DAATH

A hullám elcsitul, de az óceán megmarad.

Taiszen Desimaru

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (733 - 742)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 22. 20:45
 
 
tester: (Y) :)
espeke: én úgy szoktam, hogy megnyalok egy cseppet. ha édes akkor jó, ha "fúúúúújjj" íze van, akkor kuka
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. január 20. 22:18
 
 
Házilag őrölt barnarizs liszttel tényleg sokkal jobb állaga lett a macskaalmos keveréknek (rostálás nélkül is)
Rozsliszttel egy ragacsos trutymó lett, a búzalisztet még kipróbálom, de szerintem a házi őrlés is sokat jelent, mert grizes volt az a brizsliszt rendesen.
Ha a bolti búzaliszt önmagában nem lesz jó kipróbálom a gríz+liszt keveréket, meg a házilag darált búzát is ha lesz időm.
Kössz a tippet!

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. január 20. 22:03
 
 
LC-n miből látni, hogy fertőzött? Ált. nincs jele, de ha mégis? Pl az összeragadt, lesüllyedt darabok fertőzés..lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. január 20. 21:58
 
 
főzőkanállal tessék kevergetni, akkor nem lesz 'tömbös'. tester en is szitaltam, de nem lattam nagy különbséget (bioluxos alom) ha szitalom vagy sem, csak az idő ment vele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 18. 08:30
 
 
Térfogat.

Egyébként nem szoktam túl komolyan venni a méricskélést. Kiindulok kb. ennyiből, aztán annyi vizet vagy almot adok hozzá, hogy "jó legyen" :)

Először nekem is összeállt: elkezdte beszőni a micélium, aztán elég hamar meg is állt. De a következő levegősebb keverékkel már szépen elboldogult, termés is lett belőle.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. január 18. 02:28
 
 
Az jó lenne.

Nekem eddig mindíg összeállt és tömör lett a sok törmelék meg por miatt és csak akkor sikerült valamennyire ha átszitáltam az almot és csak a nagyobb szemcsék kerültek a sütibe.

Az egység az térfogat vagy tömeg?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 18. 00:26
 
 
tester: korábban már írtam róla néhány sort, de akkor még1x :)

Képeim sajnos nincsenek, majd legközelebb dokumentálom a dolgokat és ha gondolod, egykalapalatt-ra is írok egy kisebb tutorialt a közjó érdekében.

...én úgy szoktam csinálni, hogy először ledarálom a barnarizst (ez lesz az egységnyi mennyiség). Utána hozzáadok 2 egység macskaalmot. Jól elkeverem, és öntök rá egy bő egység vizet. Ekkor jól hallgatóan sercegni kezd. Megint jól elkeverem és várok egy kicsit, mert egy kis időbe telik, mire beszívja a vizet a macskaalom (5-10 perc elég). Ekkorra alábbhagy a sercegés is. Ez után kiderül, hogy sok/kevés/elég volt-e a víz. Ha "tocsog" a vízben a cucc, akkor sok a víz és hozzáadok még egy kis macskaalmot.
Először mindig úgy szoktam keverni, hogy egy kicsit több legyen a víz, mint amit a macskaalom be bír szívni. Ilyenkor adok hozzá még egy _kevés_ száraz almot, újból elkeverem, és várok egy picit... és már kész is van.
Akkor jó, ha szépen összeáll és nem csepeg. A keverést kanállal célszerű, mert ha kézzel gyúrja az ember, tömör gombócok lesznek a dologból, amit a micélium nem szeret. Ha mégis találunk nagyobb összeállt darabokat a keverékben, azt tenyér közt szét lehet morzsolni. Az üvegbe kanállal szoktam adagolni, és ha szükség van rá, közben _kicsit_ lenyomkodom. Akkor jó, ha nincsenek benne nagyobb üregek, de szemmel láthatóan jó levegős.

Ha már itt tartunk, még egy apróság, ami nekem nagyon szépen bevált: újabban edénynek tescos poharakat használok. 400 ft 4 darab (3 decis), jó vastag falú, felfelé tágul, simán bírja a kuktázást. Néhány réteg alufóliával + szigszalaggal szoktam befedni. LC-vel oltok, tehát nem szoktam spórolni az oltóanyaggal. Így megvan az a jó tulajdonsága, hogy a lefolyik az aljáig a cucc és a pohár teljes magasságában kezdi beszőni a micélium. Így hamarabb és biztosabban végez.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. január 17. 23:54
 
 
Persze, hogy szereti! :)

De csak az ásványi alapút. Én zöld zsákos bioluxot használok (zeolit). Párásítani is bevált...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. január 17. 23:51
 
 
mental_disorder:
a macskaalmos sütiről igazán írhatnál részletesebben, mert biztos hogy sok embert érdekel.
Képek is jók lennének, én se nagyon láttam még és nekem nem sikerült rendesen pedig próbálkoztam vele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kolorize2011. január 17. 23:00
 
 
ezt konkretan termokozegnek vettem, parasitani majd enis macskaalmot fogok hasznalni...vagy azt is szereti a mici?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!