 | 
Legfrissebb hozzászólások (3523 - 3542) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P
ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:] |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | cambo: én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\
egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete? kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24... ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP
The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) : http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem.... sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom.... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Üdv!
megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel? Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | I. Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de.. 1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig) 2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.
Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)
II. Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hello!!!
Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek akinek már volt dolga velük kérem irjon |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle? |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hi! Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni? Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :) üdv : gardener_ |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hali Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával? |
| |  |  |  |

|