 | 
Legfrissebb hozzászólások (3543 - 3552) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.
Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.
Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni. Elöre nis thx.
Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét? érdekelne... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hey all!
Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is. most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire. Majd irok mhogy mi lett az eredmény.
Crashee |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | és sikerült valaha a klónózás? nem irtok csak kérdeztek!! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hi
én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos? mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez? desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni. |
| |  |  |  |

|