|
Legfrissebb hozzászólások (3183 - 3202) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | SÁMÁN
PC, 28 fok, 1 dl-es pohárka alján szeretnék mic.-t növeszteni (darált köles+rozsliszt), casing-hez. Azért nem értem, mert, ha ennél több nem is sikerült, de a tavalyi próbáim során mindig frankón, gyorsan beszőtte ugyanilyen módszerrel.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hőmérséklet, spóra mennyiségétöl, nagyon megpakoltad a táptalajt és igy a micélium nem kap elég oxigént. Ezek közül bármelyik lehet. Ha nem mondasz paramétereket nem tudok segíteni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nagyon lassan halad a micélium beindulás után, ennek mi lehet az oka? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megnéztem, még 3 pf tek-en jelent meg a micélium. Tegnap még semmi ma meg már legalább 30%, mondjuk ez még csak a halványabbik mici. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Gén: igen én is valami ilyesmire jutottam, csak hát eddig az itt olvasottak alapján a teafőzést is óvatosan műveltem, mivel számomra a "meleg" úgy 60 foknál kezdődik (nemistudommiért). De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, be is fejezem ezennel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köcce most már minden tiszta. Mellesleg megnéztem a Pszichonauták dokumentumfilmeteket. Elég karaj. Sokat tanultam belőle. Hajj csak már nőnének a gombik. Tudom a türelem gombát terem, de alig állom meg hogy csak napjában 2x nézzem meg őket és ne 10x. |
| | | | |
| | | | | | | | | | edgy: De az attól még igaz, hogy hö hatására gyengül a gomba, csak nem annyira mint gondolnánk (pld. kibírja a teafözést). Viszont a pld. 200 fokos sütöben szárítást már valszeg nem.
Sárkány hátán: Igen, kb. 20 g nyers gomba felel meg 2 g száraz gombának. Általában a száraz tömegben számolt dózist (is) szokták jelenteni az élménybeszámolóknál, nehogy valaki félreértésböl tízszer annyit toljon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ööö a gyakorlatban mit jelent az hogy potensebb? Akkor 10x annyi kell nyersen? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A friss potensebb,a nagyobb arányok csak azért vannak,mert nagy része a gombának víz.Amúgy legelsőre szerintem száraz 1 gramm az ideális. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én a fogyasztásnál azt nem vágom, hogy ugyebár egy normál adag gombi kb 2 g. Ettől úgy jól elvan az ember. De én eddig szárítottat ettem. (2g-t) Ha a leendő termésemet nyersen akarom fogyasztani akkor abból mennyi felel meg 2 g-nek? Ha jól olvastam a gombák közel 90%-a víz. Akkor 10x annyi nyers gombi kell grammokban számolva? Egyébként mennyivel jobb nyersen fogyasztani? Jobban üt? Gyorsabban? Ha kalcium-kloriddal szárítom akkor tényleg nem veszít semmit a hatóanyagokból. Huhh de sok bajom van! :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na most értem én, de akkor az Anyagok között kell javítani: "Fogyasztás
Bár sokak szerint a szárított gombának a füstje is pszichoaktív hatású, általában megrágják és lenyelik a friss vagy szárított gombát, mert a meleg hatására a hatóanyag nagy része elveszik."
Vajon Gén ehhez mit szól?
Pshy: a lapra a vágyott fajták neveit írod (3-5öt), a címedet a válaszboríték címzett részére, ezenkívül belöksz még egy eurót valami kartondarabra ragasztva, h ki ne szóródjon és kész. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz az infót!
pshyFarmer: Kell egy boríték az FSRE címével. Ebbe rakod bele a másik borítékot a te címeddel, az egy eurót keménylapra ragasztva és egy kb. 5 pontos listát amit szeretnél. A lista egy fontossági sorrend amiből remélhetőleg a neked legkedveltebb fajtát küldik, vagy amijük van. (Nekem a harmadikat egy amazoniant adtak de tökmind1.) A listán kívül más nem kell a lapon. (Bár én anno boldog karácsonyt kívántam nekik:) Egyébként ezek, meg hogy hogyan nézzen ki a címezés, mind szépen rajta van a honlapjukon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sárkány: szüret után vársz egy pár napot, hátha alakul még valami (a mezőgazdasági tevékenységektől elválaszthatatlan a türelem), aztán belevágod egy kifertőtlenített edénybe, ami teli van hideg vízzel (+ h2o2). fel fognak jönni a tetejére, ezért le kell nyomtatni (pl. megfordított fedővel). 12 óra hűtő, aztán hadd szóljon.
tápanyagpótláshoz (flush után) egyesek desztillált vízben felfőzött száraz kutya/macskatápot is injektálnak a süti belsejébe - elképesztő ivadékokat eredményez. |
| | | | |
| | | | | | | | | | bocsi sárkányhátán de te mit irtál a boritékba való lapra? a fajtát meg a cimedet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi szépen az infót! remélem ezekután majd én nyomatom neketek |
| | | | |
|