|
Legfrissebb hozzászólások (2113 - 2132) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Sziasztok
hosszan böngésztem a fóromot (rohatt hosszú). Szóval felkészültnek érzem a nagymamát, hogy berendezzen egy akváriumot, vagy terráriumot. Egyedül a fajtákkal vagyok bajban, elveszek a sok név között. Szeretnék kérni valakit, akinek a szomszédja már sikeresen termesztett, hogy privát mailben adjon tanácsot. Vannak dolgok amit itt nem kérdezhetek meg... köszönöm a segítséget. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Gondolom elég egyértelmű, de ezek engem is érdekelnének, főleg az hogy 40fokban esély nincs a túlélésre? És azt a talajt belehet ujra oltani? Vagy érdemesebb egy ujat sterilizálni stb.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ....valaki válaszolhatna :( szóval ha megfagy az oldat lőttek a spóráknak? És 40 fokban minden esetben elpusztulnak?? Nem lehet h esetleg túlélik csak nagyobb eséllyel fertőződik el a téma?? |
| | | | |
| | | | | | | | | | és mi van pl ha a fecsi és a benne lévő oldat megfagy??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hmm..ezt én se tudtam...40fokban tuti meghal?? Minden esetben? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az elég nagy gond ha a spórát nem steril vizbe kapartad. Rengeteg baktérium van a sima csap vízben. 50% esély van rá hogy nem fertőzödött el. Az inkubátor hőmérséklete ne legyen nagyobb mint 27. A pohár/üvegbe eleve 2-3 fokkal több a hőmérséklet. 40 foknál hal meg a spóra. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja és még valami,nincs hőmérő de lehet h melegebb van 27foknál....lehet jóval melegebb...ez nagy gond? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szóval a helyzet, hogy a vizet sterilizáltam, kifőztem,felszivtam a fecsibe ,majd hagytam lehűlni...nekikészültem mindennek ,csak a glow-boxban felborult a tégely és az összes sterilizált viz kiborult..igy sima csapvizet löttyintettem a helyére, ami már nem volt se kifőzve se desztillálva se semmi..valamint a spórák is a vizben nem ugy festettek ,ahogy én azt elképzeltem, szépen homályos lenne a viz, hanem kissebb-nagyobb darabokban voltak akárhogy is rázogattam én azt...szóval valaki tudna egy sacc/kb.-t mondani hogy mire számítsak?(sütik faszák,kukta 80-100perc,vermi+biobarnarizsliszt) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát azt tudom, csak az a gond ,hogy a sterilizált viz ömlött ki igy gyorsan csapvizet töltöttem a helyére ,viszont az már nem volt kifőzve...szóval az olyan viz ahogy a csapból kifolyik és én vagy bárki megissza...szóval SÁMÁN szerinted igy hány % esély van rá h meguszom csúnya elszineződés nélkül?? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Teljesen mindegy miylen víz. Ha sterilizálva van akkor nincsen benne baktérium. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én olvastam az egyik oldalon, hogy nem annyira para a csapviz,de a tuti kedvéért ajánlatos kifőzni v destillált vizet használni..ok akkor most mekkora az esély h elbasztam az egészet?? (remélem 80% alatt van) |
| | | | |
| | | | | | | | | | csapvíz maga fertő,baktériumok melegágya |
| | | | |
| | | | | | | | | | A lenyomatból kb mekkora részt vágjak le és kaparjak le 1 fecsifez és az mennyi süti szúrására jó? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Spórafecsizés közben kilöttyent a steril viz,és csapvizzel rögtönöztem...gondolom ,hogy az para lehet de mégis mennyire nagy a veszély? Gondolom a csapviz nincs azé tele spórákkal-bacikkal (csak azt isszuk mi is) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszönöm Sámán.Majd tudósítok,hogy mi az ábra :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | annyi ideig várta ismerősöm kisöccse a választ a rozsos üvegek rázásával kapcsolatban, hogy már nem lehet rázni :D na mind1 :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | bocs, nem: ! hanem: ?
thanks & peace
live & learn
Cucen |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi S á m á n!
küldenél egy rövid leírást a gomba kultiválásáról az új freemail címemre!
előre is köszönet, mr.cucen@freemail.hu |
| | | | |
|