|
Legfrissebb hozzászólások (5163 - 5182) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | peroxid-gyóccertá' kalminom-kolorid meg kertészboót |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azt szeretném kérdezni, hogy kálcium-kloridot valamint hidrogén-peroxidot hol lehet vásárolni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Valami nagy tudású angol zseni megfejthetné.
Addig vágom ,hogy szárazon összekeverjük a víz 2/3 részével hígítjuk majd főzzük és a párolgó vizet pótoljuk. A végén pedig 120 fokon 40 percig sterilizáljuk. Közben mit is kell vele csinálni.? |
| | | | |
| | | | | | | | | | MEA (Malt Extract Agar) 20 grams light malt extraxt (maláta) 2 grams yeast (élesztő) 15-20 grams agar (agar agar) 1 liter water (viz)
Smaller volumes can be prepared by simply using less ingredients in the same ratio)
The dry ingredients are put in a flask (erlenmeyer or similar) and water is added. Take care not to fill the flask for more than 2/3 of it's volume or it will boil over. When the water and dry ingredients are put in the flask the opening is stuffed with polyfill or hydrophobic cotton. Another option is to put a piece of Tyvek over it held in place with rubber bands. This allows for the agar to be re-melted in the microwave. A piece of aluminum foil is put on top and the flask is swirled.
The flasks are then sterilised in the pressure cooker at 121şC for 40 minutes.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Mit kell ezen agyalni ennyit?:D Reikizzétek minden nap:DDD |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az agar+maláta+élesztő koktél pontos arányát tudja valaki mert láttam valahol de már nem tudom hogyan is csinálták azt hiszem azon szaporítják a telepeket. Ez hasznos lehetne az állomány gyarapításra.
Minap láttam egy (A) származású kertésznél az állományt és éppen kísérletezett mi mindenen tudja megtermelni a C. D-King tipust. Amint láttam ez éppen a terítőn nem nőtt neki ki :) de azon kívül minden talajban. - perlit+rozs - perlit+saját kerti komposzt - vermikulit+rizsliszt - vermikulit+komposzt - madáreledel hogy melyiken terem a legjobban azt kideríteni már a mi dolgunk. |
| | | | |
| | | | | | | | | | jim-maláta-csaba utca(moszkvánál)-BIO BOLT OTT VAN ocsó bio rozs-130/kg egy elvarázsolt öreg picsa az eladó |
| | | | |
| | | | | | | | | | és mit szoltok ahoz ha fáradt sütiket vagy azokat amelyek nem indulnak-beoltanám agaros lötyivel-vagy talán dextrózzal.... csinált vki ilyesmiket...?
bele a tetjébe persze sterilen........hmmmmmmmmmmm? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A külölöntböző anyagokkal való kísérletezésnél nem a tápérték számít énszerintem. Ugyanis vannak olyan ételek amelyeket úgy neveznek teljes értékű élelmiszer pl. barna rízs ez azt jeleni ha csak azt ennéd semmilyen tápanyagban nem szenvednél hiányt és életben maradnál vele bármeddig. Na tehát ez a gomba csak azt tudja enni amit kap tőled és neki sem szabad hiányt szenvedni. Az agar mix malátája szerintem cukrot helyettesíti ami egy kicsit gyorsít a dolgon tehát rosszat nem tehet semmiképp.
Ez nem szakértő vélemény józan paraszti gondolatok.
Malátát hol lehet kapni ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | hELLO!!!
embrio intézz magdnak maláta kiivonatot mivel az agar az csak enrgiát tartalmaz.a másik nézzegetem tegnap otta a dolgot és találtam a búzát aminek 3x mindenbe a tartallma |
| | | | |
| | | | | | | | | | jó estét urak.
minden nap egy másik kisérlet legallábis nálam. remélem megtalálom a helyes formulát. KÉREM A VÉLEMÉNYEKET A KÖVETKEZŐKRE.:
-poharakba keverék:mag+vermi+agar mag+vermi mag+agar csak mag ezt érdemes kisérletzni-meg lesz a franko mód skacok csak kukta!!!!!!!!!!!!!!! a többi verébfing szerintem-kell a hőfok!! illetve javalom a dupla fözést mindig-tutti ami frutti-24 óra várásal a másik:a spora oldatba ne sporold a feketét-én cola szinü sűrű oldattal csinálom-sokkal gyorsabb-jobban fonalazódik.
a sütik ha megvannak gondoltam ha kivettem őket és nem indulnak csinálok agaros oldatott és a közepébe beoltom-talán tuning nekik nem?
ha tudtok valamit adni agyam fehérfoltjainak akkor ne sajnáljátok az infot. várom a hozzá szólást.
köszönet.
éljen a tudás!!!!!! remélem megmarad a bejegyzés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Ugy döntötem komolyaban is megtanulmányozom a gombák táplákozását:)).eddig arra juttotam hogy megnézztem a barna rizs tápértékét és az enrgia tartalmát. érdemes megnézzni egy ilyen bios könyvbe hogy melyek azok a magvak amik nagyobb tápértékel rendelkeznek. a clonozáshoz használt agar agar, maláta,élesztő keverék se feltétln hülyeség szeritem.azon gondolkoztam mi van akkor ha az egész tápföldet vermuból és ebből a keverékből állitom össze ez ugye végerdménybe egy kocsonyás szerü dolog lessz ezzér gondoltam a vermukalit hozzá adásra mivel akkor az ugy jól levegüzik de lehet hülye vagyok.:DDD |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nos. Én nem áztatok kuktázás előtt. Egyszer áztattam, de akkor kiderült nem jó a spóra, így nem került oltásra a sor, de akkor 1 napig áztattam és 1 napig szárítottam, pont azért, mert az áztatott rozs nem tudom hogy mennyi vizet képes még felvenni. Ha nem akarsz kísérletezni akkor terítsd szét őket egy újságpapíron és szárítsd ki, de megpróbálhatod nedvesen is víz nélkül. Ha már beáztattad akkor elég 1x kuktázni. Én is 1x kuktáztam, de nem is áztattam szal. Érted. ;D
Árpa lehet, hogy jó, én maradok a rozsnál. Szerintem minden jó, ami teljes szemcsés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | na ma áztatok...... kérdés danielhez: áztatás után 2szer kuktázol?
illetve hántolt árpa az bejöhet-------------------------------e? vettem azt is.
ja még egy kérdés:áztatás után ugye nem kell belle viz már? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Majd, ha sikeresen termeltem. Addig nincs sok értelme szerintem. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | én Matias Romero és experimentben vagyok B+ Large Fruits-cal hm...? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem. Az áztatástól csak kikell és utána nem lesz esélye kuktázásnál. De bonyolítsd csak túl ahogy gondolod, majd számolj be róla.
Nekem eddig Burma, lesz még Thai Koh Samui meg van még Golden Teacherem is, de azt majd, ha expertebb leszek. Ma oltottam előszőr életemben. ;D
Srácok mennyire befolyásolja az, hogy kolonizálásnál csak 21 fok uralkodik szobámban? Mindenhol ilyen 23-26ot vagy 28-30at írnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | amig a baci nem hal meg addig mr.endo nyugizik-tehát az áztatás nem a leghiressebbbbb gyilok modus operandi;) |
| | | | |
|