DAATH

Ahogy egyre kevésbé értem az életet, valahogy megtanulom egyre jobban élni.

Jules Renard

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (2093 - 2112)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 26. 22:03
 
 
Azt hiszem nincs több kérdésem a termesztéssel kapcsolatban. Ezt a filmet komponálták :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 26. 19:47
 
 
ugyértem az alja lesz kész a leghamarabb mindenki szerint :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 26. 19:41
 
 
Megnéztem a sütiket...hát ezekszerint mégsem 40fokban döglenek meg a spórák ,vagy nem volt 40fok neki, az tény, hogy több volt jóval mint 27fok (radiátor felett :P becsomagolva rongyba - alufóliába)....már szépen fonja a mici a talajt, de még nincs kész..átraktam 27-29fokra..ez jó vagy hagyjam a melegben ha eddig abban volt??? nem para neki a hőmérsékletcsökkenés?
Hozzáértőtől kérdezném, hogy 9napja van beoltva a süti, és még kb ugy a fele van kész..ez normális?? Mindenki azt dúdolja h az alja lesz kész a leghamarabb (a belsejét leszámitva) nekem mégis az alja már teljesen kész...ez nem fura ?:)
Másik kérdés... semmi fertőzést nem látok, csak a hófehér gombaterjeszkedést..mekkora az esély rá hogy ezután elszineződik, ha félig már jól befonta erősen ahogy kell és semmi penész-zöld-piros-lila szin akkor esély van még rá ha nem nyitom ki akkor még elfertőződhet?? Másik kérdés...meddig kell igy tartani..kész van teljesen utána egy hét még h a belseje is kész legyen, de ha nem áll módomban átrakni az terráriumba és még áll benne egy hetet az para lehet neki???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 26. 10:28
 
 
Hm....! Ez nagyon kemény volt.
Köszönöm, hogy feltetted.
Egészen más megvilágításba került az egész termesztés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 26. 10:21
 
 
Sámán......küldtem mailt....válaszolj!! plííííííííz.....pííííííííííísz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 26. 09:54
 
 
Nos igen :) Van egy hasonló : http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674&q=mushroom+growing+eas
y&total=7&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 25. 20:40
 
 
Gyönyörű, velős, lényegre törő bemutató! Köszönjük szépen, szerintem sokat tanulhat belőle mindenki.

De ha még mindig nem tiszta valami akkor nézzünk mint a moziban... :)
part 1
http://www.youtube.com/watch?v=ZHJQrsZFQdE
part 2
http://www.youtube.com/watch?v=a-wEPM1wpZQ
part 3
http://www.youtube.com/watch?v=zGQok-UnyJE
part 4
http://www.youtube.com/watch?v=cPi6q5rWi6U

Szerintem profi. Szerintetek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 25. 15:54
 
 
Na akkor leírom szépen elejétől a végéig :)
Szépen kitisztitasz egy minél kissebb helységet, lehetőleg mindent vigyél ki ami felesleges(kuka,szék,stb.).Domestossal vagy hipóval felmosod a követ, letörölsz mindent amit csak lehet!!! Faszául kiszellőztetsz úgy ,hogy közben az ajtót bezárod és magára hagyod a helységet. Közben-mellette megcsinálod a táptalajt, ezt te választod ki ,hogy miből legyen, én a vermikulit + biobarnarizslisztel szimpatizálok inkább. A vermikulitot kiméred egy tálba ,egy másikba a lisztet. A vermit beáztatot,majd lecsorgatod róla a vizet úgy hogy már ne csöpögjön, esetleg kinyomkodod. Ezután összekevered a lisztel és jóóóól elkevergeted. Fogod a pohárkákat amiket előtte elmostál, de ugy ,hogy vegyszer ne maradjon rajta(!!!),és beletöltöd a táptalajt minél levegősebben! Hagysz 2cm vastag részt a tetejétől, ezt nagyon - nagyon megtisztitod nedvesrongyal majd szárazzal, hogy ne maradjon egy csepp piszok-liszt-vermi a pohár falán! Ezt a 2cm részt feltöltöd száraz vermivel totál a tetejéig! Ezután alufóliával jól lezárod, minimum 2rétegben ,de ha több az nem árt,celluxal jól rögzíted légmentesen,a tuti kedvéért gumival is lehet.Kukta-sterilizálás.Közben megcsinálod a glow-boxot...(nem muszály de jó ha van).Kihültek a poharak szobahőmérsékletre...bemész a helységbe és berakod a glowboxba a poharakat-fecsiket.Befujod a glowbox belsejét alkohollal,majd az egész helységet is, levegőt stb.(azt mondani se kell gondolom h kezed betadinnal sterilizálni kell,ruhád alkohollal lefujni,szád elé ruha-műtősmaszk,fejedre kendő hajszál ellen)Ezután vársz egy kis időt ,hogy az alkohol hasson, majd beoltod szépen a poharakt:leveszed az egyik réteg alut ,befecskendezed majd gyorsan vissza a tetejére..Na ha beoltottad, utána...
BEOLTÁS UTÁN:
Ugye jól lezártad alufóliával,és egy 27fokos sötét helyre teszed,esetleg inkubátorba(nem egyenlő a terráriummal)!
Megvárod ,míg az egész talajt befonja a milécium (EBBEN A 27 FOKOS SÖTÉT INKUBÁTORBAN-HELYEN-FIÓKBAN-SZEKRÉNYBEN ECT..ezt én is elbasztam :( LOL ),az aljától a tetejéig!!Ezután kinyitod(persze lehető legtisztább-sterilebb környezetben ,bár már ellenálló azért fő az elővigyázatosság)és a 2cm száraz vermit lepergeted.(elméletileg azt nem szabad befonnia)Majd szépen kitessékeled belőle az egészberagadt miléciumos sütit. Ezt pedig elhelyezed egy terráriumba aminek már 22-25 fokos a levegője és jó párás, majd naponta szellőzteted(hacsak nincs automata rendszered)...amugy küldtem mailt neked!!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 25. 14:46
 
 
Lehet én vagyok nehéz felfogású. Tehát kész van minden, beoltom. Sötét helyre teszem (itt a hőm. mindegy?), befonja a mici rendesen, akkor kiveszem a pohárból és inkubátoba teszem 25-27C fokra. Majd mikor teszem terráriumba és csökkentem a hőmérsékletet, ha már látszik rajta valami kis gomba? Az inkubátor és a terrárium lehet ugyan az? Akkor nem rakni sehova csak csökkenteni a hőt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 25. 14:40
 
 
Egyszer ígértem, hogy felteszek egy címet a kültéri termesztésről:
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/astorterm.htm

Találtam róla máshol is, de azt már nem tudom, hogy hol volt. Ha megtalálom, akkor felteszem.

A választ köszönöm.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 25. 12:43
 
 
Hát a vizmennyiséget ugy tudod a legjobban kiszámítani sztem, hogy a vermikulitot beáztatod egy röcid időre,az gyorsan megszívja magát vízzel,aztán mondjuk tésztaszűrővel jól kicsöpögteted, ugy ,hogy már ne csöpögjön belőle a víz egyáltalán, kicsit akár még meg is lehet nyomkodni..(ez a módszer igazán sztem a vermi+liszt sütihez jó, a liszt is szív magába a vizből miután összekeverted a vermivel és ilyen nedves-tapintásu lesz a talaj)...
Beoltás után hagyni kell, hogy befonja a talajt a milécium, addig ki se tudod normálisan szedni, mert széthull az egész és könnyen elfertőződik. Miután az egészet szépen befonta vársz kb. 1hetet h a belseje is tuti befonódjon ,majd kilehet ütögetni belőle (szépen kicsúsik egybe)
Míg nem fonta be a sütit a poharakban addig sötét helyen kell tartani, a vége fele max napi fél óra fény sokak szerint jó neki. 25-27 fokos környezet...(vagy inkubátor)
Mikor átrakod a terráriumba 22-25fok...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 25. 12:22
 
 
Hy Sámán, vagy mindenki.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy milyen nedvességű legyen az összeállított talaj(mihez tudnátok hasonlítani a nedvességét)? A megkuktázott, lehült, beoltott poharakat egyből lehet terráriumba tenni vagy várni kell vele egy pár napot? Ha várni kell hány fokon legyen, ha nem akkor a terráriumban milyen legyen a hőmérséklet? Előre is köszi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 25. 10:05
 
 
Tényleg kinek mi a véleménye, ez mennyire tűnik safe-nek? (nem para?) Fsre hogy mondja, az is para már?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:57
 
 
ide cégnév kell, az meg nincs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:45
 
 
aha megnéztem átfutom mielőtt döntenék
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:39
 
 
mi az a golden teacher? csak mert kb 10 percnyire van a szomszéd a finish gombtól.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. október 24. 23:31
 
 
Nekem kezdésnek a Golden Teachert ajánlották itt a fórumon.Biztonságos fizetési mód: átutalás, vagy ajánlott levélben a zsé, bélelt borítékban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:26
 
 
ok, ez lesz. a fizetési módokról mi a véleményetek? mi biztonságos?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Freeport2007. október 24. 23:02
 
 
Túlbonyolítod.Bökj rá az egyik névre,amit itt sűrűn olvastál és kész.SZERINTEM túl kicsi az eltérés a fajták között ahhoz,hogy érdemes legyen első próbálkozásra ezen filózni.Valószínűleg hibát hibára fogsz halmozni,mint a legtöbb kezdő(az én szomszédom kutyája pl most rohasztott be 3 üvegcsét:teljesen mind1 meik fajta spóra rohadt meg benne-első próbálkozás,nem is rágom rajta a kutyust).

Más:láttam egy videóban egy okos megoldást,nagyon egyszerűnek tűnik.Petricsésze,bele agar.Pár napig állni hagyjuk,hogy ha fertőzött lett akkor tisztogatás és ujra.Miután frankó az agar,1 csepp spóraoldat a közepére,vár pár nap,ott a micélium amiből steril szike/kés/penge/balta segítségével kivehetünk egy darabkát(akár sokat is) és beledobhatjuk egy előzőleg sterilizált,lehűtött üvegcse főtt rozsba.Miután elelt 3-4 nap,össze lehet rázni,mert a rozs az valamiért bírja,majd miután teljesen kész[innentől saját költemény] hozzálehet keverni a trágyás tekhez.Kis kókuszrost a tetejére miután beszőtte és mehet aminek mennie kell.Pár szedegetés után ujabb adag trágyás szalmával keverhetjük el a felét majd miután befonta,ki lehet találni mi következik :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 21:01
 
 
Sziasztok
Ismeri valaki ezt az oldalt és a rajta felsorakoztatott fajokat? Ha a lenyomatok közül nem kéne választani ti melyiket nem választanátok, hogy ne termesszetek belőle? vajon megbízható ez az oldal? Csak mert nem akarok rendelni, nehogy kutatásokat végezzek a disszertációmhozhttp://www.amsterdammarijuanaseedbank.com/smartshop/mushroom-grow-cultivation/spor
es.html
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!