DAATH

Az állam és a törvény tekintélyére semmi sem veszélyesebb, mintha olyan törvényeket hoznak, amelyeket képtelenség lesz betartatni.

Albert Einstein

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3743 - 3792)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 17. 11:56
 
 
A fecsi készítéshez desztvíz kell, vagy jó a sima csapvíz is miután felforraltam és hagyom kihűlni, azzal a módszerrel csinálnám a growers guideban van.
Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 16. 21:01
 
 
A mic az úgy nől ahogyan keresi és eszi a tápanyagokat. Tehát nem lehet megállapítani hogy merre fog terjedni. Észre vehető hogy inkább a mic körként kezd el szövödni és egyre nagyobbra nől. A fejjel lefelé fordításos megoldás csak azért kell mert akkor az oxigén felfelé szorul és jobban terjed a mic.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 16. 20:30
 
 
nos mint látszik az alább leírtakbol, Han Solo 12-én oltott, most van 2 szép fehér pamacs az oltások helyén... ha fejjel lefelé fordítom elkezd felfelé terjedni? (azaz az alja felé)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 15. 11:17
 
 
Ha 30 nap múlva kezdtek fonódni akkor igen nagy a gond. Nekem általában befonja 5-8 nap alatt. Hány decis poharat használsz? Milyen fokon tárolod? Tapasztalataim szerint ha 1 hónap múlva nem indul be ott komoly probláma áll fenn. Próbálok segíteni neked attól függetlenül. Fordítsd fejjel lefelé a poharaidat de ki ne nyisd. Állítsd a hőfokot 28-30 fokra. Figyeld rendszeresen ha beindul akkor lehet jó lesz. Szaguld meg a poharakat és ha büdős akkor dobd ki. Ilyenkor az a nagy probléma hogy a fertőzések felhasználják az összes tápanyagokat és teljesen átveszi a táptalajt tehát erre figyeljél nagyon. Ha tovább nem nől akkor vizsgálgasd meg miért nem. Én még anno mikor kezdtem vezetem egy naplót. Az is lehetséges hogy túl megpakoltad táptalajjal és a mic nem kap elegendő oxigén. Sok oka lehet de az is lehet hogy nem volt friss amivel oltottad ha oltottad. Inkább használjatok nyomatot saját termésböl az a biztos. Rengeteget kell tanulni de végén megéri és onnantól tiéd a világ:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 14. 18:12
 
 
halu mindenki

köbö a 30. nap tájék.
a hatból egy pohárnak a tetején a védelmezö vermi réteg alatt köbö 1 centi mélyen már hatalmas fehér pamacsok. meg fonalak. de lentebb semmi. van még esélye? s egyátalán mért csak most indul be? wáá. (igen ingadozott rendessen a hömérséklet de gondolom más is csinálta már úgy hogy csak berakta a szekrénybe azt szevasz. semmi hősugárzás meg ilyesmi.)

mindenki halu
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 13. 21:54
 
 
Fél fecsit beleoltottál? Szép:) Amúgy véleményem szerint kevés az a 26 fok de viszonlag gyorsabban fog beszövődni az 5cc miatt. Szabad szemmel van amikor lehet látni ha felrázod de azon múlik hogy mennyi van benne. Én a házilagosan készített hívője vagyok. Sokkal jobban megy minden így és legaláb tudom hogy sokkal jobb mint amit lehet kapni. Fene se tudja mivel van megfertőzve vagy mi és mennyi van benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 13. 16:55
 
 
Han megvizsgálta a fecsit oltás előtt és nemnagyon látott benne spórákat úszkálni... persze lehet h szabadszemmel nem is nagyon látszanak... ezért mivel biztosra szeretne menni beoltotta mind az 5 ml-ert egy 2,5dl-es üvegbe... a fura az az, hogy így sem látszik párásnak az üveg fala... persze lehet azért mert csak 26C°-on van...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 13. 06:07
 
 
Ha biztos vagy benne hogy lefolyt akkor rendben. De egyébként 5 ml-t oltottál be egy üvegbe? Mekkora ez az üveg? Csak azért mert sokalom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 12. 23:45
 
 
SÁMÁN
szépen az üveg falára spriccelte Han a cuccost, csak mivel rövid volt az a fránya fű ezért a vermirétegbe került be... ettöl még szépen lefolyt az üveg falán... 5ml-ert oltott bele
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. július 12. 21:21
 
 
akkor oltsál, ha kihült a talaj...akkor egyből.
..azt + tudod mennyi víz kell....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 12. 13:19
 
 
Hát csinálhatod biorozsból a táptalajt, esetleg biobranarizsliszt+bodzabél, vagy napraforgóbél, vagy kókuszföld.
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/
itt minden le van írva
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 12. 13:08
 
 


Hali!
Valaki nem tudja ,hogy mivel lehetne helyettesíteni a vermit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 12. 11:22
 
 
A múltkor úgy gondolta valaki, hogy előre megcsinálja a sütiket, és meg is csinálta, de mintha kicsit száraz lenne a táptalaj, ezért lehet locsolni kéne egy kis vízzel.A kérdeésem a következő lenne, mennire kell nedvesnek lennie a táptalajnak, mert már minden oltásra kész, csak nem meri a száraz(abb) talajt beoltani, de nem is szeretné, ha tocsogna a h2o-ban.
thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 12. 06:15
 
 
2 cm vermi réteg nem vastag az pont megfelelő. Sok mindentől függhet hogy mennyit oltottál bele vagy milyen mélyen szúrtad be a tűt. Nem tövig nyomtad be? Mivel a vermi réteg nem tartalmaz semmilyen tápanyagot így nem is tud mit fogyasztani a myc. Legközelebb ha csinálod nyomd be tövig úgy hogy a tű hozzáérjen az üveg széléhez és látni fogod ahogyan lefelé csepeg. De az is lehet hogy több időt kell várnod. Előfordulhat hogy kicsit késöbb indul be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 12. 03:13
 
 
így van, han az oltásnál jár, a penészes üvegbe csak azért tett a mézesmázosbol, hogy meglássa hogyan reagál... semmiképp sem lesz fogyasztás belőle... közben csinált egy új sütit, biorozsliszt+vermi a szokásos módon... kupak kijukasztós azon bespriccelős módszer... kérdésem az lenne, hogy ha a spórák a fedő vermirétegre kerülnek akkor lesz e elegendő myc hogy egy 2 cm-es védőrétegen átjusson a táptalajig? arra is gondoltam már, hogy lehet h fertőzöttek a spóráim... :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 21:32
 
 
Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de...
Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag
Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le
1. spóra
2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb)
3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca)
4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)

Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".

A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 11. 20:17
 
 
Szerintem inkább probálkozzatok a hagyományos módszerrel és csináljatok casinget kókuszrozsbol és vermiböl meglátjátok az milyenre sikerül. Ha zöldpenészel találkozol akkor hajítsd jó messzire mert az terjed mint a villám. A peroxid már ezen nem tud segíteni. Véleményen szerint és a tapasztalataim szerint csak a fehér pókháló fertőzést őli meg de azt sem minden esetben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 17:39
 
 
Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni.
Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával.
Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 11. 10:28
 
 
Na a helyzet a mézes vizes témával... elég szomorú vagyok... szépen megjelentek fehér foltok a fojadék tetején és körbe a széllén majd a fehér foltok elkeztek a köepükröl kifelé feketedni... ez rothadás? :(
ja igen a méz nem sűrűsödött össze az üvegben mint azt a tek írta és mutatta... jó ez még valamire vagy dobjam ki a fgrancba? volt még egy zöldpenésszel kicsit fertőzött üvegem... arra spricceltem kicsit belőle... csak hogy vizuálisan lássam h mi a helyzet... annak már úgyis mind1 :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 11. 10:23
 
 
Hai!

Köszke a segítséget, egyébként szerintem friss lehet, egy srác adta a printet, és szerintem holle anyó csinálhatta, ecu.Arock, ha itt vagy, majd dobok rád egy mélt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 10. 21:08
 
 
2,5 decis teljesen megfelel illetve a 3 decis is jó. Több helyen oltod be ugyan olyan gyorsan fonódik de rengeteg múlik hogy milyen friss és milyen fajta. Ha penészt észlelsz azonnal dobd ki a kukába mert tovább fertőzhet mindent. A test felveheti a toxikus anyagokat úgy hogy még nem észleled a külsején. A zöld penészel találkozol azt azonnal távolítsd el mert terjed mint a villám. Inkább dobd ki és ne kockáztassál inkább legyen 10/9 de akkor biztosra mész.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 10. 16:58
 
 
psych: en is 2.5 deciseket hasznalok.. es egyikkel sincs gond. 31 napja oltottam, es semelyik sem peneszes. 12/11 jo volt, egyiken ossze van folyosodva egy ponton a cucc... azt kulon szekrenybe tettem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 10. 15:05
 
 
figyelmetlen vagyok.
azt nem írtam, hogy a casinges próbálkozásnál természetesen csak a nem penészes részeket öntöttem egybe, a penészes részt hozzátettem k.rost-vermi-rizs közeghez egy befőttesüvegbe, azt majd meglátom milesz.


ha má van kókuszrost közte az amúgy olyan mint a föld és oda bele tudja üríteni a kalap a nemkívánatos toxikus cuccokat a penészből/avagy a penészt így könnyebben legyőzi ?


sose tudtam rendesen kifejezni magamat. :)

p
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 10. 15:03
 
 
High all!



Na az van, hogy a penészedős üvegemből kiöntöttem casingbe a rizseket meg búzákat. Nyitott sütőajtónál...
És... 1. Nem volt teljesen beszőve minden mag, valószínű ezé ütötte fel a fejét jópár helyen a penész matyi.

Namármost azon agyalok, hogy szépen peroxidozzam le a részeket ott ahol parás, azt amúgy hagyjam úgy, vagy az egészet öntsem ki valami nagyobb cserépbe vagy valamibe, tegyek még hozzá kókuszrostot meg magokat, azt fedjem le, tegyem ki a kertbe, vagy vagy... ööö vagy mit? :)

Amúgy a másik 3al semmi probléma.
Jelentem a vermi-biobúza fejlődik a leggyorsabban.
Jóval gyorsabban mint a sima búzás, vagy tönkölybúzás.

Mittomén... valami reagot azé írjatok . :)


peace!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 10. 13:26
 
 
Üdv!

A PF-tekhez jó a 2,5 ös pohár is nem?két decis nem volt, a hármasra meg azt mondják túl nagy.Attól félek, hogy ha lassan szövi be, akkor valami fertőzésnek könnyebb esélye van megtámadni a süteményt.
pisz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 9. 15:04
 
 
Teljesen mind1 milyen vastag a vermi réteg az ideális 2cm. A micélium majd előfog bukkani. 2 hét mulva majd észlelni fogsz kis fehér pötyöket a vermin és majd abból alakulnak a testek. Elég az első stádiumba 8 óra fény hogy beinduljon a növekedés fázis aztán le csökkentheted 4 órára hogy a testek tudjanak nőni mivel a testek a fényfelé nőnek. Egy nap legalább 4-5 ször kell szellőztetni de óvatosan nehogy poros legyen a levegő vagy ilyesmi. Amikor látsz testeket formálódni onnantól számolj 3-4 napot és megnől teljesen. Akkor szedjed le őket mielött kinyílnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 13:53
 
 
http://achd.atw.hu/hsa.jpg , mert egy vesszo miatt az elozoben nem volt megnyithato a kep.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 13:48
 
 
off:
mostantol nincs kedvem ekezettel irogatni, remelem nem tul nagy baj.:]

on:
kossz a tippet meg is forditottuk, ime a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg, de nem vastag a vermi reteg?
kb mikorra varhato a(z elso) termes? 2 het mulva lehet jonne pestre a Nagy Úr. :P persze, ha nem lesz gomba nem utazik.. egyebkent most meg raer a mindennapi szelloztetes? eleg par naponta, addig amig az egesz suti ilyen "habos lesz" (par orat vilagitast kap naponta)?


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 9. 10:57
 
 
Elfelejtettem említeni hogy fordítsd a sütit fejjel lefelé úgy hogy a vermi réteg felül legyen mivel ott fognak elsősorban nőni. A vermi ad a micéliumnak egy úgymond nővési felületet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 9. 10:53
 
 
A fehér szállak micélium fonalak és keresik a tápanyagokat tehát ez teljesen normális de látom kicsit elhamarkodtad nem hagytad benne a sütit hogy teljesen befonja és a fertőzések könnyebben jönnek létre mivel a micélium megvédi tőle de ahol nem teljesen fonta be ott a baktérium megtámadhatja és felemészti a tápanyagokat és a micéliumot is szal legközelebb várj még teljesen beszövi+ 5 napot min.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. július 9. 10:40
 
 
sztem semmi baja..ilyen sütiből jött már nekem...jól érzi magát, fejlődik a mici az ég felé....aztán lehet, hogy valami gyász, de semmiképp sem kuka.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 9. 04:35
 
 
itt tart DV.. de nem tudja, aggódik, hogy ezok a szálak nem kellenének oda... ez milyen gomba, penész?
a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 8. 14:56
 
 
szevasz
tüt, fecsit a gyógyszertárból, vermit peströl rendelhetsz (keress vissza a cím itt van valahol lent). de van vermi mentes módszer is, ha visszakeresel megleled. (vagy ajánlom a teljes lista, bumm, lementeni bumm, végigrágni bumm)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 8. 14:29
 
 

Hali!

Egy kis segítségre lenne szügségem ,zöldfülűként! Mindössze a spórát tudtam beszerezni eddig!Honnan a manóból lehet Vermit +tűt szerezni???!!!

...asszem az elkészítéssel nem lesznek gondok a beszerzéssel annál inkább!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 7. 20:16
 
 
Igazából az Ausztrál egy nagyon szép faj. Nagyon nagyra megnől és sárgás színe van nem úgy mint az ekvádori ami pirosos. Nem sok fog teremni belőle de a méretei kárpótolni fogja. Ami a potenciát illeti elég jó, véleményem szerint olyan közép kategoriás de amúgy nem sok különbség van közöttük tehát nem fogod jelentősen észlelni a különbséget. Ami pedig a hűtést illeti általában hűvös helyet kell neki keresni amely 18-25 max mert ha ennél is melegebb a hőmérséklet akkor nem formálódik test hanem a micélium tovább nől és csak elfogyasztja a tápanyagot és minnél tovább nől annál hajlamosabb lesz a fertőzésekre. A fekete elszíneződés pedig a rohadást jelenti amely a nem elegendő tápanyag miatt keletkezik vagy esetleg túl sok a pára. Ha lila színt látsz az nem gond mert akkor dobja le a spóráit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bonca2006. július 7. 12:12
 
 
hey!

érdeklődnék kedves mindnyájatoknál, hogy a hűtést hogyan oldjátok meg ilyen melegben?
Mazatek, pess hawaii és equadorim volt, van (még egy kevés). Azt írták hogy 20-25 c között terem. Namármost ritkán van 25 alatt a klíma a szekrényemben! nem nő, megáll, satnya és általában már növekedés közben feketedik, rohad a szár néhány helyen, (ha eljut odáig egyáltalán) a kalap is. 'szal hogyan hűtsek?
Meg hajnalban oltottam10 pohár Australian-it. ezt a fajtát nemigazán ismerem. Ha valakinek volt esetleg közeebbi kapcsolata e távoli kontinens szülöttével, megköszönném a gyakorlati tanácsait, hogyan kommunikáljak velük! :)
no, emelem kalapom!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 6. 18:02
 
 
lacicybin!
Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani.
A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti.
Ha érdekel benneteket majd folytatjuk.
Csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 6. 17:09
 
 
Szia. Elöször vékony réteg vermi aztán casing keverék jelen esetedben magok aztán ujra vermi. Miután sterilizáltad akkor tedd vissza 27-30 fokra 3-5 napig aztán be a terráriumba. A terráriumodban eleve van perlit. Soha nekeverj perlitet a táptalajjal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 6. 11:04
 
 
Hoppsz... azt kifelejtettem, hogy a rizses keverékem alján van ilyen
kékes-feketés folt.
gondolom valami penész genyó, nem nagyon terjeszkedik, kb 2x2 cm az alján az üvegnek.
Üveg eldobását kikerülendő, azt csinálom majd, hogy azt a részt nem kaparom ki, azt kész. Akkor má nincs para ugye? :)


ennyi voltam

písz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 6. 10:56
 
 
High Mindenki



Ööö... csak úgy beírom, hogy mi van.

Van 4 befőttes üveg.

Bennük 4 féle keverék:
- bio búza
- tönköly búza
- bio búza x tönköly búza x vermikulit (de nem a tetején, csak így elkeverve benne)
- bio búza x barnarizs

Ami volt: kuktázás szépen, majd kihűlni hagyás, majd Large Fruits-al beoltás, home made spóraoldatból.

Ami lett: 4 nap múlva, 25-27 fokon mindegyiken fehérség.

Ami azóta csak több lett.

Most 28-30 fokon pihennek a drágák.

Ha beszövődtek, tervezem a casinget, bár a 4ből 1 legalább megmarad csak ilyen üveg szájából termősnek, akarok valami nagy kalapot a fejem fölé :)

Amire gondoltam casing ügyben:

Kihipózok mikrós dobozt, elkeverek ilyen tőzegkockát vízzel meg perlittel és akkor izé... mivan?

Aljára teszek 1 sor ilyen keveréket, rászórom a magokat, aztán újra keveréket?
Vagy aljára perlit aztán arra magok és arra keverék?
Vagy elkeverjem a magokat a keverékkel?

Aztán majd be a keltetőbe egy hétre utána meg párába, azt tom.
Csak ezt nem, hogy itt pontosan mi a szitu.
Meg azt sem hogy a large fruitsnak mi az ideális hőfok.
csak fsre strainguide-ból amit írnak.


peace meg minden
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 4. 21:35
 
 
2159. MeDMaN

Han Solo is elkezdte tesztelni... a multhéten fogott egy befőttes üveget, megfosztotta a kupakjátok és főzte őket 1 órán át... aztán egy kanál méz az üvegbe+víz és megint főzte egyfélórát, most lezárva... aztán hagyta kihűlni és egy steril ollóval vágott egy kb 1cm * 0,4cm-es darabot a lenyomatábol amit beledobott a üvegbe majd összerázta és mivel amúgy is meleg van berakta a ruhásszekrényébe a jó sötétbe...
most egy kis fehér pötty úszik az üveg közepén + van egy a falán is, az alján pedig temérdek apró fehér "porszem" azokrol nemtudja mik lehetnek... talán a vízben kicsapódott cukor? mind1... egyenlőre szépen kezdődik... mikor kell ezzel oltani? sajna nem tudok angolul elég jól...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 4. 20:53
 
 
Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 4. 17:36
 
 
Be fognkak indulni, ne tedd ki a napra! Nem szeretik a változékony hőmérsékletet. Pohárba van? Ha igen fordítsd fejjel lefelé és várjál még 1 hetet és ha semmi nyoma akkor dobd ki.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 4. 13:10
 
 
csámindenki
na olyan 20 nap után az egyik pohárban megjelentek felül fehér fonalak. (de a többi hatban még mindig semmi) lehet még esélye hogy beszövi rendessen? (nem büdösek, legalábbis nem úgy mint az elözö kettö) az jó ötlet hogy törölközöbe csomagolva kiteszem oda ahol a nap süt? hátha így begyorsul. nem akarnám hogy pont most rohadjon be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 4. 06:06
 
 
Véleményem szerint inkább spray-el mert ha áll a víz a terrárium alján akkor valószínűbb a fertőzés hiába erős a micélium de nem minden esettben tud ellene védekezni. Perlitet használsz? ha igen áztasd be vízbe kicsi peroxiddal és aztán leszűröd és mehet bele de akkor is kell locsolni a terrárium hogy megtartsd az optimális 90% pára tartalmat. De ne feled nem szabad locsolni a sütiket csak a terrárium oldalait.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. július 3. 19:37
 
 
Szerintetek az jó megoldás, ha nem spray-vel permetezem a terráriumot, hanem az aljára töltök egy kis vizet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 1. 13:04
 
 
ja meg igen még a termesztésröl annyit mondtam neki hogy mit szeretne jobban ha támogatnám ha az utcán vennék kitudja miket ami kitudja mi és kitudja mi van benne, vagy saját magam által termesztett ellenörzött dolgokat használnék.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 1. 13:01
 
 
med:
"Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz"

oksa ezt megfogadom :)

sámán: ok akkor még hagyom öket egy kicsit a pohárban. talán egy hetet még várok.
anyámat úgy szereltem le hogy megmondtam neki mióta használok tudatmódosítokat, milyeneket mik a hatásaik, aztán meg megkérdeztem hogy ebben az utóbbi 3-4 évben milyen változást tapasztalt rajtam. azt mondta hogy pozitívat. énmeg megkérdeztem hogy hát akkor miröl beszélünk? :) kb ennyi. azóta oda-oda szúrogat de már csak olyan reflexszerüen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 08:35
 
 
Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben.
A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés?
Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá.
Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 29. 06:04
 
 
A liquid culture azt jelenti hogy spóra oldat. Lenyomatból szokták készíteni steril viz kell ennyi. Én azt mondom szerezz gyakorlatot és után jöhet a spóra oldat készítése mivel nem olyan egyszerű tapasztalataim szerint főleg amikor még az elején jártam.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!