DAATH

Az ember mindenben makacsul az értelmet keresi.

John Garder Morál

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


[20250114] Aláírásgyűjtés: Európai Polgári Kezdeményezés a pszichedelikus terápiákért
[20250114] Média: Megnyílt a Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
[20250111] Fejlesztés: Daath Keresés megjavítva
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (943 - 952)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. december 10. 01:06
 
 
Korrupt:
a sima rizsliszt gyorsrizs, vagy egyszerű fehér rizs? Lehet, hogy amiatt nem lett olyan potens, az még mindig vitatott hogy a kékülésnek mennyire van köze a hatóanyag tartalomhoz, (vannak olyan aktív fajok is amik nem kékülnek). Vagy ha mélyebben bele akarsz menni, a metol nevű anyaggal lehet erőteljesebbé tenni ezt a kékülést, hogy kiderüljön hogy tényleg ha tényleg nincs benne indol alapú aminosav vagy mi.

Roppanósra szárítást télen radiátoron is meg lehet csinálni, az a 40-50 fok nemhiszem hogy ártana. A macskaalom lehet hogy már megszívta magát vízzel, ha előtte beteszed a sütőbe újra aktív lesz.
Ugyanez igaz a bioluxos alomra is, ha kisütöd fel fogja venni a levegő nedvességét, mint minden más hasonló kőzet.

Ha magas marad a víztartalma, és fagyasztás után felenged, már lehet hogy nem érdemes vissza tenni a hűtőbe, egyébként nem hiszem hogy baja lenne.
A száraz de hajlékony gombák is elállnak egy jódarabig, nálam több mint egy évig.

Shroomy:
a párás/alkoholgőzös elméletben én nem hiszek, a csírázás elmaradásának viszont sok oka lehet.
Az agar tápanyagtartalma sztem nem nyom sokat a latba, a spórák minimális tápanyagtartalom mellett is kicsíráznak.
Lehet h karamellizáció, sokáig volt sterilizálva a táptalaj, kaparásnál alkohol került a spórára a pengéről, vagy ha lángsterilizált és nem lett lehűtve, akkor megsütötte őket stb. Lehet h nincs elég víz, meg igazából nagyon sok minden lehet, minden körülményt meg csak te ismerhetsz.
Légmentesen van lezárva az agar vagy van gázcsere?

Fecsi újrahasználásnál az is egy megoldás, ha valaki ellövi az egész tartalmat egy szittingben, akkor gyorsan újra lehet tölteni LC-vel, és így teletöltve mehet a hűtőbe.
Következő oltásnál megint elhasználni az egészet, és megint egyből után lehet tölteni.
Laskánál így a 6. töltésnél járok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
varazssuti2009. december 9. 23:51
 
 
Fontos érvek, Mindenféleképpen úgy fogom csinálni ahogy ajánlottad, köszi, sokat segítettél . :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2009. december 9. 22:58
 
 
Ha újra elölről akarnám kezdeni, akkor úgy csinálnám, hogy mondjuk a print feléből csinálnék két lc-t, amik cukortartalma kicsit eltérő lenne, bár amiket eddig csináltam, 4%-nyi mézzel, azok jók lettek, de inkább kicsit kevesebb cukortartalmat írnak, mint többet, ezért csinálnék két kicsit eltérőt, valamelyik csak jó lesz, ha mégsem, akkor a print másik feléből megint lehet csinálni lc-t, az esetleges hibákat már kijavítva. Az igaz, hogy lcnél van esély a fertőzésre, de vagy szerencsém volt, vagy jó printet kaptam, nem tudom, de nekem jól sikerültek elsőre is. Az lct azért ajánlom egyébként, mert nekem nagyobb gondjaim a sütik elkészítésével voltak, túl vizesek lettek, és lcnél pár nap múlva már látszik, hogy elkezdi beszőni a sütit, míg sima spórás oltásnál pár hét is kell hozzá, és közben az is lehet, hogy rossz az egész, sosem kezd el fejlődni benne semmi. A süti anyaga, nedvességtartalma tapasztalatom szerint akkor jó, ha pl rozslisztből és vermikulitból csinálom, és fogok belőle egy marékkal, amit közepes erővel összeszorítok, akkor összeáll, de utána könnyen szétesik, szétmorzsolható ugyanolyanra mint előtte volt. Olyannak kell lennie, mint amiben szívesen élnél ha gomba lennél :).
Szerintem megpróbálhatod, hogy negyed printből oltsz, a másik negyedből meg csinálsz lc-t, és ha nem sikerül, akkor még egyszer tudsz próbálkozni.
A fajtáról fogalmam sincs, hogy milyen, de hatásosak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
varazssuti2009. december 9. 22:34
 
 
Köszönöm a segítséget. Ilyen válaszra vártam :)
Spóra lenyomatból hogyan érdemes gazdálkodni?, tesztelésnek (pl.: 3 süti) 1/4-ede elég a printnek? Sajnos ezekkel a mértékekkel nem vagyok tisztába még, ha szabad kérdeznem neked melyik fajta vált be?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2009. december 9. 22:24
 
 
varazssuti:

Leírom, hogy én hogy szoktam oltani. A glovebox falait, és tetejét, meg az oldalára szerelt gumikesztyűt denaturált szesszel letörölgetem, belespriccelek párat a virágokhoz használt szórófejes, pumpálós öntözőből (nem tudom, mi ennek a neve), amiben ugyancsak denaturált szesz van. Lecsukom, és amíg a többi dolgot, sütit, tűt, LC-t előpakolom, addig úgy hagyom. Amikor mindent elővettem, akkor a kuktából átrakom a sütiket a gloveboxba, esetleg ahol megfogtam, ott letörlöm den. szeszes zsebkendővel, az LC-t is át szoktam törölni, meg a tűt és a fecskendőt is. Ha a fecskendő használt, párszor tele szoktam szívni szesszel, amit ugyanúgy vissza is nyomok az üvegbe, nem megy kárba. Ha mindent bepakoltam a gloveboxba, akkor belefújok párat a szórófejes valamiből, és várok fél órát, és utána kezdek el oltani. Ha a tűt így fertőtlenítem, akkor az LC-ből egy kicsit ki szoktam szívni a fecskendőbe, amit utána kinyomok, nem használom fel, nehogy a bennmaradt alkohol miatt gond legyen, de annyi amúgy sem hiszem hogy maradna benne, ami kárt okoz.
Eddig még nem volt fertőzésem, szóval szerintem jól működik ez a módszer.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
varazssuti2009. december 9. 19:56
 
 
Sziasztok!
Szeretnék pár kérdést feltenni, nagyon megköszönném ha segítenétek
Szeretnék hozzávágni ehez a gombás dologhoz :-)
Glovebox dolognál nem világos pár dolog az addig oké hogy süti + kukta
de utána ha csinálok egy kis dobozt előkészítem az oltásra a gloveboxot
tegyük fel ott van üresen a doboz felülről belepermetezek vizet rátapad az oldalára az esetleges cumó
hipóval meg letisztítom utána nem gáz hogy hipós marad belül a doboz?
Befőttes üveget is gondolom nem árt letörölni a glovebox előtt,milyen arányban kell lennie a hipónak?
Köszi előre is, Üdv.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. december 2. 17:57
 
 
Úgy éreztem a tavalyi két kudarcba fulladt agarozás után újra nekiállok. Most a neten megtalálható PDA recept szerint csináltam (krumplit megfőz, levét leszűr, stb.). Most 3 napja pihennek 27-28 fokon, és semmi jelét nem mutatja a fejlődésnek.. Egyszerűen már nem tudok mire gondolni miért nem működik. Legutóbb is ugyanígy jártam, kb egy hónap után telepedett meg vmi baci benne, más semmi :)
Lehetséges h a gloveboxban használt alkohol, vagy a petri csészékben lecsapódott pára ami összeállt öli meg a spórákat? Ha tapasztaltabbaknak van 5lete szívesen veszek tanácsot!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2009. november 26. 13:34
 
 
Lett néhány gomba, ami nem kékül meg, frissen, szárazon és még szétrágva sem, ez jelentheti a hatóanyag hiányát, vagy más miatt kékülnek meg? Amire gondolok, hogy miért lett ilyen, talán a valamivel kevesebb fény, mert kicsit olyasmi színük volt, mint a fény nélkül nőtt hajtásoknak a krumplinál. Vagy az is lehet, hogy ezek azok a sütik, amikben csak sima rizslisztet használtam, és attól ilyenek. Az oltóanyag ugyanaz volt, mint amit a többinél használtam.
A másik kérdésem, hogy a gombák nem akarnak "roppanósra" száradni, valamennyire hajlékonyak maradnak, pedig először kiszárítom a szobában, amennyire lehet, utána rakom a kb 6 centis macskaalomra egy tálcán, légmentesen, de kb egy hét alatt sem túl sokat szárad, valamivel szárazabbra számítanék. Utána fagyasztóban tárolom, szóval azért tönkremenni nem fog így sem, remélem.
A válaszokat köszönöm, ha lesznek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. október 29. 12:54
 
 
Szerintem nem lenne jó ötlet mézes vízben dunkolni, mert a süti felületén maradt cukros víz hamar megpenészdne.
Szalma vagy trágya kiáztatott levében lehetne, de szerintem nem sok értelme, bár ha éppen van kéznél szalmalé akkor miért ne, de nem hiszem hogy sokat számítana és megérné a fáradtságot.

Akkor már inkább szétmorzsolni a sütit és hozzákeverni valami friss táptalajhoz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2009. október 29. 07:45
 
 
Kösz. Megmértem a páratartalmat, 90%, de olyan mérőm van, ami az egykalapalatt szerint nem ajánlott. Megpróbálok rátenni pár sütit a perlitre, de volt már olyan, hogy a gomba hozzáért a perlithez, és annyira vizes lett vagy megszívta magát, hogy miután leszedtem, és kicsit megnyomtam a tövét, szó szerint csöpögött, csurgott belőle a víz, és sokkal kisebbre is száradt össze, mint gondoltam volna.
A tápanyagot lehet, vagy érdemes valamivel pótolni? Mondjuk az LChez használt mézes vízben dunkolni?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5692)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportban saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!