DAATH

Nincs veszedelmesebb tunyaság, mint az, amelyik munkálkodik.

Eötvös József

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (353 - 362)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. május 3. 14:02
 
 
Van aki <1cm-es lyukakat fúr a doboz oldalára ízléses mennyiségben (praktikus hogyha a subsztrát/casing felett van 1-3cm-el) és kitömi vatelinnel/vattával.

Van aki nem tesz rá lyukakat és csak manuálisan szellőzteti a tubot.
(Ajánlott napi 3x kiadós szellőzetés.)

(Önmagukban a lyukak nem váltják ki a szellőztetést!)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2013. május 3. 13:20
 
 
Elég kezdő vagyok szalma témában, tanácsot szeretnék kérni: műanyag dobozokba lett töltve összemorzsolt süti és szalma keveréke. A dobozok vízhatlanok, tehát nem tud levegőzni a tartalmuk. Célszerű kilyukasztgatni? Ha igen, hogyan/mennyire?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. április 30. 12:32
 
 
Itt :)

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. április 28. 21:38
 
 
Akkor most lyukasztgatni kell és a lyukakon nőnek ki a cicusok, vágjam le róla a zacskót és mint 1 sütit rakjam ki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. április 26. 16:47
 
 
Sok helyen olvastam, hogy a sütiket illik 1hétig bent tartani az üvegben, miután teljesen be lett szőve. Ha ezt nem teszem meg (egykalapalatton sincs említve e metódus ) származhat belőle végzetes hiba? Esetleg mikor kiszedném a sütit darabokban jön ki, vagy hasonló? Dunk&Rollozni majd az első flush után fogok csak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. április 21. 21:47
 
 
Zsákba tömtem szalmát, sütit, kvzaccot, vermit, trágyát rétegezve. Eddig minden ok, már majdnem átszőtte az egészet, csak azt nem tudom eldönteni, hogy kilyukasztgassam, vagy felvágjam. Olvastam mindkettőt, ezért most nem tudom melyiket kell. Az a gáz, hogy ugye erre nem tudok takaróréteget tenni, márpedig a páratartalmat nem tudom 85% fölé vinni. Tehát nem tudom, több értelme lenne kilyukasztgatni mint felvágni a kiszáradás végett?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. április 20. 23:51
 
 
köszönöm a választ, a mézes LCnél télleg elfogult voltam.. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2013. április 20. 21:44
 
 
Ha az oltási portokon jutott volna be a penész akkor inkább a süti tetejéről indult volna ki a fertőzés, mert a lyukakon keresztül először ide jutnak a penész spórák. Ha a táptalaj sterilezése nem volt elég, akkor a süti belsejéből vagy külsejéből indult volna ki, persze ránézésre nehéz eldönteni hogy belülről indult vagy kívülről. Ha meg a tűvel vagy oltóanyaggal jutott be akkor az oltási pontokon jelenik meg először a süti külső részén, de ennyiből még nem lehet eldönteni hogy mi miatt fertőződött el.

Az LC-ről ránézésre nem lehet egyértelműen eldönteni hogy fertőzött-e, és attól hogy fertőzött még működhet mert a micélium elnyomhatja ha másik táptalajra kerül mikor átoltod sütire vagy gabonára.

A dunk and rollal szerintem ráérsz akkor foglalkozni ha a sütik nem akarnak teremni, addig felesleges bevezetni egy plusz kockázati tényezőt (fertőzés)
Minél tisztább körülmények közt csinálod annál nagyobb esély van a fertőzés elkerülésére. Meg lehet úszni szabad kézzel, nyílt levegőn is de attól még biztosabb egy still air box, fertőtlenített gumi kesztyű stb.

A só 70% RH-nál kezd el folyósodni, ha szórsz egy csipetet egy ragszalag darabra és berakod a terráriumba akkor láthatod ha megfolynak a kristályok, (felesleges mert a 70% RH biztos hogy meglesz)
Ha a sütik szikkadnak, a micélium bőrösödik, kékül, a bolyhok leszáradnak akkor emelni kell az RH-n valahogy.

Nem feltétlenül kell napi permetezés de ezt majd a sütik eldöntik, ha száradnak vagy nincs pin képződés 2 hétig akkor én gyakrabban permeteznék és szellőztetnék még pár napig, ha így sincs változás akkor pár süti dunk, pár meg dunk+roll.

Amúgy attól hogy nálad nem vált be az mézes LC még nem kéne elhamarkodott következtetést levonni és szarnak leírni, mert sok embernél sok alkalommal működött már, sokan számoltak be arról hogy a szőlőcukorban lassabban indul be a növekedés mint a mézben köztük én is, mondjuk jópár mézet kipróbáltam mire találtam egy olyat ami nálam működött, szóval azt hogy a méz gyorsabb mint a szőlőcukor és működik is, a te negatív tapasztalataid még nem fogják megcáfolni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. április 19. 18:29
 
 
Szerencsére 6ból 1 se lett fertőzött, vagy legalábbis nem látszik. Viszont lenne pár kérdésem még...

-Ha az LC fertőzött az már a pohárban kiderül? (már majdnem teljesen átlett szőve az egész)

-Dunk&Roll-nál annyit kell csinálnom, h 24órára vízbe rakom a sütiket, aztán vermikulitban megforgatom párszor és irány a terrárium? (tisztaságra mennyire kell ügyelni? kézzel meglehet fogni? sima csapvízbe is lehet rakni őket? )

-Terráriumba perlitet berakhatom 1-2nappal a sütik kiszedése előtt? Csakhogy már meglegyen a páratartalom... úgy csinálom, h 50L-es az egész, 12L perlitet rakok bele, van rajta 8db 2-3centis lyuk amit vatelinnel kitömök.

-Honnan lehet tudni h megvan a kívánt páratartalom? /nincs mérőm:S/

-Naponta kell vizet permetezni a doboz falára?

-Szellőztetések napi 3x elég?

A válaszokat előre is köszönöm!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. április 12. 18:00
 
 
Azt hiszem penész ütötte fel a fejét 1-2 sütinél...

https://www.kenderforum.org/attachments/80/46518d1365780066-asd2.png
https://www.kenderforum.org/attachments/80/46517d1365780066-asd1.png

Ilyenkor mik a lehetőségek? Kukázzam, várjak h a Cubensis felülkerekedik-e, H2O2?
Mostmár ideje lesz ezt is beszerezni, a kész LC-ket is lekezelem vele. Sütit lehet egyáltalán H2O2vel oltani? Miután már van valami micélium kezdemény... vagy lehet az kavart be, h nem fedtem semmivel az oltási pontokat? Pedig pont azt olvastam pár hete, h a száraz vermi réteg bőven elég. A tűket lánggal és denaturált szesszel is sterilizáltam... ehh :/
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!