|
Legfrissebb hozzászólások (3703 - 3802) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | édekelne engemet a equador fonogatási módszere, ugyanis mindenféle előjel nélkül újabb és újabb különálló helyeken jelennek meg új fehér kis pamacsok a sütin... és nem szálak, hanem mintha ott kelnélek ki a spórák... ez equadornál normális? majd próbálok most fényképezőgéphez jutni... |
| | | | |
| | | | | | | | | | orulok, hogy bejon a modszer(em:PPP). a sutik eleg gyerul sikerultek, mivel sima rizslisztet hasznaltam. egyelore most, hogy leszedtem a 2 nagy gombit.. csak a kis par centisek maradtak, vekonyak es hosszukasak, ezek valoszinuleg cambodian, a ket nagy talan transkei "nemzedek" volt, de nem tudom, mert mind a kettovel oltottam, ugyanazokat a sutiket. ez egyebkent azert tortent, mert az elejen oltottam 10 sutit transsal.. aztan egy hettel kesobb meg ket sutit camboval. 29.5fokon tartottam oket , ami elvileg tokeletes kellett volna, hogy legyen nekik, de hetekig semmi nem volt.. semmi fejlodes. aztan mivel nem voltak budosek es fertozottek, azt hittem elrontottam valamit. 4-5 ora alatt nem hultek ki rendesen a sutik es biztos meghaltak a sporak, gondoltam. fogtam magam beoltottam mindet camboval ujra. megint nem tortent semmi, aztan irtam ide ezzel kapcsoaltban, S á M á N pedig mondta, hogy 27 fok korul idealisabb lenne a myc szovogeteshez. hallgattam ra... 3 nap mulva rajuk neztem es mar aranylag szep nagy foltok voltak az uvegek falan. egy het mulva mar 4-5 pohar teljesen feher volt(elvileg a cambo noveszt leggyorsabban myct optimalis korulmenyek kozott, akar 2x is gyorsabb lehet a tobbinel, vagy mi a szosz). igazabol ugyanugy neznek ki most a sutik, mint az elozo kepeken:( de azert remelem meg no par nagyobb gombi. a lenyeg, hogy a sporalenyomatot, amibol hasznaltam potoltam. csinaltam 3 lenyomatot egy kalapbol. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kipróbáltam a jégakkus módszert, működik rendesen, kösz :D Perlit nekem nem jött be, most mértem, 80%, de más meg azt mondja, fasza. Lehet én basztam el vmit. Hirtelen felindulásból vettem egy ultrahangos párásítót, ez viszont nagyon tuti. Ezt meg SáMáNnak kösz :D Cambo, csinálj képet a sütikről, kíváncsi vagyok. Milyen fajták ezek? |
| | | | |
| | | | | | | | | | en vermivel csinalom a parat, es ugy nez ki mukodik, mert a terrarium fala rendesen parasodik. mondjuk, sajnos mar alig van(vermi). kovetkezore szerintem en is perlittel csinalom... bar kitudja. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem kb 1 hét volt, mire rendesen átszötte a tőzeget. Jó ez a pohár.. Az a jégakku azért tetszik, mert ebbe az akváriumba max 5 db dobozt tudok betenni és beférne mellé simán. Tegnap délután néztem is magamnak. Jégkocka se rossz, csak macerásabb egy picit. Láttam énis, hogy petricsészében agarról jött 1 db termőtest, meg lehet csinálni, de komolytalan sztem. Megnéztem az előző képeidet. Vermivel csinálsz párát? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Teljesen mindegy milyen párásítód van de inkább a terráriumodnak feleljen meg. 2 hét után már észlelni lehet a szövögetést a casinben sőt én már 1 hét mulva is észleltem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Psyrith, jegakus kepek: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_006.jpg
23-24fokC van napi 3-4 cserevel... egyszerre kettovel hutok. a tobbi(maradek 3) a fagyasztoban van... most jon a meleg remelem tovabbra is mukodni fog igy a hutes. egyebkent ahogy nezem a dobozaid mellett van meg hely, en betennek egy talat es abba dobalnam a jegkockakat, ha nem foliaztam es celluxoztam volna le a terrariumom, akkor en is igy csinalnam sztem.
csinaltam most ket casinget 1-1 2.5dl pohar+ tozeg-vermi mix "A sütit darabokat soha ne sterilizáld mert hőhatásra meghal. " nem sterilizaltam oket max peroxidos vizzel, bocs hogy felreerthetoen irok :) kepek az egyik casingrol: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_007.jpg sajnos nem sokat latni mert beparasodott :\ elmeletileg, 27 fokon hany nap kene neki, hogy beszoje, legalabbis, hogy latni lehessen vmi szovogetest? |
| | | | |
| | | | | | | | | | De, tocsog a vízben :D A vizes részt cserélni fogom, de elgondolkodtam ezen a párásító dolgon. Jégakkus módszeredről tudsz képet csinálni? Milyen hőmérsékletet produkál? S á M á N: néztem ultrahangos párásítókat, ezen belül mind1, milyet veszek? Van vmi tipped ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Psyrith: ha jegkockat dobalsz a perlitbe nem fog a vegen tocsogni az egesz a vizben? en spec jegakuval hutom kivul a terraium korul:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A sütit darabokat soha ne sterilizáld mert hőhatásra meghal. A casing mixedet sterilizálhatod akár egy zacskóban forró vízben vagy mikro is jó. Valószínű azért volt penészes a tiéd mert nem volt túl steril. Ami a lenyomatot illeti lefeded hagyod hogy ledobja spóráit aztán tiszta kézzel belecsúztatod a (últra tiszta)szárító kamrában aztán megvárod még megszáradt és bele teszed egy nejlon zacsiba és vársz vele 12 órát mire hasznáhatod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ne hagyd hogy ingadozzon a hőmérséklet mert nagy mértékben befolyásolja a növekedést. 24 fok az pont elegendő nem több nem kevesebb de ha nem tod tartani akkor kevesebb legyen inkább. Párásításról pedig az a véleményem használ párásító gépezetet igaz sok be kerül de végén megéri. Tőzeges casingel kíváló eredményeket értem el anno és most is. Érzékenyebb a fertőzésekre de hatásosabb minden szempontban. |
| | | | |
| | | | | | | | | | casingnel, ha a szettort sutire rostos mohatozeget teszek akkor elotte sterilizaljam? ugy tervezem hogy mezei szenaval(zacskos kisallattap vagy mi) is kiprobalom a casingelest majd, mintha lattam volna hasonlot: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/sidepins1.jpg
S á M á N: egyebkent tenyleg nem votl lefedve a suti.. a kep kedveert vettem ki egy zacsibol :P. mostmar egyebkent betettem a terrariumba a tobbi 3 melle
az elso 4 sutimmel egy 3hete probaltam casinget csinalni.. hat az egesz be "szoros" peneszedett....1-2 centis feher macskaszor szeru valamik alltak ki a foldbol. ugy csinaltam, hogy steril vermit szortam egy terrarium aljara, arra ket reteg szunyoghalot, arra 1 centi mohatozeg(sterilizalt) arra a 4 suti, majd arra meg par centi tozeg. hat nem jott be, pedig folyamatosan spricceltem peroxiddal.
tegnap leszureteltem egy kalapot, es csinaltam belole par lenyomatot. a lenyomatokat hagyjam szabadlevegon, hogy szaradjanak, vagy egy kis zipzacsiban is kiszaradnak?
egyebkent fecskendeztem a sutikbe kutyakaja let... hat majd az ido eldonti. egyebkent ugy csianltam, hogy a kutyakajat foztem egy ideig majd atszurtem egy konyharuhan es kesobb azt fecskendeztem a sutikbe.
most kezdenek kekulni a kisebb gombak a sutin egyebkent feketere szaradt a gomba de szetszedtem rostjaira. igy most szarazon 1g :D azthiszem meg gyujtok majd hozza. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Laci soha de soha ne keverj olyan anyagot a casingbe amely tartalmaz tápanyagot mert a baktériumok egyböl élősködni fognak rajta, hisz ezért vársz még teljesen beszövi a sütidet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A casing az amikor pf teket vagy más egyéb tápanyagú tekket alkalmaznak. Ezeket össze kell törni és aztán szét terítgetni egy lapos edénybe vagy vmi hasonlóban. A tetejére tőzeget , kokuszrozst vagy vermit raknak és igy sokkal jobban fog teremni.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | ma az oldalára fordította Han az üveget, hátha így könnyebben beszövi a mic... egyébként most először látta annak jelét, hogy nem szúrt el semmit... :) ha casinget szeretne csinálni ebböl a sütiböl, akkor a vermi +biorozslisztet sterilizálja egy nagy üvegben majd abbol öntsön egy rétegnyit a oboz aljára+1 réteg beszőtt cucc + még 1 réteg üres és fedő vermiréteg majd keltető? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bocs a taljesen alap kérdéseimért ,de nem tiszta ,h mi is az a casing? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A táptalaj nagyon fontos szerepet játszik. Általában a hagyományos pf tekbe nincs elegendő tápanyag annyi amenyinek kellene lenni. Ha megnézel egy casinget akkor ott láthatod és tapasztalhatod is hogy sokkal több tápanyagok vannak benne mivel lényegesen több nől. Ami a spórát illeti nem használhatod fel a frissen készített spórádat mivel össze kell hogy ugymond érjen. Ha lenyomatból készíted akkor várnod kellene valamennyi időt min 12 ora+száradási idő de ha oldatot akkor várnod kell vele minimum 2-3 napot és hűtőben tárolva légmentesen elzárva. Minnél jobban összeér annál hatékonyabb lesz de majd rá jössz magadtól ezekre ha már úgy igazán benne leszel:)Kutyakajás módszert nem próbáltam de én még nagyon régen próbáltam a műtrágyás változatot. Amikor műtrágya levét sterilizáltam és abban áztattam be és eléggé erdeményes volt csak nagyon sok munka volt vele és maradtam a gyors hagyományos módszerrel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nyugottan leszedheted az érett kalapokat. A többi vagy nől vagy megáll. Általában megfekedenek mielött megnől mellete a legérettebb. Ilyenkor nem fogyasztja feleslegesen a tápanyagokat csak vigyázz ne sértsd meg a fejlődő kalapot.próbáld úgy alakítan ia dolgokat hogy egyenlően nőjenek a testek hisz egy kalap nagyon kevés egy sütin. Szerintem ami a sütin nől az nem cambodian habár annak is több fajtája létezik mivel a cambodian általában hosszú vékony. Inkább a GT-hez hasonlítanám de mégsem az. Rengeteg fajtá létezik de amelyik ilyen sárgás az valami olyasmi fajta lehet. Még egy kérdésemre lenne nem láttam fedőt a poharon, jól láttam? Soha de soha nem szabad levenni a fedőt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | egyebkent a sporakra is van befolyasa annak hogy milyen miosegu a taptalaj, tehat az ezekbol kesobb fejlodo kicsik is gyengebbek lesznek? S á M á N: mire tippelnel cambodian vagy transkei?: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_004.jpg ma kiprobalom a kutyakajas tapanyag es nedvesseg potlast, remelem bevalik majd. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az elozo link igy jo: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003.jpg
egyebkent pont most szakad el a kalap es a szar kozotti hartya. este lehet meg is csinalom ezt a sporalenyomatot. ha egyebkent ma szandekozom uj sutiket csinalni, akkor mar most is hasznalhatom ezeket a friss sporakat hozza?! |
| | | | |
| | | | | | | | | | igy nez ki a suti: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003. jpg de egyebkent abszolut semmi illata nincs.. vagyis nagyon gyenge gomba illat, de semmi nem odaillo. a sporalenyomatot igy csainlnam: alufoliara vagy egy kis papirra(sterilen egy koteg kozeperol) ratennem a kalapot majd tennek ra egy leforditott uveg poharat. elmeletileg igy lehullajtja a sporait. "Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen." e szerint csak az erettet szedjem le, a kicsiket hagyjam amig meg nem feketednek vagy amig azok is megernek? ami nem feketedik el az megno egy ido utan(ha mondjuk leszedtem ezt a nagyot)? szerinted eleg valamire ez a gombi vagy gyujtsek meg hozza par ekkorat? nem ez lenne az elso pszichedelikus elmenyem, es altalaban magas a kul. anyagokkal szembeni kuszobom. egyebkent frissen lenne elfogyasztva. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azt azért elfelejtettem megkérdezni hogy amelyikben észleted a sárgás színt az hogyan néz ki? Falakat nem épitett a mic ugye? (nagyon vastag fehér mic a pohár szélén) Mert van egy úgynevezett baktériális "blotch" na ilyenkor épit falakat a mic hogy megvédje magát. Ha tudnál képeket mutatni az jó lenne mert akkor megtudnám állapítani. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A sárga szín nem gond az a mic amikor örögszik és nem kap oxigént tehát nem kell tartani fertőzéstöl ha ilyesmit látsz. Szed le a kalapot amikor majdnem teljesen kinyilik mielött ledobja a spóráit. Azt úgy lehet észre venni hogy ilyen lila port ejt le. Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen. Sima rizsliszt nem a legjobb sőt nagyon is ellenzem mivel 1. nem elég tápanyagot tartalmaz 2. Kevésbé potens lesz a kalap 3.kevesebb a termés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | csinaltam az elobb par kepet 2 sutirol: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_001.jpg http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_002.jpg
ugy nez ki minden sutibol no egy nagy gombi. legelso probalkozasra nekem ez tokeletes, de azert kivancsi lennek miert csak ennyi indult ilyen fejlodesnek.. tapanyaghiany?! barnarizs helyett sima rizst hasznaltam.. kevesebb a taperteke? minden egyes pici .. epp hogy lathato gombit is leszedjek amikor majd a nagyot is? egyebkent a narancsos/sargas folyosodas mit jelent(a poharban, 80%ig beszott sutin)? milyen fertozes, mennyire veszes?
kosz az eddigi segitsegeket, DV nagyur is nagyon boldog :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ez így nem lesz jó. Agar-agar csak arra jó, hogy átszövi a spóra, felvágod darabokra és ezeket dobod bele a pohárba, befőttes üvegbe. Erről nem fog neked termőtest fejlődni. Nem muszáj hozzá vermi meg kókuszrost, ez inkább casingnek jó. Használhatsz búzát, rozst, madáreleséget /köles meg ilyenek/, vagy fűmagot.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi a felvilágosítást!Most akkor ha agart használok már nincs szükség vermire vagy kókuszföldre?Csak mert ezeket nem sikerült még beszereznem...Nem lenne elég ha 1 kevés rizsliszttel keverem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az agar-agar egy fehérjedús moszatfaj, amit ha vízzel összekeversz és felmelegíted, megolvad, de miután lehűl, megkocsonyásodik. A spóra viszonylag gyorsan átszövi. Bioboltokban lehet kapni.. Mikró nekem nem jött be, sztem is többet ér egy fazék fedővel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a mikrónál többet ér egy fazék fedővel... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Tulajdonképpen mi az az agar?És honnan lehet szerezni?Mellesleg tudtok vmt a micrós fertőtlenítésröl? Szerintem jóval egyszerűbb ,de elpusztít minden bacit? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Egyrészt igazat adok neked Sámán, de az ismerősök tapasztalata szerint a vastag tönk a sűrű myc-el és a közvetlen közelben lévő tápanyag nélküli casingszerű közeggel van összefüggésben, innentől kezdve, szerintem a duplafenekű süti(szelet) a megoldás (alul vermi v. casing és felül is ugyanez, oldalt meg szabadon). Majd legközelebb szólok az ismerősöknek, hogy próbálják ki.
Cambo A képen látható sütin még egy flush sem volt? ha nem én biztos várnék az 1. szüretig. Aztán esetleg jöhet a kutyakaja
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | azt tervezem, hogy tobb tapanyagot juttatok a sutikbe..
olvastam egy receptetet..:
1 resz szaraz kutyakaja+5 resz viz... forralod 1 oran at... az elforralt vizet potolod.. majd ami marad azt 1:10 higitassal injekcios tubol lehet a sutikbe nyomni.
http://www.shroomery.org/index.php/par/7951
szerintetek kb hany mlrel probalkozzak? lehet belole baj ha ezekebe a sutikbe most nyomok egy adagot? tobb helyen szurnam meg oket, es mindenhova nyomnek.
velemeny? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Véleményem szerint felesleges, mert minnél több a tápanyag annál több fog nőlni és attól hogy félbe vágod megsérülhet és be fog kékülni a sérülés miatt és ahol sérült ott már nem fog tovább nőlni. Miért nem csinálsz egy casinget? Kókuszrozs+vermi. |
| | | | |
| | | | | | | | | | High!
Cambo írásával kapcsolatban, a következő a kérdésem. Az ismerősök tapasztalata is az hogy a süti alja közelében nőnek a legnagyobb legpotensebb cyca-mycák. Csinált-e már valaki ismerőse olyat, hogy egy tuti benőtt sütit felvágott steril késsel kb. 2-3 cm-es szeletekre és ezt tette ki egy nedves vermis, vagy fóliás felületre a terráriumba?
Véleményem szerint ebből nem lesz olyan rengeteg flush, de ami lesz belőle az: 1. tuti potens lesz. kis kék beütéssel :) 2. tuti alap spóralenyomathoz (így az utánpótlás biztosított) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A cambodian vékony hosszú de elég néhéz megkülönböztetni hasonó fajoktól. Ami a kis gombit illeti amelyik nem fejlődik azt általában (abortnak) nevezzük ami nem fejlődik tovább mert nem kapott elég tápanyagot. Ilyenkor befeketedik és nem nő tovább. Amikor szeded a többit ezt is fontos leszedni mert tovább használja a tápanyagot és a többi egészséges gombi nem kap elég tápanyagot. Állítolag ezek az "abortotok" a legpotensebbek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | psych: 5 liter deszt/ioncs. viz 200Ft szoval, ezzel nem eri meg szorakozni/kockaztatni. en spec ugy csinaltam, hogy fogtam, a lenyomatombol kicsit leteptem, egy par millis papir darabot. felszivtam egy tiszta fecsibe az ioncserelt vizbol 10ml-t, majd a kis letepett sporalenyomatra fecskendeztem ugy, hogy kozben az alatta levo kis talba csorgott az egesz, majd innen szivtam fel, nemi kevergetes utan, de gondolom azota mar te is megoldottad vhogy. en egyebkent azert csinaltam igy, mert annyira keves spora volt a lenyomaton, hogy nem nagyon lehetett leszedni a papirrol rendesen. + a cambodia sporai nagyon kicsik szabad szemmel nem lathatoak.
Psyrith: en mar betettem volna. a sutieim aljai nem voltak benove mikor a terrariumba tettem oket, de fejlodnek, mint lentebb latod.
kerdes: termeszetes dolog-e az, hogy elkezdenek fejlodni a kis gombik... nagyon lassan, kis vekonyak.. majd megallnak a novekedesben, elkezdenek visszafejlodni, es mashonnan par nap alatt 3x akkora gomba no? amik visszafejlodnek azokbol lesz meg kesobb normal nagysagu gombi? szoval miutan megvan az elso "flush" es leszedegettem a nagyokat, a kisebbek elkezdenek ujra fejlodni? egyebkent valoszinuleg a sutik ket fajta myc-t novesztenek(legalabbis nemelyik).. cambodia+transkei. nem tudja valaki, milyen konnyen kulonboztethetoek meg? ha jol tudom a cambonak hegyesebb a csucsa, es talan hosszukasabb is.
most keszult kep: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/ga1.jpg
a jobb oldalon alul levo gomba 3 nap alatt fejlodott akkorara, a felette levo kacskaringos a suti tetejen pedig kb 6 nap alatt. egyebkent az utobbi sztem cambodia, tipikus hegyes csucsa van, ahogy neztem kepeken. 10 napja tettem a sutiket fenyre+terrariumba.. nem visszamaradottak? mikorra varjam a termest szerintetek? a nagyobbnak mennyi idot adnatok? azert kerdezem mert ha lehet mar hetvegen utaznek el. csinaltam egy " "szellozteto" "rendszert" " :D:D:D, ha esetleg itt kene hagynom. par kolasflakon, adapter ventillator, vatta levegoszurok :D
kep az igenytelen termeszto szekrenyemrol(:D): http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/ga2.jpg
alul a termesztodoboz, abban vannak a poharak:P balra a terraium mellet jegaku.. egyelore ezzel tartom az eppen 24.4 fokot, bar azt olvastam a cambo szereti a meleget. hmm 3 napja hasznalom ezt a hutest, addig 27-28 fok volt. lehet ez kedvezett annak a nagyobbacska gombanak? vagy esetleg, hogy a tove hozzaer az aluhoz amin rajta van, es az tele van vizcseppekkel. ha a doboz tetejen kicsapodik a para es az oldalan is.. akkor csak emgvan neki a >90% nem?
that's all folks ;] |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
A kalcium kloridot nem tudom hol árulják még én sem találkoztam vele sehol. Én amikor a közterületnél melóztam még ott szereztem be egy 5 kilós zacsival. Amúgy útszórásra használják tehát ezt nyár kellős közepén szerintem tuti nem fogsz kapni. Ha majd jönnek a havak akkor érdemes próbálkozni ahol a közterület árulja a sót meg az ilyesmi szóróanyagokat. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi. Nemtudjátok, hogy kalcium klorid-od milyen fajta boltokban lehet kapni? Körül néztem ilyen gazdaboltokba, de ott még nem is hallottak róla.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A fecsi készítéshez desztvíz kell, vagy jó a sima csapvíz is miután felforraltam és hagyom kihűlni, azzal a módszerrel csinálnám a growers guideban van. Üdv |
| | | | |
| | | | | | | | | | A mic az úgy nől ahogyan keresi és eszi a tápanyagokat. Tehát nem lehet megállapítani hogy merre fog terjedni. Észre vehető hogy inkább a mic körként kezd el szövödni és egyre nagyobbra nől. A fejjel lefelé fordításos megoldás csak azért kell mert akkor az oxigén felfelé szorul és jobban terjed a mic. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nos mint látszik az alább leírtakbol, Han Solo 12-én oltott, most van 2 szép fehér pamacs az oltások helyén... ha fejjel lefelé fordítom elkezd felfelé terjedni? (azaz az alja felé) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha 30 nap múlva kezdtek fonódni akkor igen nagy a gond. Nekem általában befonja 5-8 nap alatt. Hány decis poharat használsz? Milyen fokon tárolod? Tapasztalataim szerint ha 1 hónap múlva nem indul be ott komoly probláma áll fenn. Próbálok segíteni neked attól függetlenül. Fordítsd fejjel lefelé a poharaidat de ki ne nyisd. Állítsd a hőfokot 28-30 fokra. Figyeld rendszeresen ha beindul akkor lehet jó lesz. Szaguld meg a poharakat és ha büdős akkor dobd ki. Ilyenkor az a nagy probléma hogy a fertőzések felhasználják az összes tápanyagokat és teljesen átveszi a táptalajt tehát erre figyeljél nagyon. Ha tovább nem nől akkor vizsgálgasd meg miért nem. Én még anno mikor kezdtem vezetem egy naplót. Az is lehetséges hogy túl megpakoltad táptalajjal és a mic nem kap elegendő oxigén. Sok oka lehet de az is lehet hogy nem volt friss amivel oltottad ha oltottad. Inkább használjatok nyomatot saját termésböl az a biztos. Rengeteget kell tanulni de végén megéri és onnantól tiéd a világ:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | halu mindenki
köbö a 30. nap tájék. a hatból egy pohárnak a tetején a védelmezö vermi réteg alatt köbö 1 centi mélyen már hatalmas fehér pamacsok. meg fonalak. de lentebb semmi. van még esélye? s egyátalán mért csak most indul be? wáá. (igen ingadozott rendessen a hömérséklet de gondolom más is csinálta már úgy hogy csak berakta a szekrénybe azt szevasz. semmi hősugárzás meg ilyesmi.)
mindenki halu |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fél fecsit beleoltottál? Szép:) Amúgy véleményem szerint kevés az a 26 fok de viszonlag gyorsabban fog beszövődni az 5cc miatt. Szabad szemmel van amikor lehet látni ha felrázod de azon múlik hogy mennyi van benne. Én a házilagosan készített hívője vagyok. Sokkal jobban megy minden így és legaláb tudom hogy sokkal jobb mint amit lehet kapni. Fene se tudja mivel van megfertőzve vagy mi és mennyi van benne. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Han megvizsgálta a fecsit oltás előtt és nemnagyon látott benne spórákat úszkálni... persze lehet h szabadszemmel nem is nagyon látszanak... ezért mivel biztosra szeretne menni beoltotta mind az 5 ml-ert egy 2,5dl-es üvegbe... a fura az az, hogy így sem látszik párásnak az üveg fala... persze lehet azért mert csak 26C°-on van... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha biztos vagy benne hogy lefolyt akkor rendben. De egyébként 5 ml-t oltottál be egy üvegbe? Mekkora ez az üveg? Csak azért mert sokalom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN szépen az üveg falára spriccelte Han a cuccost, csak mivel rövid volt az a fránya fű ezért a vermirétegbe került be... ettöl még szépen lefolyt az üveg falán... 5ml-ert oltott bele |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor oltsál, ha kihült a talaj...akkor egyből. ..azt + tudod mennyi víz kell.... |
| | | | |
| | | | | | | | | |
Hali! Valaki nem tudja ,hogy mivel lehetne helyettesíteni a vermit? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A múltkor úgy gondolta valaki, hogy előre megcsinálja a sütiket, és meg is csinálta, de mintha kicsit száraz lenne a táptalaj, ezért lehet locsolni kéne egy kis vízzel.A kérdeésem a következő lenne, mennire kell nedvesnek lennie a táptalajnak, mert már minden oltásra kész, csak nem meri a száraz(abb) talajt beoltani, de nem is szeretné, ha tocsogna a h2o-ban. thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | 2 cm vermi réteg nem vastag az pont megfelelő. Sok mindentől függhet hogy mennyit oltottál bele vagy milyen mélyen szúrtad be a tűt. Nem tövig nyomtad be? Mivel a vermi réteg nem tartalmaz semmilyen tápanyagot így nem is tud mit fogyasztani a myc. Legközelebb ha csinálod nyomd be tövig úgy hogy a tű hozzáérjen az üveg széléhez és látni fogod ahogyan lefelé csepeg. De az is lehet hogy több időt kell várnod. Előfordulhat hogy kicsit késöbb indul be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | így van, han az oltásnál jár, a penészes üvegbe csak azért tett a mézesmázosbol, hogy meglássa hogyan reagál... semmiképp sem lesz fogyasztás belőle... közben csinált egy új sütit, biorozsliszt+vermi a szokásos módon... kupak kijukasztós azon bespriccelős módszer... kérdésem az lenne, hogy ha a spórák a fedő vermirétegre kerülnek akkor lesz e elegendő myc hogy egy 2 cm-es védőrétegen átjusson a táptalajig? arra is gondoltam már, hogy lehet h fertőzöttek a spóráim... :S |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de... Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le 1. spóra 2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb) 3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca) 4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)
Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".
A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem inkább probálkozzatok a hagyományos módszerrel és csináljatok casinget kókuszrozsbol és vermiböl meglátjátok az milyenre sikerül. Ha zöldpenészel találkozol akkor hajítsd jó messzire mert az terjed mint a villám. A peroxid már ezen nem tud segíteni. Véleményen szerint és a tapasztalataim szerint csak a fehér pókháló fertőzést őli meg de azt sem minden esetben. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni. Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával. Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na a helyzet a mézes vizes témával... elég szomorú vagyok... szépen megjelentek fehér foltok a fojadék tetején és körbe a széllén majd a fehér foltok elkeztek a köepükröl kifelé feketedni... ez rothadás? :( ja igen a méz nem sűrűsödött össze az üvegben mint azt a tek írta és mutatta... jó ez még valamire vagy dobjam ki a fgrancba? volt még egy zöldpenésszel kicsit fertőzött üvegem... arra spricceltem kicsit belőle... csak hogy vizuálisan lássam h mi a helyzet... annak már úgyis mind1 :S |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hai!
Köszke a segítséget, egyébként szerintem friss lehet, egy srác adta a printet, és szerintem holle anyó csinálhatta, ecu.Arock, ha itt vagy, majd dobok rád egy mélt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 2,5 decis teljesen megfelel illetve a 3 decis is jó. Több helyen oltod be ugyan olyan gyorsan fonódik de rengeteg múlik hogy milyen friss és milyen fajta. Ha penészt észlelsz azonnal dobd ki a kukába mert tovább fertőzhet mindent. A test felveheti a toxikus anyagokat úgy hogy még nem észleled a külsején. A zöld penészel találkozol azt azonnal távolítsd el mert terjed mint a villám. Inkább dobd ki és ne kockáztassál inkább legyen 10/9 de akkor biztosra mész. |
| | | | |
| | | | | | | | | | psych: en is 2.5 deciseket hasznalok.. es egyikkel sincs gond. 31 napja oltottam, es semelyik sem peneszes. 12/11 jo volt, egyiken ossze van folyosodva egy ponton a cucc... azt kulon szekrenybe tettem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | figyelmetlen vagyok. azt nem írtam, hogy a casinges próbálkozásnál természetesen csak a nem penészes részeket öntöttem egybe, a penészes részt hozzátettem k.rost-vermi-rizs közeghez egy befőttesüvegbe, azt majd meglátom milesz.
ha má van kókuszrost közte az amúgy olyan mint a föld és oda bele tudja üríteni a kalap a nemkívánatos toxikus cuccokat a penészből/avagy a penészt így könnyebben legyőzi ?
sose tudtam rendesen kifejezni magamat. :)
p |
| | | | |
| | | | | | | | | | High all!
Na az van, hogy a penészedős üvegemből kiöntöttem casingbe a rizseket meg búzákat. Nyitott sütőajtónál... És... 1. Nem volt teljesen beszőve minden mag, valószínű ezé ütötte fel a fejét jópár helyen a penész matyi.
Namármost azon agyalok, hogy szépen peroxidozzam le a részeket ott ahol parás, azt amúgy hagyjam úgy, vagy az egészet öntsem ki valami nagyobb cserépbe vagy valamibe, tegyek még hozzá kókuszrostot meg magokat, azt fedjem le, tegyem ki a kertbe, vagy vagy... ööö vagy mit? :)
Amúgy a másik 3al semmi probléma. Jelentem a vermi-biobúza fejlődik a leggyorsabban. Jóval gyorsabban mint a sima búzás, vagy tönkölybúzás.
Mittomén... valami reagot azé írjatok . :)
peace! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
A PF-tekhez jó a 2,5 ös pohár is nem?két decis nem volt, a hármasra meg azt mondják túl nagy.Attól félek, hogy ha lassan szövi be, akkor valami fertőzésnek könnyebb esélye van megtámadni a süteményt. pisz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Teljesen mind1 milyen vastag a vermi réteg az ideális 2cm. A micélium majd előfog bukkani. 2 hét mulva majd észlelni fogsz kis fehér pötyöket a vermin és majd abból alakulnak a testek. Elég az első stádiumba 8 óra fény hogy beinduljon a növekedés fázis aztán le csökkentheted 4 órára hogy a testek tudjanak nőni mivel a testek a fényfelé nőnek. Egy nap legalább 4-5 ször kell szellőztetni de óvatosan nehogy poros legyen a levegő vagy ilyesmi. Amikor látsz testeket formálódni onnantól számolj 3-4 napot és megnől teljesen. Akkor szedjed le őket mielött kinyílnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | off: mostantol nincs kedvem ekezettel irogatni, remelem nem tul nagy baj.:]
on: kossz a tippet meg is forditottuk, ime a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg, de nem vastag a vermi reteg? kb mikorra varhato a(z elso) termes? 2 het mulva lehet jonne pestre a Nagy Úr. :P persze, ha nem lesz gomba nem utazik.. egyebkent most meg raer a mindennapi szelloztetes? eleg par naponta, addig amig az egesz suti ilyen "habos lesz" (par orat vilagitast kap naponta)?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Elfelejtettem említeni hogy fordítsd a sütit fejjel lefelé úgy hogy a vermi réteg felül legyen mivel ott fognak elsősorban nőni. A vermi ad a micéliumnak egy úgymond nővési felületet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A fehér szállak micélium fonalak és keresik a tápanyagokat tehát ez teljesen normális de látom kicsit elhamarkodtad nem hagytad benne a sütit hogy teljesen befonja és a fertőzések könnyebben jönnek létre mivel a micélium megvédi tőle de ahol nem teljesen fonta be ott a baktérium megtámadhatja és felemészti a tápanyagokat és a micéliumot is szal legközelebb várj még teljesen beszövi+ 5 napot min. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sztem semmi baja..ilyen sütiből jött már nekem...jól érzi magát, fejlődik a mici az ég felé....aztán lehet, hogy valami gyász, de semmiképp sem kuka. |
| | | | |
| | | | | | | | | | itt tart DV.. de nem tudja, aggódik, hogy ezok a szálak nem kellenének oda... ez milyen gomba, penész? a kep: http://achd.atw.hu/hsa.jpg
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szevasz tüt, fecsit a gyógyszertárból, vermit peströl rendelhetsz (keress vissza a cím itt van valahol lent). de van vermi mentes módszer is, ha visszakeresel megleled. (vagy ajánlom a teljes lista, bumm, lementeni bumm, végigrágni bumm) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Egy kis segítségre lenne szügségem ,zöldfülűként! Mindössze a spórát tudtam beszerezni eddig!Honnan a manóból lehet Vermit +tűt szerezni???!!!
...asszem az elkészítéssel nem lesznek gondok a beszerzéssel annál inkább! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igazából az Ausztrál egy nagyon szép faj. Nagyon nagyra megnől és sárgás színe van nem úgy mint az ekvádori ami pirosos. Nem sok fog teremni belőle de a méretei kárpótolni fogja. Ami a potenciát illeti elég jó, véleményem szerint olyan közép kategoriás de amúgy nem sok különbség van közöttük tehát nem fogod jelentősen észlelni a különbséget. Ami pedig a hűtést illeti általában hűvös helyet kell neki keresni amely 18-25 max mert ha ennél is melegebb a hőmérséklet akkor nem formálódik test hanem a micélium tovább nől és csak elfogyasztja a tápanyagot és minnél tovább nől annál hajlamosabb lesz a fertőzésekre. A fekete elszíneződés pedig a rohadást jelenti amely a nem elegendő tápanyag miatt keletkezik vagy esetleg túl sok a pára. Ha lila színt látsz az nem gond mert akkor dobja le a spóráit. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hey!
érdeklődnék kedves mindnyájatoknál, hogy a hűtést hogyan oldjátok meg ilyen melegben? Mazatek, pess hawaii és equadorim volt, van (még egy kevés). Azt írták hogy 20-25 c között terem. Namármost ritkán van 25 alatt a klíma a szekrényemben! nem nő, megáll, satnya és általában már növekedés közben feketedik, rohad a szár néhány helyen, (ha eljut odáig egyáltalán) a kalap is. 'szal hogyan hűtsek? Meg hajnalban oltottam10 pohár Australian-it. ezt a fajtát nemigazán ismerem. Ha valakinek volt esetleg közeebbi kapcsolata e távoli kontinens szülöttével, megköszönném a gyakorlati tanácsait, hogyan kommunikáljak velük! :) no, emelem kalapom! |
| | | | |
| | | | | | | | | | lacicybin! Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani. A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti. Ha érdekel benneteket majd folytatjuk. Csá! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szia. Elöször vékony réteg vermi aztán casing keverék jelen esetedben magok aztán ujra vermi. Miután sterilizáltad akkor tedd vissza 27-30 fokra 3-5 napig aztán be a terráriumba. A terráriumodban eleve van perlit. Soha nekeverj perlitet a táptalajjal. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hoppsz... azt kifelejtettem, hogy a rizses keverékem alján van ilyen kékes-feketés folt. gondolom valami penész genyó, nem nagyon terjeszkedik, kb 2x2 cm az alján az üvegnek. Üveg eldobását kikerülendő, azt csinálom majd, hogy azt a részt nem kaparom ki, azt kész. Akkor má nincs para ugye? :)
ennyi voltam
písz |
| | | | |
| | | | | | | | | | High Mindenki
Ööö... csak úgy beírom, hogy mi van.
Van 4 befőttes üveg.
Bennük 4 féle keverék: - bio búza - tönköly búza - bio búza x tönköly búza x vermikulit (de nem a tetején, csak így elkeverve benne) - bio búza x barnarizs
Ami volt: kuktázás szépen, majd kihűlni hagyás, majd Large Fruits-al beoltás, home made spóraoldatból.
Ami lett: 4 nap múlva, 25-27 fokon mindegyiken fehérség.
Ami azóta csak több lett.
Most 28-30 fokon pihennek a drágák.
Ha beszövődtek, tervezem a casinget, bár a 4ből 1 legalább megmarad csak ilyen üveg szájából termősnek, akarok valami nagy kalapot a fejem fölé :)
Amire gondoltam casing ügyben:
Kihipózok mikrós dobozt, elkeverek ilyen tőzegkockát vízzel meg perlittel és akkor izé... mivan?
Aljára teszek 1 sor ilyen keveréket, rászórom a magokat, aztán újra keveréket? Vagy aljára perlit aztán arra magok és arra keverék? Vagy elkeverjem a magokat a keverékkel?
Aztán majd be a keltetőbe egy hétre utána meg párába, azt tom. Csak ezt nem, hogy itt pontosan mi a szitu. Meg azt sem hogy a large fruitsnak mi az ideális hőfok. csak fsre strainguide-ból amit írnak.
peace meg minden |
| | | | |
| | | | | | | | | | 2159. MeDMaN
Han Solo is elkezdte tesztelni... a multhéten fogott egy befőttes üveget, megfosztotta a kupakjátok és főzte őket 1 órán át... aztán egy kanál méz az üvegbe+víz és megint főzte egyfélórát, most lezárva... aztán hagyta kihűlni és egy steril ollóval vágott egy kb 1cm * 0,4cm-es darabot a lenyomatábol amit beledobott a üvegbe majd összerázta és mivel amúgy is meleg van berakta a ruhásszekrényébe a jó sötétbe... most egy kis fehér pötty úszik az üveg közepén + van egy a falán is, az alján pedig temérdek apró fehér "porszem" azokrol nemtudja mik lehetnek... talán a vízben kicsapódott cukor? mind1... egyenlőre szépen kezdődik... mikor kell ezzel oltani? sajna nem tudok angolul elég jól... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Be fognkak indulni, ne tedd ki a napra! Nem szeretik a változékony hőmérsékletet. Pohárba van? Ha igen fordítsd fejjel lefelé és várjál még 1 hetet és ha semmi nyoma akkor dobd ki. |
| | | | |
| | | | | | | | | | csámindenki na olyan 20 nap után az egyik pohárban megjelentek felül fehér fonalak. (de a többi hatban még mindig semmi) lehet még esélye hogy beszövi rendessen? (nem büdösek, legalábbis nem úgy mint az elözö kettö) az jó ötlet hogy törölközöbe csomagolva kiteszem oda ahol a nap süt? hátha így begyorsul. nem akarnám hogy pont most rohadjon be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Véleményem szerint inkább spray-el mert ha áll a víz a terrárium alján akkor valószínűbb a fertőzés hiába erős a micélium de nem minden esettben tud ellene védekezni. Perlitet használsz? ha igen áztasd be vízbe kicsi peroxiddal és aztán leszűröd és mehet bele de akkor is kell locsolni a terrárium hogy megtartsd az optimális 90% pára tartalmat. De ne feled nem szabad locsolni a sütiket csak a terrárium oldalait. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintetek az jó megoldás, ha nem spray-vel permetezem a terráriumot, hanem az aljára töltök egy kis vizet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja meg igen még a termesztésröl annyit mondtam neki hogy mit szeretne jobban ha támogatnám ha az utcán vennék kitudja miket ami kitudja mi és kitudja mi van benne, vagy saját magam által termesztett ellenörzött dolgokat használnék. |
| | | | |
| | | | | | | | | | med: "Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz"
oksa ezt megfogadom :)
sámán: ok akkor még hagyom öket egy kicsit a pohárban. talán egy hetet még várok. anyámat úgy szereltem le hogy megmondtam neki mióta használok tudatmódosítokat, milyeneket mik a hatásaik, aztán meg megkérdeztem hogy ebben az utóbbi 3-4 évben milyen változást tapasztalt rajtam. azt mondta hogy pozitívat. énmeg megkérdeztem hogy hát akkor miröl beszélünk? :) kb ennyi. azóta oda-oda szúrogat de már csak olyan reflexszerüen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben. A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés? Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá. Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A liquid culture azt jelenti hogy spóra oldat. Lenyomatból szokták készíteni steril viz kell ennyi. Én azt mondom szerezz gyakorlatot és után jöhet a spóra oldat készítése mivel nem olyan egyszerű tapasztalataim szerint főleg amikor még az elején jártam. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szia, elmondanád miért kell mézes víz? mert én a 6 évem alatt nem hallotam ilyesmiröl. Olyat hallotam hogy olyan vizet használtak ami trágyával volt keverve és azt használták ami be is vált vagyis jobban szaporodtak a spórák. 30 fok elég reális 25 fok alatt nagyon nehez indulnak be a szővések mivel a micélium meleget szereti mivel a föld alatt játszódik a folyamat. kb 5 fok különbség van a szövési illetve a termőtest képzés folyamatnál. Gt mondjuk elég könnyű de én inkább a potensebbeket választom mindig igaz hogy nehezebb jóval de ennyi idő után sikerül/t is. Csak hogy nevezzek párat mint pl pink buffalo, phil. stone és stb. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ynul! A spórákat közvetlenül a vermire tetted? Nem tudom, de most találkoztam a Csillagok megháborodása első részének egyik szereplőjével és mondta, hogy épp most próbálkozik a mézes vizes verzióval (fertőtlenített víz+méz beoltava fecsivel vagy spórával). Azt mondta még nem nagyon látszik semmi, de egy régi GTeacheres szobahőmérsékleten tartott fecsivel próbálkozott. Majd kialakul. Lényeg a lényeg, hogy annyival nem több meló a mézesvizes cucc, és nem kell feleslegesen fertőtleníteni a sütis üvegeket. Elég csak akkor, ha a vízben megindult a myc. Szerintem hőmérséklet pont inkubátornak megfelelő a mostani viszonyok között.
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szevasztok!
Szerintem meleg lehet neki és azért nem indul be. A 30 fok nekem soknak tűnik ugyanis Bob bácsi spórái is régiek és év elején beindultak de most hogy bejött a meleg nem akarnak semmit csinálni. Bob bácsi sem szabályozza a hőt és a spóráiból volt termése is. Ja és Bob bácsi spórái is FSRE-s cuccok. Azt hiszem Bob bácsi már csak ősz tájékán próbálkozik újra. Vagyishogy addig megcsinálja a régi rossz hűtőjét. ;-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Be fog indulni ne aggodj csak idő kell neki. Hamarosan látni fogsz fehér foltokat. Jó hallani hogy mutterod is támogatja ezt az egészet bárcsak az enyém megértené tudja de lényegtelen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | tiszteletem sámán. hát épp ez az. egyátalán be sem indulnak. ó ha legalább elfertözödést találnék örömömben megnyalnám a poharat annyira örülnék mert történne valami de be se indulnak. (14 nap alatt sem, vagy legalábbis nem látható, de kissebfajta bukéja az van de annyira nem orrfacsaró söt talán még kellemesnek is mondható) a hömérséklet meg hát nemtudom. szobahö. szerintem megvan a 28-30 fok. persze este talán nem annyi. amúgy a ruhásszekrényben vannak egy törölközöbe csavarva. bár lehet azt kéne amit anyám mondott hogy vmi melegágyat kialakítani vmi cipösdobozban. nemtudom. tanácstalanság... :( (persze nem adom fel) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lehetséges hogy régi spórád van de a hőmérséklet ingadozás nagyon befolyásolja. 27-31 fokon rendben. Mikor oltottad a poharakat és milyen fertőzéssel találkoztál? |
| | | | |
| | | | | | | | | | üdv a szomszédom george lucas már a második hullámos poharakat dobja ki a szemétbe és nem érti ezt az egészet. azon agyal lehet hogy a spóralenyomat amit küldtek neki fertözött volt. van vkinek ilyesfajta negatív tapasztalata? fsre. (nagyon jó lenne vmi infó mert már dolgozna a csillagok megháborodásának következö részein és kéne egy kis inspiráció neki aszondta) amúgy vermivel, és rizsliszttel tolja. beszélget velük. de semmi. még csak be sem indulnak a pimaszok. egy sötét dobozban vannak, a hömérsékletet sajna nem tudja beállítani szóval az valószínüleg ingadozó de gondolom ez annyira nem lehet para. (vagy mindenki hösugárzóval csinálná és csak ö a csóró hülye?) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az összes süti elkezdett szövődni! türelem +27fokC!! thanks :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igazából DV unokahuga szerint az a lényeg, hogy vagy élő myc. vagy fejlődésnek indult spóra legyen a folyamatban. Onnantól kezdve ha jók a körülmények nő a gomba. DV unokahuga már úgy is látott gombát, hogy a benőtt sütit kivette az üvegből és mivel látta, hogy még maradt egy kis mycelium az üvegben így azt is betette a terráriumba (mármint az üveget). A myc. szépen életre kelt. Na hogy ne legyen talaj nélkül szerencsétlen myc. rakott az üvegbe fertőtlenített vermit had szövögesse (természetesen az üveg tetejét feltette), aztán betette inku-ba. Jó ideig otthagyta. Myc. szövögette is meg nem is. Egy idő után úgy gondolta, hogy ezt az egész hóbelevancot beleönti egy alutálcába és kiteszi a terráriumba. Ma találkoztam vele és azt mondta, hogy látott két termőtestet fejlődésnek indulni. Szóval ha jók a körülmények és van egy kis kezdemény nem sok minden menthet meg benneteket a cicatartástól.
Na minden jót! |
| | | | |
|