|
Legfrissebb hozzászólások (3113 - 3212) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | amiröl én beszéltem az Psilocybe baeocytis, ami nem trópusi és egyébként nem én készítettem a telepet, de nagyon lassan fonja be, csak és kizárólag valamilyen fa van az üvegben aminek egyébként állítólag nagy a csersavtartalma, namost ez jó így vagy tehetek valamit, hogy jobb legyen a helyzet? láttam képeket ahol elkeverték virágfölddel
más: tegnap oltottam egy fél literes sütit Thai-al. Bio rozs, tehénszar és vermiculit van benne. Attol tartok, hogy kevés lett bele a víz. Ha kikuktázok 1 fecsit megtöltve vízzel, és gloweboxban beoltom vele, az úgy biztonságosnak mondható? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Más helyeken is írnak arról, h ha a mic kap egy kis steril levegőt akkor gyorsabban nől... Kérdés, h mennyire kockázatos a levegőztetés nem laborkörülmények között. Vannak esetleg erre már bevált módszerek, amik esetleg átengednek egy kis levegőt, a bacikat, stb pedig nem? (pl alkoholos vatta a lyukakba, vagy vmi hasonló..) |
| | | | |
| | | | | | | | | | 7 decis professzionálisan zárható befőttesüvegeink vannak.
(gomba termesztés part 2)
nem lesznek egy kicsit nagyok ? jó sok sporát alkalmazunk :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem az a véleményem hogy ne nyisd ki mivel a micéliumnak nincsen szüksége friss levegőre. Másik meg bele szálhat bármi és megfertőződhet. Legközelebb ne pakold meg a táptalajt és ne sok vizet használj. Egyébként egy hónap alatt készen kellene lennie. Előfordult már 6 nap alatt is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
kb 1 hete kinyitottam a baeo-s üvegem és megszagolgattam, fincsi gomba szaga volt, itt - ott fehér szálak a fadarabkákon... úgy vettem észre hogy túl sok a víz az üvegben úgyhogy kicsit megszellőztettem. ma megnézem és wáá! 1 hét alatt szőtt annyit mint az előző 1 hónapban :) asszem néha meg kell szellőztetnem hogy friss levegőt kapjon meg még mindíg sok a víz benne... mit gondoltok? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kiraktam perlitre az első pf sütimet. Nagyon finom gombaszaga van. Iszonyat jól nézki. Majd csinálok képet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Born Slippy máskor szerintem ne csinálj ilyen hülyeséget, hogy 3 hónapig vársz. Az én ismerőseimnek mikor még kezdők voltak gyönyörű gombái nöttek félig benőtt hántolt kölesen (max 1 hónapot vártak, akkor már látszott, hogy nagyon nem akarja tovább szőni). A casingelt félig benőtt rizsről meg ne is beszéljek. De ha felhagytál a "sötét életeddel" és "CSAK" a cigit hagytad, én nem tartalak vissza.
Üdv Mindenkinek! |
| | | | |
| | | | | | | | | | kivágtam az üvegeimet... 3 hónap alatt nem nőtte be teljesen, és elkezdett szürkülni. 180°-os fordulatot vett az életem... felhagytam egy időre a sötét életemmel... letettem mindent a cigin kívül... talán majd egyszer újra nekifogok a cicusokhoz... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ami azon a képen van az agar-agar. Hogy mi ez, és mire használják az többek közt rajta van a Growing Made Easy videón amit már ezerszer felraktak ebbe a fórumba (többek között én is). |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz a tippet MedMan. Akkor beugrok a kisállakereskedésbe. Krétáról kinek mi a véleménye? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sok sikert pshyFarmer! Az én első két sütim nem sikerült, mert kevés ideig kuktáztam, de van már amelyik mindjárt mehet perlitre párásodni. Úúú alig várom már. Kösz a tippet Sámán! Amint felfordítottama sütit, elkezdte gyorsabban beszőni az alját. Kipróbáltam a barnarozst is. Nem fecskendővel oltottam be, hanem egy pft süti micéliumdarabkáját dobtam bele. Úgy látszik működik. A gond csak az, hogy nem tudom teljesen összerázni, mert kicsit sok van benne. Ahelyett hogy darabkákban lenne, összeragad. Pedig még alig látszik a fehérség. Később ezt szeretném casingelni.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi! most csináltam annyámal:) 3rom sütit raktam bele rizslisztet fenyő forgácsot kókuszrostot remélem beválik |
| | | | |
| | | | | | | | | | pshy! Ha jól emlékszem az én ismerőseim majdnem ilyen keveréket csináltak. (abban még volt vermikulit). Tökéletes volt a szövés. Igazából ilyen keverékre tettek szövetet a termőtestből és az is megfogta. Szóval a keverékkel szerintem nem lesz gond. Hőfok tekintetében pedig Skinnerd kolléga már leírta amit tudni kell.
Üdv. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 28-30 fok azért nem árt neki.
...a többi meg majd kiderül :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | az jó ha a b.üvegeket amiben a mici nő 27-26 fok között melegitem? és nem baj ha rizslisztet nem raktam bele csak kókuszrostot meg köleskeweréket?????????? lécci fontos lenne az infó |
| | | | |
| | | | | | | | | | további lehetőség az iskolai fehér táblakréta. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv Mindenkinek!
Sárkány oltott mész nem nyert, mert elviszi lúgosba a közeget és nem semlegesít, valahol azt is olvastam, hogy megölheti az egészet. Az én ismerőseim összetört csőrkoptatóval próbálkoztak (ha a madaraknak nem árt a gombának sem árthat és abban van olyan anyag ami a ph stabilizáláshoz kell). Figyelj, hogy egyenletesen osszd el a porrá tört anyagot, hogy ne nagyon álljon össze. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az jó ha a b.üvegeket amiben a mici nő 27-26 fok között melegitem? és nem baj ha rizslisztet nem raktam bele csak kókuszrostot meg köleskeweréket?????????? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fénykép van róla a FSRE-n is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | lécci külgyön valaki linket a brasil p.cubenses ről, hiába keresem nem találok. lécci helping me
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jó hát. És mákod is volt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mégis megjött hogy nem kültem válaszbitékot lehet a mag miatt amit beleraktam. Brazil fajtát kaptam és kb egy ijen 5 -6centis lenyomat érkezett. szerintetek jó fajta? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hella!én arra lennék kíváncsi, hogy mi a leghatékonnyabb módszere annak hogy sterilizáljam a kis edényt casingnél amibe az egész cuccot borítom?alkoholos fertőtlenítés?előre is köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Otthon van egy kis kiszáradt oltott mész. Az ha összemorzsolom gondolom jó nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Segít a pH semlegesitésben. Ithon nem láttam ilyet de külföldröl lehet rendelni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN
Írtam neked egy mailt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Oks, szupi, kösz! Akkor az téves hiedelem, hogy a casinget állandóan locsolni kell mert különben kiszárad. Csak szüret után kell. Még annyi, hogy egyszer írtad, hogy a casinghez kagylóport, vagy mészkőőrleményt adsz. Ez mire jó? És honnan szerváltad? Thx a lot! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kókusz rostnak van tápértéke a vermikulitnak nincsen. A vermikulit nedveséget biztosít alulról felül meg a vermi/rost biztosítja a nedvességet és egybe táplálja a termőtestet. Amikor a termőtestek megnőtek és lelettek szüretelve akkor egy nagyon picit meg kell locsolni a felületét és ha van olyan hely rajta ahol hiányzik a casing akor azt be kell tömni ujabb steril casinggel. Minden egyes szüretnél után nagyon picit locsolod vizzel. Soha de soha ne locsold mielött ez megtörténne mert akkor a termőtest kinyitja a kalapját mielött eléri a teljes nagyságát. |
| | | | |
| | | | | | | | | | És miért kell alá sima vermi réteg. Olvastam már azt is, hogy nedves vermi réteg kell a tetejére, és azt kell mindig locsolni, hogy ki ne száradjon. Sámán te hogyan szoktad locsolni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán: Alap szabály hogy mindent sterilizálni kell. A casing réteg azért jó ha 1cm-es vastagságú mivel egyenletesen és könyeben nő a termőtest. Lehet vastagabb is de akkor nehezebben nő viszont jobban védi és stabilabb lesz a micélium hállózat. Neked kell eldönteni melyik a megfelelő számodra. Én a vékony rétegnek vagyok híve. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha nem raktál válaszborítékot, nem lesz válasz sem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi a tanácsokat. nagyontürelmetlen vagyok már a lenyomat miatt remélem mindent jól csináltam sajna a boritékba nem raktam még 1boritékott.ez nem gáz? kb 2 hét még megérkezik? bocsaz értetlenségemért de már nagyon akarom |
| | | | |
| | | | | | | | | | A régi szocialista időkből idézve: Csatlakozom az előttem felszólalóhoz. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Perlit is meg ultrahangos párologtató is? Nem bonyolítod kicsit túl? Szerintem ha van ultrahangos akkor sok más minden nem kell még pluszban a párához |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jó kis rajz :), csak szerintem túl bonyolult. Nem értem miért kéne elválasztani a párologtatót a terrárium többi részétől, és minek a plexilap? Csak az a lényeg, h vízcseppek ne menjenek a sütikre/gombikra (pl ha kézileg permetezed), a pára úgyis az edény falán csapódik ki, nem rajtuk. Ezen kívül, ha van párologtatód nincs szükség perlitre, de a perlit elegendő magában is, szóval vagy egyik, vagy másik. szvsz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán egy korábbi hozzászólásodban írtad a kókusz/vermi casinget. Ott írtad, hogy az aljára 1 cm nedves vermi kell. Ezt is sterilizálni kell? Ezután 3 cm süti, és erre 1 cm kókusz/vermi casing. Na most akkor jól értelmeztem ezt vagy nem? Nekem fura hogy csak 1 cm casing kell a tetejére. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem trágya meg szalma nélkül nem sokat ér. Persze termőtest képzés alakulhat de pár darab fog nőni ezzel a módszerrel ami a végén nem éri meg. Lejobb esetben ennyi nőlhet de legrosszabb esetbe semmi vagy 1-2 db nőlhet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | szeggy le valamijen flashplayert. valaki válaszoljon mááá please |
| | | | |
| | | | | | | | | | helosztok
nekem csak egy hehér lap jön fel erre a linkre |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem vagyok biztos benne hogy hogyan zártad le de elvileg bele kellet fecskendezned vmennyi oldatot ovatosan le emelheted a foliát róla ha azzal csináltad és nyugottan megzagolhatod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | fogalmam sincsen, hogy van-e szaga, mert nem akarom kinyitni... ha kinyitom, akkor belekerülnek a bacik, ha jól tudom... |
| | | | |
| | | | | | | | | | 3 hónap az nagyon sok idő. 2-4 hét alatt kész kellene lennie, előfordult már hogy 6 nap alatt lett kész. Van valamilyen szaga? Psyhfarmer: nem tiszta nekem az mit ábrázolna? |
| | | | |
| | | | | | | | | | több mint 3 hónapos a süti, de nagyon lassan terjed a milécium...alig szőtte be...egy nagy gombóc van már a közepén, és ennyi... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szürke szín nem jó jel. Általában a micélium beszürkül ha meghal. Milyen idős a rozsos süti? Hogyan halad a micélium hálózat?
Sárkány hátán: Forditsd meg fejjel lefelé és 1 hét mulva készen lesz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A pf sütijeim kb 90%-ban már be vannak szőve, de nagyon lelassultak. Nem akarják az alján azt a maadék 10%-ot beszőni. Fertőzésnek nyoma sincs de már vagy 3 napja nem látok érdemi változást. Mit csináljak? |
| | | | |
| | | | | | | | | | az normális, ha a rozsszemek, ilyen szürkés barnásak? |
| | | | |
| | | | | | | | | | 60% vermi 40 % kókusz rost. 1 cm nedves vermi, összetört süti mindegy hogy mekkora és melyik felé néz felfelé inkább kissebb darabokból áljon ezt 3cm vastagan és a végén szintén 1cm kókusz rost/ vermis casing épp hogy ellepje. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
Milyen vastagságú casing az optimális 50/50 kókusz-vermi casing esetén? Eddig virágfölddel casinggeltem közepes eredménnyel, de volt hogy le kellett kaparnom a földet a cuccról, hogy elkezdjenek nőni a gombák.
Továbbá megkérdezném azt is, hogy a casing alá, milyen vastagságú sütiréteg kerüljön?
Végül: Általában pf sütiket csinálok casinghez. Az előkészületek során, mekkora és milyen formájú darabokra érdemes felvagdosni az üvegekből kiszedett sütiket? És ezeket a darabokat, hogyan rakjam a casingbe (itt arra gondolok, hogy melyik oldala nézzen felfelé, vagy mind1)?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | S á M á N küldtem egy mailt.
check it :P |
| | | | |
| | | | | | | | | | a tarmőtalaj jó hogyha kölest meg rizslisztet meg kókuszrostal nyomom? |
| | | | |
| | | | | | | | | | FSRE nem garancia semmire, a lenyomat beküldőjének precizitásától, jóakarátától függ az eredmény. Ilyenkor legjobb szerintem, ha képet töltenél fel a dologról. Egyébként nemértem a kapott papír mindkét oldalán volt lenomat? Vagy csak a papír színére gondolsz? Mindenesetre a száraz spórák színe is inkább kékeslila, mint barna. |
| | | | |
| | | | | | | | | | szia !
köszi a vállaszt ! igen biztos, hogy kék, ami nekem is furcsa, nem akarom szegényeket kihajítani :) nagy precizitásal figyeltünk rájuk és ami furcsa, hogy úgye ott vannak ezek a kékek, ahol a spora is. és úgyanolyan kék színüek akár a spora lenyomat hátulja.
FSRE től jött a spora.
egyik oldala barna volt (amit lekapartunk), a másik meg élénk világoskék. lehet, hogy fertőzött spórát küldtek ? de nekik ez nem tünt volna fel ?:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A micélium általában idősebb korban kékül be. Ilyenkor a hatóanyag oxidálódik. Ritka esett a tiéd mivel a micélium iylen stádiumba nem igen kékül be. Ha a lenyomat ilyen volt akkor az fertőzés volt. Biztos vagy benne hogy kék szinű? Ha terjeszkedik akkor az a gyanúm hogy fertőzött amit azonnal hajítani kell. |
| | | | |
| | | | | | | | | | egyébként a spora lenyomat másik fele pont ilyen kék volt. bár azt nem kapartuk bele csak a sötétbarna sporákat, azért lehet valami összefüggésben ? pont ugyanugy terjeszkednek a kékek is, mint a fehérek :) ejj |
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok !
hupikékre szineződik a micélium, az mitől lehet ?:) csak ott, ahol a spora be lett fecsizve, de ott elég rendesen. a sporával együtt terjeszkedik. ha jól tudom -már pedig miértne- akkor szimplán fehérnek kellene lennie.
valami tipp ?:)
nem szeretnem, ha szegény musik elol megenné a táplálékot a csunya kék gomboid. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Van egy pf sütim ami kb 6x gyorsabban szövi be a micéliumot mint a második helyezett süti. (Pedig ő is gyors.) Hogyan tudnám ezt a speedet a későbbi telepekbe átörökíteni. Vagy az, hogy gyorsan nő a micélium még nem jelenti azt, hogy sok gombi is lesz rajta?
A másik: Ha egy pf sütiből steril pengével kimetszek egy darabot és mondjuk rozsra teszem, akkor az nekiindul a fejlődésnek? Miért szoktak agar-agart használni a genom type -hoz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Terráriumhoz nem kell tervrajz. Nagy minimum felül átlátszó doboz, aljára perlit (egyfélét kapni, ha kérdezik mezőgazdasági célra) párásítani. Doboz oldalára minél lejjebb a perli fölé lyukak, h "kifolyjon" a CO2. Sütik mondjuk befőttesüveg-tetőre téve egymástól min. 5 cm-re. Perlit helyett nekem meglepően jól múködött egy tálka H2O2-s víz is. (egyébként ajánlom,h fusd át a fórumot az elejétől, minden eddigi kérdésedre választ kaptál volna már) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hasznos a perlit a terráriumba?(vagy kell eggyáltalán?) ha igen akkkor mijen fajtát ajállotok? lécci valaki adjon linket egy terrárium tervrajzához!!please! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A köles/rozsliszt elég jó táptalajnak minősül. Hőfok is stimmel. Én szerintem vagy túlkevés oldatot hazsnáltál vagy nagyon megpakoltad a táptalajt a pohárba. De ha nem az utolsó a probléma akkor valószinű kevés oldatot használtál és több időbe fog telni még beszővi a micélium a táptalajt. Egyébként a spóra mikroszkopikus méretű még ha nem is látszik a spóra az oldatba akkor is jó. Türelem gombát terem:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | psyFarmer : Szerintem az perlit. Nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ezt elfelejtettem: A spórát úgy kapartam bele (a print kb1.5 cm átmérőjű), igaz papíron van és eléggé hozzá van ragadva, de azért 1 kicsi fekete pötty azért látszott. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN
PC, 28 fok, 1 dl-es pohárka alján szeretnék mic.-t növeszteni (darált köles+rozsliszt), casing-hez. Azért nem értem, mert, ha ennél több nem is sikerült, de a tavalyi próbáim során mindig frankón, gyorsan beszőtte ugyanilyen módszerrel.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hőmérséklet, spóra mennyiségétöl, nagyon megpakoltad a táptalajt és igy a micélium nem kap elég oxigént. Ezek közül bármelyik lehet. Ha nem mondasz paramétereket nem tudok segíteni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nagyon lassan halad a micélium beindulás után, ennek mi lehet az oka? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megnéztem, még 3 pf tek-en jelent meg a micélium. Tegnap még semmi ma meg már legalább 30%, mondjuk ez még csak a halványabbik mici. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Gén: igen én is valami ilyesmire jutottam, csak hát eddig az itt olvasottak alapján a teafőzést is óvatosan műveltem, mivel számomra a "meleg" úgy 60 foknál kezdődik (nemistudommiért). De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, be is fejezem ezennel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köcce most már minden tiszta. Mellesleg megnéztem a Pszichonauták dokumentumfilmeteket. Elég karaj. Sokat tanultam belőle. Hajj csak már nőnének a gombik. Tudom a türelem gombát terem, de alig állom meg hogy csak napjában 2x nézzem meg őket és ne 10x. |
| | | | |
| | | | | | | | | | edgy: De az attól még igaz, hogy hö hatására gyengül a gomba, csak nem annyira mint gondolnánk (pld. kibírja a teafözést). Viszont a pld. 200 fokos sütöben szárítást már valszeg nem.
Sárkány hátán: Igen, kb. 20 g nyers gomba felel meg 2 g száraz gombának. Általában a száraz tömegben számolt dózist (is) szokták jelenteni az élménybeszámolóknál, nehogy valaki félreértésböl tízszer annyit toljon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ööö a gyakorlatban mit jelent az hogy potensebb? Akkor 10x annyi kell nyersen? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A friss potensebb,a nagyobb arányok csak azért vannak,mert nagy része a gombának víz.Amúgy legelsőre szerintem száraz 1 gramm az ideális. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én a fogyasztásnál azt nem vágom, hogy ugyebár egy normál adag gombi kb 2 g. Ettől úgy jól elvan az ember. De én eddig szárítottat ettem. (2g-t) Ha a leendő termésemet nyersen akarom fogyasztani akkor abból mennyi felel meg 2 g-nek? Ha jól olvastam a gombák közel 90%-a víz. Akkor 10x annyi nyers gombi kell grammokban számolva? Egyébként mennyivel jobb nyersen fogyasztani? Jobban üt? Gyorsabban? Ha kalcium-kloriddal szárítom akkor tényleg nem veszít semmit a hatóanyagokból. Huhh de sok bajom van! :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na most értem én, de akkor az Anyagok között kell javítani: "Fogyasztás
Bár sokak szerint a szárított gombának a füstje is pszichoaktív hatású, általában megrágják és lenyelik a friss vagy szárított gombát, mert a meleg hatására a hatóanyag nagy része elveszik."
Vajon Gén ehhez mit szól?
Pshy: a lapra a vágyott fajták neveit írod (3-5öt), a címedet a válaszboríték címzett részére, ezenkívül belöksz még egy eurót valami kartondarabra ragasztva, h ki ne szóródjon és kész. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz az infót!
pshyFarmer: Kell egy boríték az FSRE címével. Ebbe rakod bele a másik borítékot a te címeddel, az egy eurót keménylapra ragasztva és egy kb. 5 pontos listát amit szeretnél. A lista egy fontossági sorrend amiből remélhetőleg a neked legkedveltebb fajtát küldik, vagy amijük van. (Nekem a harmadikat egy amazoniant adtak de tökmind1.) A listán kívül más nem kell a lapon. (Bár én anno boldog karácsonyt kívántam nekik:) Egyébként ezek, meg hogy hogyan nézzen ki a címezés, mind szépen rajta van a honlapjukon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sárkány: szüret után vársz egy pár napot, hátha alakul még valami (a mezőgazdasági tevékenységektől elválaszthatatlan a türelem), aztán belevágod egy kifertőtlenített edénybe, ami teli van hideg vízzel (+ h2o2). fel fognak jönni a tetejére, ezért le kell nyomtatni (pl. megfordított fedővel). 12 óra hűtő, aztán hadd szóljon.
tápanyagpótláshoz (flush után) egyesek desztillált vízben felfőzött száraz kutya/macskatápot is injektálnak a süti belsejébe - elképesztő ivadékokat eredményez. |
| | | | |
| | | | | | | | | | bocsi sárkányhátán de te mit irtál a boritékba való lapra? a fajtát meg a cimedet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi szépen az infót! remélem ezekután majd én nyomatom neketek |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én légipostán adtam fel mert úgy sokkal gyorsabban megjön. Az kb +250 Ft. Ha ráérsz akkor jó a sima is. A lényeg hogy semmiképpen se ajánlottan add fel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Help me skacok!légipostán aggyam fel a fsre nek??? és az mennyi körül van ha igen? peace |
| | | | |
| | | | | | | | | | Edgy ennél a substrate tea-nél, ha jól értem felforralja a cuccost. A hő nem nyírja a nekünk lényeges anyagokat?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Tehát fogom a sütit amit épp leszüreteltem, és beáztatom steril vízbe. A beáztatásnál hogyan? Az egész sütit rakom bele a vízbe, hogy ellepje, vagy csak úgy hogy az alján pár centi víz legyeny és azt szívja fel a süti? Ha a sütivel később casinget akarok csinálni, akkor hány flush a megengedett. Teljesen kimerülttel gondolom nem jó dolog casingelni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A rozsos sütit minden másnap célszerű felrázni óvatosan. A dunk tek egy jó dolog. Steril vízbe áztatni és be a hűtőbe 24 óráig. Körülbelül 4 szer flushol mire kimerül a süti. Utána meg lehet forgatni vermibe és vissza helyezni a terráriumba. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Slippy: azt olvastam h beoltáskor, 25, 50, 75%os beszövöttségnél érdemes összerázni. ?Kb. hetente? |
| | | | |
| | | | | | | | | | a rozsos sütiket milyen időnként kell összerázni?
amúgy szerintem az fsre-vel semmi para! |
| | | | |
| | | | | | | | | | én nem értem, mit parázik mindenki az fsre-től és a spóralenyomattól. mint mindent, ezt is lehet jól csinálni. az az 1-2 euro plusz postaköltség egyszerűen nem összeg, akkor sem, ha elveszted (okosak több címre is próbálnak rendelni), utána már úgyis csak rajtad múlnak a dolgok. ráadásul a legcsilivilibb growbox és fecskendő is lenyomatként kezdte egykoron.
és azt sem vagyok képes felfogni, miért árul némely cég "gyári" lenyomatot horribilis összegért. ki az, aki ezt megveszi, ha lehet tizedannyiért is? |
| | | | |
|