DAATH

A többség mindig téved.

Mark Twain

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3713 - 3762)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 21:11
 
 
A sütit darabokat soha ne sterilizáld mert hőhatásra meghal. A casing mixedet sterilizálhatod akár egy zacskóban forró vízben vagy mikro is jó. Valószínű azért volt penészes a tiéd mert nem volt túl steril. Ami a lenyomatot illeti lefeded hagyod hogy ledobja spóráit aztán tiszta kézzel belecsúztatod a (últra tiszta)szárító kamrában aztán megvárod még megszáradt és bele teszed egy nejlon zacsiba és vársz vele 12 órát mire hasznáhatod.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 21:03
 
 
Ne hagyd hogy ingadozzon a hőmérséklet mert nagy mértékben befolyásolja a növekedést. 24 fok az pont elegendő nem több nem kevesebb de ha nem tod tartani akkor kevesebb legyen inkább. Párásításról pedig az a véleményem használ párásító gépezetet igaz sok be kerül de végén megéri. Tőzeges casingel kíváló eredményeket értem el anno és most is. Érzékenyebb a fertőzésekre de hatásosabb minden szempontban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 21. 21:02
 
 
casingnel, ha a szettort sutire rostos mohatozeget teszek akkor elotte sterilizaljam? ugy tervezem hogy mezei szenaval(zacskos kisallattap vagy mi) is kiprobalom a casingelest majd, mintha lattam volna hasonlot: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/sidepins1.jpg

S á M á N: egyebkent tenyleg nem votl lefedve a suti.. a kep kedveert vettem ki egy zacsibol :P. mostmar egyebkent betettem a terrariumba a tobbi 3 melle

az elso 4 sutimmel egy 3hete probaltam casinget csinalni.. hat az egesz be "szoros" peneszedett....1-2 centis feher macskaszor szeru valamik alltak ki a foldbol. ugy csinaltam, hogy steril vermit szortam egy terrarium aljara, arra ket reteg szunyoghalot, arra 1 centi mohatozeg(sterilizalt) arra a 4 suti, majd arra meg par centi tozeg. hat nem jott be, pedig folyamatosan spricceltem peroxiddal.

tegnap leszureteltem egy kalapot, es csinaltam belole par lenyomatot. a lenyomatokat hagyjam szabadlevegon, hogy szaradjanak, vagy egy kis zipzacsiban is kiszaradnak?

egyebkent fecskendeztem a sutikbe kutyakaja let... hat majd az ido eldonti. egyebkent ugy csianltam, hogy a kutyakajat foztem egy ideig majd atszurtem egy konyharuhan es kesobb azt fecskendeztem a sutikbe.

most kezdenek kekulni a kisebb gombak a sutin egyebkent feketere szaradt a gomba de szetszedtem rostjaira. igy most szarazon 1g :D azthiszem meg gyujtok majd hozza.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 21. 20:11
 
 
Mi a véleményetek erről a rendszerről? 2 napja tettem párába, 90% csak a hőmérséklet ingadozik 23-26 között. /Jobb híján jégkockát dobok a perlitbe, így tudok 23at elérni./
A casing tőzeg, 1 hét alatt rendesen átszőtte a mycélium. Amúgy búzával indítottam.
http://static.flickr.com/57/194857916_384531be38.jpg?v=0
http://static.flickr.com/66/194857914_08ab5e100f.jpg?v=0
http://static.flickr.com/76/194857913_bc52bad5e1.jpg?v=0
Tőzeggel milyen eredményt lehet elérni? Hőmérséklet nem baj, ha néha 25 fok fölé megy? /Transkeim van/
kössz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 16:27
 
 
Laci soha de soha ne keverj olyan anyagot a casingbe amely tartalmaz tápanyagot mert a baktériumok egyböl élősködni fognak rajta, hisz ezért vársz még teljesen beszövi a sütidet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 16:24
 
 
A casing az amikor pf teket vagy más egyéb tápanyagú tekket alkalmaznak. Ezeket össze kell törni és aztán szét terítgetni egy lapos edénybe vagy vmi hasonlóban. A tetejére tőzeget , kokuszrozst vagy vermit raknak és igy sokkal jobban fog teremni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 21. 09:56
 
 
ma az oldalára fordította Han az üveget, hátha így könnyebben beszövi a mic... egyébként most először látta annak jelét, hogy nem szúrt el semmit... :) ha casinget szeretne csinálni ebböl a sütiböl, akkor a vermi +biorozslisztet sterilizálja egy nagy üvegben majd abbol öntsön egy rétegnyit a oboz aljára+1 réteg beszőtt cucc + még 1 réteg üres és fedő vermiréteg majd keltető?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 21. 08:41
 
 

Bocs a taljesen alap kérdéseimért ,de nem tiszta ,h mi is az a casing?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 19:40
 
 
A táptalaj nagyon fontos szerepet játszik. Általában a hagyományos pf tekbe nincs elegendő tápanyag annyi amenyinek kellene lenni. Ha megnézel egy casinget akkor ott láthatod és tapasztalhatod is hogy sokkal több tápanyagok vannak benne mivel lényegesen több nől. Ami a spórát illeti nem használhatod fel a frissen készített spórádat mivel össze kell hogy ugymond érjen. Ha lenyomatból készíted akkor várnod kellene valamennyi időt min 12 ora+száradási idő de ha oldatot akkor várnod kell vele minimum 2-3 napot és hűtőben tárolva légmentesen elzárva. Minnél jobban összeér annál hatékonyabb lesz de majd rá jössz magadtól ezekre ha már úgy igazán benne leszel:)Kutyakajás módszert nem próbáltam de én még nagyon régen próbáltam a műtrágyás változatot. Amikor műtrágya levét sterilizáltam és abban áztattam be és eléggé erdeményes volt csak nagyon sok munka volt vele és maradtam a gyors hagyományos módszerrel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 19:20
 
 
Nyugottan leszedheted az érett kalapokat. A többi vagy nől vagy megáll. Általában megfekedenek mielött megnől mellete a legérettebb. Ilyenkor nem fogyasztja feleslegesen a tápanyagokat csak vigyázz ne sértsd meg a fejlődő kalapot.próbáld úgy alakítan ia dolgokat hogy egyenlően nőjenek a testek hisz egy kalap nagyon kevés egy sütin. Szerintem ami a sütin nől az nem cambodian habár annak is több fajtája létezik mivel a cambodian általában hosszú vékony. Inkább a GT-hez hasonlítanám de mégsem az. Rengeteg fajtá létezik de amelyik ilyen sárgás az valami olyasmi fajta lehet. Még egy kérdésemre lenne nem láttam fedőt a poharon, jól láttam? Soha de soha nem szabad levenni a fedőt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 18:22
 
 
egyebkent a sporakra is van befolyasa annak hogy milyen miosegu a taptalaj, tehat az ezekbol kesobb fejlodo kicsik is gyengebbek lesznek?
S á M á N: mire tippelnel cambodian vagy transkei?:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_004.jpg
ma kiprobalom a kutyakajas tapanyag es nedvesseg potlast, remelem bevalik majd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 18:09
 
 
az elozo link igy jo: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003.jpg

egyebkent pont most szakad el a kalap es a szar kozotti hartya. este lehet meg is csinalom ezt a sporalenyomatot. ha egyebkent ma szandekozom uj sutiket csinalni, akkor mar most is hasznalhatom ezeket a friss sporakat hozza?!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 18:01
 
 
igy nez ki a suti:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003.
jpg
de egyebkent abszolut semmi illata nincs.. vagyis nagyon gyenge gomba illat, de semmi nem odaillo.
a sporalenyomatot igy csainlnam: alufoliara vagy egy kis papirra(sterilen egy koteg kozeperol) ratennem a kalapot majd tennek ra egy leforditott uveg poharat. elmeletileg igy lehullajtja a sporait.
"Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen."
e szerint csak az erettet szedjem le, a kicsiket hagyjam amig meg nem feketednek vagy amig azok is megernek? ami nem feketedik el az megno egy ido utan(ha mondjuk leszedtem ezt a nagyot)?
szerinted eleg valamire ez a gombi vagy gyujtsek meg hozza par ekkorat? nem ez lenne az elso pszichedelikus elmenyem, es altalaban magas a kul. anyagokkal szembeni kuszobom. egyebkent frissen lenne elfogyasztva.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 17:11
 
 
Azt azért elfelejtettem megkérdezni hogy amelyikben észleted a sárgás színt az hogyan néz ki? Falakat nem épitett a mic ugye? (nagyon vastag fehér mic a pohár szélén) Mert van egy úgynevezett baktériális "blotch" na ilyenkor épit falakat a mic hogy megvédje magát. Ha tudnál képeket mutatni az jó lenne mert akkor megtudnám állapítani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 17:07
 
 
A sárga szín nem gond az a mic amikor örögszik és nem kap oxigént tehát nem kell tartani fertőzéstöl ha ilyesmit látsz. Szed le a kalapot amikor majdnem teljesen kinyilik mielött ledobja a spóráit. Azt úgy lehet észre venni hogy ilyen lila port ejt le. Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen. Sima rizsliszt nem a legjobb sőt nagyon is ellenzem mivel 1. nem elég tápanyagot tartalmaz 2. Kevésbé potens lesz a kalap 3.kevesebb a termés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 11:40
 
 
csinaltam az elobb par kepet 2 sutirol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_001.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_002.jpg

ugy nez ki minden sutibol no egy nagy gombi. legelso probalkozasra nekem ez tokeletes, de azert kivancsi lennek miert csak ennyi indult ilyen fejlodesnek.. tapanyaghiany?! barnarizs helyett sima rizst hasznaltam.. kevesebb a taperteke?
minden egyes pici .. epp hogy lathato gombit is leszedjek amikor majd a nagyot is?
egyebkent a narancsos/sargas folyosodas mit jelent(a poharban, 80%ig beszott sutin)? milyen fertozes, mennyire veszes?

kosz az eddigi segitsegeket, DV nagyur is nagyon boldog :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 19. 19:52
 
 
Ez így nem lesz jó. Agar-agar csak arra jó, hogy átszövi a spóra, felvágod darabokra és ezeket dobod bele a pohárba, befőttes üvegbe. Erről nem fog neked termőtest fejlődni. Nem muszáj hozzá vermi meg kókuszrost, ez inkább casingnek jó. Használhatsz búzát, rozst, madáreleséget /köles meg ilyenek/, vagy fűmagot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 19. 16:30
 
 

Köszi a felvilágosítást!Most akkor ha agart használok már nincs szükség vermire vagy kókuszföldre?Csak mert ezeket nem sikerült még beszereznem...Nem lenne elég ha 1 kevés rizsliszttel keverem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 19. 14:13
 
 
Az agar-agar egy fehérjedús moszatfaj, amit ha vízzel összekeversz és felmelegíted, megolvad, de miután lehűl, megkocsonyásodik. A spóra viszonylag gyorsan átszövi. Bioboltokban lehet kapni..
Mikró nekem nem jött be, sztem is többet ér egy fazék fedővel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 19. 13:04
 
 
a mikrónál többet ér egy fazék fedővel...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 19. 12:53
 
 

Hali!

Tulajdonképpen mi az az agar?És honnan lehet szerezni?Mellesleg tudtok vmt a micrós fertőtlenítésröl? Szerintem jóval egyszerűbb ,de elpusztít minden bacit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 21:21
 
 
Egyrészt igazat adok neked Sámán, de az ismerősök tapasztalata szerint a vastag tönk a sűrű myc-el és a közvetlen közelben lévő tápanyag nélküli casingszerű közeggel van összefüggésben, innentől kezdve, szerintem a duplafenekű süti(szelet) a megoldás (alul vermi v. casing és felül is ugyanez, oldalt meg szabadon).
Majd legközelebb szólok az ismerősöknek, hogy próbálják ki.

Cambo
A képen látható sütin még egy flush sem volt? ha nem én biztos várnék az 1. szüretig. Aztán esetleg jöhet a kutyakaja

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 18. 18:28
 
 
azt tervezem, hogy tobb tapanyagot juttatok a sutikbe..

olvastam egy receptetet..:

1 resz szaraz kutyakaja+5 resz viz... forralod 1 oran at... az elforralt vizet potolod.. majd ami marad azt 1:10 higitassal injekcios tubol lehet a sutikbe nyomni.

http://www.shroomery.org/index.php/par/7951

szerintetek kb hany mlrel probalkozzak?
lehet belole baj ha ezekebe a sutikbe most nyomok egy adagot?
tobb helyen szurnam meg oket, es mindenhova nyomnek.

velemeny?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 18. 17:51
 
 
Véleményem szerint felesleges, mert minnél több a tápanyag annál több fog nőlni és attól hogy félbe vágod megsérülhet és be fog kékülni a sérülés miatt és ahol sérült ott már nem fog tovább nőlni. Miért nem csinálsz egy casinget? Kókuszrozs+vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 17:32
 
 
High!

Cambo írásával kapcsolatban, a következő a kérdésem. Az ismerősök tapasztalata is az hogy a süti alja közelében nőnek a legnagyobb legpotensebb cyca-mycák. Csinált-e már valaki ismerőse olyat, hogy egy tuti benőtt sütit felvágott steril késsel kb. 2-3 cm-es szeletekre és ezt tette ki egy nedves vermis, vagy fóliás felületre a terráriumba?

Véleményem szerint ebből nem lesz olyan rengeteg flush, de ami lesz belőle az:
1. tuti potens lesz. kis kék beütéssel :)
2. tuti alap spóralenyomathoz (így az utánpótlás biztosított)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 18. 17:06
 
 
A cambodian vékony hosszú de elég néhéz megkülönböztetni hasonó fajoktól. Ami a kis gombit illeti amelyik nem fejlődik azt általában (abortnak) nevezzük ami nem fejlődik tovább mert nem kapott elég tápanyagot. Ilyenkor befeketedik és nem nő tovább. Amikor szeded a többit ezt is fontos leszedni mert tovább használja a tápanyagot és a többi egészséges gombi nem kap elég tápanyagot. Állítolag ezek az "abortotok" a legpotensebbek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 18. 15:01
 
 
psych: 5 liter deszt/ioncs. viz 200Ft szoval, ezzel nem eri meg szorakozni/kockaztatni. en spec ugy csinaltam, hogy fogtam, a lenyomatombol kicsit leteptem, egy par millis papir darabot. felszivtam egy tiszta fecsibe az ioncserelt vizbol 10ml-t, majd a kis letepett sporalenyomatra fecskendeztem ugy, hogy kozben az alatta levo kis talba csorgott az egesz, majd innen szivtam fel, nemi kevergetes utan, de gondolom azota mar te is megoldottad vhogy. en egyebkent azert csinaltam igy, mert annyira keves spora volt a lenyomaton, hogy nem nagyon lehetett leszedni a papirrol rendesen. + a cambodia sporai nagyon kicsik szabad szemmel nem lathatoak.

Psyrith: en mar betettem volna. a sutieim aljai nem voltak benove mikor a terrariumba tettem oket, de fejlodnek, mint lentebb latod.

kerdes:
termeszetes dolog-e az, hogy elkezdenek fejlodni a kis gombik... nagyon lassan, kis vekonyak.. majd megallnak a novekedesben, elkezdenek visszafejlodni, es mashonnan par nap alatt 3x akkora gomba no?
amik visszafejlodnek azokbol lesz meg kesobb normal nagysagu gombi? szoval miutan megvan az elso "flush" es leszedegettem a nagyokat, a kisebbek elkezdenek ujra fejlodni? egyebkent valoszinuleg a sutik ket fajta myc-t novesztenek(legalabbis nemelyik).. cambodia+transkei. nem tudja valaki, milyen konnyen kulonboztethetoek meg? ha jol tudom a cambonak hegyesebb a csucsa, es talan hosszukasabb is.

most keszult kep:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/ga1.jpg

a jobb oldalon alul levo gomba 3 nap alatt fejlodott akkorara, a felette levo kacskaringos a suti tetejen pedig kb 6 nap alatt. egyebkent az utobbi sztem cambodia, tipikus hegyes csucsa van, ahogy neztem kepeken. 10 napja tettem a sutiket fenyre+terrariumba.. nem visszamaradottak? mikorra varjam a termest szerintetek? a nagyobbnak mennyi idot adnatok? azert kerdezem mert ha lehet mar hetvegen utaznek el. csinaltam egy " "szellozteto" "rendszert" " :D:D:D, ha esetleg itt kene hagynom. par kolasflakon, adapter ventillator, vatta levegoszurok :D

kep az igenytelen termeszto szekrenyemrol(:D): http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/ga2.jpg

alul a termesztodoboz, abban vannak a poharak:P balra a terraium mellet jegaku.. egyelore ezzel tartom az eppen 24.4 fokot, bar azt olvastam a cambo szereti a meleget. hmm 3 napja hasznalom ezt a hutest, addig 27-28 fok volt. lehet ez kedvezett annak a nagyobbacska gombanak? vagy esetleg, hogy a tove hozzaer az aluhoz amin rajta van, es az tele van vizcseppekkel.
ha a doboz tetejen kicsapodik a para es az oldalan is.. akkor csak emgvan neki a >90% nem?

that's all folks ;]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. július 18. 09:35
 
 
Hali!

A kalcium kloridot nem tudom hol árulják még én sem találkoztam vele sehol. Én amikor a közterületnél melóztam még ott szereztem be egy 5 kilós zacsival. Amúgy útszórásra használják tehát ezt nyár kellős közepén szerintem tuti nem fogsz kapni. Ha majd jönnek a havak akkor érdemes próbálkozni ahol a közterület árulja a sót meg az ilyesmi szóróanyagokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. július 17. 16:33
 
 
hi.
Nemtudjátok, hogy kalcium klorid-od milyen fajta boltokban lehet kapni?
Körül néztem ilyen gazdaboltokba, de ott még nem is hallottak róla..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 17. 16:14
 
 
Szerintetek ezt már rakjam párába?
http://static.flickr.com/65/191712877_702b54563d.jpg?v=0
http://static.flickr.com/76/191715542_264c744279.jpg?v=0
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 17. 11:56
 
 
A fecsi készítéshez desztvíz kell, vagy jó a sima csapvíz is miután felforraltam és hagyom kihűlni, azzal a módszerrel csinálnám a growers guideban van.
Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 16. 21:01
 
 
A mic az úgy nől ahogyan keresi és eszi a tápanyagokat. Tehát nem lehet megállapítani hogy merre fog terjedni. Észre vehető hogy inkább a mic körként kezd el szövödni és egyre nagyobbra nől. A fejjel lefelé fordításos megoldás csak azért kell mert akkor az oxigén felfelé szorul és jobban terjed a mic.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 16. 20:30
 
 
nos mint látszik az alább leírtakbol, Han Solo 12-én oltott, most van 2 szép fehér pamacs az oltások helyén... ha fejjel lefelé fordítom elkezd felfelé terjedni? (azaz az alja felé)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 15. 11:17
 
 
Ha 30 nap múlva kezdtek fonódni akkor igen nagy a gond. Nekem általában befonja 5-8 nap alatt. Hány decis poharat használsz? Milyen fokon tárolod? Tapasztalataim szerint ha 1 hónap múlva nem indul be ott komoly probláma áll fenn. Próbálok segíteni neked attól függetlenül. Fordítsd fejjel lefelé a poharaidat de ki ne nyisd. Állítsd a hőfokot 28-30 fokra. Figyeld rendszeresen ha beindul akkor lehet jó lesz. Szaguld meg a poharakat és ha büdős akkor dobd ki. Ilyenkor az a nagy probléma hogy a fertőzések felhasználják az összes tápanyagokat és teljesen átveszi a táptalajt tehát erre figyeljél nagyon. Ha tovább nem nől akkor vizsgálgasd meg miért nem. Én még anno mikor kezdtem vezetem egy naplót. Az is lehetséges hogy túl megpakoltad táptalajjal és a mic nem kap elegendő oxigén. Sok oka lehet de az is lehet hogy nem volt friss amivel oltottad ha oltottad. Inkább használjatok nyomatot saját termésböl az a biztos. Rengeteget kell tanulni de végén megéri és onnantól tiéd a világ:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. július 14. 18:12
 
 
halu mindenki

köbö a 30. nap tájék.
a hatból egy pohárnak a tetején a védelmezö vermi réteg alatt köbö 1 centi mélyen már hatalmas fehér pamacsok. meg fonalak. de lentebb semmi. van még esélye? s egyátalán mért csak most indul be? wáá. (igen ingadozott rendessen a hömérséklet de gondolom más is csinálta már úgy hogy csak berakta a szekrénybe azt szevasz. semmi hősugárzás meg ilyesmi.)

mindenki halu
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 13. 21:54
 
 
Fél fecsit beleoltottál? Szép:) Amúgy véleményem szerint kevés az a 26 fok de viszonlag gyorsabban fog beszövődni az 5cc miatt. Szabad szemmel van amikor lehet látni ha felrázod de azon múlik hogy mennyi van benne. Én a házilagosan készített hívője vagyok. Sokkal jobban megy minden így és legaláb tudom hogy sokkal jobb mint amit lehet kapni. Fene se tudja mivel van megfertőzve vagy mi és mennyi van benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 13. 16:55
 
 
Han megvizsgálta a fecsit oltás előtt és nemnagyon látott benne spórákat úszkálni... persze lehet h szabadszemmel nem is nagyon látszanak... ezért mivel biztosra szeretne menni beoltotta mind az 5 ml-ert egy 2,5dl-es üvegbe... a fura az az, hogy így sem látszik párásnak az üveg fala... persze lehet azért mert csak 26C°-on van...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 13. 06:07
 
 
Ha biztos vagy benne hogy lefolyt akkor rendben. De egyébként 5 ml-t oltottál be egy üvegbe? Mekkora ez az üveg? Csak azért mert sokalom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 12. 23:45
 
 
SÁMÁN
szépen az üveg falára spriccelte Han a cuccost, csak mivel rövid volt az a fránya fű ezért a vermirétegbe került be... ettöl még szépen lefolyt az üveg falán... 5ml-ert oltott bele
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. július 12. 21:21
 
 
akkor oltsál, ha kihült a talaj...akkor egyből.
..azt + tudod mennyi víz kell....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 12. 13:19
 
 
Hát csinálhatod biorozsból a táptalajt, esetleg biobranarizsliszt+bodzabél, vagy napraforgóbél, vagy kókuszföld.
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/
itt minden le van írva
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 12. 13:08
 
 


Hali!
Valaki nem tudja ,hogy mivel lehetne helyettesíteni a vermit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 12. 11:22
 
 
A múltkor úgy gondolta valaki, hogy előre megcsinálja a sütiket, és meg is csinálta, de mintha kicsit száraz lenne a táptalaj, ezért lehet locsolni kéne egy kis vízzel.A kérdeésem a következő lenne, mennire kell nedvesnek lennie a táptalajnak, mert már minden oltásra kész, csak nem meri a száraz(abb) talajt beoltani, de nem is szeretné, ha tocsogna a h2o-ban.
thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 12. 06:15
 
 
2 cm vermi réteg nem vastag az pont megfelelő. Sok mindentől függhet hogy mennyit oltottál bele vagy milyen mélyen szúrtad be a tűt. Nem tövig nyomtad be? Mivel a vermi réteg nem tartalmaz semmilyen tápanyagot így nem is tud mit fogyasztani a myc. Legközelebb ha csinálod nyomd be tövig úgy hogy a tű hozzáérjen az üveg széléhez és látni fogod ahogyan lefelé csepeg. De az is lehet hogy több időt kell várnod. Előfordulhat hogy kicsit késöbb indul be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 12. 03:13
 
 
így van, han az oltásnál jár, a penészes üvegbe csak azért tett a mézesmázosbol, hogy meglássa hogyan reagál... semmiképp sem lesz fogyasztás belőle... közben csinált egy új sütit, biorozsliszt+vermi a szokásos módon... kupak kijukasztós azon bespriccelős módszer... kérdésem az lenne, hogy ha a spórák a fedő vermirétegre kerülnek akkor lesz e elegendő myc hogy egy 2 cm-es védőrétegen átjusson a táptalajig? arra is gondoltam már, hogy lehet h fertőzöttek a spóráim... :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 21:32
 
 
Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de...
Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag
Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le
1. spóra
2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb)
3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca)
4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)

Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".

A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 11. 20:17
 
 
Szerintem inkább probálkozzatok a hagyományos módszerrel és csináljatok casinget kókuszrozsbol és vermiböl meglátjátok az milyenre sikerül. Ha zöldpenészel találkozol akkor hajítsd jó messzire mert az terjed mint a villám. A peroxid már ezen nem tud segíteni. Véleményen szerint és a tapasztalataim szerint csak a fehér pókháló fertőzést őli meg de azt sem minden esetben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 17:39
 
 
Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni.
Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával.
Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 11. 10:28
 
 
Na a helyzet a mézes vizes témával... elég szomorú vagyok... szépen megjelentek fehér foltok a fojadék tetején és körbe a széllén majd a fehér foltok elkeztek a köepükröl kifelé feketedni... ez rothadás? :(
ja igen a méz nem sűrűsödött össze az üvegben mint azt a tek írta és mutatta... jó ez még valamire vagy dobjam ki a fgrancba? volt még egy zöldpenésszel kicsit fertőzött üvegem... arra spricceltem kicsit belőle... csak hogy vizuálisan lássam h mi a helyzet... annak már úgyis mind1 :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. július 11. 10:23
 
 
Hai!

Köszke a segítséget, egyébként szerintem friss lehet, egy srác adta a printet, és szerintem holle anyó csinálhatta, ecu.Arock, ha itt vagy, majd dobok rád egy mélt.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!