|
Legfrissebb hozzászólások (3783 - 3792) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | 2159. MeDMaN
Han Solo is elkezdte tesztelni... a multhéten fogott egy befőttes üveget, megfosztotta a kupakjátok és főzte őket 1 órán át... aztán egy kanál méz az üvegbe+víz és megint főzte egyfélórát, most lezárva... aztán hagyta kihűlni és egy steril ollóval vágott egy kb 1cm * 0,4cm-es darabot a lenyomatábol amit beledobott a üvegbe majd összerázta és mivel amúgy is meleg van berakta a ruhásszekrényébe a jó sötétbe... most egy kis fehér pötty úszik az üveg közepén + van egy a falán is, az alján pedig temérdek apró fehér "porszem" azokrol nemtudja mik lehetnek... talán a vízben kicsapódott cukor? mind1... egyenlőre szépen kezdődik... mikor kell ezzel oltani? sajna nem tudok angolul elég jól... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Be fognkak indulni, ne tedd ki a napra! Nem szeretik a változékony hőmérsékletet. Pohárba van? Ha igen fordítsd fejjel lefelé és várjál még 1 hetet és ha semmi nyoma akkor dobd ki. |
| | | | |
| | | | | | | | | | csámindenki na olyan 20 nap után az egyik pohárban megjelentek felül fehér fonalak. (de a többi hatban még mindig semmi) lehet még esélye hogy beszövi rendessen? (nem büdösek, legalábbis nem úgy mint az elözö kettö) az jó ötlet hogy törölközöbe csomagolva kiteszem oda ahol a nap süt? hátha így begyorsul. nem akarnám hogy pont most rohadjon be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Véleményem szerint inkább spray-el mert ha áll a víz a terrárium alján akkor valószínűbb a fertőzés hiába erős a micélium de nem minden esettben tud ellene védekezni. Perlitet használsz? ha igen áztasd be vízbe kicsi peroxiddal és aztán leszűröd és mehet bele de akkor is kell locsolni a terrárium hogy megtartsd az optimális 90% pára tartalmat. De ne feled nem szabad locsolni a sütiket csak a terrárium oldalait. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintetek az jó megoldás, ha nem spray-vel permetezem a terráriumot, hanem az aljára töltök egy kis vizet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja meg igen még a termesztésröl annyit mondtam neki hogy mit szeretne jobban ha támogatnám ha az utcán vennék kitudja miket ami kitudja mi és kitudja mi van benne, vagy saját magam által termesztett ellenörzött dolgokat használnék. |
| | | | |
| | | | | | | | | | med: "Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz"
oksa ezt megfogadom :)
sámán: ok akkor még hagyom öket egy kicsit a pohárban. talán egy hetet még várok. anyámat úgy szereltem le hogy megmondtam neki mióta használok tudatmódosítokat, milyeneket mik a hatásaik, aztán meg megkérdeztem hogy ebben az utóbbi 3-4 évben milyen változást tapasztalt rajtam. azt mondta hogy pozitívat. énmeg megkérdeztem hogy hát akkor miröl beszélünk? :) kb ennyi. azóta oda-oda szúrogat de már csak olyan reflexszerüen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben. A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés? Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá. Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A liquid culture azt jelenti hogy spóra oldat. Lenyomatból szokták készíteni steril viz kell ennyi. Én azt mondom szerezz gyakorlatot és után jöhet a spóra oldat készítése mivel nem olyan egyszerű tapasztalataim szerint főleg amikor még az elején jártam. |
| | | | |
|