 | 
Legfrissebb hozzászólások (3093 - 3112) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | sámán: te hogy csinálod a casing-et? én úgy, hogy az összetört sütit kicsit még érlelgetem a lefedett casing-edényben - hogy legyen neki egy kis spiritusz - , és csak aztán tolom rá a casing-réteget, hogy elkezdett nőni az új micélium. na de akkor ezzel növelem a fertőzés veszélyét? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Többnyire a termőtestekre gondoltam meg hogy nehezebb lesz casing réteget rá rakni arról nem is beszélve hogy az oldalán is nőhet termőtest. Minnél idősebb a micélium annál jobban tud ellen állni a fertőzésnek. Attól ugyanúgy megfertőzödhet. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hogyha a mici átalakul a 2es fázisba már nem veszélyes rá a penész és egyéb fertőzés? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | pontosan milyen egyéb problémákra gondolsz?
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Meg lehet csinálni de nem látom sok értelmét. Nehéz lesz majd kivenned a termőtesteket és egyéb problémák adódhatnak. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | mi a véleményetek a süti saját üvegében való termesztésröl?
egy nagyobb befőttesüvegnek csak az aljára csinálok sütit így hagyok neki helyet a növekedésre , így meg van oldva a párásítás is...
vélemények? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | :-) Én ezt a fertőtlenítést egy megfelelő szürőberendezéssel ellátott helységben csinálom. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem fogod tudni kikanalazni mivel a micélium összefogja a magokat. Ha pedig sikerül kikanalazni akkor nem szőte be teljesen a magokat és fertőzés veszélynek lesz kitéve. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Én arra gondoltam, hogy hagyom a micéliumot hogy a magokat teljesen összeszője és amikor casinghez ki kell venni akkor kikanalazom. Így nem kell közben rázogatni. Vagy az más miatt is jó neki? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | az a zöld rúd szerintem lucerna granulátum lehet. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | jaja köles búza napraforgó tökmag meg ijen zöld rud is volt benne .lehet beválik. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | én most a Bulgur (búza-töret) vagy a köles sütin gondolkozom... próba cseresznye... valakinek valamilyen tapasztalat? hörcsögkajában is van köles? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | lehet hogy kiröhögtök de ojan sütit csináltam amibe raktam hörcsögkaját (magok) agyagolyót sok rizset meg egy kis rizslisztet és a nyolc sütim közül ebben a legnagyobb a mici fejlődés pedig később is csináltam mint a többit. elég fura |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A levegőt alkoholal fujhatod nyugottan vagy ha komolyabbra gondolsz akkor uv csőveket használhatsz. Soha nem szabad kinyitni az üveget inkább rázd 2 naponta miután beindult a micélium. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ha barnarozsos casinget akarok csinálni akkor állandóan rázogatnom kell a befőttesüveget, vagy kikapargathatom steril kanállal is? Elvileg szeretik ha minél apróbb részekre szedem a casing előtt tehát a kikanalazás sem árt nekik ugye? Ha lehet kanalazni akkor a franc se fáradozik a napi rázogatással. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | mével még nem vagyok 10level ű grower de azt vágom hogy amiről beszélsz az a micélium (gombafonalak) ami benövi majd a cuccot és aztán nő a gombi. magyarul tömören. ha más szine lesz a kéken vagy a sárgásfehéren kivül dobd ki a kukába. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok!
Osztrákoknál vásároltam pár hete egy befőttesüveget, rajta a P. atlantis - "Trüffel" felirattal (azt hiszem ismertebb nevén ez Philosopher Stones). Tegnap kivettem a szekrényból, és pár négyzetcenti kiterjedésű hófehér vattaszerű (penész?) területre lettem figyelmes. Ez rosszat jelent? Mit tehetek ellene? - a témában jártas felhasználók segítségét kérném. A másik kérdésem a gombák színével kapcsolatos: a legnagyobb gomba közepe eléggé karamelles-barnás, a kissebbek körvonalai sárgásak - ez normális?
előre is kösz: mASK |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hi
Born: nem nem tűnt el,de én -5fokra meg -20ra raktam.a fehérség az még hidegben is terjedt tovább viszont a fertőzés az meg állt, s amikor vissza raktam utána melegbe akkor nem is terjedt tovább.A második generáció terem le amit így kezeltem, s szép nagy krapekokat szedtem róluk.
Én Az egész helységet alkoholos ablaktisztító folyadékkal fúlyom körbe mindent letakarítok steril papirtörlővel majd a befúvó venti elé spriccelek ami szét permetezi az egész helységben.Igy hagyom állni kb 10 percet majd mindent lefújok h2o2-vel amjd újra letakarítom, ekkor már köpenyben s maszkban vagyok s a ventin kívűl sehonnan nem jön be levegő, s a helység átellenben lévő sarokban távozik.Mindez 25-28fokban igy ha a venti álltal küldött levegő nem lenne elég a tűlnyomáshoz akkor a meleg kiviszi a maradék szennyeződést.
Crashee |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hey Sámán mivel te vagy itt a pro grower ezért lécci mond már meg hogy mivel lehet sterilizálni a levegőt?? valami aeroszollal? thnx. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | crashee! neked is eltünt belőle a hidegen a fonálhálózat? |
| |  |  |  |

|