|
Legfrissebb hozzászólások (3773 - 3782) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | sztem semmi baja..ilyen sütiből jött már nekem...jól érzi magát, fejlődik a mici az ég felé....aztán lehet, hogy valami gyász, de semmiképp sem kuka. |
| | | | |
| | | | | | | | | | itt tart DV.. de nem tudja, aggódik, hogy ezok a szálak nem kellenének oda... ez milyen gomba, penész? a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szevasz tüt, fecsit a gyógyszertárból, vermit peströl rendelhetsz (keress vissza a cím itt van valahol lent). de van vermi mentes módszer is, ha visszakeresel megleled. (vagy ajánlom a teljes lista, bumm, lementeni bumm, végigrágni bumm) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Egy kis segítségre lenne szügségem ,zöldfülűként! Mindössze a spórát tudtam beszerezni eddig!Honnan a manóból lehet Vermit +tűt szerezni???!!!
...asszem az elkészítéssel nem lesznek gondok a beszerzéssel annál inkább! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igazából az Ausztrál egy nagyon szép faj. Nagyon nagyra megnől és sárgás színe van nem úgy mint az ekvádori ami pirosos. Nem sok fog teremni belőle de a méretei kárpótolni fogja. Ami a potenciát illeti elég jó, véleményem szerint olyan közép kategoriás de amúgy nem sok különbség van közöttük tehát nem fogod jelentősen észlelni a különbséget. Ami pedig a hűtést illeti általában hűvös helyet kell neki keresni amely 18-25 max mert ha ennél is melegebb a hőmérséklet akkor nem formálódik test hanem a micélium tovább nől és csak elfogyasztja a tápanyagot és minnél tovább nől annál hajlamosabb lesz a fertőzésekre. A fekete elszíneződés pedig a rohadást jelenti amely a nem elegendő tápanyag miatt keletkezik vagy esetleg túl sok a pára. Ha lila színt látsz az nem gond mert akkor dobja le a spóráit. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hey!
érdeklődnék kedves mindnyájatoknál, hogy a hűtést hogyan oldjátok meg ilyen melegben? Mazatek, pess hawaii és equadorim volt, van (még egy kevés). Azt írták hogy 20-25 c között terem. Namármost ritkán van 25 alatt a klíma a szekrényemben! nem nő, megáll, satnya és általában már növekedés közben feketedik, rohad a szár néhány helyen, (ha eljut odáig egyáltalán) a kalap is. 'szal hogyan hűtsek? Meg hajnalban oltottam10 pohár Australian-it. ezt a fajtát nemigazán ismerem. Ha valakinek volt esetleg közeebbi kapcsolata e távoli kontinens szülöttével, megköszönném a gyakorlati tanácsait, hogyan kommunikáljak velük! :) no, emelem kalapom! |
| | | | |
| | | | | | | | | | lacicybin! Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani. A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti. Ha érdekel benneteket majd folytatjuk. Csá! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szia. Elöször vékony réteg vermi aztán casing keverék jelen esetedben magok aztán ujra vermi. Miután sterilizáltad akkor tedd vissza 27-30 fokra 3-5 napig aztán be a terráriumba. A terráriumodban eleve van perlit. Soha nekeverj perlitet a táptalajjal. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hoppsz... azt kifelejtettem, hogy a rizses keverékem alján van ilyen kékes-feketés folt. gondolom valami penész genyó, nem nagyon terjeszkedik, kb 2x2 cm az alján az üvegnek. Üveg eldobását kikerülendő, azt csinálom majd, hogy azt a részt nem kaparom ki, azt kész. Akkor má nincs para ugye? :)
ennyi voltam
písz |
| | | | |
| | | | | | | | | | High Mindenki
Ööö... csak úgy beírom, hogy mi van.
Van 4 befőttes üveg.
Bennük 4 féle keverék: - bio búza - tönköly búza - bio búza x tönköly búza x vermikulit (de nem a tetején, csak így elkeverve benne) - bio búza x barnarizs
Ami volt: kuktázás szépen, majd kihűlni hagyás, majd Large Fruits-al beoltás, home made spóraoldatból.
Ami lett: 4 nap múlva, 25-27 fokon mindegyiken fehérség.
Ami azóta csak több lett.
Most 28-30 fokon pihennek a drágák.
Ha beszövődtek, tervezem a casinget, bár a 4ből 1 legalább megmarad csak ilyen üveg szájából termősnek, akarok valami nagy kalapot a fejem fölé :)
Amire gondoltam casing ügyben:
Kihipózok mikrós dobozt, elkeverek ilyen tőzegkockát vízzel meg perlittel és akkor izé... mivan?
Aljára teszek 1 sor ilyen keveréket, rászórom a magokat, aztán újra keveréket? Vagy aljára perlit aztán arra magok és arra keverék? Vagy elkeverjem a magokat a keverékkel?
Aztán majd be a keltetőbe egy hétre utána meg párába, azt tom. Csak ezt nem, hogy itt pontosan mi a szitu. Meg azt sem hogy a large fruitsnak mi az ideális hőfok. csak fsre strainguide-ból amit írnak.
peace meg minden |
| | | | |
|