|
Legfrissebb hozzászólások (413 - 422) (Témakör: Magic Mushroom)
| | | | | | | | | | Tester bácsi!:)
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád, ha a befőttesüveg kuktás részéig eljutottam, főztem is rendesen, ahogy írtad, de egy olyan probléma adódott, h az oltást még csak ma tudnám megcsinálni, de az előkészületek már kedden megtörténtek..és nem tudom, h 3nap elteltével hatékony lesz-e..mert azt írtad hagyjuk hűlni egész éjszakára, na én hagytam 3napig sajnos és nem tudom, h újra csináljam-e neki az alapot, vagy olthatom így is? Köszönöm a segítséget! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tényleg inkább fűnél van értelme, meg ha mostohább a környezet. Nálam több befőttesüveg is bepenészedett de vizes helyen, volt olyan is ami rendesen zárt, az viszont száraz maradt.
A környéken még nem találtam fóliahegesztőt, de szereztem egy kb 20 éves házit, csak át kell alakítani. Meg várom hogy az alma megszáradjon, meg a tejszínhab elfogyjon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Olvasom itt a tárolásról szóló diskurzust egy ideje. Saját tapasztalat, hogy a kiszárított, kávédarálón porrá őrölt gombák sima (szerintem nem is tökéletesen záródó) gyógyszeres üvegben kb 4 év után is ugyanolyan potensek, nem tudnék különbséget tenni. Szerintem nem ér ennyi faksznit az egész hogy hegesztgessem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Miért ez most hülyeség? Tényleg komoly erőfeszítéseket tettem valamiért, ami más megvilágosításból teljesen haszontalannak tűnik. És ez jó, egyrészt mulatságos, ha van némi öniróniája az embernek, másrészt egy fejlődő gondolatiságot hoz, hip-hopp annak az ellenkezője az igaz, nincsenek többé szokások, a neuronok közötti kapcsolatok könnyen újraalakíthatók. He-he! (ezzel csak az időmet töltöttem, mert nagyon várom a válaszokat a tisztaság topikba) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Komoly installációkra készteti az embert a probléma megoldása, az biztos... :) (Saját installációm készítése közben, viszont mindig eszembe jutott a dolog a chips-ről. Vagyis, ha nyitva hagyom a zacsit, néhány órán belül annyi vizet szív magába, hogy elveszti élvezeti élményét, de ha visszahajtom a zacskó száját, és úgy rakom el, hetekig friss marad. Ez azt jelenti, hogy hiába marad a zacskóba némi levegő, pára, nem elég ahhoz, hogy károsítsa az anyagot. A gombát sem tárolnám tovább, mint a csipszet, sokkal egészségesebb étek ez, így nem nagyon aggódom, csak elfogy, és nem fog rámrohadni... nyugtatom magam) |
| | | | |
| | | | | | | | | | " "Én egy komolyabb hegesztőmasinával (amibe van külön vákuumozó beépítve) lehet csak sima vákuumot használnék. De ilyen porszívós-vákuumnál jó ötletnek hangzik a töltőgáz"
Nem látom a különbséget, szerintem a porszívő erősebb(= valamivel több levegőt kiszív) mint egy vákuumos hegesztő motorja, kivéve ha nem lehet a szívás közben lehegeszteni a zacsit, mert mondjuk a porszívóval nem férek rendesen hozzá amikor hegeszteném, és közben megint megszívja magát a zacskó."
Így gondoltam én is. Nyílván erősebb egy porszívó, és ez lehet hátrány is. Ha leveszed minimumra akkor is össze-vissza szívja a zacsit, közbe hegeszteni... nagyon ügyesnek kell lenni, hogy jó legyen a végeredmény. Ezért gondoltam, hogy egy erre gyártott géppel sokkal könnyebb és jobb lenne. De ezt már csak játékon kívül... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem tudnám kimutatni hogy melyik kombóval áll el tovább a cucc, mert ha az elért hatás erősségét próbálom összehasonlítani az nagyon szubjektív lenne.
A vákuumot azért nem hagynám ki, mert egy levegővel teli lehegesztett zacsi könnyebben kidurranhat, meg több helyet is foglal a kelleténél, előnyét meg nem látom. Bár az is előny hogy nem kell vákuum, hiszen minek kiszívni a levegőt ha nincs benne oxigén csak CO2.
"Én egy komolyabb hegesztőmasinával (amibe van külön vákuumozó beépítve) lehet csak sima vákuumot használnék. De ilyen porszívós-vákuumnál jó ötletnek hangzik a töltőgáz"
Nem látom a különbséget, szerintem a porszívő erősebb(= valamivel több levegőt kiszív) mint egy vákuumos hegesztő motorja, kivéve ha nem lehet a szívás közben lehegeszteni a zacsit, mert mondjuk a porszívóval nem férek rendesen hozzá amikor hegeszteném, és közben megint megszívja magát a zacskó.
Viszont a kalapos egészben száradt gombák közt rengeteg levegő marad még a vákuumozás után is a zacskóban, kivéve ha egy síkban egymás mellett vannak a gombák elszórva, ez viszont sok helyet foglal, sok zacskó, és a gomba is törik, de a vákuumos fóliázásnak tényleg csak így lenne értelme.
Nitrogént szoktak használni ilyesmire, de körülményesebbnek tűnik beszerezni és használni mint a CO2-t, egy szifon patronban valamivel több mint 4 liter gáz van ami elég sok zacsi kitöltéséhez elég, ráadásul már ott van a konyhában.
Fűnél van ezeknek inkább értelme, a vákuumozott zacsi a szagot is jobban tartja, meg egy kinti ültetvényél azért már vannak mennyiségek amiket hosszabb távra el kell tenni, és gyorsabban is veszti el a hatását mint a gomba. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Héliumot, argont, neont illetve nitrogént elég olcsón lehet szerezni, tehát ha elég sok gomba van, akkor szerintem megérné. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Félreértettél. Nem a hegesztés módjára vagyok kíváncsi, hanem hogy milyen kombinációban érted el a legjobb eredményt. :D (Ami persze nem azonnal derül ki.) Hegesztés+vákuum Hegesztés+vákuum+töltőgáz Hegesztés+töltőgáz (ha ezt egyáltalán kipróbálod).
Én egy komolyabb hegesztőmasinával (amibe van külön vákuumozó beépítve) lehet csak sima vákuumot használnék. De ilyen porszívós-vákuumnál jó ötletnek hangzik a töltőgáz. N2O meg CO2 között gondolom nem lehet nagy különbség, mindkettő elég indifferens. Persze inert gáz lenne a tökély... :P |
| | | | |
| | | | | | | | | | Oké, de mit vegyek figyelembe? Nem hiszem hogy azt a zacsit fogom használni amit adnak hozzá, mert úgy nem biztos hogy visszavennék, ha meg a zacsim túl vastag hozzá, lehet hogy nem hegeszti le rendesen.
Biztos hogy CO2-zök és vákuumozok de ezeknek nem kéne befolyásolni hogy milyen hegeszteni.
Egyébként próbáltam még a ruhák tárolásához árult, porszívóval vákuumozható zsákokat, dupla simítózárral, de ez is felengedett egy idő után.
|
| | | | |
|