DAATH

Tanulni annyi, mint felismerni, amit régóta tudsz. Cselekedni: bizonyságot tenni arról, hogy tudod. Tanítani: emlékeztetni másokat, hogy tudják ők is ugyanolyan jól.

Ismeretlen

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (733 - 752)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 22. 20:45
 
 
tester: (Y) :)
espeke: én úgy szoktam, hogy megnyalok egy cseppet. ha édes akkor jó, ha "fúúúúújjj" íze van, akkor kuka
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. január 20. 22:18
 
 
Házilag őrölt barnarizs liszttel tényleg sokkal jobb állaga lett a macskaalmos keveréknek (rostálás nélkül is)
Rozsliszttel egy ragacsos trutymó lett, a búzalisztet még kipróbálom, de szerintem a házi őrlés is sokat jelent, mert grizes volt az a brizsliszt rendesen.
Ha a bolti búzaliszt önmagában nem lesz jó kipróbálom a gríz+liszt keveréket, meg a házilag darált búzát is ha lesz időm.
Kössz a tippet!

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. január 20. 22:03
 
 
LC-n miből látni, hogy fertőzött? Ált. nincs jele, de ha mégis? Pl az összeragadt, lesüllyedt darabok fertőzés..lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. január 20. 21:58
 
 
főzőkanállal tessék kevergetni, akkor nem lesz 'tömbös'. tester en is szitaltam, de nem lattam nagy különbséget (bioluxos alom) ha szitalom vagy sem, csak az idő ment vele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 18. 08:30
 
 
Térfogat.

Egyébként nem szoktam túl komolyan venni a méricskélést. Kiindulok kb. ennyiből, aztán annyi vizet vagy almot adok hozzá, hogy "jó legyen" :)

Először nekem is összeállt: elkezdte beszőni a micélium, aztán elég hamar meg is állt. De a következő levegősebb keverékkel már szépen elboldogult, termés is lett belőle.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. január 18. 02:28
 
 
Az jó lenne.

Nekem eddig mindíg összeállt és tömör lett a sok törmelék meg por miatt és csak akkor sikerült valamennyire ha átszitáltam az almot és csak a nagyobb szemcsék kerültek a sütibe.

Az egység az térfogat vagy tömeg?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 18. 00:26
 
 
tester: korábban már írtam róla néhány sort, de akkor még1x :)

Képeim sajnos nincsenek, majd legközelebb dokumentálom a dolgokat és ha gondolod, egykalapalatt-ra is írok egy kisebb tutorialt a közjó érdekében.

...én úgy szoktam csinálni, hogy először ledarálom a barnarizst (ez lesz az egységnyi mennyiség). Utána hozzáadok 2 egység macskaalmot. Jól elkeverem, és öntök rá egy bő egység vizet. Ekkor jól hallgatóan sercegni kezd. Megint jól elkeverem és várok egy kicsit, mert egy kis időbe telik, mire beszívja a vizet a macskaalom (5-10 perc elég). Ekkorra alábbhagy a sercegés is. Ez után kiderül, hogy sok/kevés/elég volt-e a víz. Ha "tocsog" a vízben a cucc, akkor sok a víz és hozzáadok még egy kis macskaalmot.
Először mindig úgy szoktam keverni, hogy egy kicsit több legyen a víz, mint amit a macskaalom be bír szívni. Ilyenkor adok hozzá még egy _kevés_ száraz almot, újból elkeverem, és várok egy picit... és már kész is van.
Akkor jó, ha szépen összeáll és nem csepeg. A keverést kanállal célszerű, mert ha kézzel gyúrja az ember, tömör gombócok lesznek a dologból, amit a micélium nem szeret. Ha mégis találunk nagyobb összeállt darabokat a keverékben, azt tenyér közt szét lehet morzsolni. Az üvegbe kanállal szoktam adagolni, és ha szükség van rá, közben _kicsit_ lenyomkodom. Akkor jó, ha nincsenek benne nagyobb üregek, de szemmel láthatóan jó levegős.

Ha már itt tartunk, még egy apróság, ami nekem nagyon szépen bevált: újabban edénynek tescos poharakat használok. 400 ft 4 darab (3 decis), jó vastag falú, felfelé tágul, simán bírja a kuktázást. Néhány réteg alufóliával + szigszalaggal szoktam befedni. LC-vel oltok, tehát nem szoktam spórolni az oltóanyaggal. Így megvan az a jó tulajdonsága, hogy a lefolyik az aljáig a cucc és a pohár teljes magasságában kezdi beszőni a micélium. Így hamarabb és biztosabban végez.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 17. 23:54
 
 
Persze, hogy szereti! :)

De csak az ásványi alapút. Én zöld zsákos bioluxot használok (zeolit). Párásítani is bevált...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. január 17. 23:51
 
 
mental_disorder:
a macskaalmos sütiről igazán írhatnál részletesebben, mert biztos hogy sok embert érdekel.
Képek is jók lennének, én se nagyon láttam még és nekem nem sikerült rendesen pedig próbálkoztam vele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kolorize2011. január 17. 23:00
 
 
ezt konkretan termokozegnek vettem, parasitani majd enis macskaalmot fogok hasznalni...vagy azt is szereti a mici?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 17. 22:17
 
 
kolorize: szerintem normális, nekem is ilyen volt. Bár azóta csak macskaalmot használok: olcsóbb, hozzáférhetőbb, tökéletesen működik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kolorize2011. január 17. 22:04
 
 
Az normalis, hogy a frissen vett csomag vermikulitomnak a reszecskeit egyszeruen ujjal osszebirom preselni es megvaltozik az alakjuk? Csak mert elmeletileg ez egy asvanyi anyag ugye es ilyen puha asvannyal en meg nem talalkoztam de lehet csak hulye vagyok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. január 17. 20:16
 
 
off:

Most eszem egy rúd kókuszos sütit. Az alján koncentráltabban van kókusz és bizony úgy néz ki, mintha be lenne szőve micéliummal. :) (nem véletlen ám az asszociáció...)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Baracuda2011. január 13. 09:23
 
 
Köszi Kep az Infót!
Nem fogok berágni ...

Igen ... egyik pillanatban azt hiszem hogy már mindent tudok másik pillanatban meg pl. azt se tudom mi azaz LC.
Összezavarodok mert sok helyről olvasok sok mindent és mindenki mást mondt mindenki azt mondja hogy szerinte mi a jó...
Ebből kell szűrnöm hogy szerintem mi a jó egy olyan embernek, aki ilyet még nem csinált.

De még mindig vannak kérdéseim amik megválaszolatlanok...

Remélem azért nem zavartalak be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. január 13. 01:01
 
 
Nem kell túlságosan komolyan venni. A hidrogén-peroxidot nem azért teszed a perlithez, hogy megfelelő legyen az oxigén és a páratartalom.

A H2O2-t fertőtlenítéshez használják. A sterilitás végett olvashattad, hogy perlit mellé szükséges lehet a terráriumban. Szerintem felesleges (ebbe most nem mennék bele.)

A friss oxigént rendszeres légcserével oldhatod meg, attól függően, hogy milyen a terráriumod és mennyi időd van rá. Elég az is, ha újsággal, vagy fedéllel hessegetsz egy párat felette. A páratartalom pedig nagyban függ a külső hőmérséklettől. Tudod, ha kiteszel egy pohár vizet a napra, meg egyet árnyékba, akkor a napra tett víz láthatóan gyorsabban párolog el az edényből. Érdemes lehet a terrárium falát is bespriccelni vízzel, mert onnan gyorsabban párologhat (ha gond lenne az alacsony páratartalom). Erre szoktak körülbelül 85% feletti értéket mondani, de az azt jelentené, hogy kívülről nem is látnám a gombákat és sokat kellene kézzel szellőztetnem… nőnek ezek jóval az alatt is.

Már ne haragudj, de mi az, hogy kell-e meleget csinálni? A termőtestek képzésehez szükséges egy minimális hőmérséklet. Ennyi. Nálam nem volt gond sem 20 celsius fokon, sem pedig 26-on a hozammal.

Ha beteszed a terráriumot a szekrénybe, ahova beszűrödik a fény a gombákra, az már elég fényforrás. Olvastam már kék ledekről is, hogy azt szeretik. Biztos. Nekem szeretik a természetes fényt is, ameddig csak érheti őket egy nap, éri is.

Sok az ellentmondás, talán típusfüggő. Nem mondom, hogy hülyeség az, amit máshol írnak (miért mondanám! Ha azokat betartod, biztos sikeres leszel. Korrekt tanácsok, valahol pedig el kell indulni), de gyakorlás útján majd úgyis kitapasztalod, hogy neked és nekik mi a legmegfelelőbb.

Egykalapalatt pont info weboldalon és ebben a témában szinte minden szükséges infót megtalálsz. Annyit, hogy jó eséllyel nem is kell majd kérdezned…

Nem személyeskednék, de a te hozzászólásaid is ellentmondásosak.
Peti visszatalált??
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Baracuda2011. január 12. 23:05
 
 
Kérdésem lenne rem jól fogtam fel...

Ha perlitbe tettem hidrogén-peroxidot faszáúl vizes meg minden akkor elég oxigén lesz a dobozban a sütiknek és elég lesz a páratartalma is ugye? oks ha nem szoljatok!
Kérdés itt is van hogy a meleget ezektől függetlenül is kell csinálni ?
hogy?

Azt is olvastam hogy a gomba fény felé nő azaz érdemes egy lámpát helyezni a doboz mellé külömben rosz irányba kezd el nőni de akkor mi a helyzet azzal a kijelentéssel hogy " sötét, meleg helyre kell tenni" ?? nemváogm!

ja igen ... mi ez a mézes cukros cuccozás mire kell a cukor mert az nem írja senki! :S

üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. január 12. 22:10
 
 
Gondoltam megér annyit, hogy megosszam veletek. Felnyitottam az üveget és örömmel tapasztaltam, hogy majd' 2 hónap után, vattával kitömve, fertőzésmentes maradt a spawn.

http://img440.imageshack.us/img440/3968/007sxj.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. január 11. 14:46
 
 
Jó.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Baracuda2011. január 11. 14:20
 
 
Nah asszem ezen ist tudok vältoztatni :)
Remélem nemsokára úgy tudok írni nektek ogy már
bevan oltva a kis cuccos :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Baracuda2011. január 11. 10:48
 
 
Na király :)
az egyik számomra nehéz dolgot elintéztem ... a vemikulitot :)
ÁÁh már csak az a f...om spöra kéne...:S
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!