DAATH

Egyetlen halvány kis bizonyítékunk sincs arra, hogy az élet komoly dolog.

Ismeretlen

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (683 - 702)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2011. július 5. 02:41
 
 
;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. június 30. 23:05
 
 
spóra

és így már megvan 8 karakter a hozzászólás :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. június 30. 22:45
 
 
ez klón vagy spóra?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. június 30. 22:08
 
 
http://kepfeltoltes.hu/110630/pf1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/110630/pf2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az említett PF macskaalmos sütin 2.5 decis pohárban (12 napos)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2011. június 27. 20:05
 
 
Emberek... én ilyet még nem láttam, mint a PF classic :O Irgalmatlan sebességgel szövi a sütit. 9 napja oltottam (spóra) és már van olyan süti, ami kb 80-85% -on van. Némelyik fonál, mint a jó vastag cérna. Huh... izgatottan várom, hogy mi sül lesz belőle :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. június 14. 00:55
 
 
Nos, a kísérleti szalmás projekt inkubációs fázisba került. Nagy kíváncsisággal várom az eredményt!
Mellé helyeztem 4 szintén kísérleti sütit is, ami inkább csak érdekesség, mint valódi kísérlet. A vermikulit/barna rizsliszt kombót megfejeltem egy kis áztatott kölessel és szalmával. Szépen rétegenként helyeztem el őket a poharakban és szó mi szó gyönyörűen átszövődtek. A vermikulitot nem tiszta vízzel, hanem 1/3 rész szalmateával kevertem össze (asszem ezt ajánlhatom bátran). Sokkal gyorsabb volt tőle a telep fejlődése.
Megjegyzés: Ha más is hasonlókép rétegezné a sütijeit, ne a szalmával kezdjen, mert az beragadhat a pohár aljára és leszakadhat a telepről.

Ha újabb fejlemények vannak, azt is megírom, hátha érdekel valakit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
xhredo2011. június 6. 14:53
 
 
folytatás:

valszeg nagy lenne a fertőzés lehetősége is pl zöld penész = kukába vele
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
xhredo2011. május 29. 13:47
 
 
Sziasztok

Elméletileg, ha véletlenül 3 pici szárított cubensis belepottyanna egy olyan kifőzött dunsztos üvegbe amiben kettő teáskanálnyi cukros lisztes víz van akkor esetleg 6 nap után micélium jelenne meg körben az üveg falán.
Persze csak "elméletileg"
E öröm e bodottá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2011. május 26. 22:55
 
 
A rozsos hozzaszolashoz: nem nem lehet a gombaoloszer gond, mivel nem tartalmazhat. Szoval valahol mashol van a gond. Laskagomba micelium eloallitassal meg tovabbszaporitassal foglalkozgatok, igy en is fogok tenni par kiserletet szalmas termesztessel (Shroomgod talan ha jol emlekszem). Oszt kikiserletezni milyen adalekadaggal lehet tuningolni a dolgot. A kavezacc egyebkent megfelelo termeszto kozeg...legalabbis a laskagombanak... a lilatehenes yenkik szoktak hasznalni akiknek annyi kozuk van a termeszethez mint nekunk a nanotechnologiahoz:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. május 23. 20:05
 
 
Engem mindenképp érdekel, mit sikerül kihozni a dologból!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2011. május 22. 07:08
 
 
Üdv Mindenkinek!

Próbálta már valaki a főtt kukoricát táptalajnak? Nagy nemzetközi hipermarketlánc (nem a madaras :) ) boltjában lehet kapni vákuum zárású (nylon zacsiban), hőkezelt főtt kukoricát ami hűtés nélkül eláll. Tartósítószer nincs benne. Cukor rogyásig (kóstoltam :) ) (ahogy tudom, nem hozzáadott). Nedvesség is (szerintem) pont méret. A lényeg pedig, hogy nem kell a főzőcskével meg a kuktával bíbelődni.
Az ötlet onnan jött, hogy éppen egy kóstolás után kint hagytam a kukoricacsövet (csak a csutkát) az asztalon, és kb. két nap múlva, olyan gyönyörű penésztelep fejlődött rajta, hogy ihaj.
Oltottam is párat, de 1000 éves (legalább 4) spórával (ebből is látszik mennyire megihletett :) ).
Ha valakit érdekel, majd beszámolok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. május 21. 19:58
 
 
Három napja, három, három flushos PF sütit felhasználva beindítottam az első széna kísérletet (ennyi hármas csak szerencsét hozhat). Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, mert máris lehet látni, ahogy a mici munkához látott!
Sokszor olvastam kérdésként, hogy a kimerült, vagy majdnem kimerült sütiket lehet e valamire használni, de érdemi válasz annál kevesebb van. Gondoltam erről a kísérletről, és annak eredményességéről (vagy eredménytelenségéről) beszámolok a köz okulására.

Mellette elraktam 1/2 kiló búzát erjeszteni, mivel a rozsos módszer vmiért nekem nem akar működni (lásd lejjebb). Ehhez szívesen fogadok tanácsokat (pl. honnan tudom, hogy megérett a táptalaj?) Minden 2-3 nap cserélem a vizet, illetve átmosom a magokat.

Köv beszámoló egy-két hét múlva...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Padre2011. május 9. 22:51
 
 
Üdv mindenkinek!Lenne pár kérdésem a gombtermesztéshez értőkhöz.Remélem nem túl hülye kérdéseim vannak, de most kezdtem bele és tapasztalatlan vagyok még. :D A kérdéseim tehát ezek lennének: A kolonizálást a gloveboxban kell csinálni vagy berakhatom szimplán a poharakat a szekrényembe?A kolonizálást ugye teljes sötétségben kell csinálni, de az nem baj, ha a szellőztetés közben fény éri a sütiket ?A kolonizálásnak akkor van vége ha a sütiket fehérre beszőtte a gomba ?Ezután kell a sütiket kicsúsztatni a poharakból a gloveboxba ?A termőre fordítás szakaszában végig fényen kell tartani a boxot ? A válaszokat előre is köszönöm.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. május 7. 20:29
 
 
Srácok, az elképzelhető, hogy a BIO rozs, amit BIO boltban vettem mégiscsak tartalmaz valami gombaölő szert? Mert szinte kizárt, hogy egyik oltvány sem indul meg soha...
Most kuktában főztem, tettem hozzá egy csipet gipszet. Vártam a főzéssel 3 órát, hogy hidratálódjanak. 300ml rozsra raktam 150ml vizet, ahogy az egyik videóban láttam (ami állítólag nagyon szépen szokott működni).
Mit rontok el? Miért nem indul meg egy sem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. április 20. 20:30
 
 
Én olyat is hallottam, hogy a kávé zacc kiváló táptalaj gombáknak. Érdekelne van-e erre tapasztalat. Illetve caseingnek lehet-e használni?

Asszem rájöttem amúgy miért nem sikeredik soha a rozsos módszer. Mert nem kuktában csírátlanítottam. Igazam lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kolorize2011. április 17. 19:27
 
 
En nem vagyok szakerto, de ha belegondolok hogy a koffein az emberi agyban fejti ki hatasat, akkor eleg elkepzelhetetlen hogy a gombakat stimulalna... maga a kv porkolt novenyi tormeleke lehet jot tesz a sutiben, nemtudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soka2011. április 16. 13:09
 
 
:)

WC-s képeket én is szeretnék......!

M3th> Videókban bent van... igen, össze kel szarozni a konyhát :)
Soproni> Én is olvastam hasonlót, hogy a sütikhez kávét is tesznek, és a koffein megdobja. Még nem teszteltem, esetleg valaki tapasztalat?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2011. április 7. 15:03
 
 
Képet, képet!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
graveworm2011. április 7. 10:18
 
 
Tudom nem igazan magic mushroom tema. Csak gondoltam megosztom veletek. Ket hete beoltottam egy tekercs wc papirt laskagombaval es neki allt teremni. Hihetetlen milyen jopofak...A tekercs pappir tele van apro termotestekkel :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
M3th2011. április 6. 21:50
 
 
Szarvasmarha trágyát hogyan kell sterilizálni táptalajhoz? :)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!