DAATH

Soha ne bontsuk le a kerítést, amíg nem tudjuk, miért húzták fel.

Robert Frost

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3803 - 3902)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 23. 16:07
 
 
Ugy nem jó bele tenni, ujra nem lehet felhasználni mivel megfertőzhet. Sokan a sütit szét szedik darabokra amikor teljesen beszötte és akkor berakják casing-be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 07:28
 
 
Nem biztos, hogy a leérett süti a legjobb. Bár Darth Vader unokahuga még nem próbálta. Viszont a termőtest belsejéből vett darabbal már próbálkozott, és ha nem is szőtte be teljesen azért jelentős volt a szövési mennyiség. Be is tette utána casingbe. Ezt úgy csinálta, hogy cucc amit be akarsz szövetni bele üvegbe, rá alufólia, rá befőttes üveg teteje. Amikor a termőtest darabot teszed bele (üveg fertőtlenítés, sterilizálás után) az alufóliát csak éppen annyira vágod fel steril késsel, hogy a termőtestdarab (szár BELSEJE) beférjen, majd rá gyorsan a befőttes tetejét. Kicsit lassabban indul meg.

Sok Sikert! Az ERŐ legyen veled :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 23:17
 
 
egyébkent "leérett" sutiből darabokat fel lehet használni, új, beoltatlan poharak kolonizálására? vagy ha esetleg ilyet akarnék akkor meg most vagy mielőtt terráriumba rakom? egyáltalán létezik ilyen?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 22:06
 
 
Innentöl számítva 2 hét körülbelül de attol függ hány decis pohárba tetted ha 3dl akkor úgy körülbelül 3 hétet mondanék.
Ha befonta teljesen akkor várj még vele 3-4 napot hogy belül is beszöjje és aztán tedd is be egyböl a terráriumba. Ne várd meg még az összes kész nem lesz mert addig is megfertőzödhet. Általábban nem egyszerre lesznek készek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 21:02
 
 
aaaah most végignéztem az összes poharat 1 azaz egy pohár szövődik........ micsoda megkönnyebbüles, a pohar egyik felét teljesen az aljáig benőtte már a fonal, 8 nap alatt!!!: ) remelem a többire csak várni kell :) ha ez az egy teljesen beszövődik pár nap alatt, akkor tegyem a terráriumba, vagy várjam meg a többit? bár úgysem férne el olyan sok benne. :) ha nem merült volna le az elem a fényképezőben, akkor csináltam volna pár képet. nah mindegy majd valamelyik nap :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 19:19
 
 
Általábban 2 hét alatt látható a termőtestek miután betetted a terráriumba. Elöször felbolyhosodik az egész süti és utána látni fogsz fehér kis pötyöket a vermi tetején. Abból lesz a test. Ugy tedd be a sütit hogy felfelé áljon a vermi.Közben meg figyeld a szín változásokat mert fertőzés lehet. A kék szin nem gond ha olyat látsz de gyakran össze tévesztik penészel. A kék szín a hatója miközben oxidál. A cambodia nem annyira tartozik a kedvenceim közé mert nem túl sok terem a sütin de egyébként elég potens és könnyű növeszteni. Teljesen mindegy milyen fényt használsz. A fény csak meg mutatja a testnek melyik irányba kell nőnie. Elég 5-6 óra fény neki amikor testek vannak a sütin de ha még nincs rajta akkor kell neki 8 óra. Elég egy 40 w égő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 19:08
 
 
köszi a segítséget. még annyi, h neked milyen tapasztalataid vannak a cambodiával kapcs.. ellenállóképesség, erősség.. ha kiteszem a sütiket terráriumba ott kb mennyi idő alatt fejlődnek ki a ttestek? úgy tervezem neonnal világítom majd őket. egyebkent oltottam 2t transkeiel is. udv, és kösz mégegyszer!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 19:08
 
 
Ja és 1 fok ingadozás még elfogadható. 4 fajta tényező befolyásolja a termőtestek növekedését. 1. hőmérséklet csökkenés. 2. fény 3. oxigén 4. pára

Miközben a pohárban van

1. 27 fok
2. 0 óra fény
3. 0 % pára
4. 0% oxigén

És megjegyzem hogy 40 fok már megöli a spórákat a hideg szintén megölheti ha 2-3 fok alá megy.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 19:02
 
 
Nem gond a 28-29 fok sem de ne ingadozznon a hőmérséklet. Szerintem be fog indulni csak adj időt neki. Ha mindent jól csináltál akkor jónak kell lennie. Általában pár nap után jelentkezik a szövés de előfordulhat hogy régi oldatod vagy lenyomatod van és azért ilyen lassan indul be. Amíg teljesen beszövi az 2-4 hétig eltarthat. A pohár alját fonja be utoljára ha leállna a szövés akkor egyszerűen fordítsd fejjel lefelé a poharaidat mivel az oxigén benne jobban kering addig ne is vedd ki a sütit még nem fonta be teljesen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 17:15
 
 
http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/3388721/an/0/page/0

innen vettem többek között a hőmersekletet. a srác így csinálta... de most azthiszem megfogadom a tanácsod és nem fogom felpumpálni 29.5ig.. most 28 fok van a gombiknal, este hűvösebb lesz max egy fokkal, ennyi ingadozást szerinted még elfogadható?

egyébként 12 pohárhoz, 2x 10ml fecsit használtam és 1ben olyan 3négyzet mm spóra volt. amúgy nem sterilizálas közben, hanem előtte, amikor töltöttem a poharakat, spricceltem a táptalajra a peroxidot.. majd lefedtem 1cm vastagon a pohár tetejéig vermivel és azt is befújtam+ az alufóliákra is sterilizalas előtt és oltás után. megpróbáltam minél sterilebb lenni, valszeg ezert nem penészedtek és büdösodtek még eddig meg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 16:25
 
 
A cambodiára azt mondják az a leggyorsabban fejlődő kalap de valójában szerintem nem az. Lehet több oka amiért nem kezdte befonni a micélium a táptalajt. 1. Túl sok táptalajt tettél bele
2. Hőmérséklet nem optimális úgy körülbelül 27 foknak kell lennie és nem ingadozhat. Elvileg 3 nap után kell hogy látszódjon a fehér foltok de előfordult nálam hogy 8 nap lett belőle de sztem várj max 14-16 napot és ha nem látsz semmit akkor nem is fogsz. Mennyi oldatot nyomtál bele?
Én is észre vettem hogy a cambodia lassan szővödik. Ha bármilyen kérdésed lenne nyugottan kérdezz szívesen segítek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. június 22. 16:14
 
 
Sziasztok, minek spricceled peroxiddal sterilizálás közben? Akkor használd ha már a sütieid a terráriumba vannak mert az meg gátolja a penész illetve baktérimok tovább terjedését.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
EbadtaMesegomba2006. június 22. 09:59
 
 
Vader nagyúr szivlelje meg a köv. jótanácsot:
A gomba termesztés első és egyben legfontosabb hozzávalója a "türelem"-nek nevezett szubsztancia, hiánycikk Magyarföldén, a Tesco-ban nem kapni!

Egyébként ahelyett, hogy mindenki a vermikulit után szaladgálna, elég lenne valami profi virágföldet beáztatott rizzsel megkeverni és azt jól kifőzni(müködik).A micélium megbolondul ettől a keveréktől !

Másik sarkalatos pontja a dolognak a nedvesség kérdése, ezt csak megtanulni lehet, előbb v. utóbb ráérez mindenki.

Tiszteletem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 01:13
 
 
"A poharakba egyébként sterilizáció közben folyamatosan h2o2-t spricceltem"

sterilizáció gyanánt, mikor töltöttem a poharakat, és nem közben ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. június 22. 01:09
 
 
hali!

Darth Vader nagyúr küldte nekem ezt a levelet. tele van a hócipője hogy mindenki gombát termeszt az unokahugától kezdve Soloékig, neki meg nem megy.
"szeretnék segítséget kérni... 14.én oltottam Cambodian spórával.. a hőmérséklet 28.5-30.5 fok között van. a sütik nem büdösek, nincs semmi szaguk. viszont a gomba abszolút nem fejlődik.. nem értem mi lehet a probléma. a spórakat úgy tettem a fecskendőbe, hogy, a fecsivel felszzvtam desztvizet(ion cserélt) majd a papíron lévő spórat(nem az összeset, letéptem a lenyomatból 2x 3mm^2-t a 2x 10ml fecskendohoz), a fecsivel belemostam egy kis tálba, majd onnan szívtam fel. 12 poharat oltottam így... egyiknek sincs semmi szaga. hagytam mindent rendesen kihulni, egy egész éjszakán át(a fecsit is reggel csináltam meg). a poharakat fazékban forraltam lefedve(1 óran at). lehetseges az, hogy ha nem tökéletesen zártam le a poharakat alufóliával(csinaltam a tetejükre egy lukat, és az oldalukat sem sikerült tökéletesen leragasztani mert picit nedvesek voltak), hogy kijött a víz? már mindenre gondolok, hogy miért nem fejlődhetnek... 7 nap utan valamit csak kellene latni azt hiszem. főleg, hogy a cambodia fejlődik a leggyorsabban optimalis körülmények között(28.5-30C) akár kétszer is gyorsabb mint a többi p.cub. A poharakba egyébként sterilizáció közben folyamatosan h2o2-t spricceltem(ha minden igaz ez vízzé es oxigénné alakul hő hatására és amúgy is, ami jót tesz a gombáknak is). egyébként a kilyukasztott alus poharra még egy réteg fóliát tettem, ezt csak kézzel szorítottam rá, majd reggel ezt szedtem le és a tűvel ezeket szurtam át oltásnál. a táptalaj 1/4 viz 1/4 sima rizs és 3/4 vermi. szerinteted van még remény? vagy ezeket dobjam ki és probálkozzak újra?"

vagy mondjam neki, hogy az erő sötét oldala ne is próbálkozzon ilyen nemes dologgal? ;]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. június 19. 10:31
 
 
gracia senor arock.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 19. 07:23
 
 
Ja még valami!
A mézes tartósítással kapcsolatban nekem úgy tűnt hogy nem olyan jó mint ahogy azt mondják. Egyrészt nem változik az állaga a dolognak nem lesz gusztustalan. Max az ízét nem érezni. (mondjuk ez jó) De nem tartja meg annyira a hatóanyagot mint ahogy azt állítják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 19. 07:17
 
 
Minek használsz mézet? Ha cukrot teszel valamihez az nagy valószinűséggel meg fog erjedni ha nincs légmentesen lezárva. A méz nagyrésze cukor. ;-) Ha meg teljesen légmentesen zárod le akkor meg nem kap levegőt a gombi és azért nem fog rendesen fejlődni. Mondjuk én mindig hamarabb kiveszem a pohárból mint ahogy beszőné mert úgy vettem észre hogy egy idő után már kevés neki a levegő és nem igazán érzi jól magát. A casingben úgyis gyorsan behozza a lemaradást, és besző mindent. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 18. 23:16
 
 
nos az enyémek úgy néz ki hogy megrekedtek a 3-5 napos szinten és megerjedtek... gondolom innen már nincs visszaút... a mézes alig indult be rögtön meg is állt...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 18. 21:52
 
 
Szerintem ez elég változó. Nekem volt már olyan hogy 3 nap alatt látszott a fehérség, de volt olyan is hogy 10 nap múlva jelent meg kis folt. ;-) A teljes sikertelenség szerintem olyan három hét, ha nem látszik semmi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ynul2006. június 18. 08:34
 
 
üdv gombafölde lakóinak.
oltás után hány nappal kéne megjelennie a kis fehér fonalaknak a poharakban? és mikortól válik reménytelenné az egész? (rizsliszt + vermikulit, és kb 18-22 fok lehet amerre vannak, ecuadoriak ha ez számít)

ja és valóban: hajrá ecuador! ollé
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. június 18. 01:21
 
 
...vagy 5
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. június 18. 01:17
 
 
Oh! hát ezt nem tudtam..:D
Hát így kezdetnek akkor egy 10liter is megtenné.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 17. 21:48
 
 
10 kiló vermikulit az kb 60-80 liter? Ha kilóra szeretnéd venni akkor jobb ha rendelsz egy egész zsákkal! :DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. június 17. 19:37
 
 
Sziasztok!
Valaki egy pár kg vermikulittal ki tudna segíteni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. június 15. 15:48
 
 
hajrá Ecuador!! :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 14. 12:14
 
 
MeDMaN:
lehet, hogy csuviék is így fognak eljárni mert úgy néz ki a dolog hogy megrekedtek :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 12. 22:42
 
 
Kedves Unokák!

Tapasztaltátok már, hogy nagymama szövésben leállt sütijeivel csodát tud művelni egy áthelyezés? Nagyi akarom mondani Darth Vader unokahuga már másodszor csinált olyat, hogy casinghez készítette elő a terepet. Félig benőtt sütit szegény ember flow hoodjánál (sütőajtó) áthelyezte a legnagyobb óvintézkedések mellett egy gyárból frissen kijött "kvázi steril" uzsis zacsiba. A süti egy részét felhasználta casinghez (sütidarabok egy kicsit összetörve direkt), a másik rész meg marad a zacsiban (természetesen kicsit megtörve), egy enyhe csavarás a szájára és irány az inkubátor. A benövetlen részt úgy elkezdi szőni a cica, hogy öröm nézni. DV unokahuga már el is tett rosszabb időkre alap grain gyanánt egy szép fehér köleses zacsit. Növésben leállt sütiknél szóljatok a nagyinak, hogy próbálja meg menteni ami menthető. Eszméletlen.

Na minden jót unokák!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 9. 13:53
 
 
az remek, én is erre tippeltem, Han Soloéknak Jaba nem tudta megmondani milyen fajta, csak h nem a legerősebb... most már nyugiznak :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 9. 08:16
 
 
Lacicybin:

Bob bácsi Ecuadort növeszt most és totál ugyanilyen. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 8. 19:28
 
 
hoppsz a képek lemaradtak:

http://kepfeltoltes.hu/view/060608/K_p_148_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060608/K_p_154_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 8. 19:24
 
 
Han Solo egyik Naboon élő ismerősének az egyik haverjának az unokaöccse küldte ezeket a képeket... szeretnék megtudni, hogy ez vajon milyen fajta lehet... a segítséget előre is köszöni :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 8. 15:48
 
 
remek remek... az nagyi azt mondja, az egyik sütije olyan mintha kicsit össze lenne esve... könöm az infót :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 8. 15:26
 
 
3-4 nap kell nek ispórából

Klónból vagy agarról a terjeszkedés már 2 nap műlva látszik 28 C°-on
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 8. 15:17
 
 
hány nap alatt szokás megjelennie a myceliumnak?
csak úgy kérdezem mert tűkön ülök :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 8. 07:11
 
 
Hali!

A casing tényleg sokkal jobb mint a másik módszer.
Én speciel mohatőzeget használok és ahogy elnézem nagyon jól érzik magukat a kicsikék. :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 8. 06:58
 
 
Darth Vader unokaöccsének az unokabáttyjának a régi koleszos szobatársa úgy csinálta. Régen míg fel nem jött Pöstre, hogy falun a holma x lyukas fazekak közt néha volt egy két nem lyukas is, hogy fogta a fazekakat és kétszer lefőzte az üvegeket úgy, hogy egyik nap 2 órán keresztűl, a másik nap meg 1,5 óráig főzte. Fontos hogy a két főzés közt ne legyen több mint 24 óra. És a Cellux meg az alatta lévő ruha is kibírja ha van elég víz a lábosban, és mivel fedő is van rajta, ezért a vízbűl annyi nem párolog el, hogy elfoggyon két óra alatt.


UI.:

PH: beállításra, jó a kréta.

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 7. 23:26
 
 
MeDMaN: szerintem lehet kapni kishazánkban mészkövet...
vagy a helyedben utánnanéznék, hogy az iskolákban használatos kréták miböl vannak... csak tipp
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 7. 22:54
 
 
Kedves Unokák!

ph puffereléshez, ph emeléshez a külföldi anyagok meszet írnak (a pontosság kedvéért mészkő örleményt "lime"), ami ugyebár nem azonos az oltott meg az égetett mésszel. Írják még a tört tojáshéjat is.
A csőrkoptatót valaki (akarom mondani valaki nagymamája), próbálta már? Mert az ahogy néztem (nagyrészt) mészkőörlemény (talán sajtolt mészkőpor). Meg tud-e valaki erősíteni? Király lenne, mert mindenütt azt írják, hogy a ph elég fontos meg a termés is jobb tőle, az én nagymamám meg nem akar tökölni összetört tojáshéjjal (kivárni míg összegyűlik, kifőzni, levakarni a maradék fehérjét...).

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 7. 20:54
 
 
(=embrio=)

nem mikrót használtam, hanem szépen betekertem a mikrósdobozokat széles barna ragasztócsíkkal (hogy a víz még véletlenül se folyhasson bele) amivel a kartondobozokat ragasztják, beleraktam egy szép nagy kondérba, ráraktam a jól záró fedőt, és szépen rotyogtattam egy jó darabig...(1 óra) a dobozokon látszik is itt ott a ragasztómaradvány. Kuktám sajna még nincs, de ez van, próbálkozni csak lehet :) ja hőmérsékletet levittem 29-30°C-ra. a sütik teteje egyébként be van fedve vermivel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. június 7. 19:13
 
 
hiba-hiba.
minek a rozsliszt,és a méz?????
elég bele a vermikulit és a BARNARIZSliszt!no meg a viz.
ez a bevált formula és most nyáron nem is érdemes
kisérletezni--->televan penésszel a levegő.
a másik:a mikrót a helyedben max patt.kukoricára használnám.
ti gombát akartok termeszteni ezért semmi más nem jöhet szóba mint a KUKTA.én ha csinálom akkor csak is ebben.
amúgy utálom a Pf-tek,az igazi a casing.az tuti.a földet régen és is mikróban sterilizáltam,de ha összejött akkor az mázli volt csupán.
magokat és a földet a kuktában és beföttesüvegben sterilizálni.
sőt a magokat egyszer lekuktázom várok 24 órát és mégegyszer,alkalmanként 1-1,5 órán keresztül.
oltás csakis kis lyukba amit a tűvel szúrsz át alufóliatetőn.
itta az amiból énis okoskodom(mostmár)
http://www.thenook.org/archives/5.html

itta pf-tek:http://www.fungifun.org/English/Pftek

ezekután nem lehet sok fehér volt.mnden 1értelmű a képeken.

a stílusomért meg elnézést.

sok sikert.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 7. 15:46
 
 
mézes üvegben vermi + biorozsliszt + mikróban felforralt evőkanál méz van, meg persze a víz. úgy oltottam, hogy a tetőket leemeltem annyira, hogy beférjen az injekciós tű. megpróbálom levinni 29-30°C-ra a hőmérsékletet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 7. 14:39
 
 
Megkérdezhetem mi van a mézesüvegben.

Egy tipp a 34 C° az tutti sok nagon lassan fog fejlődni, max max 30
Másik tipp hogy oltottad a tálakat, és az üveget is ???

az fotos.

ha megírod írok véleményt Zérótól. Aztán okoskodunk egy jót. persze a 34 C° az gáz. Inkább 28 -29

Píísz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. június 7. 11:56
 
 
Embrio

Szerintem adj inkább tippeket. ;-)
Én is szivesen okosodnék még! :-)))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 7. 11:21
 
 
mi vele a probléma?
kifejthetnéd, mert ezzel a 2 tőmondattal nemsokat segítettél :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. június 7. 10:28
 
 
ebből semmikor.
ez nem eljárás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 6. 23:58
 
 
nagyi adott pár linket:

day 0.

>http://www.kepfeltoltes.hu/view/060606/dscf0006big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060606/dscf0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060606/dscf0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 6. 20:05
 
 
Szia Lacicybin

Csak help, de lehet hogy felesleges, Zéró szerint a macseknak max 30 fok az inkubálási idő (Zérónak is volt GT-je) És termőtest képződés az 23-25 max. C°

Csak Zéró tapasztalatai ezek voltak a legjobban hozott hőmérséklet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 6. 16:39
 
 
hali!
elkészítettem 3 GT-t, ebböl 2 mikrósdobozkában van 2,5 dl és vermi+bio rozslisztböl állnak. a 3. egy mézesüvegben :) vermi+ biorozsliszt és mikróban kicsit karamelizált mézböl áll :) az inkubátorom egy cipősdoboz a konvektoron amiben 35°C van. mikorra várjam a bolyhos kiscicákat? :D thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 6. 00:00
 
 
ha már fejlesztés meg ötletek:

macskaalom táptalaj!

http://www.drugs-forum.co.uk/forum/showthread.php?t=17271

a képeket csak regisztráció után lehet sajnos megnézni, szép cicák és kalapok :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 5. 23:54
 
 
MeDman: (j. remélem jól írtam)

Érdekes elgondolás a gyümölcsleves megoldás. Én megpróbálnám, ha foglalkoznék vele, de majd ajánlom Zérónak, ő már csinált mézes megoldást és működött. Ez az, fejleszéseket, ötleteket és meg lesz az eredmény.

Móricz
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 5. 21:55
 
 
ha valaki szokott használni szőkítőport (nemtudom most hirtelen a vegyjelét), az legyen szives homályosítson fel hogy milyen arányban szokta azt oldani... és úgy egyáltalán hogyan használja... thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 5. 11:05
 
 
Observer

sima flourescent neon simán jó 12/12 órára beállítod és kész :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. június 4. 23:37
 
 
Kösz. Én is ezt olvastam (sőt lehet hogy ugyanazt olvastuk). Viszont akkor gondolom mindegy hogy milyen erős fény kell neki (és gondolom kb annyi ideig amíg mondjuk süt nap).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 4. 23:27
 
 
állítólag csak ahoz kell, hogy a gomba tudja, hogy merre kelljen nőni, de jó a mesterséges fény is, akár a neon is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
botanikus2006. június 4. 20:40
 
 
Átolvastam a topikot, és már nem is igazán akarok netről rendelni :) Inkább kiutazok bécsbe, az a legtisztább.

Jah, valaki tudna esetleg egy osztrák weboldalt ilyen témakörben? ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. június 4. 18:53
 
 
Srácok ekkora faszságot kérdeztem :) ? Lehet hogy nem is kell fény egyáltalán ? Én azt olvastam hogy kell valami minimális fény hogy beinduljon a folyamat meg hogy egyáltalán tudja merre induljon. Vagy ez nem így van ? (egyébként ha így van akkor valószínűleg jó a mesterséges fény de hogy kb milyen erős azt nemtudom)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. június 4. 17:36
 
 
botanikus:
van akinek bevált ez a módszer több alkalommal is, de olyan is akad akit ezért kishíján lecsuktak. Olvasd el a topicot aztán úgy döntesz ahogyan kedved tartja. Ja egyébként jelentem, hogy jövőhéten mesterségesen megtermékenyíti nagyi a cicákat :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
botanikus2006. június 4. 16:04
 
 
Szeva mindenki!

A véleményeteket szeretném kérni, külföldről történő rendelés ügyében. Mivel érdekel a gomba termesztés, és egy ideje gondolkodtam rajta, úgy határoztam, belevágok, csakhogy időközben az is kiderült, mennyire precíz dolog ez, és mennyi eszköz kell hozzá. Ezért gondoltam, hogy rendelek egy ilyen csomagot:

http://www.travellersgarden.com/productinfo.php?category=4&subcategory=0&productma
in=813


Ebben elméletileg minden benne van ami kellhet. (kukta az van :d)

Na a kérdés maga az az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen rendelés terén. A cég semmilyen felelősséget nem vállal, ez természetes. A csomagok egy holland posta-szolgálattal jönnének ki, és állításuk szerint diszkrécióval kezelnék az rendelést. A csomagon nem lenne semmi jel, csak a címem, és a feladó címe. Amit nem tudok, hogy az unio révén hogyan kezelik a hollandiából érkező csomagokat. Egyáltalán átvizsgálják-e mindet, vagy nem. Szerintetek?

Az biztos, hogy ez lenne a legegyszerübb megoldás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. június 3. 19:22
 
 
Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok. Mégpedig a következő: terráriumos időszakban mesterséges fénnyel is rávehető a micélium a termőtesthozatalra ? Ha igen mennyi és milyen ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. június 2. 16:42
 
 
srácok.
tőzegget ne használjatok táptalajnak.
megbuktam vele.
krvabüdös. megőrülök. wá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. június 1. 22:05
 
 
Hali!

Arock777: dobtam egy mélt, légyszíves nézd már meg.Neharagudjatok, hogy ide írom, de máshova nem tudom és fontos lenne.
Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 31. 17:01
 
 
Egy próbát megér de szerintem nem lesz igazán jó!
Ha megfigyeled akkor inkább a fehérjedús tápanyagot kedvelik a gombik a mogyorót az olajos magvakhoz sorolnám és nem veszi fel a nedvességet sem igazán. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 31. 13:49
 
 
felén lehet kapni konzerves földimogyorót müanyag visszazárható tetővel... mennyi tolerálják a gombák ha fém dobozban vannak? van valakinek ilyen tapasztalata? arra is gondoltam, hogy veszek 1 doboz földimogyorót, lemosom desztilláltvízzel a sót róla majd beáztatom, sterilizálom és beoltom :D vélemény?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 30. 23:05
 
 
Kedves Unokák!
Valakinek a nagymamája már elgondolkodott-e azon, hogy a sütiindító folyadékkultúrát, tartósítószert nem tartalmazó gyümölcslével próbálja meg elkészíteni. Sterilitás fixen biztosított, mivel ha tartósítószert nem tartalmaz akkor csak pasztörizálással sterilizálhatták. Az ötlet onnan jutott eszembe, hogy jópár napos gyümölcslét akartam inni és hirtelen a pohárban termett egy-két penészgomba. Annyire azért nem különböznek a kiscicáktól :) Lehet, hogy olyan lenne mint az agar kultúra. Csak a tetején jelenne meg a fonál. Jaaa azt ne is mondjam, hogy televannak cukorral. Lehet, hogy egy próbát megérne. Kérdezzétek meg a nagymamát és írjátok le mi a véleménye róla.
Lehet, hogy a citromsav (amivel a savanyúságot szabályozzák) még borsot tör a nagymama orra alá. De, mint tudjuk a puding próbája .....

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 29. 19:28
 
 
IgazságPapa
Lehet rendelni a http://www.gazdabolt.hu oldalon! 100 literes kiszerelésben van és 4050Ft + 1500 a kiszállítás. De ha kell akkor van még nekem egy tíz literes adag amit el tudok adni 60 Ft/liter áron ha érdekel.
Pats
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
IgazságPapa2006. május 29. 18:23
 
 
Sziasztok!

Ha valaki vett már Bp-n vermikulitot, és megirná, hogy hol tette ezt (esetleg, hogy mennyiért és milyen kiszerelésben), annak nagyon örülnék, előre is köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 28. 19:18
 
 
Szerintem van esély rá de baromira le kellene takarnod és rohadt sűrűn párásítani vagy berakni a takarás alá valami perlites vizes tálat ami párásít. Vagy valami ilyesmi! Konkrét tanácsot nem tudok ezzel kapcsolatban adni!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
megaop2006. május 28. 10:40
 
 
fsre-n ezt írja:
This Mushroom is relatively easy to grow!
Temperature: 23.5 – 26.5 C
Humidity: 95 - 99%
nem tudom mi esélyem van rá =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 28. 08:54
 
 
A nepalról nem tudok semmit. Milyen hőmérséklet kell neki a fonalhoz meg a terméshez?
Bob bávsi Ecu sütijén már van egy 1cm-es kalapos! :-))) A többi még kisebb de majd lesznek azok is nagyobbak! ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
megaop2006. május 27. 20:00
 
 
nepal
köszi infokat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 27. 13:42
 
 
Mega
Nem biztos hogy kiszáradtak. Ha nagyon száraz a föld rajta akkor pici nedvességet lehet neki adni! Vagy takard fóliával ha megoldható. Meg függ attól is hogy milyen fajtád van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
megaop2006. május 27. 12:48
 
 
nekem is vannak udvaron, de egyszerűen azok nem mozdulnak, lehet kiszáradtak:) pedig nem napon vannak, szép nagy növenyek között, félárnyékban, fa alatt. azokból bármikor megindulhat vagy vége?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 27. 08:57
 
 
Képzeljétek!
Bob bácsinak is elkezdett kivirágozni a sütije! Bob bácsi perlites-vizes megoldással pihentette a sütiket. Ja meg volt egy sütije amit kidobott az udvarára és elég szépen meggyógyult. Nemsoká már az a süti is ehető lesz! :-))))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 26. 11:06
 
 
arock777

nem is gondoltam ilyesmire, csak mire fsre-töl megjönne, addigra lesz máshonnan is ha minden igaz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 26. 08:58
 
 
MeDMaN:
Köszi a segítséget és szólni fogok Bob bácsinak mindenképp! ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 25. 17:41
 
 
Arock!
A vermi jó vizes volt aztán ki lett főzve (kukta). Ami benne maradt víz annyi. Olyan rettentően azért nem. Arock, én a jelenlegi tapasztalatommal már azt mondanám a nagymamának hogy tegye be a cuccot casingbe, amíg nem kapja el a penész a be nem nőtt részt. Nagymama betet félig benőtt sütiket casinbe és teljesen beszövődött a casing. Nem biztos, hogy érdemes tökölni csak sütivel. Nagymama szerint a casing a tutti. Ezt bizonyítja a vermi mellett növő "gyümölcs". Amúgy kb. 25 fok és szerintem olyan 90-92 pára. Szólj Bob bácsinak, hogy intézkedjen.

Csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 25. 07:29
 
 
MeDMaN:
Milyen nedves volt a vermi amire a nagyi a sütit rakta és milyen hőmérsékleten tárolta a sütit miután kirakta? Szobahőmérséklet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 25. 07:24
 
 
lacicybin01: Az fsre-n tulképp nem netről rendelsz hanem postán. De te tudod hogy mit akarsz vállalni és mit nem! Én nem akarlak rábeszélni semmire csak válaszoltam a kérdésedre és adtam egy tanácsot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 24. 18:40
 
 
arock
Nagymama egy kb félig beszőt sütit rakott ki a terráriumba. Tudod olyan hántolt kölesből készült süteményt. Ha jól emlékszem kb. 1,5 hete. Azóta a süti alja begombásodott :) (a mami vermikulitra tette ki), de sajnos a teteje egy kicsit, ahol nem volt beszőve bezöldült. Mami megpróbálta a zöld részt kivágni kisebb-nagyobb sikerrel, de mostmár nem foglalkozik azzal a résszel, főleg, hogy az alja teljesen kóser, és a süti már szinte teljesen fehér. Szóval a válasz a kérdésedre: kb. 1,5 hét (szintén ECU)

Na minden jót unokák ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 24. 13:30
 
 
arock777: a baj még mindíg az, hogy *****, és hogy netröl nem fogok rendelni az is boztos... úgy döntöttem, hogy nekem most ez nem éri meg a kockázatot... :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 24. 12:37
 
 
Akkor mehet nyugodtan!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 24. 12:34
 
 
már kipróbáltam, semmi baja nem lesz a sterilizálásnál, de érdemes betekerni celluxal, mert a magas hőmérséklet hatására ereszteni kezd... az meg ugye nem a legjobb, ha telefolyik vízzel... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 24. 10:28
 
 
Szerintem meg lehet próbálni bár az hogy ráírják hogy 140 fokot bír attól még lehet hogy össze fog szívódni sterilizálásnál. De egy próbát szerintem megér.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 23. 15:53
 
 
én lapos mikrósdobozra gondoltam :)
9,5 x 9,5 + 4 magas (cm) 0,25l -40 - +120°c -ig
szerinted jó lesz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 23. 10:33
 
 
Azért muszáj mert ha túl sokáig hagyod a pohárban a sütit akkor elkezd megromlani! Penészedik,berohad, elhal stb... tehát tönkremegy. Akkor jó az oltás ha egészen lefolyik az oldat a pohár aljáig és először azt telepíti be a gombi, mert ha középen kezdi fonni akkor felfelé gyorsabban halad és ha kiér a pohár tetejéig akkor ott nincs ami megvédje a fertőzésektől és nagyon könnyen elkezd penészedni. Tehát vagy alacsony poharat érdemes használni vagy pedig nagyon hosszú tűt! Szerintem. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 23. 10:23
 
 
arock777

kifejtenéd bővebben ezt a muszályt?
sokan írják, hogy muszály volt kivenniük a poharakbol a teljesen egészséges sütiket és kirakni a terráriumba... mi ennek az oka? thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 23. 08:23
 
 
Szevasztok!
Egy kérdésem lenne!
Bob bácsi már berakta a terráriumba az Ecuadort, még nem volt teljesen beszőve de muszájból ki kellett vennie a pohárból! Amúgy teljesen egészségesek a sütik. Mennyi időbe telik így kb amíg elkezd teremni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 21. 21:29
 
 
Mush!
Hol olvastad ezt a hozzászólást? Hányas számú hozzászólás volt? Lehet hogy elkerülte a figyelmemet de nem láttam. :-( De a biztonság kedvéért én utánakérdeznék hogy mennyire volt sikeres a termesztés mert még nem próbáltam. De ha tényleg műkszik akkor lehet hogy ráállnék ha elfogy a vermim.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 21. 21:17
 
 
DE IGEN! ' NÉGYZETMILIMÉTERT ÍRTAM!!!
Nekem simán megindult a tenyészetem és ráadásul 20 ml-es fecsibe raktam enyit. De ha azt veszed ez is több millió spóra.
Nekem még van pár liter vermim amit tulképp eladhatok. Ha érdekel írj!
Pats
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 21. 00:30
 
 
Mushworld!
Dobj egy mailt, hogy melyik környéken tudnád átvenni. Ezt követően tudunk a dologról beszélni. Ha az autópálya mellett laksz Pest és Szeged között akkor a forgalmazó is el tudja vinni hozzád szerintem (mármint megáll az autópályán). Bár ebben az esetben 100 liter a min.

Na csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. május 20. 23:53
 
 
ja igen és ha a vermi feltétlenül szükséges lenne valaki legyen már olyan jó és írjon egy címet hogy honnan is tudnék rendelni. vagy ha privátba meg tudnák bótolni vkivel egy keveset annak is örülnék.
agyonisten
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 20. 23:46
 
 
Kedves Unokák!
Csakugyan igaz az a mondás, hogy "az élet él és élni akar". Minden helyet követel magának a világegyetemben.
Nagymama múlt hét végén tett el néhány casing befőttet és ma nézte meg az elsőt. Gyerekek ha még láttatok gyönyörűt?! Már holtnak hitt köles oltásból casing után már látszik a myc a felszínen. Nagymama be is tette a fényre.
(szóval arock eddig a leírt casing mix OK, remélem lesz belőle flush is)
Nagymama mivel azt hitte hogy halott a kölesses cucc, az egy rész befőttbe rakás után kivágta a maradékot a szemétbe. Egy pár nap múlva látta, hogy mintha megindult volna valami a szemétbe vágott zacskóban. Gyorsan vissza az inkuba, csak úgy nylon zacsisan. Mára teljesen át van szőve.

Az mennyire gáz ha a terráriumban egy kis penész felüti a fejét?
Mellette lévő casing mennyire bírja?
Mi a pókhálópenész tipikus ismertetőjele, mi különbözteti meg igazán a gomba myc-től?

Na minden jót unokák. Simogassátok a kiscicákat, meg bíztassátok a nagyit befőtteltevésre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. május 20. 23:20
 
 
arock:
kösz a biztatást.
de 1 négyzetmiliméter helyett nem egy négyzetcentit akartál írni?
vagy tényleg olyan kevés is elég lenne? én olyan négy poharat tervezek elsönek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. május 20. 23:17
 
 
csáska cok
a vermikulit tökéletessen helyettesíthetö örölt gabonaszemekkel?

vagy esetleg olvastam itt lentebb aya módszerét

"Én nem vesződök különféle gabonafélékkel. Abból kiindulva, hogy ez a gomba is a természetes környezetében talajon terem, hát én is ezt a környezetett adom meg neki.
Több kísérlet után megtaláltam az ideális földet is, ez nem más mint a FLORIMO általános virágföld.
Azért jó, mert nagyon laza szerkezetű, s tartalmaz moha őrleményt, ami nagyon jól tárolja a vizet, s a tőzeggel ellentétben, ki is adja azt. A földet nem hőkezelem! S nem is ajánlom. Fertőzés nincs, hisz itt nincsenek a fertőzésre érzékeny gabonaszemek. Egyedül csak az üveget és a keltetőt mosom ki fertőtlenítővel. "


szóval ez azt jelenti hogy nem kell baszakodni vermikullat meg a barnarozzsal hanem csak ilyen sima virágföldbe oltom bele a fecsivel? vagy ez már az akváriumos részre vonatkozna?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. május 20. 21:25
 
 
Ha valaki mmo.org-ról rendel az betud jelentkezni? mert amikor megnyomom a bejelentkezés gombot, akkor nemtörténik semmi..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
KÉSZFACE2006. május 20. 20:50
 
 
Tiszteletem!
Üdv minden kertésztársamnak::))
Én is szerenték egy cicát csak még nem találtam egy megbizható oldalt sem ahonnan ti is beszerzitek a sziámi cicákat.....ebben segÍthetnétek egy pirinyot + kezdő vagyok várom a javaslatot egy ellenálló fajtára ami amatör kézben is szép,nyájas háziállat lesz.::))
SegÍtségeteket előre is köszönöm szépen !!
Tisztelettel egy új kertésztárs::))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. május 19. 18:39
 
 
MUSH!!!!
Nehogy az egész lenyomatot tedd a vízbe!!!!
Ne csinálj egyszerre sokat mert lenyomatként majdnem korlátlanul eláll. Én 20 ml-es fecsit szoktam csinálni és abba kb 1 négyzetmilliméternyi spórát rakok. Eddig nekem mind beindult.
A fecsi nekem kb 2 hétig volt tökéletes úgy hogy hűtőben tároltam. Eláll tovább is picit de szerintem már nem olyan hatásfokkal indul be.
Sok sikert.

Köszi az infókat az ECU-ról.
Én muszályból szedtem ki egyet a pohárból tegnap. Simán ráborítottam nedves vermire amit egy tálba raktam és a tállal együtt bezacsiztam. Eddig elég szépen bebolyhosodott de nem tudom mi lesz vele. Eddig szerintem jól érzi magát.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. május 19. 17:20
 
 
fasza. köszi. :)

"sterilek vagyunk cicám, sterilek" (álá nekemlámpástadottakezembeazúrpesten)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. május 19. 16:57
 
 
mushworld: steril vízben :) ez tuti.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!