DAATH

Az éjszaka eltakarja a világot, de feltárja a világegyetemet.

Evan Esar

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3763 - 3782)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 10. 21:08
 
 
2,5 decis teljesen megfelel illetve a 3 decis is jó. Több helyen oltod be ugyan olyan gyorsan fonódik de rengeteg múlik hogy milyen friss és milyen fajta. Ha penészt észlelsz azonnal dobd ki a kukába mert tovább fertőzhet mindent. A test felveheti a toxikus anyagokat úgy hogy még nem észleled a külsején. A zöld penészel találkozol azt azonnal távolítsd el mert terjed mint a villám. Inkább dobd ki és ne kockáztassál inkább legyen 10/9 de akkor biztosra mész.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 10. 16:58
 
 
psych: en is 2.5 deciseket hasznalok.. es egyikkel sincs gond. 31 napja oltottam, es semelyik sem peneszes. 12/11 jo volt, egyiken ossze van folyosodva egy ponton a cucc... azt kulon szekrenybe tettem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 10. 15:05
 
 
figyelmetlen vagyok.
azt nem írtam, hogy a casinges próbálkozásnál természetesen csak a nem penészes részeket öntöttem egybe, a penészes részt hozzátettem k.rost-vermi-rizs közeghez egy befőttesüvegbe, azt majd meglátom milesz.


ha má van kókuszrost közte az amúgy olyan mint a föld és oda bele tudja üríteni a kalap a nemkívánatos toxikus cuccokat a penészből/avagy a penészt így könnyebben legyőzi ?


sose tudtam rendesen kifejezni magamat. :)

p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 10. 15:03
 
 
High all!



Na az van, hogy a penészedős üvegemből kiöntöttem casingbe a rizseket meg búzákat. Nyitott sütőajtónál...
És... 1. Nem volt teljesen beszőve minden mag, valószínű ezé ütötte fel a fejét jópár helyen a penész matyi.

Namármost azon agyalok, hogy szépen peroxidozzam le a részeket ott ahol parás, azt amúgy hagyjam úgy, vagy az egészet öntsem ki valami nagyobb cserépbe vagy valamibe, tegyek még hozzá kókuszrostot meg magokat, azt fedjem le, tegyem ki a kertbe, vagy vagy... ööö vagy mit? :)

Amúgy a másik 3al semmi probléma.
Jelentem a vermi-biobúza fejlődik a leggyorsabban.
Jóval gyorsabban mint a sima búzás, vagy tönkölybúzás.

Mittomén... valami reagot azé írjatok . :)


peace!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 10. 13:26
 
 
Üdv!

A PF-tekhez jó a 2,5 ös pohár is nem?két decis nem volt, a hármasra meg azt mondják túl nagy.Attól félek, hogy ha lassan szövi be, akkor valami fertőzésnek könnyebb esélye van megtámadni a süteményt.
pisz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 9. 15:04
 
 
Teljesen mind1 milyen vastag a vermi réteg az ideális 2cm. A micélium majd előfog bukkani. 2 hét mulva majd észlelni fogsz kis fehér pötyöket a vermin és majd abból alakulnak a testek. Elég az első stádiumba 8 óra fény hogy beinduljon a növekedés fázis aztán le csökkentheted 4 órára hogy a testek tudjanak nőni mivel a testek a fényfelé nőnek. Egy nap legalább 4-5 ször kell szellőztetni de óvatosan nehogy poros legyen a levegő vagy ilyesmi. Amikor látsz testeket formálódni onnantól számolj 3-4 napot és megnől teljesen. Akkor szedjed le őket mielött kinyílnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 13:53
 
 
http://achd.atw.hu/hsa.jpg , mert egy vesszo miatt az elozoben nem volt megnyithato a kep.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 13:48
 
 
off:
mostantol nincs kedvem ekezettel irogatni, remelem nem tul nagy baj.:]

on:
kossz a tippet meg is forditottuk, ime a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg, de nem vastag a vermi reteg?
kb mikorra varhato a(z elso) termes? 2 het mulva lehet jonne pestre a Nagy Úr. :P persze, ha nem lesz gomba nem utazik.. egyebkent most meg raer a mindennapi szelloztetes? eleg par naponta, addig amig az egesz suti ilyen "habos lesz" (par orat vilagitast kap naponta)?


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 9. 10:57
 
 
Elfelejtettem említeni hogy fordítsd a sütit fejjel lefelé úgy hogy a vermi réteg felül legyen mivel ott fognak elsősorban nőni. A vermi ad a micéliumnak egy úgymond nővési felületet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 9. 10:53
 
 
A fehér szállak micélium fonalak és keresik a tápanyagokat tehát ez teljesen normális de látom kicsit elhamarkodtad nem hagytad benne a sütit hogy teljesen befonja és a fertőzések könnyebben jönnek létre mivel a micélium megvédi tőle de ahol nem teljesen fonta be ott a baktérium megtámadhatja és felemészti a tápanyagokat és a micéliumot is szal legközelebb várj még teljesen beszövi+ 5 napot min.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. július 9. 10:40
 
 
sztem semmi baja..ilyen sütiből jött már nekem...jól érzi magát, fejlődik a mici az ég felé....aztán lehet, hogy valami gyász, de semmiképp sem kuka.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 04:35
 
 
itt tart DV.. de nem tudja, aggódik, hogy ezok a szálak nem kellenének oda... ez milyen gomba, penész?
a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 8. 14:56
 
 
szevasz
tüt, fecsit a gyógyszertárból, vermit peströl rendelhetsz (keress vissza a cím itt van valahol lent). de van vermi mentes módszer is, ha visszakeresel megleled. (vagy ajánlom a teljes lista, bumm, lementeni bumm, végigrágni bumm)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 8. 14:29
 
 

Hali!

Egy kis segítségre lenne szügségem ,zöldfülűként! Mindössze a spórát tudtam beszerezni eddig!Honnan a manóból lehet Vermit +tűt szerezni???!!!

...asszem az elkészítéssel nem lesznek gondok a beszerzéssel annál inkább!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 7. 20:16
 
 
Igazából az Ausztrál egy nagyon szép faj. Nagyon nagyra megnől és sárgás színe van nem úgy mint az ekvádori ami pirosos. Nem sok fog teremni belőle de a méretei kárpótolni fogja. Ami a potenciát illeti elég jó, véleményem szerint olyan közép kategoriás de amúgy nem sok különbség van közöttük tehát nem fogod jelentősen észlelni a különbséget. Ami pedig a hűtést illeti általában hűvös helyet kell neki keresni amely 18-25 max mert ha ennél is melegebb a hőmérséklet akkor nem formálódik test hanem a micélium tovább nől és csak elfogyasztja a tápanyagot és minnél tovább nől annál hajlamosabb lesz a fertőzésekre. A fekete elszíneződés pedig a rohadást jelenti amely a nem elegendő tápanyag miatt keletkezik vagy esetleg túl sok a pára. Ha lila színt látsz az nem gond mert akkor dobja le a spóráit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bonca2006. július 7. 12:12
 
 
hey!

érdeklődnék kedves mindnyájatoknál, hogy a hűtést hogyan oldjátok meg ilyen melegben?
Mazatek, pess hawaii és equadorim volt, van (még egy kevés). Azt írták hogy 20-25 c között terem. Namármost ritkán van 25 alatt a klíma a szekrényemben! nem nő, megáll, satnya és általában már növekedés közben feketedik, rohad a szár néhány helyen, (ha eljut odáig egyáltalán) a kalap is. 'szal hogyan hűtsek?
Meg hajnalban oltottam10 pohár Australian-it. ezt a fajtát nemigazán ismerem. Ha valakinek volt esetleg közeebbi kapcsolata e távoli kontinens szülöttével, megköszönném a gyakorlati tanácsait, hogyan kommunikáljak velük! :)
no, emelem kalapom!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 6. 18:02
 
 
lacicybin!
Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani.
A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti.
Ha érdekel benneteket majd folytatjuk.
Csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 6. 17:09
 
 
Szia. Elöször vékony réteg vermi aztán casing keverék jelen esetedben magok aztán ujra vermi. Miután sterilizáltad akkor tedd vissza 27-30 fokra 3-5 napig aztán be a terráriumba. A terráriumodban eleve van perlit. Soha nekeverj perlitet a táptalajjal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 6. 11:04
 
 
Hoppsz... azt kifelejtettem, hogy a rizses keverékem alján van ilyen
kékes-feketés folt.
gondolom valami penész genyó, nem nagyon terjeszkedik, kb 2x2 cm az alján az üvegnek.
Üveg eldobását kikerülendő, azt csinálom majd, hogy azt a részt nem kaparom ki, azt kész. Akkor má nincs para ugye? :)


ennyi voltam

písz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 6. 10:56
 
 
High Mindenki



Ööö... csak úgy beírom, hogy mi van.

Van 4 befőttes üveg.

Bennük 4 féle keverék:
- bio búza
- tönköly búza
- bio búza x tönköly búza x vermikulit (de nem a tetején, csak így elkeverve benne)
- bio búza x barnarizs

Ami volt: kuktázás szépen, majd kihűlni hagyás, majd Large Fruits-al beoltás, home made spóraoldatból.

Ami lett: 4 nap múlva, 25-27 fokon mindegyiken fehérség.

Ami azóta csak több lett.

Most 28-30 fokon pihennek a drágák.

Ha beszövődtek, tervezem a casinget, bár a 4ből 1 legalább megmarad csak ilyen üveg szájából termősnek, akarok valami nagy kalapot a fejem fölé :)

Amire gondoltam casing ügyben:

Kihipózok mikrós dobozt, elkeverek ilyen tőzegkockát vízzel meg perlittel és akkor izé... mivan?

Aljára teszek 1 sor ilyen keveréket, rászórom a magokat, aztán újra keveréket?
Vagy aljára perlit aztán arra magok és arra keverék?
Vagy elkeverjem a magokat a keverékkel?

Aztán majd be a keltetőbe egy hétre utána meg párába, azt tom.
Csak ezt nem, hogy itt pontosan mi a szitu.
Meg azt sem hogy a large fruitsnak mi az ideális hőfok.
csak fsre strainguide-ból amit írnak.


peace meg minden
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!