|
Legfrissebb hozzászólások (3543 - 3562) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni. Elöre nis thx.
Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban. |
| | | | |
| | | | | | | | | | és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét? érdekelne... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hey all!
Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is. most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire. Majd irok mhogy mi lett az eredmény.
Crashee |
| | | | |
| | | | | | | | | | és sikerült valaha a klónózás? nem irtok csak kérdeztek!! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált. |
| | | | |
| | | | | | | | | | tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos? mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez? desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | valaki tudja-e, hogy olyan sütik, amik már vagy háromszor leteremtek (macskaeledel révén :) beáztatás után alkalmasak-e casing-nek? a shroomery gyakran hivatkozik erre, de nem olyan egyértelmű, mennyire öreg sütik jók erre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Amikor megérinted a sütit vagy akár a kalapot azért kékül be mert a psilocybin oxidálódik. Ez természetes jelenség. Zöld penész észleléskor azonnal elkell távolitani a többi egészségestöl még a peroxid sem segít. |
| | | | |
| | | | | | | | | | találkoztam olyan tricoderma(zöldpenészel)ami belülröl kifelé támad.elöször a felső micélium réteg alatt elkékül,majd átmegy finom zöldesbe és onnan gyönyörű növénylomb-zölddé válik.innen már nincs visszaút,azzonnal dobja a spóráját.veszéjes. no meg álllati kártevők.kicsi pók,vagy atka jellegü sárga átlászós kis fenevadak ahol rajzanak ott a gomba teste megfeketül.szörnyü látvány.ha valaki esetleg kép szerint akarna tájékozódni a megbetegedésekről ajánlóm eztaz oldalt:
http://www.psychedelic.com/contamination_info.htm
nem árt szembenézni az ellenséggel! |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem is voltmár ijen green mold a neve..elég populáris fertőzés és gyorsan terjed ha azaz amiről szóvan...ezellen sokat nemlehet tenni kivéve ha kivágod sterilszikével azt a részt a helyét meg hidrogen peroxid bár ezcsak tipp,én soha nemtudtam kiirtani ezekután ..kb dobhato ki minnélelőb mert ha bennevan a terráriumban ferőzött a levegő és a többire is átmegy..szal ovatossan a fertőzésekkel..hameg kékesszinü akkormeg psylocibin kékje azmeg nemfertőzés hanem tulajdonság.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | S ez mit is takarna?? baj???nem baj???mert valahogy nem ott nem akarnak jönni az ujjoncok s ahova elér az ellevesesedik.
ahed thx for help |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha kékeszöld, akkor az a hatóanyag kicsapódása, ahogy azt mondani szokták. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Az normális hogy ahol hozzáértem a sütihez ott bezöldült??? Lehet ellene tenni vmit??
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Valamelyikőtök találkozott már a Lizard King nevű fajtával vagy tud vmit róla? FSRE-n nincs róla semmi, meg máshol se nagyon...
Kösz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyobb mennyiségű táptalajt akarnék sterilizálni, akkor mondjuk egy nagy tál jénait megtöltenék táptalajjal azt a sütőben mennyi ideig kéne max fokozaton sütni?
Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
:-D kemencében szerintem elég.Amugy a kukta az jo megoldás nekem legalábbis tökéletesen bevállik no meg a mosogató gép. Amugy ha nem áll rendelkezésre kukta akkor pl bele rakod egy szitába az anyagot egy lábos peremére akasztod s egy orán át gözölöd.azon melegében bele rakod az edénybe s lezárod.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szerintetek, ha a sütiket kemencébe sterilizálom, az jó megoldás lehet? a kemence max hőmérséklete 4000 c° edények sterilizálásához jó a gőzborotva? |
| | | | |
| | | | | | | | | | ez az oldal zseniális:) kösz embrio ..remélem mások is megnézik... |
| | | | |
|