DAATH

De tudja, drága uram, a valóság csak egy Rorschach-féle tintafolt.

Alan W. Watts

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5133 - 5182)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 3. 22:29
 
 
Király. Bejártam egész várost, de sehol sincs perlit. Hol lehet kapni? Én kertészeti boltban próbáltam. Mekkora szemcseméretű kell?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 3. 19:57
 
 
Tisztelt Ayahuasca mester.
A hőfokot és a páratartalmat mivel tartod ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 3. 19:26
 
 
Nem adtal hozzá akkor plussz vizet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 3. 17:19
 
 
danika.
sikeres lett a rozs beáztatós módszer:)
24óra áztatás-majdan 30perc fazékba sima főzés-
aztán bele a beföttesbe---irány a kukta1órára.
és már őszűl az űveg..................

köszke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 2. 20:22
 
 
Embrio:
Nagyon egyszerű, a második - harmadik termés hullám után (a termőföld ne nagyon merüljön ki), a beszőtt termőföldet összekeverem friss földdel, fele - fele arányban. Az első héten 32-34 fokon tartom, full páratartalommal, naponta egyszer szellőztetve, amint befehéredik az üvegfala, leveszem a hőfokot 26-28 fokra, s az üveg oldalát pedig betekerem árnyékolóval, hogy csak a tetején legyen fej képződés. Ellenkező esetben minden hol megjelenik a fejképződmény, még akkor is, ha nincs helye fejlődni.

Jimi:
Nem nehéz kivenni, steril kanállal, óvatosan kikaparom, azért arra figyelve, hogy ne nagyon romboljak.
A föld pedig olyan ültetésre kész nedves, gondolom aki már ültetett szobanövényt az tudja, hogy milyen az.
Majd a következő klónozásnál, készítek egy fotó sorozatott, minden fontosabb mozzanatról.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 2. 20:11
 
 
Az alant taglalt módszer tükrözi a józan paraszti észben rejlő lehetőségét és zsenialitását.

Én is kíváncsi volnék a klónozásos receptre.

Hogyan veszed ki a befőztes üvegből ?
Mennyi vizet raksz a földhöz ,hogy kivétel után ne essen szét ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 2. 19:46
 
 
ayahuasca mester.....pliz
ird meg a klonozást csak úgy tömören.
csak nem a petri-dish módszer
vagy a gomba testből szedsz ki
kis darabot....
talán az agar tálkák.
nagyon érdekelne,mert tudom
hogy gyorsabb,csak azt nem,
hogy hogyan kell

előre is kösz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 2. 18:48
 
 
Saját tapasztalat:
Én nem vesződök különféle gabonafélékkel. Abból kiindulva, hogy ez a gomba is a természetes környezetében talajon terem, hát én is ezt a környezetett adom meg neki.
Több kísérlet után megtaláltam az ideális földet is, ez nem más mint a FLORIMO általános virágföld.
Azért jó, mert nagyon laza szerkezetű, s tartalmaz moha őrleményt, ami nagyon jól tárolja a vizet, s a tőzeggel ellentétben, ki is adja azt. A földet nem hőkezelem! S nem is ajánlom. Fertőzés nincs, hisz itt nincsenek a fertőzésre érzékeny gabonaszemek. Egyedül csak az üveget és a keltetőt mosom ki fertőtlenítővel.
Én mindig a klónozást használom szaporításnak, egy 7dl-es üveget 1 hét alatt sző be. 2. Héten már meg is jelenek a gomba fejek. Spórás megoldásnál nem tudom mennyire jó, ma készítettem 2 üveggel, majd megírom a fejleményeket.
Képek itt találhatók, különböző stádiumokról. Eddig termőkről nem készült kép, de majd most készítek azt is, hátha valaki nem hiszi :)
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02181.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02182.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02183.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02184.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02185.jpg


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 2. 17:18
 
 
Szerintem nem vizet kellene hanem agar mixet megpróbálni az valószínűleg jobban tuningolná.

Egy elméleti kérdés ,olvastam a fogyasztásról ugyan leírást de ti mennyit ennétek első étkezésre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 20:05
 
 
Na még jött infó. Amibe nem rakott plussz vizet, ott 10ed annyi fonál van, de sokkal fehérebb. A sok vizesben nagyon nő, de áttetszőbb az egész.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 20:01
 
 
Van egy érdekes történetem. Haver nemrég oltott. Kuktázás után a rozsos pohár alján még víz is maradt. 1 hétig semmi se volt aztán másfél hét múlva megjelentek az első fehér foltok. Elég silányan nőtt és erre haver fogta és adott neki fecskendőn át sok vizet. Másnap jelentős növekedést tapasztalt és a gombafonalak mostanra már teljesen felszívták a vizet. Ez hogy lehetséges? Nekem kuktázás után teljesen felszívta rozs a folyadékot, ezek szerint nekem biztosan kevés lesz a víz benne. Vagy így is nő csak sokkal lassabban? De akkor miért nem kell több vízzel csinálni? Valaki magyarázza már el pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 31. 19:46
 
 
ha megy az angol akkor
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm
http://archives.thenook.org/tek/grain2.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 19:16
 
 
Érdekes ember lehetsz te is Gábor. Arra nincs időd, hogy visszaolvasd, de arra van, hogy elolvass egy egészt howto-t...Ja vagy addigra már lesz időd? Ja bocs! Akkor nézd vissza, ha lesz. ;D

Na jó ekkora szemét nem vagyok, csak borzalmasan unalmas ez a fajta hozzáállás: http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm

Tessék.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gábor2005. március 31. 18:27
 
 
Sziasztok!

Hogy van ez a rozsos téma? Nincs most időm visszaolvasni, de nagyon érdekelne ez a rozsos valami, amihez nem kell vermikuki meg izé se... tudna valaki leírást belinkelni, vagy ide röviden leírni a módszert??? Eddig úgy tűnik egyszerű módszer és kezdőknek pont jó. Írjátok le lécci, köszike ;-)

Píínce!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 09:20
 
 
Ha rozsozol nem kell se gipsz se áztatás. Enélkül is teremni fog, ha nem csinálsz förtelmes hibát. Nem kell mindent túlspirázni, főleg annak nem aki most csinálja először! Aki már veterán az meg persze nyugodtan kísérletezzen és mi várjuk a remélhetőleg szignifikáns változásokat két módszer között! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 30. 20:23
 
 
nem párologtatáshoz kell,hanem a magok közé
ezt olvassátok fiaim:
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm

gypsum=gipsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gringo2005. március 30. 15:37
 
 
Jah, a gipsz magában tartja a vizet akár a vermikulit vagy a perlit, mert lyukacsos szerkezetű. Ahol olvastad, valószínűleg nem használják az utóbbi 2 egyikét sem, de pontosan ugyan azt a szerepet látja el.
peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 30. 10:35
 
 
Hello!!

Gipsz???? nem, véletlenül élesztő??????:DDDD mert szeritem élesztő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
dub2005. március 29. 21:58
 
 
Üdv!

Szerintem ha szépen megkéritek a közeli virágboltos nénit, biztosan hoz egy zsák vermikulitot a virágpiacról.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 20:45
 
 
Szerintem ha elég gipszet raksz hozzá még a falon is megálnak a kismacskák ,ez határozott előny :)))


Én olyan jókat szórakozom a saját hozzászólásaimon ti nem ??
:))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:37
 
 
elcsesztem:5000FT/100liter ár-a virágpiaci ár
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:29
 
 
hajrá Jimi én szurkolok neked!!!!!
utsoból lesznek az elsők:)
én simán szárítok rácson.
ha belegondolok miért is tartanám hónapokig.....nem?
amúgy a vermikulit tényleges ára aszem 40FT/liter.
ugyanis a szigetszentmiklósi virágpiacon lehet venni
5000ft/liter áron.
a próbléma csak annyi hogy oda csak kereskedők léphetnek
be ,igazolvánnyal-vagy tagságival.......basszák meg.

feldobok egy témát:
a rozshoz a befőttes üvegbe teszek egy késhegynyi gipszet.
olvastam valahol,csak nem tudom minek kellhet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2005. március 29. 16:28
 
 
Hellosztok



Ha valakinek égető szüksége volna vermikulitra, vagy csak úgy beszerezne pár literrel a későbbiekre, annak itt egy mail cím: gringo@vipmail.hu


A vermikulit ára 200Ft/L

A készlet erejéig.


Ha sértettem volna a fórum irányelveit, kérem töröljetek.

peace

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 29. 14:31
 
 
Hello!!!

Mit szoltok a búzához a búzzának a legmagasab a tápértéke és az enrgia tartalma.javaslom látogasatok el a http://www.mushroomjohn.com ra john W. Al. oldala megtekinmtehtökl az ö termesztési képei és akkor de akkora GOMBÁI VANNAK HOGY NEM ÉRTEM HOGY CSINÁLJA LEHET A SZERETET.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fenyő2005. március 29. 13:48
 
 
Sziasztok!

Miért van az, hogy nagyon-nagy termésbeli különbségek vannak teljesen egyformán készített telepek között?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 29. 12:23
 
 
Rincewind nem hiszem, hogy a fő probléma a kősónál az, hogy káros a betonra. Inkább kirohasztja a növényzetet elég szép körzetben. Mindenesetre adhatnátok pár tippet, hogy hol lehet cacl2 -t beszerezni. Megpróbálom ilyen aquarisztika boltban. Ti hol veszitek, vagy fogjátok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 11:30
 
 
Hát Rincewind érzek némi iróniát a válaszodban :-)))

Danika válaszából megvilágosodott a szárításhoz kellhet.
Néhány napot pihentem (családi kirándulás) emiatt újra formában vagyok.
Meglátjátok ha kiokosodom aranykoszorús termelő leszek és még lehet hogy a kiválló MGTSZ minősítést is elnyerem :)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 28. 23:37
 
 
Kalcium-klorid

felhasználási javaslat:
Télen, ha nagy hó van és hideg, tessék ellapátolni, majd a kényes felületeket behinteni vele.

Hatásmechanizmus:
Elolvad a hó.

Előnyök:
A betonra kevésbé káros, mint a többi "só".

Hátrányok:
Nem ismerik.

Amennyiben további kérdése van, úgy szívesen állunk rendelkezésére.

________
Az utcaseprők
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 16:08
 
 
Ezaz Jimi újra formába lendült! :))))) A kálcium-klorid az arra jó, hogy fogsz egy dobozt. Beleraksz egy drótrácsot rárakod a k.kloridot, fölé ragsz még egy rácsot és arra rárakod a gombákat és lefeded. A CaCl2 elvonja a vizet a levegőből, így elég frankón kiszáradnak a gombák. (jobban mintha csak simán egy tálcán száritod őket, ezért tovább lehet őket tárolni)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 28. 14:58
 
 
Mire való a kálcium klorid ?
Mert hidrogén peroxid az a vízbe azt tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 11:38
 
 
sorry,nem kertészboltban inkább akvarisztikai-díszhalasnál
találsz kalcium-kloridot.....
http://www.akvarielagunen.kund.melmac.se/web/binobj/00/00/07/1f/kalciumklorid.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 01:16
 
 
peroxid-gyóccertá'
kalminom-kolorid meg kertészboót
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 00:03
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy kálcium-kloridot valamint hidrogén-peroxidot hol lehet vásárolni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 27. 10:25
 
 
Valami nagy tudású angol zseni megfejthetné.

Addig vágom ,hogy szárazon összekeverjük a víz 2/3 részével hígítjuk majd főzzük és a párolgó vizet pótoljuk. A végén pedig 120 fokon 40 percig sterilizáljuk. Közben mit is kell vele csinálni.?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 26. 22:39
 
 
MEA (Malt Extract Agar)
20 grams light malt extraxt (maláta)
2 grams yeast (élesztő)
15-20 grams agar (agar agar)
1 liter water (viz)

Smaller volumes can be prepared by simply using less ingredients in the same ratio)

The dry ingredients are put in a flask (erlenmeyer or similar) and water is added. Take care not to fill the flask for more than 2/3 of it's volume or it will boil over.
When the water and dry ingredients are put in the flask the opening is stuffed with polyfill or hydrophobic cotton. Another option is to put a piece of Tyvek over it held in place with rubber bands. This allows for the agar to be re-melted in the microwave. A piece of aluminum foil is put on top and the flask is swirled.

The flasks are then sterilised in the pressure cooker at 121şC for 40 minutes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 26. 21:57
 
 
Mit kell ezen agyalni ennyit?:D Reikizzétek minden nap:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 19:33
 
 
Az agar+maláta+élesztő koktél pontos arányát tudja valaki mert láttam valahol de már nem tudom hogyan is csinálták azt hiszem azon szaporítják a telepeket. Ez hasznos lehetne az állomány gyarapításra.

Minap láttam egy (A) származású kertésznél az állományt és éppen kísérletezett mi mindenen tudja megtermelni a C. D-King tipust. Amint láttam ez éppen a terítőn nem nőtt neki ki :) de azon kívül minden talajban.
- perlit+rozs
- perlit+saját kerti komposzt
- vermikulit+rizsliszt
- vermikulit+komposzt
- madáreledel
hogy melyiken terem a legjobban azt kideríteni már a mi dolgunk.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 19:03
 
 
jim-maláta-csaba utca(moszkvánál)-BIO BOLT
OTT VAN ocsó bio rozs-130/kg
egy elvarázsolt öreg picsa az eladó
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 18:58
 
 
és mit szoltok ahoz ha fáradt sütiket vagy azokat amelyek
nem indulnak-beoltanám agaros lötyivel-vagy talán dextrózzal....
csinált vki ilyesmiket...?

bele a tetjébe persze sterilen........hmmmmmmmmmmm?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 18:09
 
 
A külölöntböző anyagokkal való kísérletezésnél nem a tápérték számít énszerintem.
Ugyanis vannak olyan ételek amelyeket úgy neveznek teljes értékű élelmiszer pl. barna rízs ez azt jeleni ha csak azt ennéd semmilyen tápanyagban nem szenvednél hiányt és életben maradnál vele bármeddig. Na tehát ez a gomba csak azt tudja enni amit kap tőled és neki sem szabad hiányt szenvedni.
Az agar mix malátája szerintem cukrot helyettesíti ami egy kicsit gyorsít a dolgon tehát rosszat nem tehet semmiképp.

Ez nem szakértő vélemény józan paraszti gondolatok.

Malátát hol lehet kapni ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 25. 11:35
 
 
hELLO!!!

embrio intézz magdnak maláta kiivonatot mivel az agar az csak enrgiát tartalmaz.a másik nézzegetem tegnap otta a dolgot és találtam a búzát aminek 3x mindenbe a tartallma
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 24. 22:14
 
 
jó estét urak.

minden nap egy másik kisérlet legallábis nálam.
remélem megtalálom a helyes formulát.
KÉREM A VÉLEMÉNYEKET A KÖVETKEZŐKRE.:

-poharakba keverék:mag+vermi+agar
mag+vermi
mag+agar
csak mag
ezt érdemes kisérletzni-meg lesz a franko mód
skacok csak kukta!!!!!!!!!!!!!!!
a többi verébfing szerintem-kell a hőfok!!
illetve javalom a dupla fözést mindig-tutti ami frutti-24 óra várásal
a másik:a spora oldatba ne sporold a feketét-én cola szinü sűrű
oldattal csinálom-sokkal gyorsabb-jobban fonalazódik.


a sütik ha megvannak gondoltam ha kivettem őket és nem indulnak
csinálok agaros oldatott és a közepébe beoltom-talán tuning nekik
nem?

ha tudtok valamit adni agyam fehérfoltjainak akkor ne sajnáljátok az infot.
várom a hozzá szólást.

köszönet.

éljen a tudás!!!!!!
remélem megmarad a bejegyzés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 24. 09:34
 
 
Hello!!!

Ugy döntötem komolyaban is megtanulmányozom a gombák táplákozását:)).eddig arra juttotam hogy megnézztem a barna rizs tápértékét és az enrgia tartalmát. érdemes megnézzni egy ilyen bios könyvbe hogy melyek azok a magvak amik nagyobb tápértékel rendelkeznek. a clonozáshoz használt agar agar, maláta,élesztő keverék se feltétln hülyeség szeritem.azon gondolkoztam mi van akkor ha az egész tápföldet vermuból és ebből a keverékből állitom össze ez ugye végerdménybe egy kocsonyás szerü dolog lessz ezzér gondoltam a vermukalit hozzá adásra mivel akkor az ugy jól levegüzik de lehet hülye vagyok.:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 23. 18:48
 
 
Nos. Én nem áztatok kuktázás előtt. Egyszer áztattam, de akkor kiderült nem jó a spóra, így nem került oltásra a sor, de akkor 1 napig áztattam és 1 napig szárítottam, pont azért, mert az áztatott rozs nem tudom hogy mennyi vizet képes még felvenni. Ha nem akarsz kísérletezni akkor terítsd szét őket egy újságpapíron és szárítsd ki, de megpróbálhatod nedvesen is víz nélkül. Ha már beáztattad akkor elég 1x kuktázni. Én is 1x kuktáztam, de nem is áztattam szal. Érted. ;D

Árpa lehet, hogy jó, én maradok a rozsnál. Szerintem minden jó, ami teljes szemcsés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 23. 16:37
 
 
na ma áztatok......
kérdés danielhez:
áztatás után 2szer kuktázol?

illetve hántolt árpa az bejöhet-------------------------------e?
vettem azt is.

ja még egy kérdés:áztatás után ugye nem kell belle viz már?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 22:14
 
 
dani!
hypertyihi@freemail.hu
irj
siph-ezt ne clearold pliz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 21:04
 
 
Majd, ha sikeresen termeltem. Addig nincs sok értelme szerintem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 20:49
 
 
én Matias Romero és experimentben vagyok B+ Large Fruits-cal
hm...?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:59
 
 
Nem. Az áztatástól csak kikell és utána nem lesz esélye kuktázásnál. De bonyolítsd csak túl ahogy gondolod, majd számolj be róla.

Nekem eddig Burma, lesz még Thai Koh Samui meg van még Golden Teacherem is, de azt majd, ha expertebb leszek. Ma oltottam előszőr életemben. ;D

Srácok mennyire befolyásolja az, hogy kolonizálásnál csak 21 fok uralkodik szobámban? Mindenhol ilyen 23-26ot vagy 28-30at írnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:55
 
 
amig a baci nem hal meg addig mr.endo nyugizik-tehát az áztatás nem a
leghiressebbbbb gyilok modus operandi;)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!