DAATH

A hirtelen felismerés, hogy gonosz nélkül nem létezik jó, könnyen döntésképtelenséghez vezethet.

Alan W. Watts

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3523 - 3542)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 13:06
 
 
cambo:
én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 13:03
 
 
Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 12:58
 
 
A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 12:47
 
 
Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\

egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete?
kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24...
ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP

The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) :
http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. október 20. 11:31
 
 
Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:39
 
 
eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem....
sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:09
 
 
Üdv!

megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel?
Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 19. 23:07
 
 
Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 19. 20:43
 
 
Hello!!!

Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés
mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek
akinek már volt dolga velük kérem irjon
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 19. 17:52
 
 
ez a perlites téma engem is érdekelne. a shroomerey-n van egy fotó, de nincs közelebbi info.

http://www.shroomery.org/5859/oldimages-3381-26222-jpg

esetleg ha a vermikulit a probléma, állítólag lehet tisztán rizsbe (amely a kuktázásnál telefövi a poharat) is oltani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 19. 15:46
 
 
ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cellux2006. október 19. 08:29
 
 
Nem tudom, volt-e már:

---Mushroom Growing Made Easy---

http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 18. 11:03
 
 
Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 22:36
 
 
Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gardener_2006. október 15. 19:57
 
 
Hi!
Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni?
Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :)
üdv : gardener_
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 13:52
 
 
Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
aszteriksz2006. október 15. 12:01
 
 
Hali
Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 15. 09:34
 
 
Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.

Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.

Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 14. 16:05
 
 
Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!