|
Legfrissebb hozzászólások (2083 - 2092) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Hát de a második réteget is ráragasztottam keményen légmentesen celluxal...akkor azt szedjem fel óvatba és szagoljam meg?? De csak akkor ha parát látok a pohárban ugye?? Ha csak szép fehér minden akkor nem érdemes szaglászni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Óvatosan le emeled a fóliát róla mert ugye 2 réteget használtál. Az egyik rétegen átszurtad a fecsit a másikkal meg takartad. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igen!! Ezt az oldalt ismerem, iszonyat sok minden van rajta, sok okos dolgot tanultam én is innen...Ha a felét már befonta akkor csak nem fog megállni a növésben, most hogy átraktam hűvösbe.26fokot mutat a hőmérő,az üvegben ugyis van 27-28...szép nedves a talaj, a pohár falán vannak vizcseppek.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na most várjunk....hogy szagoljam meg???? Ha leveszem a légmentesen lezárt alufoliát a tetejéről akkor máris para mert fertőzést kaphat nem??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A hőmérséklet változást nem szereti a micélium de nem hinném hogy ez változtatni fog a dolgokon. Ha kész a süti akkor 1 hetet mindig várni kell hogy teljesen befonja a belsejét is. 9 nap az reális. Általában 6-30 nap alatt készen van. A fertőzés kiszámíthatatlan mert még ha nem is látod akkor is lehetséges hogy fertőzött. Az elmondotjaid alapján szerintem minden okés. Szagold meg időnként ha látsz valami gyanúsat. 27 fok az ideális inkubátor hőmérséklet.
http://www.shroomery.org/5159/What-is-too-hot-for-incubation-and-what-happens-to-t he-jars
41 foknál hal meg a micélium. Ez egy jó oldal és sok kezdőknek ezt ajálnám sok mindent meglehet tudni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bye: az sem para ha 2 hétig marad +ban az inkubátorodban, csak legyen sötét meg minimum 25 fok |
| | | | |
| | | | | | | | | | Már csak egy kérdésem lenne... |
| | | | |
| | | | | | | | | | :) tényleg jó a film! Egy röpke óra alatt elmond mindent, ami csak kérdésként felmerülhet bárkiben..(nagyjából)!!:) Elég szájbarágósan mutogatja, mit hogyan... =) |
| | | | |
|