 | 
Legfrissebb hozzászólások (3163 - 3182) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Szürke szín nem jó jel. Általában a micélium beszürkül ha meghal. Milyen idős a rozsos süti? Hogyan halad a micélium hálózat?
Sárkány hátán: Forditsd meg fejjel lefelé és 1 hét mulva készen lesz. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A pf sütijeim kb 90%-ban már be vannak szőve, de nagyon lelassultak. Nem akarják az alján azt a maadék 10%-ot beszőni. Fertőzésnek nyoma sincs de már vagy 3 napja nem látok érdemi változást. Mit csináljak? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | az normális, ha a rozsszemek, ilyen szürkés barnásak? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | 60% vermi 40 % kókusz rost. 1 cm nedves vermi, összetört süti mindegy hogy mekkora és melyik felé néz felfelé inkább kissebb darabokból áljon ezt 3cm vastagan és a végén szintén 1cm kókusz rost/ vermis casing épp hogy ellepje. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Üdv!
Milyen vastagságú casing az optimális 50/50 kókusz-vermi casing esetén? Eddig virágfölddel casinggeltem közepes eredménnyel, de volt hogy le kellett kaparnom a földet a cuccról, hogy elkezdjenek nőni a gombák.
Továbbá megkérdezném azt is, hogy a casing alá, milyen vastagságú sütiréteg kerüljön?
Végül: Általában pf sütiket csinálok casinghez. Az előkészületek során, mekkora és milyen formájú darabokra érdemes felvagdosni az üvegekből kiszedett sütiket? És ezeket a darabokat, hogyan rakjam a casingbe (itt arra gondolok, hogy melyik oldala nézzen felfelé, vagy mind1)?
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | S á M á N küldtem egy mailt.
check it :P |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | a tarmőtalaj jó hogyha kölest meg rizslisztet meg kókuszrostal nyomom? |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | FSRE nem garancia semmire, a lenyomat beküldőjének precizitásától, jóakarátától függ az eredmény. Ilyenkor legjobb szerintem, ha képet töltenél fel a dologról. Egyébként nemértem a kapott papír mindkét oldalán volt lenomat? Vagy csak a papír színére gondolsz? Mindenesetre a száraz spórák színe is inkább kékeslila, mint barna. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | szia !
köszi a vállaszt ! igen biztos, hogy kék, ami nekem is furcsa, nem akarom szegényeket kihajítani :) nagy precizitásal figyeltünk rájuk és ami furcsa, hogy úgye ott vannak ezek a kékek, ahol a spora is. és úgyanolyan kék színüek akár a spora lenyomat hátulja.
FSRE től jött a spora.
egyik oldala barna volt (amit lekapartunk), a másik meg élénk világoskék. lehet, hogy fertőzött spórát küldtek ? de nekik ez nem tünt volna fel ?:) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A micélium általában idősebb korban kékül be. Ilyenkor a hatóanyag oxidálódik. Ritka esett a tiéd mivel a micélium iylen stádiumba nem igen kékül be. Ha a lenyomat ilyen volt akkor az fertőzés volt. Biztos vagy benne hogy kék szinű? Ha terjeszkedik akkor az a gyanúm hogy fertőzött amit azonnal hajítani kell. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | egyébként a spora lenyomat másik fele pont ilyen kék volt. bár azt nem kapartuk bele csak a sötétbarna sporákat, azért lehet valami összefüggésben ? pont ugyanugy terjeszkednek a kékek is, mint a fehérek :) ejj |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | sziasztok !
hupikékre szineződik a micélium, az mitől lehet ?:) csak ott, ahol a spora be lett fecsizve, de ott elég rendesen. a sporával együtt terjeszkedik. ha jól tudom -már pedig miértne- akkor szimplán fehérnek kellene lennie.
valami tipp ?:)
nem szeretnem, ha szegény musik elol megenné a táplálékot a csunya kék gomboid. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Van egy pf sütim ami kb 6x gyorsabban szövi be a micéliumot mint a második helyezett süti. (Pedig ő is gyors.) Hogyan tudnám ezt a speedet a későbbi telepekbe átörökíteni. Vagy az, hogy gyorsan nő a micélium még nem jelenti azt, hogy sok gombi is lesz rajta?
A másik: Ha egy pf sütiből steril pengével kimetszek egy darabot és mondjuk rozsra teszem, akkor az nekiindul a fejlődésnek? Miért szoktak agar-agart használni a genom type -hoz? |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Terráriumhoz nem kell tervrajz. Nagy minimum felül átlátszó doboz, aljára perlit (egyfélét kapni, ha kérdezik mezőgazdasági célra) párásítani. Doboz oldalára minél lejjebb a perli fölé lyukak, h "kifolyjon" a CO2. Sütik mondjuk befőttesüveg-tetőre téve egymástól min. 5 cm-re. Perlit helyett nekem meglepően jól múködött egy tálka H2O2-s víz is. (egyébként ajánlom,h fusd át a fórumot az elejétől, minden eddigi kérdésedre választ kaptál volna már) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hasznos a perlit a terráriumba?(vagy kell eggyáltalán?) ha igen akkkor mijen fajtát ajállotok? lécci valaki adjon linket egy terrárium tervrajzához!!please! |
| |  |  |  |



 |  |  | | | |  |  |  | | A köles/rozsliszt elég jó táptalajnak minősül. Hőfok is stimmel. Én szerintem vagy túlkevés oldatot hazsnáltál vagy nagyon megpakoltad a táptalajt a pohárba. De ha nem az utolsó a probléma akkor valószinű kevés oldatot használtál és több időbe fog telni még beszővi a micélium a táptalajt. Egyébként a spóra mikroszkopikus méretű még ha nem is látszik a spóra az oldatba akkor is jó. Türelem gombát terem:) |
| |  |  |  |

|