|
Legfrissebb hozzászólások (1883 - 1902) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | hello szeretném megkerdezni, hogy mikor elkészítem spórának a poharat és várom hogy beszője, akkor mi az ideális hőmérséklet és fény?
másik, hogy amikor már beszőtte és már nőnek gombák, akkor mi az ideális hőmérséklet és fény (kell e egyátalán, ha kell akkor jo neki a csiga alaku energiatakarákos is?) thnks |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!
Olvastam gen hogy szerinted szep dolog lenne a fsr hungary, ebbe persze erdely is belemehet nem?:D es most nem oda akarok kijukadni hogy nekem kellene, hanem ellentete, ugy vettem eszre, hogy nekemm a termesztes nagyobb oromot okoz mindt maga a fogyasztas:) Ha sikeresenn kinonenek vegre a gombaim akkor neki is allnek nagyobb mennyisegbe lenyomatokat kesziteni, szerintem erdemes volna beinditani ezt az egesszet. Remelem nem irtam semmi szabalyba utkozot, ha igen akkor bocsi:P |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszönöm a tanácsot! már lesem is :)))) am kb 6x átgondoltam, hogy le merjem-e írni, de nem kereskedelmi jellegűnek szántam. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fsre-ről egy hét alatt megjött a lenyomatom (erről az egyről asszem szabad írni), míg egy másik rendelős oldal miatt a holland postásoknak lett jobb napjuk (ha van gyetreke, remélem megdöglik a kutyája... na jó nem). Szal fsre-t melegen ajáll9om, csak előrre menj fel az oldalukra, és nézd meg mik közül is tudsz válogatni.
srácok, gyönyörűen fejlődnek a kambodzsai telepeim, eddig 7 pohárból 7 fertőzés mentes és látványosan fejlődik napról napra. Ha így megy továgg kb egy hét múlva át kell telepítenem őket a terráriumba! Időnként permetezem a pohárkákat és az inkubátor falát peroxiddal (tömény), eddig nem ártott.
Káérdésem az lenne, hogy a kambodzsai fajtával kinek mi a tapasztalata? Hatásfok, minőség, miegymás. Ha 10-es skálán ez az 5-ös hatásfokban és termesztési nehézségben, mivel lenne érdemes másodszorra próbálkoznom, mondjuk a 7-8-as szinten? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Csak a _kereskedelmi_jellegü_ gombaspóra beszerzés kerül törlésre. A Free Spore Ring Hungary típusú ajándékozás viszont egy szép gesztus lenne! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mondjuk ha erebos-nak reagál vki nekem is reagálhatna.:D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát ezt a hozzászólást 100%-ig tuti vagyok h törölni fogják, (lásd fent piros betűvel írottak), amugy meg nem igazán...(én is próbáltam anno ,de senki se volt hajlandó segíteni) |
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok! azzal a kérdéssel álnék elő, hogy nem ajánlana-e fel esetleg valaki spórát cserébe, vagy netán ajándékba, vagy csak tájékoztatni beszerzésről. előre is örök hálám. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sztem siman lehetseges.. ugy pl, hogy midnegyikben volt keves baci.. amit rogton felhasznaltal abbol csak az a keves ment a sutikbe.. es azt meg legyozte a myc.. a masik kettoben elburjanzott, elszaporodott, v epp eletre kelt a viz hatasara. persze lehet baromsagot beszelek :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az lehetséges h egyidőben készített fecsik közül az egyik jó és a többi meg elfertőződik? Lenyomatból készült 3fecsi, az elsőt azonnal felhasználtam, semmi fertőzés , a másik kettő hútőben volt 1-2hónapot egyik elfertőződött a beoltás után és a másik is ugy néz ki semmi élet bent...mi lehet a baj? ugyan úgy volt csinálva minden mint először |
| | | | |
| | | | | | | | | | És a bulátát hogy sterilizálod?? Na jó...én nagyon hálás lennék ha leirnád lépésről lépésre ezt a dolgot egészen onnan hogy van egy teljesen betelepitett pohár micéliumod.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nagyon jó, hogy mondod, a vermit és rostot küln kell áztatni. A buláta a víztől széjjelesik, és pont az alényege, hogy a micélium magába építi az egészet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A teljesen összeállított cucc ázott vagy csak a vermi és a rost? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ez casing, maga casingelő anyag, de száraz vermi is ment a tetejére. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Negyed óra áztatás vízben, alapos lecsurgatás, és ment a befőttes üvegbe sterilizálni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jah, és ezt te canig-elted, vagy csak sima süti? Ha casing, mivel takartad? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi csokker, még annyi, hogy mennyi vizet tettél hozzá? |
| | | | |
| | | | | | | | | | srácok, kitaláltam valami okosat inkubálásra: a poharak bent vannak egy közepes kartondobozban, a dobozt betettem egy gigantikus reklámszatyorba. A szatyorba betettem közvetlenül a doboz falának nyomva egy egyszerű sólámpát. Ezt az egészet bele még egy szatyorba, és letakartam egy fekete pólóval. 28-29 fok van bent állandóan, nem hangos, keveset fogyaszt és még az ágy mellett sem zavaró, ráadásul kis helyen elfér. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Súlyra értendők. A bulátát kisebb darabokra kell összemorzsolni, de ne teljesen porrá, úgy istenesen el kell verni. A titok az, hogy a felfújt bulátát nagyon jól átjárja a mici, így boncolás után kijelenthetem. |
| | | | |
|