|
Legfrissebb hozzászólások (423 - 432) (Témakör: Magic Mushroom)
| | | | | | | | | | Ha kipróbáltad, akkor légyszi oszd meg a tapasztalatokat: vákuummal, töltőgázzal vagy... hogyan volt jobb lehegeszteni! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nehezen szánom el magam új dolgok vételére, mert egy az hogy nem fér már el a házban, meg azért a nagyon max 20 zacskóért felesleges lenne kiadni azt 5 rongyot is, ráadásul az ilyen olcsó elektronikai dolgokban nem bízok.
Még gyógynövényekhez meg aszalt gyümölcsökhöz tudnám felhasználni, ezekkel együtt lenne kb évi 20 hegesztés.
Az lesz hogy veszek egyet a környéken, lehegesztem amit le kell, aztán 3 napon belül visszaviszem, de előtte még csinálok almacsipszet a konvektoron. Ha meg tetszik akkor megtartom.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sütőzacskó nem vált be, az sem biztos hogy gáztömör és a fapados módszerekkel (hajsütő, forrasztópáka) nem sikerült lehegeszteni, úgyhogy nálam kiesett.
A simítózáras zacsit viszont le lehet hegeszteni a zár felett, úgyhogy ha az anyaga gáztömör akkor így légmentesen le lehet zárni. Felbontás után meg a simítózárral visszazárni. Esetleg magát a simítózárat összeolvasztani.
Egészben lévő termőtesteknél rengeteg levegő marad a zacskóban vákuumozás után is, úgyhogy szerintem CO2 vagy N2O-val fel lehet fújni a zacsit kiszorítva belőle a levegőt, hogy a vákuumozás után csak a CO2 és a gomba maradjon. Vákuumozásra a porszívó elég jól működött egy szűkítő fejjel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | cli_hlt: A szilikagél frissen sülve nálam is 20% RH körüli értéket adott, de a zeolit is, ha a sütőből jött. A nem frissen sült darabos vagy granulált szilikagél viszont nem vitte 40% alá a páratartalmat, akkor olvastam is ezt valahol de most nem találom (úgyhogy lehet hogy rosszul emlékszem).
Assamoa: Köszi ezt még nem olvastam.
Tárolásra visszatérve kicsit már extrém de ott van a védőgáz (CO2 vagy N2O szifonból). Kinyomni a zacskót aztán kiszívni belőle, hogy az a kevés ami bent marad is csak a védőgáz legyen, O2 nélkül. Ehhez is mindenépp gázzáró anyagból készült vákuumzárható (vagy nyomásálló) zacsi kell. A sütőzacskó lehet hogy jó lenne az anyagát tekintve, már csak a hegesztésre kell találni valami egyszerű módszert (forró kés, vasaló?) Majd kipróbálom.
CO2-nek meg lenne az az előnye is hogy sok kártevőre halálos, nálam egyszer kirágta valami moly a zacskót és a gombába is belekóstolt, de már csak a bábját találtam meg, nem gondoltam volna hogy van ilyen.
N2O nem tudom mennyire lenne jó védőgáznak, de szerintem jobbnak kéne lennie mint a levegő. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem lement 20% alá frissen kisütött szilikagéllel. Persze lehet, hogy rossz a páramérő, megpróbálom másikkal is valamikor. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szilikagéllel csak 40% RH-ig lehet levinni a páratartalmat, de ezt tartja.
Assamoa: engem érdekelne a link |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha a páramentesítés az ember szilikagéllel, vagy hasonló nedvszívóval végzi, akkor érdemes előtte letesztelni: egy fél marék nedvszívót be kell zárni egy műanyag dobozba egy páratartalommérővel. Ha 1 órán belül nem megy le nagyon (mondjuk 20% alá) a páratartalom, akkor regenerálni kell a nedvszívót.
A Porty macskaalom pl. gyári állapotban használhatatlannak találtatott, sütni kellett 1 óráig, hogy működjön rendesen.
A szilikagél akkor a legjobb, ha szinte teljesen tejfehér. Ha csak opálos, átlátszó, akkor abban sok víz van már. |
| | | | |
|