DAATH

A valódi bátorság a veszély pontos ismerete, ami párosul azzal az elszántsággal, hogy szembenézünk vele.

William Tecumseh Sherman

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


[20250114] Aláírásgyűjtés: Európai Polgári Kezdeményezés a pszichedelikus terápiákért
[20250114] Média: Megnyílt a Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
[20250111] Fejlesztés: Daath Keresés megjavítva
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (353 - 362)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. május 3. 17:15
 
 
Nyílván még nem kolonizált rendesen a szubsztrát nincs értelme szellőztetni.

0. Megcsinálod a tubot. Lyukat fúrsz rá és szépen kimosod.
1. Beleteszel egy kukászsákot (lehetőleg feketét) a dobozba.
Ebbe belerétegzed a spawnt és a pasztörizált szalmát.
2. Visszahajtod a zsák száját és hagyod kolonizálni.
3. Mikor teljesen kolonizált, visszavágod a zsák száját és bevattázod a lyukakat, ha eddig nem tetted volna meg.
(Opcionálisan casingeled, bár erősen ajánlott.)
4. Napi 3x szép alaposan meglegyezed/szellőzteted és ha nem tettél casinget akkor párásítasz.
5. Szüretelsz.

Kb. Bár az egykalapalatton jobban le (volt?) írva és képekkel is illusztrálva volt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2013. május 3. 15:35
 
 
...és mi védi így meg a még átszövetlen táptalajt az elfertőződéstől?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. május 3. 14:02
 
 
Van aki <1cm-es lyukakat fúr a doboz oldalára ízléses mennyiségben (praktikus hogyha a subsztrát/casing felett van 1-3cm-el) és kitömi vatelinnel/vattával.

Van aki nem tesz rá lyukakat és csak manuálisan szellőzteti a tubot.
(Ajánlott napi 3x kiadós szellőzetés.)

(Önmagukban a lyukak nem váltják ki a szellőztetést!)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2013. május 3. 13:20
 
 
Elég kezdő vagyok szalma témában, tanácsot szeretnék kérni: műanyag dobozokba lett töltve összemorzsolt süti és szalma keveréke. A dobozok vízhatlanok, tehát nem tud levegőzni a tartalmuk. Célszerű kilyukasztgatni? Ha igen, hogyan/mennyire?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. április 30. 12:32
 
 
Itt :)

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. április 28. 21:38
 
 
Akkor most lyukasztgatni kell és a lyukakon nőnek ki a cicusok, vágjam le róla a zacskót és mint 1 sütit rakjam ki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. április 26. 16:47
 
 
Sok helyen olvastam, hogy a sütiket illik 1hétig bent tartani az üvegben, miután teljesen be lett szőve. Ha ezt nem teszem meg (egykalapalatton sincs említve e metódus ) származhat belőle végzetes hiba? Esetleg mikor kiszedném a sütit darabokban jön ki, vagy hasonló? Dunk&Rollozni majd az első flush után fogok csak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. április 21. 21:47
 
 
Zsákba tömtem szalmát, sütit, kvzaccot, vermit, trágyát rétegezve. Eddig minden ok, már majdnem átszőtte az egészet, csak azt nem tudom eldönteni, hogy kilyukasztgassam, vagy felvágjam. Olvastam mindkettőt, ezért most nem tudom melyiket kell. Az a gáz, hogy ugye erre nem tudok takaróréteget tenni, márpedig a páratartalmat nem tudom 85% fölé vinni. Tehát nem tudom, több értelme lenne kilyukasztgatni mint felvágni a kiszáradás végett?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. április 20. 23:51
 
 
köszönöm a választ, a mézes LCnél télleg elfogult voltam.. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2013. április 20. 21:44
 
 
Ha az oltási portokon jutott volna be a penész akkor inkább a süti tetejéről indult volna ki a fertőzés, mert a lyukakon keresztül először ide jutnak a penész spórák. Ha a táptalaj sterilezése nem volt elég, akkor a süti belsejéből vagy külsejéből indult volna ki, persze ránézésre nehéz eldönteni hogy belülről indult vagy kívülről. Ha meg a tűvel vagy oltóanyaggal jutott be akkor az oltási pontokon jelenik meg először a süti külső részén, de ennyiből még nem lehet eldönteni hogy mi miatt fertőződött el.

Az LC-ről ránézésre nem lehet egyértelműen eldönteni hogy fertőzött-e, és attól hogy fertőzött még működhet mert a micélium elnyomhatja ha másik táptalajra kerül mikor átoltod sütire vagy gabonára.

A dunk and rollal szerintem ráérsz akkor foglalkozni ha a sütik nem akarnak teremni, addig felesleges bevezetni egy plusz kockázati tényezőt (fertőzés)
Minél tisztább körülmények közt csinálod annál nagyobb esély van a fertőzés elkerülésére. Meg lehet úszni szabad kézzel, nyílt levegőn is de attól még biztosabb egy still air box, fertőtlenített gumi kesztyű stb.

A só 70% RH-nál kezd el folyósodni, ha szórsz egy csipetet egy ragszalag darabra és berakod a terráriumba akkor láthatod ha megfolynak a kristályok, (felesleges mert a 70% RH biztos hogy meglesz)
Ha a sütik szikkadnak, a micélium bőrösödik, kékül, a bolyhok leszáradnak akkor emelni kell az RH-n valahogy.

Nem feltétlenül kell napi permetezés de ezt majd a sütik eldöntik, ha száradnak vagy nincs pin képződés 2 hétig akkor én gyakrabban permeteznék és szellőztetnék még pár napig, ha így sincs változás akkor pár süti dunk, pár meg dunk+roll.

Amúgy attól hogy nálad nem vált be az mézes LC még nem kéne elhamarkodott következtetést levonni és szarnak leírni, mert sok embernél sok alkalommal működött már, sokan számoltak be arról hogy a szőlőcukorban lassabban indul be a növekedés mint a mézben köztük én is, mondjuk jópár mézet kipróbáltam mire találtam egy olyat ami nálam működött, szóval azt hogy a méz gyorsabb mint a szőlőcukor és működik is, a te negatív tapasztalataid még nem fogják megcáfolni.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5692)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportban saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!