DAATH

Csak akkor uralkodj, ha előbb megtanultál engedelmeskedni.

Szolón

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1043 - 1052)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 16. 20:58
 
 
AZ FBS-es üveg az én téveszmém volt, mivel nem igazán szükséges egy oltási port.
A fedőn úgyis ott van a légcsere nyílás (pl egy lyuk kitömve vatelinnel), és ezen keresztül is be lehet szúrni a tűt.

Terráriumon belüli ventivel nekem nem sikerült megoldani a szellőzést, úgyhogy majd vissza szólhatnál hogy neked hogy sikerült végül.
(azért nem sikerült mert a 100%-os páratartalom ellenére is kiszárította a micéliumot ami rendesen be is kékült, pedig egy 3 voltos kis venti volt.)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
jasszer2009. május 15. 19:44
 
 
OFF: Elkészült a gloveboxom, gyorsan fel is avattam két poharas-alufóliás sütivel, fazekas módszerrel, kíváncsi vagyok hogy sikeresebb lesz-e a glovebox nélküli körnél (így kiderülne hogy a box, vagy a csírátlanítás volt-e a "szűk keresztmetszet")... Következő lépés a kukta beszerzése lesz, ebbe már FBS-es befőtteseket fogok tenni, ill. a párásító csövét bevezetem a terrárium oldalába, időzítővel és egy szintén időzített ventivel lesz megfejelve a rendszer azokra a napokra mikor nem tudunk foglalkozni a gombákokkal.

De amiért offoltam eddig: jól gondolom hogy a terráriumban a ventit a doboz oldalának aljára érdemes helyezni? A terv az hogy vatelinnal szigetelt apró lyukakon jut majd be a friss levegő, a venti meg óránként 10 percre bekapcsol és kifújja a doboz aljára szálló CO2-t.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2009. május 12. 17:12
 
 
Sziasztok!

Készítettem egy LC-t, ami elég jól fejlődött, tovább is oltottam nagyobb üvegekbe, az eredetit pedig tegnap hűtőbe tettem. Ma reggelre a sárgás-fehér micéliumok zöldes-szürkék lettek, amik pedig feltapadtak az üveg tetejére, és nem értek vízbe, azok elfeketedtek. Ez normális, hogy így megváltozott a színe? Egyébként már kivettem a hűtőből, nem merem visszatenni, a tetőt pedig lecseréltem, így csak néhány fekete, gondolom halott micéliumdarab maradt az üveg falán.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mertj2009. május 8. 13:10
 
 
ok, kösz szépen az infókat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 7. 15:03
 
 
Szerintem felesleges túlbonyolítani főleg ha először csinálod, minden változó amit bevezetsz csak nehezíti a dolgot ha ki kell deríteni hogy melyikükkel lehetett a gond, nem mintha olyan bonyolult lenne a gombatermesztés.
A perlit sokáig megtartja a nedvességet, de úgyis szokás permetezni is termőre fordítás közben.
A legyezés is elég tud lenni, minimum napi 3-5 alkalmat szoktak írni ilyenkor permetezni is lehet de ne legyen a sütiken állóvíz, ne tocsogjanak.

De ezek is megvannak az egykalapalatton, először olvasd el azt aztán ha marad még kérdés azt felteheted itt is vagy ott is, itt azért jobb mert más is hozzá szokott szólni nem csak én mint ott :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mertj2009. május 7. 14:38
 
 
Ok. Akkor kolonizálásra inkább marad szekrény.
De perlit jobban párologtat, mintha víz lenne alján fűtővel, (jó, nem 23-ra állítva, legyen csak 20-21)?
Ha perlit lesz alatta, akkor azt benedvesítem előtte jól természetesen, de azt idővel majd újra nedvesíteni kell, vagy kibírja azt a pár hetet azzal a beszívott nedvességgel?
Ha a dobozon nem lenne netán lyuk, hanem csak legyezgetem párszor egy nap, az is jó lesz?
Bocs, hogy ennyit kérdezek:)
Kösziii
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 7. 13:49
 
 
Ha lehagyod a belső dobozt tiszta víz lesz minden, még a belső dobozban is sok szokott lenni ha nem zár rendesen.
Lehet hogy főleg a sütik amik általában nincsenek lezárva teljesen csak alufóliával, ki lehetnek téve a párás és meleg környezetet kedvelő organizmusoknak.
Csináltam már így egyébként és nem lett fertőzés de ez még nem azt jelenti hogy ne lenne nagyobb az esélye, de lehet hogy tévedek.

Szerintem is a vízben kéne mérni a hőmérsékletet, de a legjobb (csak éppen szükségtelen) megoldás az lenne ha egy beoltatlan vagy akár beoltott süti belső hőmérsékletét nézed.
De ennyire azért nem fontos a hőmérséklet, nem éri meg ennyit bajlódni vele szerintem.
Valami melegebb helyen (szekrény teteje, egy felső polc, egy felső szekrény, egy szigetelt doboz a szoba egy melegebb pontján), ahol nincsenek nagyobb hőmérséklet ingadozások végbe megy a kolonizáció, viszont ha egy TIT-ben túl magasra szökik a hőmérséklet akkor lehet hogy odaveszik minden.

termőre fordításnál szerintem nem jó ötlet melegíteni, magasabb hőmérsékleten nagyobb az esélye egy fertőzés elszaporodásának, a páratartalom sem lenne magasabb, de ha arra használnád hogy kiküszöböld a hőingadozásokat az lehet hogy jobb ötlet lenne.


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mertj2009. május 7. 11:00
 
 
Kösz tester

Még csak annyit, hogy ha TIT-el csinálom, de a második T-t lehagyom, vagyis a kis poharaim lennének közvetlenül a vízben az is jó megoldás? és a hőmérséklet érzékelőt vajon hova tegyem? a vízbe vagy csak lifegjen a levegőben? (sztem a vízbe)
Teknősöket keltettem már ki ezzel a módszerrel, talán ez sem tér el sokban
Telepfejlődéshez tudom, hogy alacsonyabb hő kell, pára miatt gondoltam, hogy jó lenne úgyan ez a megoldás, persze alacsonyabb hővel, 23 fok körül pl. és ferde tetővel, hogy ne rájuk csepegjen a víz és szellőzhessen is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 7. 09:39
 
 
Shroomy:
Egy pici 3 voltos venti nekem kiszárította telepet (a mici kékült a gomba repedezett) pedig egy zárt vödörbe volt belógatva, és a páratartalom is végig 90-100% között maradt. De ha tompításként és szűrésként van mögötte egy szűrő lehet hogy jó lesz.

Úgy már jobban működött a dolog hogy ha a venti egy szekrénybe szívta befelé a levegőt, ahol egy terrárium volt rajta pár lyukkal amikbe vatelin volt tömve. Volt egy LEDes lámpa is a szekrényben, ami a ventivel együtt ha jól emléxem óránként 15 percre bekapcsolt.

mertj:
Ajánlom az inkubátor cikket:
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=Inkub%C3%A1tor

Amikor beszőtte a sütit már nem kell melegen tartani, szobahőmérsékleten is termőre lehet fordítani.

Vermikulit beszerzéssel és helyettesítéssel kapcs (ami kukta nélkül elég nehéz lesz)
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=Vermikulit

Lenyomat készítéshez érdemes megvárni míg a kalap teljesen kinyílik, szétterül. Ezt is lehet fogyasztani, semmi hátránya nincs, legfeljebb annyi hogy mivel még éretlenebb állapotban eléri a maximális hatóanyag szintet, már csak a súlya fog gyarapodni, a hatóanyagok nem.
Magyarul ha egy gombát akkor vagy az előtt szüretelsz mikor a burok felszakad, akkor egy 10 grammos gombát eszel meg, ha megvárod hogy kiterüljön akkor egy 10,5 grammosat kell megenned hogy ugyan azt a hatást tapasztald mint a fejletlenebbnél.

A lenyomaton pár évig is életképesek maradnak a spórák, egy sötét száraz helyen vagy hűtőben tárolva.
Erről a gomba kvízben van egy kérdés:
http://www.egykalapalatt.info/kviz/Gomba/Gomba.html

A gombák általában a fény felé nőnek, és ott ahol a telepet fény éri.
Pl ha egy átlátszó dobozban van a telep az a doboz oldalán is fog pinelni ami elég szar mert nem könnyű leszedni őket meg hozzá nyomódnak a doboz oldalához, viszont ha körberagasztod fekete szikszalaggal az alsó részt akkor nem ott már nem fognak pinelni (annyira), csak ott ahol a telepet fény érte.
Ha túl erős a fény az is lehet hogy az árnyékos részen fognak pinek nőni.





 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
jasszer2009. május 7. 08:42
 
 
Világos, akkor az lesz. Viszont a "terráriumot" sztem felszerelem egy ilyen elvű ventivel, azokra a napokra amikor nem leszek otthon. Rákötöm az időzítőre a már meglévő ultrahangos párásító mellé, így kicsit jobban cserélődik majd a levegő, csak be kell lőni hogy ne legyen túl huzatos.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!