DAATH

Ha el tudunk tölteni egy tökéletesen haszontalan délutánt tökéletesen haszontalan módon, megtanultunk élni.

Lin Jü-tang

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5103 - 5202)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 8. 22:40
 
 
Ha magammal vihetném akkor sztem legyezni is tudnám...Mindegy majd kibírják, ha meg nem akkor szopás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 8. 22:04
 
 
Szerintem pedig tedd kicsi dobozkába nem olyan nagyba mint most és vidd magaddal :))
Olvastam szeretni kell őket hát vigyázz nehogy csalódjanak benned.

Vagy nem jó az ötlet ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 8. 20:37
 
 
Persze, hogy hallottam. Meg vehetnék egy robotot is aki meglegyezni naponta egyszer, de én valami egyszerűbb megoldásra vágyom, ha egyáltalán para az a 3 nap. Víz alatt 1 napot kibír a süti. Elvileg 2 nap míg meghal. A dobozban van levegő, tehát ott biztos tovább bírja. Addig írjátok, ameddig magam nem fogok megoldást találni bazze! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. április 8. 20:25
 
 
Hello dani akváriumi lélegeztetöröl hallotál?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 8. 20:14
 
 
Kilyukasztás nem megoldható. 3 nap alatt meg fognak fulladni vagy mi?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2005. április 8. 20:06
 
 
elutazol ?:)

lyukaszd ki az alját kb 1 cm-es lyukon ha nagyon nagy 3 helyen és rakj bele vattát a penész spórák megakadályozására a bacik ellen úgyis védve van, mert be van nőve. A másik oldalon meg felül és akkor lesz "kereszt huzat". nekem mindig így van. :)


Aztán go.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 8. 13:46
 
 
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyire gáz, ha 2-3 napig nem lesznek meglegyezve a sütik? Szóval egy elég nagy dobozban lenne 12 db süti, úgy hogy az alaplapot befedik, magasság meg kb 25 cm. Nem fognak kipurcanni? Vagy van erre valami másik megoldás? Pl. hogy fedelet résnyire nyitva hagyni, de akkor pára fog kiszökni. Melyik a kisebbik rossz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2005. április 8. 10:17
 
 
Kedves Ayahuasca

Érdekes a módszered!
Szóval azt mondod, hogy nem sterilizálod a földet megveszed belerakod a beszőtt föld felét, összekevered és hagyod állni.

Kérdés

Szóval a vízpárolgást mivel gátolod? letakarod mondjuk fóliával vagy esetleg a levegő miatt csak egy papírtörlővel vagy egyáltalán nem.
Fertőzés nem volt ?? mert egyszer Z-t beraktam egy hasonlő helyzetbe de a teteje bepenészedett talán a műanyag tető miatti sok pára miatt de ha nincsen pára a föld teteje kiszárad és nem nő. Vagy esetleg öntözöl. Ha lenne egy saját leírásod akkor elküldhetnéd nekem emilben vagy felrakni az oldaladra.

Ja és engem is érdekel a kismacskád származása mert iszonyatosan szép.

Embrió Te ismersz engem személyesen (GT) emilezd már el a számod mert nem tudlak elérni. Vagy írj SMS-t kösz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. április 7. 10:52
 
 
Hello Aya!!

ajáálom figyeledbe a http://www.mushroomjohn.com ot nézzegetem nézzegetem és rátaláltam egy érdekes dologra az elefánt szarra:DDD az kénne nekünk valahonnan:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 6. 22:11
 
 
Én még nem. Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyire gáz, ha 2-3 napig nem lesznek meglegyezve a sütik? Szóval egy elég nagy dobozban lenne 12 db süti, úgy hogy az alaplapot befedik, magasság meg kb 25 cm. Nem fognak kipurcanni? Vagy van erre valami másik megoldás? Pl. hogy fedelet résnyire nyitva hagyni, de akkor pára fog kiszökni. Melyik a kisebbik rossz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 6. 21:16
 
 
haho valaki.........dextrozbeoltást
csinált valamelyikőtők a fáradt sűtikkbe?
mármint ujrabeindításnak...
ez mániám mostanság,csak nincs válasz rá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. április 6. 18:53
 
 
Ayahuasca, ez milyen gomba? Szépek, egyébként.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 6. 18:30
 
 
na végre beindult ma egy kicsit a forum.....

dani:mailt küldtem neked.

aya:megláttam ma képeket és eszembe jutott a klaszikus
Oss&Oeric modszer-ők az attyai az otthoni termasztés modern
formájának.ők is a jar-okbol növesztik.
nesztek fiaim egy kis ojándék:
http://archives.thenook.org/tek/OssOeric.htm#rye

a teljes gombatermesztő biblia csak nektek::::)))))

tessék tanulgatni-és lefordítani-amennyire menne

nekem is bejőtt az ujrahasználosdi.....csak rákaptam a sütikre.
a legújabb az árpás agaros-iszonyú fehér és erős fonalim vannak

crahsee.kösz a tippet



ja és dani azt mondod legyen melegben a colonizácio?
ugy gyorsabb?
lehet benne valami.
erről kicsit bövebben is irhatnátok tapasztalatokat.
én eddig szoba26hőmérsékleten telepeskedek....




















 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 6. 17:59
 
 
A beígért képek:

http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02195.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02197.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02198.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02199.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 6. 16:16
 
 
Golden Teacher valóban 28-30 fok az ideális hőmérséklet a gombákhoz. Nekem padlófűtés+teljesen zárt ágy alatt nő a padlástérben. Szal jó melege van és így másfél hét alatt 85-90%osra benőtte oltástol számítva a poharakat. Ha szobahőmérsékleten tartod akkor is benőve csak mondjuk 4 hét alatt. De az is jobb mint a semmi. Tudod lassan, de biztosan! ;D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
golden teacher2005. április 6. 14:51
 
 
Látom, hogy kísérleteztek mindeféle táptalajjal.
Találtam néhány infót a VERMIKULIT -ról:

A vermikulit természetes eredetű szilikát-ásvány, amelyet nálunk nem bányásznak. Korábban a szaporítóanyag-nevelésben alkalmazták, de ma már a jobb alternatívák és egészségkárosító hatása miatt “kiment a divatból”, mindemellett drága is. A bányászati terméket a perlithez hasonlóan őrlik, majd magas hőmérsékleten duzzasztják, így egy könnyű granulátumot kapnak. Az egymással párhuzamosan álló szilikát-kristálypalák megnövelik az anyag felületét, ami jól tartja a vizet, a granulátumok közötti pórusok pedig a levegőt. A vermikulit hátránya, hogy erősen negatív töltésű. PH-ja a bányászat helyétől függően változó, 7-9 közötti. Emellett a vermikulit káliumot, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. A vermikulit használata szilikózis-veszély miatt az emberi egészségre káros.

http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=143
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
golden teacher2005. április 6. 14:12
 
 
Ayahuasca:

Köszi a választ!

Most már csak az lenne a kérdésem, hogy a spórás poharakat hogyan tartsam melegen?
A Magic Mushroom Growers Guide -ban csak azt írják, hogy tegyem egy sötét helyre, pl. a szekrénybe. A szekrénybe még sem szeretnék befűteni... :)

Ti hogyan tartjátok 30 fokon?

üdv.!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 6. 13:52
 
 
Magic Máshszoba:

Szerintem is az van a háttérben, hogy bonyolitsuk túl az egész termesztési procedurát, hogy ne legyen olyan egyszerű. Igy a nép megveszi a kész terméket. De ez igy van sok mindennel.
Mi annak idején suli gyakorlatokon jártunk gombapincészetbe, laskagombát nyomattak. Ott hőkezelt lótrágya+kukorica szár, és csutka volt az alapanyag.
Na én annak idején ebből a tapaszatatból fordultam el a gabona szemes megoldástól. Azt nem mondom, hogy nem jó, csak ha van egyszerübb is, akkor miért ne azt használjam.
Gombafajtákhoz nem értek, de mivel az is csak egy gomba, ezért megér egy próbát, nem gondolod? Aztán ird meg mire jutottál.

golden teacher:
Én úgy tudom a spóráknak 30-32 fok meleg kell.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
golden teacher2005. április 6. 12:03
 
 
szevasztok!

golden teacher nevű spórám van
a leírásában ez szerepel:

Magic mushroom growing parameters:
Fruiting substrate: Grain, compost, pasteurised dung & straw.
Temperature (colonisation, cropping): 28-30ºC / 23-26ºC

most akkor 28-30 fokon tartsam a spórás poharakat?

a magyarul fellelhető leírásokban azt olvastam, hogy simán szobahőmérsékleten lehet tartani (pl. a szekrényben)

köszi a választ
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. április 6. 11:24
 
 
Hello aya!!!!

tudom hogy fasszág csak tudod para
de direkt mondtam az eladó srácnak olyan földet adjon ami jóó paradicsom meg paprika termesztéshez mert meg lesssz kajázva.
a másik gondolkoztam rajta hogy mondjuk a mushmush mi a fasznak irná ezt a fajta megoldást akkor maga ellen beszélne na mindegy remélem jóó lessz. és aya télleg nagyon nagyon kösszi a mexicoihoz is jó lehet szerinted????
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 6. 11:18
 
 
Magic Máshszoba:
S mittől mérgeződik meg a gomba szerinted? Persze, ne csernobili földet használj :)
Na a viccet félre téve, ha nem vegyszeres, meg egyébb mérgezett földet használsz akkor nincs gond. Gondolj arra, hogy a pl a zöldségek sem vesznek magukhoz semmi mérget a tiszta földből. Ha viszont túl adagolod mesterséges annyagokkal, akkor azt a növény is felveszi. Jó példa erre a hónapos retek, és saláta, amely ha sok műtrágyát kap (N) akkor azt nitrit formájában elraktározza.
Tehát nem a talaj milyensége, hanem annak tartalma szabja meg, hogy mi kerül a növénybe.
A legtöbb virág föld nem tartalmaz +műtrágyákat, de ez elolvasható a tasakon.
Ha viszont nem bizol az ilyen csomagolt földben, (talán joggal) akkor menj ki az erdőbe, s szedj jó kis erdei talajt.
Hisz a legjobb gomba lelőhelyek mégis csak az erdő mélyén vannak :)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. április 6. 10:17
 
 
Hello Ayahuasca!!!

Volt 1 db ban hua thai földem fogtam követem az utasitásaid csak egy kis sarkot vágtam le egész lilla volt már a földem tegnap ellöt beletetemn ezt a kis sarkot a földbe jól össze ráztam és mára már fehér foltok jelntek meg.kurva jóóó vagy Ayahuasca csak egy a bibi nem hisszem hogy erre még senki nem jött volna rááá.és sehol nem irnának róla mi van ha lemérgezed magad ha esszel belöle mondjuk szeritem nem
de ha mégis?????
Ayahuasca van még egy ps. mexicanam is de az fű magon van szerinted ha fogom és ugyan ugy teszek vele mint a cubensisel annak is jóó lessz vagy elszaporodik vagy semmi .
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2005. április 5. 22:27
 
 
Mindazoknak akiknek szüksége lenne rá,(remélem ezzel nem sértem a szabályzatot)
egy orvosi kellék bolt találhato a 7kerben a damjanich utca 30környékén pontos számot nem tudok csak azt hogy ott.Van minden ami kellhet s nem is drága ami nincs azt igény szerint beszerzik.
S egy nep szokványos értelembe vett üveges (tálak poharak palackok stb...) A 7ker király utcában sajna a számot nem tudom mert egyik ro... térkép se hajlando utca számot irni a lövölde tértöl ha mentek a mkörut fele a második vagy a harmadik sarok balra.van itt is egy csomo tuti cumo amit amugy elég nehéz beszerezni.
Remélem tudtam segiteni s nem törlik a hozzászoilást.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 5. 19:53
 
 
Hajaj! Életem első poharai voltak, ráadásul haver 2őt felnyitott, mert azt hitte úgy kell megnézni. Mondta, hogy egy pici fehér pont van még csak. Másnap meglátogattam és láttam egész pohár fehér. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 5. 18:59
 
 
dani.
nálam is 7ből 7-tutti minta frutti

éljen-éljen a rozs.minden rozs anyja
anyarozs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 5. 16:02
 
 
Hát nem tom nagyon. Patikában nem valószínű. Ilyen orvosoknak meg kémikusoknak kell, kérdés, hogy azok honnan szerzik.

Mindenesetre ma megnéztem a másfél héttel ezelőtt beoltott poharaimat. 12db és életemben most oltottam először rozsra. Eredmény. Mind a 12 pohár szép fehér és 80-90%-t már benőtte. Szal fasza, ennyi. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 4. 17:47
 
 
skacok.

nincs infotok ,hogy hol vehetnék petri dish tálkákat?????

tudjátok azok a laboratóriumi peremes üvegtálkákról
van szó.

thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 4. 17:11
 
 
lélek bora úr.

értsem úgy a projectet,hogy valami
recycling-ujrahasznosításról lenne szó.....

én magam a fáradt földes táblát amit már
átszött nomeg le is termet róla minden
azt feldaraboltam kicsikre majdan össze-
kevertem földel.
eredmény:1hét után új telepek születtek
és biza 5-8nagy gombika kinőtt.......
aszem kapirsgálom
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 4. 17:03
 
 
Jimi:
Ne gondolj semmi extra dologra. Veszel egy 80W-os akváriumba való vízmelegítőt. Legjobb a hősszabályzós.
A műanyag doboz alját feltöltöd vízzel, (annyi víz elég, hogy a melegítő csövet ellepje kb. 5-6cm) bele a melegítőt, s kész is van az ideális hőmérséklet és páratartalom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 4. 09:11
 
 
viz nem lett hozzá adva.
csak amennyit az áztatás és kis főzés
alatt felvett.....leszűrtem és bele a poharakba.

én a perlitet a nyugatinál veszem.
van ott egy Hermes kertészbolt.
ára:690ft/5liter
a skálával szemben a Noa's cafe mellett.
ott tutti hogy van.
standart méretű 3-5mm nagyságú szemszés.
nekem baromira bevált-a 90%ot mindig megtartja.

sok sikert.

amúgy a hántolt árpa is gyönyörüen fonalazódik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 3. 22:29
 
 
Király. Bejártam egész várost, de sehol sincs perlit. Hol lehet kapni? Én kertészeti boltban próbáltam. Mekkora szemcseméretű kell?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 3. 19:57
 
 
Tisztelt Ayahuasca mester.
A hőfokot és a páratartalmat mivel tartod ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. április 3. 19:26
 
 
Nem adtal hozzá akkor plussz vizet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 3. 17:19
 
 
danika.
sikeres lett a rozs beáztatós módszer:)
24óra áztatás-majdan 30perc fazékba sima főzés-
aztán bele a beföttesbe---irány a kukta1órára.
és már őszűl az űveg..................

köszke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 2. 20:22
 
 
Embrio:
Nagyon egyszerű, a második - harmadik termés hullám után (a termőföld ne nagyon merüljön ki), a beszőtt termőföldet összekeverem friss földdel, fele - fele arányban. Az első héten 32-34 fokon tartom, full páratartalommal, naponta egyszer szellőztetve, amint befehéredik az üvegfala, leveszem a hőfokot 26-28 fokra, s az üveg oldalát pedig betekerem árnyékolóval, hogy csak a tetején legyen fej képződés. Ellenkező esetben minden hol megjelenik a fejképződmény, még akkor is, ha nincs helye fejlődni.

Jimi:
Nem nehéz kivenni, steril kanállal, óvatosan kikaparom, azért arra figyelve, hogy ne nagyon romboljak.
A föld pedig olyan ültetésre kész nedves, gondolom aki már ültetett szobanövényt az tudja, hogy milyen az.
Majd a következő klónozásnál, készítek egy fotó sorozatott, minden fontosabb mozzanatról.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 2. 20:11
 
 
Az alant taglalt módszer tükrözi a józan paraszti észben rejlő lehetőségét és zsenialitását.

Én is kíváncsi volnék a klónozásos receptre.

Hogyan veszed ki a befőztes üvegből ?
Mennyi vizet raksz a földhöz ,hogy kivétel után ne essen szét ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. április 2. 19:46
 
 
ayahuasca mester.....pliz
ird meg a klonozást csak úgy tömören.
csak nem a petri-dish módszer
vagy a gomba testből szedsz ki
kis darabot....
talán az agar tálkák.
nagyon érdekelne,mert tudom
hogy gyorsabb,csak azt nem,
hogy hogyan kell

előre is kösz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ayahuasca2005. április 2. 18:48
 
 
Saját tapasztalat:
Én nem vesződök különféle gabonafélékkel. Abból kiindulva, hogy ez a gomba is a természetes környezetében talajon terem, hát én is ezt a környezetett adom meg neki.
Több kísérlet után megtaláltam az ideális földet is, ez nem más mint a FLORIMO általános virágföld.
Azért jó, mert nagyon laza szerkezetű, s tartalmaz moha őrleményt, ami nagyon jól tárolja a vizet, s a tőzeggel ellentétben, ki is adja azt. A földet nem hőkezelem! S nem is ajánlom. Fertőzés nincs, hisz itt nincsenek a fertőzésre érzékeny gabonaszemek. Egyedül csak az üveget és a keltetőt mosom ki fertőtlenítővel.
Én mindig a klónozást használom szaporításnak, egy 7dl-es üveget 1 hét alatt sző be. 2. Héten már meg is jelenek a gomba fejek. Spórás megoldásnál nem tudom mennyire jó, ma készítettem 2 üveggel, majd megírom a fejleményeket.
Képek itt találhatók, különböző stádiumokról. Eddig termőkről nem készült kép, de majd most készítek azt is, hátha valaki nem hiszi :)
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02181.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02182.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02183.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02184.jpg
http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02185.jpg


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. április 2. 17:18
 
 
Szerintem nem vizet kellene hanem agar mixet megpróbálni az valószínűleg jobban tuningolná.

Egy elméleti kérdés ,olvastam a fogyasztásról ugyan leírást de ti mennyit ennétek első étkezésre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 20:05
 
 
Na még jött infó. Amibe nem rakott plussz vizet, ott 10ed annyi fonál van, de sokkal fehérebb. A sok vizesben nagyon nő, de áttetszőbb az egész.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 20:01
 
 
Van egy érdekes történetem. Haver nemrég oltott. Kuktázás után a rozsos pohár alján még víz is maradt. 1 hétig semmi se volt aztán másfél hét múlva megjelentek az első fehér foltok. Elég silányan nőtt és erre haver fogta és adott neki fecskendőn át sok vizet. Másnap jelentős növekedést tapasztalt és a gombafonalak mostanra már teljesen felszívták a vizet. Ez hogy lehetséges? Nekem kuktázás után teljesen felszívta rozs a folyadékot, ezek szerint nekem biztosan kevés lesz a víz benne. Vagy így is nő csak sokkal lassabban? De akkor miért nem kell több vízzel csinálni? Valaki magyarázza már el pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 31. 19:46
 
 
ha megy az angol akkor
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm
http://archives.thenook.org/tek/grain2.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 19:16
 
 
Érdekes ember lehetsz te is Gábor. Arra nincs időd, hogy visszaolvasd, de arra van, hogy elolvass egy egészt howto-t...Ja vagy addigra már lesz időd? Ja bocs! Akkor nézd vissza, ha lesz. ;D

Na jó ekkora szemét nem vagyok, csak borzalmasan unalmas ez a fajta hozzáállás: http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm

Tessék.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gábor2005. március 31. 18:27
 
 
Sziasztok!

Hogy van ez a rozsos téma? Nincs most időm visszaolvasni, de nagyon érdekelne ez a rozsos valami, amihez nem kell vermikuki meg izé se... tudna valaki leírást belinkelni, vagy ide röviden leírni a módszert??? Eddig úgy tűnik egyszerű módszer és kezdőknek pont jó. Írjátok le lécci, köszike ;-)

Píínce!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 31. 09:20
 
 
Ha rozsozol nem kell se gipsz se áztatás. Enélkül is teremni fog, ha nem csinálsz förtelmes hibát. Nem kell mindent túlspirázni, főleg annak nem aki most csinálja először! Aki már veterán az meg persze nyugodtan kísérletezzen és mi várjuk a remélhetőleg szignifikáns változásokat két módszer között! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 30. 20:23
 
 
nem párologtatáshoz kell,hanem a magok közé
ezt olvassátok fiaim:
http://archives.thenook.org/tek/grain.htm

gypsum=gipsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gringo2005. március 30. 15:37
 
 
Jah, a gipsz magában tartja a vizet akár a vermikulit vagy a perlit, mert lyukacsos szerkezetű. Ahol olvastad, valószínűleg nem használják az utóbbi 2 egyikét sem, de pontosan ugyan azt a szerepet látja el.
peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 30. 10:35
 
 
Hello!!

Gipsz???? nem, véletlenül élesztő??????:DDDD mert szeritem élesztő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
dub2005. március 29. 21:58
 
 
Üdv!

Szerintem ha szépen megkéritek a közeli virágboltos nénit, biztosan hoz egy zsák vermikulitot a virágpiacról.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 20:45
 
 
Szerintem ha elég gipszet raksz hozzá még a falon is megálnak a kismacskák ,ez határozott előny :)))


Én olyan jókat szórakozom a saját hozzászólásaimon ti nem ??
:))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:37
 
 
elcsesztem:5000FT/100liter ár-a virágpiaci ár
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 29. 20:29
 
 
hajrá Jimi én szurkolok neked!!!!!
utsoból lesznek az elsők:)
én simán szárítok rácson.
ha belegondolok miért is tartanám hónapokig.....nem?
amúgy a vermikulit tényleges ára aszem 40FT/liter.
ugyanis a szigetszentmiklósi virágpiacon lehet venni
5000ft/liter áron.
a próbléma csak annyi hogy oda csak kereskedők léphetnek
be ,igazolvánnyal-vagy tagságival.......basszák meg.

feldobok egy témát:
a rozshoz a befőttes üvegbe teszek egy késhegynyi gipszet.
olvastam valahol,csak nem tudom minek kellhet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2005. március 29. 16:28
 
 
Hellosztok



Ha valakinek égető szüksége volna vermikulitra, vagy csak úgy beszerezne pár literrel a későbbiekre, annak itt egy mail cím: gringo@vipmail.hu


A vermikulit ára 200Ft/L

A készlet erejéig.


Ha sértettem volna a fórum irányelveit, kérem töröljetek.

peace

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 29. 14:31
 
 
Hello!!!

Mit szoltok a búzához a búzzának a legmagasab a tápértéke és az enrgia tartalma.javaslom látogasatok el a http://www.mushroomjohn.com ra john W. Al. oldala megtekinmtehtökl az ö termesztési képei és akkor de akkora GOMBÁI VANNAK HOGY NEM ÉRTEM HOGY CSINÁLJA LEHET A SZERETET.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fenyő2005. március 29. 13:48
 
 
Sziasztok!

Miért van az, hogy nagyon-nagy termésbeli különbségek vannak teljesen egyformán készített telepek között?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 29. 12:23
 
 
Rincewind nem hiszem, hogy a fő probléma a kősónál az, hogy káros a betonra. Inkább kirohasztja a növényzetet elég szép körzetben. Mindenesetre adhatnátok pár tippet, hogy hol lehet cacl2 -t beszerezni. Megpróbálom ilyen aquarisztika boltban. Ti hol veszitek, vagy fogjátok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 29. 11:30
 
 
Hát Rincewind érzek némi iróniát a válaszodban :-)))

Danika válaszából megvilágosodott a szárításhoz kellhet.
Néhány napot pihentem (családi kirándulás) emiatt újra formában vagyok.
Meglátjátok ha kiokosodom aranykoszorús termelő leszek és még lehet hogy a kiválló MGTSZ minősítést is elnyerem :)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 28. 23:37
 
 
Kalcium-klorid

felhasználási javaslat:
Télen, ha nagy hó van és hideg, tessék ellapátolni, majd a kényes felületeket behinteni vele.

Hatásmechanizmus:
Elolvad a hó.

Előnyök:
A betonra kevésbé káros, mint a többi "só".

Hátrányok:
Nem ismerik.

Amennyiben további kérdése van, úgy szívesen állunk rendelkezésére.

________
Az utcaseprők
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 16:08
 
 
Ezaz Jimi újra formába lendült! :))))) A kálcium-klorid az arra jó, hogy fogsz egy dobozt. Beleraksz egy drótrácsot rárakod a k.kloridot, fölé ragsz még egy rácsot és arra rárakod a gombákat és lefeded. A CaCl2 elvonja a vizet a levegőből, így elég frankón kiszáradnak a gombák. (jobban mintha csak simán egy tálcán száritod őket, ezért tovább lehet őket tárolni)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 28. 14:58
 
 
Mire való a kálcium klorid ?
Mert hidrogén peroxid az a vízbe azt tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 11:38
 
 
sorry,nem kertészboltban inkább akvarisztikai-díszhalasnál
találsz kalcium-kloridot.....
http://www.akvarielagunen.kund.melmac.se/web/binobj/00/00/07/1f/kalciumklorid.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 28. 01:16
 
 
peroxid-gyóccertá'
kalminom-kolorid meg kertészboót
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 28. 00:03
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy kálcium-kloridot valamint hidrogén-peroxidot hol lehet vásárolni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 27. 10:25
 
 
Valami nagy tudású angol zseni megfejthetné.

Addig vágom ,hogy szárazon összekeverjük a víz 2/3 részével hígítjuk majd főzzük és a párolgó vizet pótoljuk. A végén pedig 120 fokon 40 percig sterilizáljuk. Közben mit is kell vele csinálni.?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 26. 22:39
 
 
MEA (Malt Extract Agar)
20 grams light malt extraxt (maláta)
2 grams yeast (élesztő)
15-20 grams agar (agar agar)
1 liter water (viz)

Smaller volumes can be prepared by simply using less ingredients in the same ratio)

The dry ingredients are put in a flask (erlenmeyer or similar) and water is added. Take care not to fill the flask for more than 2/3 of it's volume or it will boil over.
When the water and dry ingredients are put in the flask the opening is stuffed with polyfill or hydrophobic cotton. Another option is to put a piece of Tyvek over it held in place with rubber bands. This allows for the agar to be re-melted in the microwave. A piece of aluminum foil is put on top and the flask is swirled.

The flasks are then sterilised in the pressure cooker at 121şC for 40 minutes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 26. 21:57
 
 
Mit kell ezen agyalni ennyit?:D Reikizzétek minden nap:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 19:33
 
 
Az agar+maláta+élesztő koktél pontos arányát tudja valaki mert láttam valahol de már nem tudom hogyan is csinálták azt hiszem azon szaporítják a telepeket. Ez hasznos lehetne az állomány gyarapításra.

Minap láttam egy (A) származású kertésznél az állományt és éppen kísérletezett mi mindenen tudja megtermelni a C. D-King tipust. Amint láttam ez éppen a terítőn nem nőtt neki ki :) de azon kívül minden talajban.
- perlit+rozs
- perlit+saját kerti komposzt
- vermikulit+rizsliszt
- vermikulit+komposzt
- madáreledel
hogy melyiken terem a legjobban azt kideríteni már a mi dolgunk.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 19:03
 
 
jim-maláta-csaba utca(moszkvánál)-BIO BOLT
OTT VAN ocsó bio rozs-130/kg
egy elvarázsolt öreg picsa az eladó
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 26. 18:58
 
 
és mit szoltok ahoz ha fáradt sütiket vagy azokat amelyek
nem indulnak-beoltanám agaros lötyivel-vagy talán dextrózzal....
csinált vki ilyesmiket...?

bele a tetjébe persze sterilen........hmmmmmmmmmmm?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 26. 18:09
 
 
A külölöntböző anyagokkal való kísérletezésnél nem a tápérték számít énszerintem.
Ugyanis vannak olyan ételek amelyeket úgy neveznek teljes értékű élelmiszer pl. barna rízs ez azt jeleni ha csak azt ennéd semmilyen tápanyagban nem szenvednél hiányt és életben maradnál vele bármeddig. Na tehát ez a gomba csak azt tudja enni amit kap tőled és neki sem szabad hiányt szenvedni.
Az agar mix malátája szerintem cukrot helyettesíti ami egy kicsit gyorsít a dolgon tehát rosszat nem tehet semmiképp.

Ez nem szakértő vélemény józan paraszti gondolatok.

Malátát hol lehet kapni ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 25. 11:35
 
 
hELLO!!!

embrio intézz magdnak maláta kiivonatot mivel az agar az csak enrgiát tartalmaz.a másik nézzegetem tegnap otta a dolgot és találtam a búzát aminek 3x mindenbe a tartallma
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 24. 22:14
 
 
jó estét urak.

minden nap egy másik kisérlet legallábis nálam.
remélem megtalálom a helyes formulát.
KÉREM A VÉLEMÉNYEKET A KÖVETKEZŐKRE.:

-poharakba keverék:mag+vermi+agar
mag+vermi
mag+agar
csak mag
ezt érdemes kisérletzni-meg lesz a franko mód
skacok csak kukta!!!!!!!!!!!!!!!
a többi verébfing szerintem-kell a hőfok!!
illetve javalom a dupla fözést mindig-tutti ami frutti-24 óra várásal
a másik:a spora oldatba ne sporold a feketét-én cola szinü sűrű
oldattal csinálom-sokkal gyorsabb-jobban fonalazódik.


a sütik ha megvannak gondoltam ha kivettem őket és nem indulnak
csinálok agaros oldatott és a közepébe beoltom-talán tuning nekik
nem?

ha tudtok valamit adni agyam fehérfoltjainak akkor ne sajnáljátok az infot.
várom a hozzá szólást.

köszönet.

éljen a tudás!!!!!!
remélem megmarad a bejegyzés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 24. 09:34
 
 
Hello!!!

Ugy döntötem komolyaban is megtanulmányozom a gombák táplákozását:)).eddig arra juttotam hogy megnézztem a barna rizs tápértékét és az enrgia tartalmát. érdemes megnézzni egy ilyen bios könyvbe hogy melyek azok a magvak amik nagyobb tápértékel rendelkeznek. a clonozáshoz használt agar agar, maláta,élesztő keverék se feltétln hülyeség szeritem.azon gondolkoztam mi van akkor ha az egész tápföldet vermuból és ebből a keverékből állitom össze ez ugye végerdménybe egy kocsonyás szerü dolog lessz ezzér gondoltam a vermukalit hozzá adásra mivel akkor az ugy jól levegüzik de lehet hülye vagyok.:DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 23. 18:48
 
 
Nos. Én nem áztatok kuktázás előtt. Egyszer áztattam, de akkor kiderült nem jó a spóra, így nem került oltásra a sor, de akkor 1 napig áztattam és 1 napig szárítottam, pont azért, mert az áztatott rozs nem tudom hogy mennyi vizet képes még felvenni. Ha nem akarsz kísérletezni akkor terítsd szét őket egy újságpapíron és szárítsd ki, de megpróbálhatod nedvesen is víz nélkül. Ha már beáztattad akkor elég 1x kuktázni. Én is 1x kuktáztam, de nem is áztattam szal. Érted. ;D

Árpa lehet, hogy jó, én maradok a rozsnál. Szerintem minden jó, ami teljes szemcsés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 23. 16:37
 
 
na ma áztatok......
kérdés danielhez:
áztatás után 2szer kuktázol?

illetve hántolt árpa az bejöhet-------------------------------e?
vettem azt is.

ja még egy kérdés:áztatás után ugye nem kell belle viz már?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 22:14
 
 
dani!
hypertyihi@freemail.hu
irj
siph-ezt ne clearold pliz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 21:04
 
 
Majd, ha sikeresen termeltem. Addig nincs sok értelme szerintem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 20:49
 
 
én Matias Romero és experimentben vagyok B+ Large Fruits-cal
hm...?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:59
 
 
Nem. Az áztatástól csak kikell és utána nem lesz esélye kuktázásnál. De bonyolítsd csak túl ahogy gondolod, majd számolj be róla.

Nekem eddig Burma, lesz még Thai Koh Samui meg van még Golden Teacherem is, de azt majd, ha expertebb leszek. Ma oltottam előszőr életemben. ;D

Srácok mennyire befolyásolja az, hogy kolonizálásnál csak 21 fok uralkodik szobámban? Mindenhol ilyen 23-26ot vagy 28-30at írnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:55
 
 
amig a baci nem hal meg addig mr.endo nyugizik-tehát az áztatás nem a
leghiressebbbbb gyilok modus operandi;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:52
 
 
daniel-az ásztatástól NEM FOG ELPUSZTULNI az endo mister.
a tökömet rá.
nektek mi a neve a neveltjeiteknek-fajta milyen
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:50
 
 
Az egésznek a lényege az, hogy amikor áztatod egy napig az endospórák kikelnek és utána beb*szod a kuktába, aztán akkor már nem lesz akkora a szájuk.

A Zepterbe kőkeményen 4db 3 decis pohár fér, de legalább működik.

Rízsfolyást meg nem tudom hova tenni kedves embrió.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:49
 
 
http://www.conceptdraw.com/sampletour/medical/EndosporeFormation.gif
sejtem (baciluson belüli)képződmény-túlélősejt.
és asszem ujra éleszti a bacit.
a kurva anyát neki
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:47
 
 
Jimi az endospóra a baktériumok olyan formája amikor, mint egy kis mag, nagyon ellenálló és nem pusztul el a hőkezeléstől (termofil). Két féle módszer van. 3x kuktázod fél napos, vagy egy napos időközökkel. A másik ami lényegesen egyszerűbb, ha beáztatod vízbe 12 vagy 24 órán át, JÓL kiszárítód és utána kuktázod. De a legtöbbet mindjárt töltik a rozst a zacsiból a pohárba, szóval szerintem csak akkor csináljátok, ha sehogy se akar összejönni a rozsos dolog, mert mindig elfertőződik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 22. 19:36
 
 
Mia az az endospora ???
Miért is akarjuk elpusztítani ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 19:29
 
 
na figyu-az endospora
tehát ha kukta-több mint120fok-meghalnak-eddig oké-
majdan azok körülményeken kivül kibontakoznak-
ha ezt meg várod-utána megint kukta-120fok-
aztán ennyi barátom ott már nincs mr. endo.


kérdésem az igazán:

ha kihül az első fözés majdan-meddig várjak a konkrét kibontakozásig
ugy tudom 18 óra-nekem ez a tippem-tudomásom

valami vissza igazolás-megerősítés.....thx

hány literes a Zepter.

amúgy több kilo rizs folyik meg még dupla fözéskor is-
tehát kéne valami adat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 19:02
 
 
Vas-edény boltot ajánlom. Nekünk ilyen hipermodern Zepteres kukta van.

Endospórák meg nagyon sokáig eltudnak éldegélni és csak várnak arra a pillanatra, amikor megkapják a kedvező körülményeket és akkor...véged! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 22. 18:47
 
 
dani,honnan van kuktád illetve-nem tudsz olyan
helyet ahol lehetne venni ócsón.
valami használt adás-vételiben,
nadzson kénne!!!!!!!!!!!

emberek és embriók FONTOS kérdés:

mennyi idő alatt élednek ujra kb. az endosporácskák?

nagyon kérem a válaszokat::::::::::))))))))))))

köszönet mindenkinek
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 22. 12:28
 
 
Ma 4 poharat fogok oltani. A kukta már hül és a fecskendő is kész, de nem volt túl egyszerű, lehet elbasztam valamit? Arra gondolok, hogy belenyomtam felespoharba 10ml vizet es bele sporat, de mindig maradt az aljan spora. Kevesebb vízzel kell először vagy hogy? Valaki mondja már el a trükköt pls!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 20. 22:01
 
 
Ma csodálatos ötletem támadt. Ugye írják, hogy a rozst érdemes beáztatni egy nappal előtte vízbe, hogy az endospórás bacik -amik amúgy kibírnák a kuktázást- kikeljenek és hőkezelésnél már ne legyenek olyan ellenállóak. Csináltam is. Beáztattam 2 kiló rozst, mondanom sem kell a lábost telitöltöttem vízzel, de annyira megszívta magát, hogy a tetején így is maradt száraz réteg. A szárítás meg még egy napot vett igénybe, szóval elég körülményes. Na és most jön az én ötletem. Mivan, ha beleteszem a rozst a pohárba, rá vizet és nem kuktázom azonnal, hanem várok egy napot? Megszívja magát, de nem kell kiszárítani, mert az arányok jók. Egyetlen gond az lehet, hogy a duzzadt rozs másképp viselkedik kuktázásnál, mint az épp nyakonöntöt. Vagy hagyjam az áztatást a francba, mert megy anélkül is simán?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 20. 16:23
 
 
Rozst ti beszoktátok előtte áztatni 24 órával? Azt olvastam érdemes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 20. 13:29
 
 
szívSN
örülök,hogy neved io-ra végződik-rokon lenne?
na min1.
kérdés mi a neve a gyermekednek?
érted......
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 20. 13:24
 
 
Nagyon köszönöm!
üdv, p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 20. 13:19
 
 
nos uram,itt egy módszer,ami jó............
http://archives.thenook.org/tek/printing_spores.htm

de ha személyes illetve értelemszerű tapasztalatszerint:

-kis pici tűkőr
-egy akkora üvegpohár.ami lefedi
-és persze kalap+kis ídő

forraljunk víz-mossuk tűkör-szárit-kalap rá-lefed pohár=
VÁR!!!!

12-20 óra.
majdan sterilen egy borotva pengével lekapar.
gondolom tudja mindenki milyen egyszerű űvegfelületről
pengével csikokat csinálni,kapirgálni....stb

az alu-és-a papir felejtős.
ez persze csak akkor ha utána-rőgtőn csinálod a szuszpenzionábilit
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 20. 11:51
 
 
hogyan készítsünk egyszerűen használható lenyomatot?
gondolom doboz papír kukta, kalap csipesszel lekap, üvegben papírra lemezekkel lefelé ráhelyez.....
eddig egyáltalán megállná a helyét? aztán?
p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 19. 11:18
 
 
Mint ez rövid keresgélés után kiderült talán a leg könyebben beszerezhető táptalaj az agar-agar szinte minden sarkon :).
Valaki igazán leírhatná hogyan tovább mert láthatunk egy műveletet de az nem segít.
http://www.fungifun.com/agar/

Addig viszont azt hidtem hogy a spórák a lemezeken teremnek és onnan lehet lekaparászni ez meg nézd mit csinál. :o(
http://www.fungifun.com/cloning/

Botanikusok biológia tudósok ???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 19. 09:26
 
 
Az ajánlott oldalon láttam hogy ezek a huncut külföldiek még madár eledelel is csinálják ,valaki próbálta már.?

Ezt a csodamód megduzzadt gabona a fonáltól áll össze ?

Ugyan ott talált linkben mutatják hogyan kell a dobozka tetejét kilukasztani vajon mekkorát kell ütni a kalapáccsal ???


Bocs ez csak vicc akart lenni remélem jól szórakoztok :))))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2005. március 18. 23:19
 
 
1 rész viz-1 rész rozsomák=tutti,mint a frutti

http://archives.thenook.org/tek/grain.htm

emberek gondolkozatok a fizika terén is.

nem sok az értetlenség?????
az soha nem sok.
holtáig tanul az embrio.......
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 18. 22:40
 
 
Erős a gyanúm, hogy kérdésem megint a sűllyesztőbe merül ezért felteszem mégegyszer:

Mi az általatok használt rozs/víz arány?
1. x gramm rozshoz x gramm víz
2. pohár feléig rozshoz annyi víz, hogy pont ellepje

Jimi BioRozs néven a DM-ben találod meg vagy valamilyen bioboltban, ha mákod van. Németül Roggen angolul rye. Teljes szemes kell, nem a darált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 18. 20:13
 
 
Köszönöm a felvilágosítást minden témában és a hozzám való türelmet.
Értetlenségem nem fiatal koromnak köszönhető , már talán túl öreg vagyok minimum 3x12 és megfontoltan kezdenék hozzá.

Mostmár csak figyelek ,és akkor kérdezek ha tényleg újabb probléma merül föl.

Be kell valjam azét Danika legutóbbi kérdése engem is izgat.

Na de ,hogy hozzam a szokott formám a bio rozs az liszté van őrőlve vagy csak dara mi a becsületes neve vagy csak simán rozs. :))
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!