DAATH

Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek.

Lao-ce

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5203 - 5252)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 18. 18:05
 
 
Sajnálom, én laikus vagyok...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 18. 17:07
 
 
Kezdem megszokni igazság szerint. Ha ideges lennék szted segítenék neki? Segítek és közbe alázgatom, hogy mekkora lusti musti csacsi macsi. Valamit valamiért érted. :) Viszont rozsos dologra választ szeretnék hétfőig bezárólag kapni. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 18. 17:02
 
 
Lehet, hogy én vagyok hülye, de 12 éves gyermekek miért termesztenének gombát?:D Majd, ha kicsit idősebb lesz, úgyis meg fogja érteni, Danika:)) Szerintem csak fel fogod idegesíteni magad, szal inkább ignoráld:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 18. 16:16
 
 
Szerintem megadhatnánk Jiminek az értetlenség és túlkomplikáltságban kiemelkedő eredményt elért kitüntetést.

1. Vermikulit+barnarizsliszt+víz vagy Biorozs+víz

http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm

Melegen ajánlom, hogy olvasd el...

2. Miután a benőtt sütit kiteszik a terráriumban egy rázsra a perlit főlé és megvolt egy nagyobb hozamú termőtestképzés, érdemes rátenni a nedves perlitre, mert így rehidratálódik és nem szárad ki olyan hamar. Van aki egy napra berakja víz alá és hűtőbe helyezi. Elég látványos a változás a nem beáztatotthoz képest.

3. Kihelyezve már nem olyan kényesek, látom ezt sikerült megjegyezned. :P

Na és most jön az én kérdésem, miután ilyen sorozatosan jóságos voltam válaszadásban. :)
Biorozs és víz arányra lennék kiváncsi. Két féle módszert hallottam, ti hogy csináljátok?
1. Kimérünk X gramm rozst és ugyanennyi mililiter vizet adunk hozzá
2. Poharat megtöltjük feléig rozzsal és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy szinten legyen a rozs és a víz

Az elsőnél, amikor én csináltam sterilizálás után még maradt a pohár 1/3nál kb. víz. Van aki azt mondja ez jó van aki nem. Vélemény?
A másodiknál szerintem nem fog víz maradni benne, de nem lesz túl száraz? thx

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 18. 14:36
 
 
Többek felszólításának engedve újra elolvastam elejétől de ha lehet még nagyobb a káosz.
1.Ha jól értettem több fajta táptalaj előállítható ezekközül egy a vermakulit módszer ?
2. Olvastam olyat ?? ,hogy valaki a sütiket nedves perlittel betakarja. Tudomásom szerint a készre benőtt sütit a vizes perlittől jól elválasztva csak a levegő páratartalma nedvesíti. Vagy mégsem ?
3. A pohárban sterilen fejlődő kicsik már kihelyezve nem olyan kényesek ? Gondolom abból az alumínium tálcában kapható benőtt kittek szinte bárhol termőre fordúlnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 18. 08:46
 
 
Hello!!!

ez megegyezik a vermi+rizses modszerrel ez csak egy adalék agyag ugyan ugy mint a tápoldatok a szoba növénynél 1lvíz/20g agar agar vagy malt extract de annak asszem más az aránya.
inkkáb csak javaslok para itt már minden ugy hogy prop úr javaslom neked amit én is tetem fogd meg magad töltsed le a mushmush oldalárol a leirást forditsd vagy forditasd le valakivel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 17. 22:23
 
 
Sziasztok!

Mr. Magic Másh!

(Írtam én olyat, hogy szétesett a süti?
..azt sem írtam viszont KONKRÉTAN, hogy vermi mellé gondoltam a hidrogénperoxidot, amire te agaragart írtál.....csak utaltam rá ... a kérdéseimben.)

gondolom porról beszélünk, mert az agarcsíkokkal elég macerás lehet figurázni

MagMásh nem avatsz be az általad tapasztalt agaros tuning mechanizmusába (pls ne azt a webcímet írd, hanem, hogy a TE dédimamád hogyan tanította!), meg érdekelne az is, hogy akkor ez csupán másik táptalaj, másik teknik, és végig elbeszéltél mellettem (akkor is érdekelne a dolog!!), vagy van vmi köze a vermi&brnrzslszt módszerhez is ?

JIMI! a perlit, ahogy írtd, a vermi pedig a táptalajhoz, de bizisten megtalálod ha visszaolvasod a fórumot!

kukta: ha nem lenne gumim a kuktához, bemennék egy nagy nagy kuktaboltba és találnék biztos egy szóló gumit, amire cimkét képzelnek, amin a nevem áll és az, hogy ingyé vagyok itt ne hagyj
he!!

vagy használj fazekat!?

bocs a sok betű miatt, üdv, p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 21:54
 
 
Jimi egyszerűen nem hiszem el, hogy elolvastad a guideokat, mert ott ez benne van...A vermikulitot a pohárba kell a táptalajhoz rakni, míg a perlitet a terrárium aljára páraképzés végett.

"Csiperkés" dologhoz meg nem szólok semmit. Erősen kétlem, hogy ez épségben ideér Magyarhonba, de most hogy jön a képbe a chamignon gomba?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 19:57
 
 
Még egy és nem kérdezek többet.
Minek akkor a vermakulit és a perlit párásítani a kiköltözés után.?
Mit szólsz ehez csiperke termesztők álma. ?

http://www.pilzshop-online.de/product_info.php?products_id=19&Fertigkultur_+_Treib
haus=Wei%DFe_Champignonkultur_+_Treibhaus.html


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 19:30
 
 
Diffúz vagyok bocs.

Kuktázás után a rozs frankón megduzzad és a feléig megtöltött pohár most már szinte elér a tetejéig! Beoltod és elrakod meleg helyre sötétbe. Akkor kell kivenni poharakból, amikor már az egész sütin látod, hogy benőtte a micéleum, tehát az egész tele van fehér fonalakkal. Utána kell terráriumba rakni és hőmérséklet utána már elég a szobádé is. Közvetlen fényre sose rakd őket, de amikor már kivetted a sütiket akkor szükségük van minimális indirekt fényre az alább leírtak miatt. Na most már megválaszoltam mindent. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 19:27
 
 
Biorozsnál csak biorozs kell. A másik az keverék (barnarizslist+vermikulit), de én olyat nem tok szerezni.

Hát meleg kell neki igen olyan 26-30 az nagyon jó neki azt írják. Arra, hogy vaksötét kell neki, szerintem igen a válasz. Bár pár helyen megemlítik, hogy a vége fele már elő kell venni, de szerintem elég annyi fény amikor megnézegeted, hogy mennyit nőtt a micéleum. Tudod ezek gyakran egy nagy trágyakupacon nőnek. A spóra belekerül a trágyába és bent meleg van valamint vaksötét. Miután elérte a micéleum a kaki szélét akkor máris fényt kap és ez ad jelt neki, hogy lehet küldeni a termőtesteket is a nagyvilágba. Szerintem ez alapján logikus a dolog, de bárki jobban tudja javítson ki, én még csak elméletben nyomom a termesztést. ;D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 18:49
 
 
Ez tényleg nem.
Semmi keverék ?
Ezt kuktázukk és fölveszi a vizet és sterilizálódik azután ha lehült beoltás ?
Majd néhány hét várakozás sötét meleg helyen ? Vak sötét ? Mikor vezsem ki a pohárból cicákat ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 18:35
 
 
Megtöltöd a pohár felét rozzsal. Ráöntesz annyi vizet, hogy elfedje. Önthetsz fél centivel többet is, de túl sokat nem érdemes. Na nehéz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 14:32
 
 
Ebben igazad lehet.
A receptúrát megtalálom a fórumban ?
Bár elejétől végig olvastam már de úgy látom többeknek a víz hozzáadásával vannak gondjaik hogyan csináljam ,hogy tökéletes legyen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 12:33
 
 
Labortechnikai, illetve vegyészeti boltok (pl. Budapest - Reanal) by google...sztem hanyagold az agar-agart nem tudom kezdőként miért akarod a legbonyolultabbat csinálni. Ha csinálsz 12 pohárnyi rozsos sütit sztem az is bőven fedezni fogja havi szükségleteidet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 11:23
 
 
Ami érdekelne.
Hol kapható agar agar ?
Milyen módon kell belőle táptalajt előállítani ?
Használata ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 11:12
 
 
Látom olvasod a fórumot tehát leírom.
Törölni fogják nemsoká mer kb 10 kérdésemet törölték és még azt is amiben arra utaltam ,hogy ez hány darab hozzászólás volt.
Kérdeznék én de mit is ?
Mert amikor oda írtam ,hogy kezdő vagyok törölték.
Amikor oda írtam ,hogy írjanak a tapasztaltak törölték.
Amikor írtam ,hogy törölték kérdésemet és csak mosolygom törölték.
Ezt is törlik de leírtam ,hogy tudd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 11:06
 
 
Nem kapom fel a vizet csak már unom értetlenségedet...Kérdezz Jimi kérdezz rá az új módszerekre és bízva bízzál.

http://www.shroomery.org ha tudsz angolul itt aktuális dolgok vannak A-Z ig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 11:02
 
 
Melüljünk el kicsit mélyebben a vas és edény témakörben. Valószínűleg minden háztartási eszközöket forgalmazó boltban kapható pl. a kávéfőző gumialátéttel együtt gondolom én.

Légyszi ne kapd föl azonnal a vizet.

Nem azért szretném ha születne egy leírás mert nem találom.
Mert fölmerültek új anyagok ezzel együtt új technikák és jó lenne ezt eggyütt látni és ha kíváncsi az oktondi pocok csak mondani kell lásd az 11235 ös hozzászólást.
Mert mint tudjuk van publikálva termeszői leírás de most nem azon folyik a vita.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 10:55
 
 
Majd szerzekk másik kuktát. Honnan szerezzek gumit? Figyelj Jimi szerintem ne feszegessed tovább a húrt, mert MINDEN fennvan neten ráadásul magyarul. Inkább kérdezz, mintsem olyat várj el másoktol amit már megtettek, max te nem vagy képes megtalálni vagy elolvasni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 10:49
 
 
Létre jött már megannyi leírás hogyan is lehet a legjobb eredményt produkálni.
Valami nagy tapasztalatú kertész mindenki okulására nem írná le a folyamatot pontos arányokkal és lehetőség szerinti anyagokkal. Sok kérdést meg előzhetnénk és bárki elakad nem tartotta be az előírást.

Danika te meg cserélj gumit kukta fedelén :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 10:45
 
 
Srácok az nagy gáz, ha kuktázásnál a gőz így a fedő pereme mentén is kijön lassacskán? Nektek csak a szelepen jött ki, máshol nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 17. 09:38
 
 
Hello!!!

Kedves prop szerinted én a hasmra ütve találtam ki az agar agar vagy a malt megoldást nem tudom ismered e a mush mush nevü céget de ök irták hogy elégé megdobja a hozzamot hogy jobban érzékeltesem én földes megoldásal melozok amig nem használtam agar agart kb termésenként 6-8 db nagy méretü macsek jött le most hogy használom kb 30-35 db nagy méretü jön le termésenként szerintem ez elég meggyöző.és a másik prop ha igy nézzük akkor a vermukalit is elvonja a vizet mivel a vizz tárolását szolgája és a levegő áramlást a telepbe a kocsonya attól még hogy kocsonya tartalmaz vizet a kocsonya az nem egy élölény ami felveszi a vizet a gombák ugyan ugy kivonják a kocsonyából is a vizet mint a párából vagy magából a vizből.prop széteseös telep akkor valamit rosszul csinálsz nem hiába hivják bricknek téglának ha a gomba már beindult a tápföldnek kajak egybe kell lenni nem szabdna hogy szétesen valami arányt valszinü elrontotál.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 17. 09:12
 
 
lényeg, hogy nem kell kilyukasztani, mert a termelődött széndioxidot ki lehet kergetni..
ennyi nekem elég
köszi, p

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 16. 21:36
 
 
O2 az oxigén(molekula), dioxidként még életemben nem hallottam. Erre írtam amúgy a dolgot:
"fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog"

Azt hittem a gomba által fejlesztett gázra mondtad, hogy O2, azóta rájöttem, hogy a h2o2 által fejlesztett. Asszem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 16. 20:15
 
 
köszönöm, megnyugtattál a végére!

O2 az dioxid nem? (a c lemareadtd, pedig azzal full..lekközelebb..)

a lyuk a doboz alján, szerintem a dédapám spriccelős leírásából való, ott ugyanis lefolyik, mint a kádadban..nemigaz?

tapasztalat?

p


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 16. 19:52
 
 
Propio remélem nem baj, ha én adok választ a kérdésedre. Tehát a gomba nem oxigént termel, hanem széndioxidot. Azért kell a lyuk a vödör aljára, mint azt én is olvastam. Sehol máshol nem írtak lyukat, de egy helyen kifejezetten írták, hogy ne legyen lyuk. Napi egy kiadós legyezés és elillan a felgyülemlett CO2, viszont a lyukban az a parás, hogy kimehet a pára. Tehát nem kell.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 16. 18:54
 
 
sziasztok!

agar agar?? "hangosan" gondolkodom:
bizonytalan vagyok, mert szerintem ha kocsonyát csinálunk a laza szerkezetű gombócból, a leendő kultúra nam fog tudni elegendő oxigént, nedvességet kinyerni belőle, hiszen az agar megköti, kiszorítja, sőt, ez már horror: elszippanthatja-e a vizet a vermiből, ami szerintem a víz kocsonyává alakítása során nem is elképzelhetetlen? ...

Siphersh Úr, köszönöm a tanácsot a /oxiddal kapcsolatban
(még tisztább levegő, még nagyobb páratartalom, remek! miért nem jutott eszembe??)
..kukta előtt előmosás gyanánt próbának...

még egy kérdés: Mr Siphersh!
több leírást átnyalaztunk & összevetettünk MZ/X-vel, de csak egy helyen olvastam, hogy a "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog" majd ottan nekünk .
na ezt a lyukasztgatósdit nem válthatnám-e ki +egy kiadós szellőztetéssel
mert attól f.sok, hogy ottan nekem majd jól elillan a köd fele (tudom, pára és leginkább fölfelé száll, de..)

előre is kösz,
p

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 16. 09:06
 
 
Hello!!

Agar agar=vörös alag vagy moszat ezt én se tudom de lehet kapni ilyen néven hogy agar agar
Malt extract(maláta)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 14. 20:13
 
 
Propio a mail címed nem jó hová irhatok ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. március 14. 20:09
 
 
Propio, peroxid:

A h2o2 öli a baktériumokat és a spórákat, jógomba spórákat és penészspórákat egyaránt, de nem öli a micéliumot, jó micéliumot és penészmicéliumot. Hőre bomlik, tehát ha kuktázás előtt teszed a táptalajba, akkor segíthet megölni a baktériumokat, és _valószínűleg_ nem fogja megölni a spórát. De egy óra a kuktában amúgy is mindent megöl, ez fölösleges.

Amikor már beindult a micélium-képződés, akkor lehet használni anélkül, hogy baja lenne a jó fejlődésnek. Konkrétumokat nem tudok mondani, mert az én fertőzéselleni sikereim peroxiddal elég szórványosak voltak.

Én arra használom inkább, hogy abba a vízbe teszem, ami abban a perlitben van, ami érintkezik a teljesen benőtt táptalajjal, így plusz oxigénhez jut a micélium, ami táplálja, és elősegíti a termőtestképződést, és megöli az arrajáró kósza baktériumokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 14. 19:57
 
 
Mi az az.

1L viz/20g agar agart ???

Sokat olvastam de ezt még nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 14. 18:31
 
 
Hello!!

Tegyél 1L viz/20g agar agart és tuti a siker.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 14. 13:08
 
 
neked is üdv wazzger!!

mi fog történni, ha nem belekapirgálom, a lenyomatot, hanem, mint oly kedvesen próbáltál rávezetni az általad oly tökéletesnek vélt lépésre, beáztatom peroxidba??

mennyire nézel hülyénelűk, ha nem lenyomatról beszélek?

miért hülyeség a peroxid löket??? eddig rendesen azt hittem, hogy szőlőcukros desztvíz plussz vmikor a peroxid az = biztosabb fonalasítóhatásfok = kissebb fertőzésveszély+gyorsabb(esetleg nagyobb hozam)

nem hinném, hogy ez olyan perlitet a vermi helyett kérdés lett volna, de ha igen, akkor is
A KÉRDÉSRE tunál válaszolni vagy ha arra nem is, akkor arra, hogy a Köbükinek mi lesz a tortájával, ha PÉLDÁUL a kuktázás előtt durrant egy 3ezrelékes 4ml-s peroidot a leendő kultúrákba (kb 8x2dl)??


MAg Másh Úr valami olyan válasz amitől okosabb leszek ???
(vagy nekem már mindeggy-eee ;0)


e?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 14. 12:37
 
 
Hello!!!

Áztasd a spora lenyomatot 1 napig a h peroxidba.

Ne legyél hülye bazzeg gondolkozál már épp ésszel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 14. 10:44
 
 
sziasztok!

kérdésem NEM a "beteg" süti gyógyitására, hanem inkább a betegség esetleges kialakulásának megelőzésére vonatkozó:

H peroxid kukta előtt, avagy után javallott?
ha utána, akkor a spóraoldat előtt, esetleg közvetlen után???
(ez a közvetlenül utána dolog kissé morbidnak hangzik)

előre is köszönet,
p



 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 12. 22:45
 
 
Hát, ha ezen a honlapon jobban szétnézel, s talán még ezt a topicot is elolvasod az ELEJÉTŐL, akkor azt hiszem nem lesz problémád. Egyéb esetekre ott a http://www.google.co.hu drogportál. Csak írd be a középen megjelenő szövegmezőbe a kulcsszavakat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 12. 21:41
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az ideális, ha biorozsos pohárban kuktázás után mennyi víz marad még? A rízs majdnem a tetejéig puffadt a pohárnak és, alsó 1/3nál víz nyomódott az üvegnek onnan tudom, hogy mennyi maradt még benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2005. március 12. 12:36
 
 
hát...
biorosz rizs lisz keverék.kb 2/1 3/4 között s egy nappal elötte beáztattam.a poharat a tüt s minden ezközt gözsteril géppel sterilizálok(260fok desztilált vizzel 20 percig).
majd a pohárba bele rakom az ásztatott rozst kétréteg folia majd min 1 ora fözés.6-7ora hülés
Utána a szintén a steril gépböl ki vett tüt rárakom a fecsire kicsit meginditom hogy tuti az oldat legyen ami kijön rajata majd beoltom.még két réteg folia. s elrakom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 12. 11:35
 
 
Talán, ha leírnád, hogyan szoktad elkészíteni a táptalajt, spórafecsit stb. akkor még választ is kapnál...

Poharat biorozzsal csak a feléig érdemes megtölteni? Olvastam, hogy valaki 3/4ig töltötte. Ti hogy szoktátok? Pohár/rozs/víz arányra lennék kiváncsi. Thx!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2005. március 12. 10:36
 
 
Remélem ezzel a hozzászolással nem sértem a szabályzatot.
Tudna valaki segiteni beoltásban vagy országon belül tálcában?
Nem tudom mi az amit mindig elronthatok de valahogy mindig elfertözödnek a kicsik, pedig ettöl sterilebben nem lehet csinálni a dolgokat(négy éve piercingelek tehát elég jol felvagyok szerelve)
mi lehet a probléma? lehet hogy az odat alabbol fertözött???
a micéliumokig eljutottam de 11-ből 3 az arány.most van kettö de ezek sem tul biztatóak.a napokban szeretném meg csinálni a következö hármat de hát eedig csak pocsékba ment.Elöre is köszi mindenkinek aki segit s remélem fenn marad a hozzászolásom.


gfne@freemail.hu

Crashee THX
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 11. 09:44
 
 
Hello!!!

Ez igaz!!! elnézést kérek hogy meggondolatlan voltam.

De szeritem ezt a forumot meg az egész daath tuti kurva meleg nem hiszem hogy a rendörök nem nézzegetnék.mindenki egyet gondoljon végig ha ide beir és utána esetleg megjelnek nálla a rendörök mit fog hozzá szolni irot bizonyitékal.ami nem cáfolható

remélem ilyen még nem volt és nem is lessz.
kopp kopp kopp:)

Mégegyszer elnézést szerkesztő úrak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. március 10. 22:55
 
 
Helósztok! Legyetek szívesek mellőzni az olyan témákat, amik drogokkal kapcsolatos konkrét tevékenységek megszervezésére vagy előmozdítására irányulnak. Ez a fórum az elméleti témáknak van, tehát például hogy úgy általában hogyan lehet pszilocibin-gombát termeszteni. Azt, hogy kinek milyen anyagi segítségre van szüksége, anyagokra, eszközökre, vagy hogy honnan lehet beszerezni ezeket, azt ne itt beszéljétek meg. Ha általános ismeretekre van szükséged, akkor jó helyen jársz. Ha valami tárgyi, anyagi dologra van szükséged, akkor nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 8. 17:41
 
 
Sőt azt is olvastam, hogy a szemcsés táptalaj előnye az, hogy jól össze lehet rázni. Azt ajánlották, hogy rögtön kuktázás után kapjuk ki egy ronggyal az üveget és rázzuk össze...Inkább nem csinálom meg, mert nekem nem 5 centi vastag van, hanem sima üvegpohár.

Most a kérdés az, hogy később érdemes rázni? Alufóliával lesz lefedve, így hát nem tudom mennyire lehet szórakozni az ilyennel.

Másik kérdés, hogy megemlítik, hogy a szemcsés (grain) táptalajnál fontos a jó légcsere, így jóval felgyorsul a micéleumozás. Na most nagy hülyeség lenne venni valami iszonyat sűrű szűrőpapírt/textilt és azt rakni kuktázás után az alupapír helyére?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 8. 17:16
 
 
Na jó, hogy értelmeset is mondjak: Rozs és egyébb szemcsés dolgoknál olvastam, hogy érdemes kuktázás előtt beáztatni 24 órára, hogy a benne lévő kórokozók kikeljenek és így kuktázásnál jobban leölődnek. Valaki csinálta? Érdemes, szükséges? Thx!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 8. 16:55
 
 
Siph és most töröld ki saját magadat is. :))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. március 8. 16:25
 
 
Van egy külön topik a témának, egyébként, az a címe, hogy "Fórum irányelvek".
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. március 8. 16:22
 
 
Kedves Mindenki!

Arra szeretnélek kérni titeket, hogy ha kitörlök egy hozzászólást, ne írjatok olyan hozzászólást, amiből kiderül, hogy kinek a hozzászólását töröltem, mert akkor azt is törölnöm kell, hiszen kiderül belőle a lényeg, ami miatt töröltem a hozzászólást.

Lehet inkább levelet írni nekem, ez a topik maradjon meg a gomba körüli témáknak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 8. 13:06
 
 
Jimi ezt nem személyes sértésnek kéne megélni (mint ahogy azt sokunk így tette elsőre), hanem előtte nézd át az irányelveket és gondolkozz el, hogy hol hibáztál. Valószínüleg vétettél az itteni szabályok ellen és így törölve lett a hozzászólásod.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 8. 02:01
 
 
Bázz, akkor innen tűnt el a válaszom...valaki megindokolná?
Tiszta paranoia, komolyan mondom:D
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!