|
Legfrissebb hozzászólások (3113 - 3162) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | amiröl én beszéltem az Psilocybe baeocytis, ami nem trópusi és egyébként nem én készítettem a telepet, de nagyon lassan fonja be, csak és kizárólag valamilyen fa van az üvegben aminek egyébként állítólag nagy a csersavtartalma, namost ez jó így vagy tehetek valamit, hogy jobb legyen a helyzet? láttam képeket ahol elkeverték virágfölddel
más: tegnap oltottam egy fél literes sütit Thai-al. Bio rozs, tehénszar és vermiculit van benne. Attol tartok, hogy kevés lett bele a víz. Ha kikuktázok 1 fecsit megtöltve vízzel, és gloweboxban beoltom vele, az úgy biztonságosnak mondható? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Más helyeken is írnak arról, h ha a mic kap egy kis steril levegőt akkor gyorsabban nől... Kérdés, h mennyire kockázatos a levegőztetés nem laborkörülmények között. Vannak esetleg erre már bevált módszerek, amik esetleg átengednek egy kis levegőt, a bacikat, stb pedig nem? (pl alkoholos vatta a lyukakba, vagy vmi hasonló..) |
| | | | |
| | | | | | | | | | 7 decis professzionálisan zárható befőttesüvegeink vannak.
(gomba termesztés part 2)
nem lesznek egy kicsit nagyok ? jó sok sporát alkalmazunk :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem az a véleményem hogy ne nyisd ki mivel a micéliumnak nincsen szüksége friss levegőre. Másik meg bele szálhat bármi és megfertőződhet. Legközelebb ne pakold meg a táptalajt és ne sok vizet használj. Egyébként egy hónap alatt készen kellene lennie. Előfordult már 6 nap alatt is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
kb 1 hete kinyitottam a baeo-s üvegem és megszagolgattam, fincsi gomba szaga volt, itt - ott fehér szálak a fadarabkákon... úgy vettem észre hogy túl sok a víz az üvegben úgyhogy kicsit megszellőztettem. ma megnézem és wáá! 1 hét alatt szőtt annyit mint az előző 1 hónapban :) asszem néha meg kell szellőztetnem hogy friss levegőt kapjon meg még mindíg sok a víz benne... mit gondoltok? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kiraktam perlitre az első pf sütimet. Nagyon finom gombaszaga van. Iszonyat jól nézki. Majd csinálok képet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Born Slippy máskor szerintem ne csinálj ilyen hülyeséget, hogy 3 hónapig vársz. Az én ismerőseimnek mikor még kezdők voltak gyönyörű gombái nöttek félig benőtt hántolt kölesen (max 1 hónapot vártak, akkor már látszott, hogy nagyon nem akarja tovább szőni). A casingelt félig benőtt rizsről meg ne is beszéljek. De ha felhagytál a "sötét életeddel" és "CSAK" a cigit hagytad, én nem tartalak vissza.
Üdv Mindenkinek! |
| | | | |
| | | | | | | | | | kivágtam az üvegeimet... 3 hónap alatt nem nőtte be teljesen, és elkezdett szürkülni. 180°-os fordulatot vett az életem... felhagytam egy időre a sötét életemmel... letettem mindent a cigin kívül... talán majd egyszer újra nekifogok a cicusokhoz... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ami azon a képen van az agar-agar. Hogy mi ez, és mire használják az többek közt rajta van a Growing Made Easy videón amit már ezerszer felraktak ebbe a fórumba (többek között én is). |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz a tippet MedMan. Akkor beugrok a kisállakereskedésbe. Krétáról kinek mi a véleménye? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sok sikert pshyFarmer! Az én első két sütim nem sikerült, mert kevés ideig kuktáztam, de van már amelyik mindjárt mehet perlitre párásodni. Úúú alig várom már. Kösz a tippet Sámán! Amint felfordítottama sütit, elkezdte gyorsabban beszőni az alját. Kipróbáltam a barnarozst is. Nem fecskendővel oltottam be, hanem egy pft süti micéliumdarabkáját dobtam bele. Úgy látszik működik. A gond csak az, hogy nem tudom teljesen összerázni, mert kicsit sok van benne. Ahelyett hogy darabkákban lenne, összeragad. Pedig még alig látszik a fehérség. Később ezt szeretném casingelni.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi! most csináltam annyámal:) 3rom sütit raktam bele rizslisztet fenyő forgácsot kókuszrostot remélem beválik |
| | | | |
| | | | | | | | | | pshy! Ha jól emlékszem az én ismerőseim majdnem ilyen keveréket csináltak. (abban még volt vermikulit). Tökéletes volt a szövés. Igazából ilyen keverékre tettek szövetet a termőtestből és az is megfogta. Szóval a keverékkel szerintem nem lesz gond. Hőfok tekintetében pedig Skinnerd kolléga már leírta amit tudni kell.
Üdv. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 28-30 fok azért nem árt neki.
...a többi meg majd kiderül :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | az jó ha a b.üvegeket amiben a mici nő 27-26 fok között melegitem? és nem baj ha rizslisztet nem raktam bele csak kókuszrostot meg köleskeweréket?????????? lécci fontos lenne az infó |
| | | | |
| | | | | | | | | | további lehetőség az iskolai fehér táblakréta. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv Mindenkinek!
Sárkány oltott mész nem nyert, mert elviszi lúgosba a közeget és nem semlegesít, valahol azt is olvastam, hogy megölheti az egészet. Az én ismerőseim összetört csőrkoptatóval próbálkoztak (ha a madaraknak nem árt a gombának sem árthat és abban van olyan anyag ami a ph stabilizáláshoz kell). Figyelj, hogy egyenletesen osszd el a porrá tört anyagot, hogy ne nagyon álljon össze. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az jó ha a b.üvegeket amiben a mici nő 27-26 fok között melegitem? és nem baj ha rizslisztet nem raktam bele csak kókuszrostot meg köleskeweréket?????????? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fénykép van róla a FSRE-n is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | lécci külgyön valaki linket a brasil p.cubenses ről, hiába keresem nem találok. lécci helping me
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jó hát. És mákod is volt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mégis megjött hogy nem kültem válaszbitékot lehet a mag miatt amit beleraktam. Brazil fajtát kaptam és kb egy ijen 5 -6centis lenyomat érkezett. szerintetek jó fajta? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hella!én arra lennék kíváncsi, hogy mi a leghatékonnyabb módszere annak hogy sterilizáljam a kis edényt casingnél amibe az egész cuccot borítom?alkoholos fertőtlenítés?előre is köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Otthon van egy kis kiszáradt oltott mész. Az ha összemorzsolom gondolom jó nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Segít a pH semlegesitésben. Ithon nem láttam ilyet de külföldröl lehet rendelni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN
Írtam neked egy mailt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Oks, szupi, kösz! Akkor az téves hiedelem, hogy a casinget állandóan locsolni kell mert különben kiszárad. Csak szüret után kell. Még annyi, hogy egyszer írtad, hogy a casinghez kagylóport, vagy mészkőőrleményt adsz. Ez mire jó? És honnan szerváltad? Thx a lot! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kókusz rostnak van tápértéke a vermikulitnak nincsen. A vermikulit nedveséget biztosít alulról felül meg a vermi/rost biztosítja a nedvességet és egybe táplálja a termőtestet. Amikor a termőtestek megnőtek és lelettek szüretelve akkor egy nagyon picit meg kell locsolni a felületét és ha van olyan hely rajta ahol hiányzik a casing akor azt be kell tömni ujabb steril casinggel. Minden egyes szüretnél után nagyon picit locsolod vizzel. Soha de soha ne locsold mielött ez megtörténne mert akkor a termőtest kinyitja a kalapját mielött eléri a teljes nagyságát. |
| | | | |
| | | | | | | | | | És miért kell alá sima vermi réteg. Olvastam már azt is, hogy nedves vermi réteg kell a tetejére, és azt kell mindig locsolni, hogy ki ne száradjon. Sámán te hogyan szoktad locsolni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán: Alap szabály hogy mindent sterilizálni kell. A casing réteg azért jó ha 1cm-es vastagságú mivel egyenletesen és könyeben nő a termőtest. Lehet vastagabb is de akkor nehezebben nő viszont jobban védi és stabilabb lesz a micélium hállózat. Neked kell eldönteni melyik a megfelelő számodra. Én a vékony rétegnek vagyok híve. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha nem raktál válaszborítékot, nem lesz válasz sem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi a tanácsokat. nagyontürelmetlen vagyok már a lenyomat miatt remélem mindent jól csináltam sajna a boritékba nem raktam még 1boritékott.ez nem gáz? kb 2 hét még megérkezik? bocsaz értetlenségemért de már nagyon akarom |
| | | | |
| | | | | | | | | | A régi szocialista időkből idézve: Csatlakozom az előttem felszólalóhoz. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Perlit is meg ultrahangos párologtató is? Nem bonyolítod kicsit túl? Szerintem ha van ultrahangos akkor sok más minden nem kell még pluszban a párához |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jó kis rajz :), csak szerintem túl bonyolult. Nem értem miért kéne elválasztani a párologtatót a terrárium többi részétől, és minek a plexilap? Csak az a lényeg, h vízcseppek ne menjenek a sütikre/gombikra (pl ha kézileg permetezed), a pára úgyis az edény falán csapódik ki, nem rajtuk. Ezen kívül, ha van párologtatód nincs szükség perlitre, de a perlit elegendő magában is, szóval vagy egyik, vagy másik. szvsz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán egy korábbi hozzászólásodban írtad a kókusz/vermi casinget. Ott írtad, hogy az aljára 1 cm nedves vermi kell. Ezt is sterilizálni kell? Ezután 3 cm süti, és erre 1 cm kókusz/vermi casing. Na most akkor jól értelmeztem ezt vagy nem? Nekem fura hogy csak 1 cm casing kell a tetejére. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem trágya meg szalma nélkül nem sokat ér. Persze termőtest képzés alakulhat de pár darab fog nőni ezzel a módszerrel ami a végén nem éri meg. Lejobb esetben ennyi nőlhet de legrosszabb esetbe semmi vagy 1-2 db nőlhet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | szeggy le valamijen flashplayert. valaki válaszoljon mááá please |
| | | | |
| | | | | | | | | | helosztok
nekem csak egy hehér lap jön fel erre a linkre |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem vagyok biztos benne hogy hogyan zártad le de elvileg bele kellet fecskendezned vmennyi oldatot ovatosan le emelheted a foliát róla ha azzal csináltad és nyugottan megzagolhatod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | fogalmam sincsen, hogy van-e szaga, mert nem akarom kinyitni... ha kinyitom, akkor belekerülnek a bacik, ha jól tudom... |
| | | | |
| | | | | | | | | | 3 hónap az nagyon sok idő. 2-4 hét alatt kész kellene lennie, előfordult már hogy 6 nap alatt lett kész. Van valamilyen szaga? Psyhfarmer: nem tiszta nekem az mit ábrázolna? |
| | | | |
| | | | | | | | | | több mint 3 hónapos a süti, de nagyon lassan terjed a milécium...alig szőtte be...egy nagy gombóc van már a közepén, és ennyi... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szürke szín nem jó jel. Általában a micélium beszürkül ha meghal. Milyen idős a rozsos süti? Hogyan halad a micélium hálózat?
Sárkány hátán: Forditsd meg fejjel lefelé és 1 hét mulva készen lesz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A pf sütijeim kb 90%-ban már be vannak szőve, de nagyon lelassultak. Nem akarják az alján azt a maadék 10%-ot beszőni. Fertőzésnek nyoma sincs de már vagy 3 napja nem látok érdemi változást. Mit csináljak? |
| | | | |
|