|
Legfrissebb hozzászólások (1893 - 1902) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Az lehetséges h egyidőben készített fecsik közül az egyik jó és a többi meg elfertőződik? Lenyomatból készült 3fecsi, az elsőt azonnal felhasználtam, semmi fertőzés , a másik kettő hútőben volt 1-2hónapot egyik elfertőződött a beoltás után és a másik is ugy néz ki semmi élet bent...mi lehet a baj? ugyan úgy volt csinálva minden mint először |
| | | | |
| | | | | | | | | | És a bulátát hogy sterilizálod?? Na jó...én nagyon hálás lennék ha leirnád lépésről lépésre ezt a dolgot egészen onnan hogy van egy teljesen betelepitett pohár micéliumod.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nagyon jó, hogy mondod, a vermit és rostot küln kell áztatni. A buláta a víztől széjjelesik, és pont az alényege, hogy a micélium magába építi az egészet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A teljesen összeállított cucc ázott vagy csak a vermi és a rost? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ez casing, maga casingelő anyag, de száraz vermi is ment a tetejére. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Negyed óra áztatás vízben, alapos lecsurgatás, és ment a befőttes üvegbe sterilizálni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jah, és ezt te canig-elted, vagy csak sima süti? Ha casing, mivel takartad? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi csokker, még annyi, hogy mennyi vizet tettél hozzá? |
| | | | |
| | | | | | | | | | srácok, kitaláltam valami okosat inkubálásra: a poharak bent vannak egy közepes kartondobozban, a dobozt betettem egy gigantikus reklámszatyorba. A szatyorba betettem közvetlenül a doboz falának nyomva egy egyszerű sólámpát. Ezt az egészet bele még egy szatyorba, és letakartam egy fekete pólóval. 28-29 fok van bent állandóan, nem hangos, keveset fogyaszt és még az ágy mellett sem zavaró, ráadásul kis helyen elfér. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Súlyra értendők. A bulátát kisebb darabokra kell összemorzsolni, de ne teljesen porrá, úgy istenesen el kell verni. A titok az, hogy a felfújt bulátát nagyon jól átjárja a mici, így boncolás után kijelenthetem. |
| | | | |
|