkoztam vele sehol. Én amikor a közterületnél melóztam még ott szereztem be egy 5 kilós zacsival. Amúgy útszórásra használják tehát ezt nyár kellős közepén szerintem tuti nem fogsz kapni. Ha majd jönnek a havak akkor érdemes próbálkozni ahol a közterület árulja a sót meg az ilyesmi szóróanyagokat. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi. Nemtudjátok, hogy kalcium klorid-od milyen fajta boltokban lehet kapni? Körül néztem ilyen gazdaboltokba, de ott még nem is hallottak róla.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A fecsi készítéshez desztvíz kell, vagy jó a sima csapvíz is miután felforraltam és hagyom kihűlni, azzal a módszerrel csinálnám a growers guideban van. Üdv |
| | | | |
| | | | | | | | | | A mic az úgy nől ahogyan keresi és eszi a tápanyagokat. Tehát nem lehet megállapítani hogy merre fog terjedni. Észre vehető hogy inkább a mic körként kezd el szövödni és egyre nagyobbra nől. A fejjel lefelé fordításos megoldás csak azért kell mert akkor az oxigén felfelé szorul és jobban terjed a mic. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nos mint látszik az alább leírtakbol, Han Solo 12-én oltott, most van 2 szép fehér pamacs az oltások helyén... ha fejjel lefelé fordítom elkezd felfelé terjedni? (azaz az alja felé) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha 30 nap múlva kezdtek fonódni akkor igen nagy a gond. Nekem általában befonja 5-8 nap alatt. Hány decis poharat használsz? Milyen fokon tárolod? Tapasztalataim szerint ha 1 hónap múlva nem indul be ott komoly probláma áll fenn. Próbálok segíteni neked attól függetlenül. Fordítsd fejjel lefelé a poharaidat de ki ne nyisd. Állítsd a hőfokot 28-30 fokra. Figyeld rendszeresen ha beindul akkor lehet jó lesz. Szaguld meg a poharakat és ha büdős akkor dobd ki. Ilyenkor az a nagy probléma hogy a fertőzések felhasználják az összes tápanyagokat és teljesen átveszi a táptalajt tehát erre figyeljél nagyon. Ha tovább nem nől akkor vizsgálgasd meg miért nem. Én még anno mikor kezdtem vezetem egy naplót. Az is lehetséges hogy túl megpakoltad táptalajjal és a mic nem kap elegendő oxigén. Sok oka lehet de az is lehet hogy nem volt friss amivel oltottad ha oltottad. Inkább használjatok nyomatot saját termésböl az a biztos. Rengeteget kell tanulni de végén megéri és onnantól tiéd a világ:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | halu mindenki
köbö a 30. nap tájék. a hatból egy pohárnak a tetején a védelmezö vermi réteg alatt köbö 1 centi mélyen már hatalmas fehér pamacsok. meg fonalak. de lentebb semmi. van még esélye? s egyátalán mért csak most indul be? wáá. (igen ingadozott rendessen a hömérséklet de gondolom más is csinálta már úgy hogy csak berakta a szekrénybe azt szevasz. semmi hősugárzás meg ilyesmi.)
mindenki halu |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fél fecsit beleoltottál? Szép:) Amúgy véleményem szerint kevés az a 26 fok de viszonlag gyorsabban fog beszövődni az 5cc miatt. Szabad szemmel van amikor lehet látni ha felrázod de azon múlik hogy mennyi van benne. Én a házilagosan készített hívője vagyok. Sokkal jobban megy minden így és legaláb tudom hogy sokkal jobb mint amit lehet kapni. Fene se tudja mivel van megfertőzve vagy mi és mennyi van benne. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Han megvizsgálta a fecsit oltás előtt és nemnagyon látott benne spórákat úszkálni... persze lehet h szabadszemmel nem is nagyon látszanak... ezért mivel biztosra szeretne menni beoltotta mind az 5 ml-ert egy 2,5dl-es üvegbe... a fura az az, hogy így sem látszik párásnak az üveg fala... persze lehet azért mert csak 26C°-on van... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha biztos vagy benne hogy lefolyt akkor rendben. De egyébként 5 ml-t oltottál be egy üvegbe? Mekkora ez az üveg? Csak azért mert sokalom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN szépen az üveg falára spriccelte Han a cuccost, csak mivel rövid volt az a fránya fű ezért a vermirétegbe került be... ettöl még szépen lefolyt az üveg falán... 5ml-ert oltott bele |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor oltsál, ha kihült a talaj...akkor egyből. ..azt + tudod mennyi víz kell.... |
| | | | |
| | | | | | | | | |
Hali! Valaki nem tudja ,hogy mivel lehetne helyettesíteni a vermit? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A múltkor úgy gondolta valaki, hogy előre megcsinálja a sütiket, és meg is csinálta, de mintha kicsit száraz lenne a táptalaj, ezért lehet locsolni kéne egy kis vízzel.A kérdeésem a következő lenne, mennire kell nedvesnek lennie a táptalajnak, mert már minden oltásra kész, csak nem meri a száraz(abb) talajt beoltani, de nem is szeretné, ha tocsogna a h2o-ban. thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | 2 cm vermi réteg nem vastag az pont megfelelő. Sok mindentől függhet hogy mennyit oltottál bele vagy milyen mélyen szúrtad be a tűt. Nem tövig nyomtad be? Mivel a vermi réteg nem tartalmaz semmilyen tápanyagot így nem is tud mit fogyasztani a myc. Legközelebb ha csinálod nyomd be tövig úgy hogy a tű hozzáérjen az üveg széléhez és látni fogod ahogyan lefelé csepeg. De az is lehet hogy több időt kell várnod. Előfordulhat hogy kicsit késöbb indul be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | így van, han az oltásnál jár, a penészes üvegbe csak azért tett a mézesmázosbol, hogy meglássa hogyan reagál... semmiképp sem lesz fogyasztás belőle... közben csinált egy új sütit, biorozsliszt+vermi a szokásos módon... kupak kijukasztós azon bespriccelős módszer... kérdésem az lenne, hogy ha a spórák a fedő vermirétegre kerülnek akkor lesz e elegendő myc hogy egy 2 cm-es védőrétegen átjusson a táptalajig? arra is gondoltam már, hogy lehet h fertőzöttek a spóráim... :S |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de... Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le 1. spóra 2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb) 3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca) 4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)
Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".
A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem inkább probálkozzatok a hagyományos módszerrel és csináljatok casinget kókuszrozsbol és vermiböl meglátjátok az milyenre sikerül. Ha zöldpenészel találkozol akkor hajítsd jó messzire mert az terjed mint a villám. A peroxid már ezen nem tud segíteni. Véleményen szerint és a tapasztalataim szerint csak a fehér pókháló fertőzést őli meg de azt sem minden esetben. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni. Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával. Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na a helyzet a mézes vizes témával... elég szomorú vagyok... szépen megjelentek fehér foltok a fojadék tetején és körbe a széllén majd a fehér foltok elkeztek a köepükröl kifelé feketedni... ez rothadás? :( ja igen a méz nem sűrűsödött össze az üvegben mint azt a tek írta és mutatta... jó ez még valamire vagy dobjam ki a fgrancba? volt még egy zöldpenésszel kicsit fertőzött üvegem... arra spricceltem kicsit belőle... csak hogy vizuálisan lássam h mi a helyzet... annak már úgyis mind1 :S |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hai!
Köszke a segítséget, egyébként szerintem friss lehet, egy srác adta a printet, és szerintem holle anyó csinálhatta, ecu.Arock, ha itt vagy, majd dobok rád egy mélt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 2,5 decis teljesen megfelel illetve a 3 decis is jó. Több helyen oltod be ugyan olyan gyorsan fonódik de rengeteg múlik hogy milyen friss és milyen fajta. Ha penészt észlelsz azonnal dobd ki a kukába mert tovább fertőzhet mindent. A test felveheti a toxikus anyagokat úgy hogy még nem észleled a külsején. A zöld penészel találkozol azt azonnal távolítsd el mert terjed mint a villám. Inkább dobd ki és ne kockáztassál inkább legyen 10/9 de akkor biztosra mész. |
| | | | |
| | | | | | | | | | psych: en is 2.5 deciseket hasznalok.. es egyikkel sincs gond. 31 napja oltottam, es semelyik sem peneszes. 12/11 jo volt, egyiken ossze van folyosodva egy ponton a cucc... azt kulon szekrenybe tettem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | figyelmetlen vagyok. azt nem írtam, hogy a casinges próbálkozásnál természetesen csak a nem penészes részeket öntöttem egybe, a penészes részt hozzátettem k.rost-vermi-rizs közeghez egy befőttesüvegbe, azt majd meglátom milesz.
ha má van kókuszrost közte az amúgy olyan mint a föld és oda bele tudja üríteni a kalap a nemkívánatos toxikus cuccokat a penészből/avagy a penészt így könnyebben legyőzi ?
sose tudtam rendesen kifejezni magamat. :)
p |
| | | | |
| | | | | | | | | | High all!
Na az van, hogy a penészedős üvegemből kiöntöttem casingbe a rizseket meg búzákat. Nyitott sütőajtónál... És... 1. Nem volt teljesen beszőve minden mag, valószínű ezé ütötte fel a fejét jópár helyen a penész matyi.
Namármost azon agyalok, hogy szépen peroxidozzam le a részeket ott ahol parás, azt amúgy hagyjam úgy, vagy az egészet öntsem ki valami nagyobb cserépbe vagy valamibe, tegyek még hozzá kókuszrostot meg magokat, azt fedjem le, tegyem ki a kertbe, vagy vagy... ööö vagy mit? :)
Amúgy a másik 3al semmi probléma. Jelentem a vermi-biobúza fejlődik a leggyorsabban. Jóval gyorsabban mint a sima búzás, vagy tönkölybúzás.
Mittomén... valami reagot azé írjatok . :)
peace! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
A PF-tekhez jó a 2,5 ös pohár is nem?két decis nem volt, a hármasra meg azt mondják túl nagy.Attól félek, hogy ha lassan szövi be, akkor valami fertőzésnek könnyebb esélye van megtámadni a süteményt. pisz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Teljesen mind1 milyen vastag a vermi réteg az ideális 2cm. A micélium majd előfog bukkani. 2 hét mulva majd észlelni fogsz kis fehér pötyöket a vermin és majd abból alakulnak a testek. Elég az első stádiumba 8 óra fény hogy beinduljon a növekedés fázis aztán le csökkentheted 4 órára hogy a testek tudjanak nőni mivel a testek a fényfelé nőnek. Egy nap legalább 4-5 ször kell szellőztetni de óvatosan nehogy poros legyen a levegő vagy ilyesmi. Amikor látsz testeket formálódni onnantól számolj 3-4 napot és megnől teljesen. Akkor szedjed le őket mielött kinyílnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | off: mostantol nincs kedvem ekezettel irogatni, remelem nem tul nagy baj.:]
on: kossz a tippet meg is forditottuk, ime a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg, de nem vastag a vermi reteg? kb mikorra varhato a(z elso) termes? 2 het mulva lehet jonne pestre a Nagy Úr. :P persze, ha nem lesz gomba nem utazik.. egyebkent most meg raer a mindennapi szelloztetes? eleg par naponta, addig amig az egesz suti ilyen "habos lesz" (par orat vilagitast kap naponta)?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Elfelejtettem említeni hogy fordítsd a sütit fejjel lefelé úgy hogy a vermi réteg felül legyen mivel ott fognak elsősorban nőni. A vermi ad a micéliumnak egy úgymond nővési felületet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A fehér szállak micélium fonalak és keresik a tápanyagokat tehát ez teljesen normális de látom kicsit elhamarkodtad nem hagytad benne a sütit hogy teljesen befonja és a fertőzések könnyebben jönnek létre mivel a micélium megvédi tőle de ahol nem teljesen fonta be ott a baktérium megtámadhatja és felemészti a tápanyagokat és a micéliumot is szal legközelebb várj még teljesen beszövi+ 5 napot min. |
| | | | |
|