DAATH

A szokás láncai túl gyengék ahhoz, hogy érezzük őket addig, amíg túl erőssé nem válnak ahhoz, hogy elszakítsuk őket.

Samuel Johnson

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3613 - 3712)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Fleshmagnet2006. szeptember 19. 18:10
 
 
hmm....
én 39-ért láttam growboxot (az ugye csak maga a táptalaj beoltva), és 72-ért grow-kitet, ami tartalmaz egy growboxot, 2db műanyag akváriumot és egy automata vízmelegítőt....
A két akváriumot egymásra fordítod az alsóba vizet raksz, bele a melegítő (ez kreálja majd a párát)...bele a growbox és kész is.....

ez a módszer elég megbízható ám sztem enm éri meg szettet venni, ha üyges avgy otthon kisállatkereskedésben olcsóbabn kijössz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 19. 14:46
 
 
Mit tartalmaz egy grow kit? én nézegettem a neten őket, de semmit se tudtam meg róluk, mivel se hollandul, se németül nem tudok...
annyit tudok biztosra, hogy 49 €-ba kerülnek...
az egyik honlapon még olyat is láttam, hogy pár €-ért van 10 g-os étkezésre kész gomba...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. szeptember 19. 11:51
 
 
szerintem spórát szerválni most a free spore ring-től (fsre) lehet. lenyomatot küldenek, amit megcsinálni kicsit macerásabb, de az egész kerül kb. 2 euróba és nyilván kevésbé gyanús, mint egy zavaros fecskendő...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Fleshmagnet2006. szeptember 19. 10:32
 
 
Bécsi utazáshoz:

Volánbusszal diákoknak oda-vissza út ha jól emlékszem 4400 magyar forintot kóstált....gyors, kényelmes, pontos (asszem 2óra 50perc...)

Spórát még boltban is necces beszerezni a bécsi boltokban, ám sztem dobozos starter kit is lehet egy megoldás házi lenyomat készítésére.

höi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ferqo2006. szeptember 19. 09:57
 
 
Sziasztok!

Ha a spóralenyomat elkenődik, valyon még használható?

Crashee! FERQO és nem FERGO. Ne haragudj, de csípte a szemem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ferqo2006. szeptember 18. 23:03
 
 
Sziasztok!

Crashee! Nagyon, nagyon szeretném. Nekem egyész egyszerűen nem fér bele az időmbe egy Tour de Wien, mert hetenete 6 napot dolgozok(de volt, hogy 7-et). Sajna. Kérlek dobj egy m@il-t, hátha kitudunk találni valamit!

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. szeptember 18. 19:30
 
 
hi

Fergo: Szerintem semmiképpen se rendelj elég kockázatos a dolog.
max 10 rongy oda vissza az ut bécsbe s kb 1 ora alatt meglehet járni az állomástol a boltig meg vissza.

De amugy ha naon szeretnéd a dolgot meglehet oldalni határokon belül is.
Szerintem nem árt az ovatosság.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. szeptember 18. 17:49
 
 
Köszi a linket, kicsit tényleg kellemetlen volt leírni ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nahallod2006. szeptember 18. 17:10
 
 
Innen egyszerűbb:

http://www.torrentspy.com/torrent/713827/Mushroom_Growing_Made_Easy
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. szeptember 18. 16:57
 
 
üdv.
Az imént kaptam egy barátomtól a "Mushroom-Growing-Made_Easy" címő oktató filmet. Nagyon részletesen, szinte szájbarágósan magyarázzák el a lépéseket. Az egésznek az lehet a hátránya, hogy angol, és aki nemtud angolul annak kicsit nehézkes :)...
Csak azt akarom mondani, hogy ha valakinek kellene ez a filmecske akkor postai utánvétellel eltudom küldeni ( 500forintért [cd ára + feladás] úgyhogy nem akarok senkit lehúzni).
Adminisztrátoroknak: nem pénzt akarok keresni, csak nekem is segített ez a film, hátha másnak is jóljön. pls ne töröljétek ki :)
Akit érdekel írjon emailt.

elma
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. szeptember 18. 15:12
 
 
Crashee: Ne vedd még ki. Fordítsd fejjel lefelé. Befog fonódni idővel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Koxi2006. szeptember 18. 13:05
 
 
Hm..Hm Saját példából kiindulva egyszerűbb kimenni Bécsbe egy kis körsétára.Persze,ha van rá lehetőséged.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ferqo2006. szeptember 18. 12:01
 
 
Sziasztok!

Kérdés: Vajon az osztrák szomszédainktól is olyan rizikós a rendelés mint a hollandusoktól? Néztem pár growshop honlapját, de túlnyomórészt csak kész sütiket, vagy végterméket kínálnak, ami nekem nem jó. Már kb. fél éve foglalkoztat kőkeményen a kultiválás folyamata (szakirodalom,FAQ töménytelen mennyiségben), de mélységesen elkeserít, hogy ilyen átkozottul nehéz hozzájutni a spórákhoz!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 18. 11:18
 
 
Elvileg igaz. Gyakorlatilag is, gondolom, csak a lényeg, hogy tökszáraz legyen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ferqo2006. szeptember 18. 10:51
 
 
Sziasztok!

Meddig használható fel egy spóralenyomat, ha nem érik fizikai sérülések? Valahol az olvastam, hogy elvileg bármeddig eltárolható, mert a spórák képesek nagyon hosszú idő után is rehidratálódni. Igaz ez?

Üdv: Ferqo
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. szeptember 17. 22:27
 
 
Szárításhoz az jutott eszembe, h ha van a számítógépedben mobil rack (ha újabb, akár két venti is megy benne), abból kiveszed a winchestert és a helyére mehetnek a kapalok szikkadni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. szeptember 17. 20:14
 
 
Hi

Vagy menj ki személyesn vagy ne külföldröl rendeld.

Kérdés: A 5-6 generácios oltásomnál elöfordult 2 süti amit nem akar teljesen befonalazni.Az egész gyönyörü fehér érdemes kivenni???Várjak még???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ferqo2006. szeptember 17. 19:51
 
 
Sziasztok!

Olvasgattam a régi hozzászólások között, és arra a konklúzióra jutottam, hogy elég rizikós külföldről rendelni spórát. Ausztria meg elég messze van még kocsival is. Mit javasoltok? Kérlek segítsetek!

Üdv: Ferqo
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. szeptember 16. 12:52
 
 
ventilllátor elé kell kötni valami átjárható anyagban (tésztaszűrő :) egy pár napig
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Fleshmagnet2006. szeptember 15. 17:21
 
 
Üdv mindenkinek!

Végigolvasgattam mindenféle irományt gombatermesztésről, de még így is tanácsot kérnék, hogy vajh mik a leghatásosabb módszerek leszüretelt kalapos barátaink tárolására/szárítására....plz osszátok a tapasztalatot...

joo!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vlb-zso2006. szeptember 8. 21:51
 
 
Sziasztok.

Nem találtam agar-agart csak 500g-os kiszerelésben ami meg tök felesleges meg drága is. Mellesleg azt mondták ez a legkisebb kiszerelés. Azt ajánlották próbálkozzak laboroknál.... Próbálkoztam de nem adtak mert hogy nem tudják mire kellene... Mondtam hogy nővérem orvosira jár és neki kellene vmi otthoni gombatenyésztésre. Erre mondta hogy menjek vissza arra a bizonyos helyre ahonnan odaküldtek mert ott lehet kapni kész tápoldatot és nem kell nekem kikeverni. De azt is mondta a nőci hogy van többféle is... tudja valaki hogy az ilyen kész oldatból milyen kell?

Előre is köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. szeptember 8. 15:39
 
 
hi teletabi dobj egy mailt.

crashee@index.hu
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. szeptember 6. 19:08
 
 
lehet.
..........................
trüffel ;) mindég tanul az ember valami újat!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2006. szeptember 5. 22:47
 
 
hi

Bécsben lehet kapni spórát , vagy ilyen előregyártott sütit, vagy tálcát amit hozzám hasonló hülyéknek találtak ki ?
(süti,tálca....amiből nő kifele a varázsgomba :))))

mert ugye growshop van bécsben....

peace:teletabi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. augusztus 27. 10:31
 
 
melyik mexicoi fajtából,sok van.
van ami P.mexicana. ennek trüffel-je(föld alatti gumós test)van

Azokat amelyek cubensis-hez tartoznak de mexicoban találtak
mint pl: -Huatla De Jiminez
-Matias Romeo
-Mazatapec stb

melyik re gondolsz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. augusztus 26. 09:48
 
 
Bolyhosodnak a sütik ez természetes jelenség. 2-4 hét még teljesen beszövi a sütit. 2 hét után a terráriumban képződnek a testek. Hamarosan fogsz látni kis pöttyöket abból lesz a test. Figyelmesen nézzed és ha bármilyen elszíneződést látsz a kéken kivül azonal különítsd el.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Koxi2006. augusztus 25. 21:28
 
 
Hi
KÉRDÉS:

Valaki tud valamit egy bizonyos mexikói fajtáról?Állítólag ez az egyik leg igénytelenebb.De semmi egyéb infóm nincs róla.Volt már valamelyikőtöknek szerencséje hozzá?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. augusztus 25. 20:57
 
 
Üdv!

Lenne egy kérdésem. Nektek mennyi idő alatt jelentek meg az első gombakezdemények a sütijeiteken miután átraktátok a őket a terráriumba? Gombakezdeményeken értsünk mondjuk 0,5-1 cm-es kisgombákat.
A körülmények, amik a terráriumban vannak sztem ideálisak (25C; pont jó páratartalom, bár ez utóbbit nem mértem)

5 napja lettek kirakva a benőtt sütik. Eddig csak annyi történt, hogy jobban bebolyhosodott a külseje. Ez az első termesztés, tehát nem nagyon értek hozzá, ezért azt sem tudom, hogy ez így normális e, vagy nem.

Kösz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bingo2006. augusztus 24. 16:08
 
 
Sziasztok.

A vegabondos barna rizsliszt mennyire jó a pf tek-hez? Használta e már valaki ezt a fajtát? Én csak külföldi fajtákat használtam. A vegabondos ugyanolyan jó lehet szerintetek? Van olyan akinek sikerült ezzel boldogulni? Köszi előre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trem2006. augusztus 23. 21:55
 
 
nem ragaszkodom ilyen dobozhoz de ilyet találtam itthon
csináltam akváriumba is de az tul sok helyet foglal az már tul nagy volt és annál kisebb cucc már csak ez volt majd beszerzek nagyobbat
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 23. 19:34
 
 
Nem tudom trem, hogy miért választottál ilyen méretű dobozt a termesztéshez. 2000 Ft-ért akkora dobozt kapsz mint egy ház a tetejébe átlátszót.
Ha a másik oldalról nézem egy alu tálca kb. 5 cm az 5 cm-es termést meg leszüreteled. Ha ez nem ok neked akkor marad a nagyobb doboz.
Amúgy először szője be a sütit a cyca, majd ha elkezdi akkor ráérsz gondolkodni a dobozon

na csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. augusztus 23. 19:29
 
 
kinőtt egy gombája Hannak :) pedig 6 napig rá sem nézett, se szellőzés se semmi... akkor ez most hogy van? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. augusztus 23. 19:29
 
 
csinálj lapos sütiket mondjuk egy kis tepsiben :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trem2006. augusztus 23. 16:15
 
 
hm? senki?:D nemá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trem2006. augusztus 20. 15:25
 
 
hi
valkinek valmi ötlete van hogy egy 11 x 21 cm alapterületű és 12 cm magas átlátszó műanyag tupperware:) dobozban hogyan lehetne gombát csinálni? hoyg elis férjen benne:) szal a sütiket valhogy alacsonyan kéne és hoyg akár az egész alját beterítse inkább a magasság a gáz de erre kéne valmi 5 let
thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. augusztus 19. 15:11
 
 
szerintetek az miért van, hogy az egyik süteményből amik kinőnek nem túl nagy gombák, némelyiknek a kalapja csúcsa gyakorlatilag elkezd egy új szárban folytatódni? (a kalap tetején kilóg egy olyan színű, vastagságú, textúrájú cucc, mint a szár töve, ahol olyan rücskösebb)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 17. 23:59
 
 
Az ismerősök tapasztalata szerint lehet még a magas hőmérséklettől is. Akkor tapasztaltak ilyet. Szerintem a myc nem tudja hogy kint van vagy bent és tovább akar nőni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. augusztus 17. 16:27
 
 
Túl magas a páratartalom. De ez nem baj. Akkor baj, ha olyan magas a páratartalom, hogy nem is nőnek gombák.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
space cowboy2006. augusztus 17. 16:01
 
 
bolyhosodnak a gombák szára; van vkinek tippje, h mitől lehet? thnx.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2006. augusztus 16. 14:07
 
 
vagy csak egy bizonyos homerseklet folott kezd el bomlani?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2006. augusztus 16. 14:04
 
 
Koszi!
Amugy szerintem ami itt problema lehet az a homerseklet vagy tenyleg az, ha rosszul van kiszaritva, mert akkor megromlik, mint akarmeik szerves anyag, viszont a homersekletrol azt hallottam, h minel magasabb, annal gyorsabban bomlik a hatoanyag
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. augusztus 16. 13:19
 
 
A kalap és a tönk között szerintem nem lehet túl sok eltérés a hatóanyagtartalomban (ha egyáltalán van) Azt hogy meddig áll el azt sajna nem tudom megmondani de ha jól van kiszárítva szerintem nem megy el túl hamar a hatása.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2006. augusztus 15. 15:13
 
 
Ja es mielott kapnam az oltast, elolvastam az 'Anyagok eltarthatósága,tárolása' topicot, csak ott is mindenki mast mond, ugyhogy gondoltam ott kerdezem meg, ahol tobb a tapasztalat ien teren
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2006. augusztus 15. 15:04
 
 
Hi!

Az 'Anyagok' kategoriaban levo 'Magic Mushrrom'-ba mar irtam, de nem valaszolnak, ugyhogy ide is megirom, hatha gyorsabban valaszt kapok, foleg az 1. kerdes ami surgosebb lenne:

1.: Szaritott gomba, muanyag packban, szobahomersekleten mennyi ideig all el anelkul, h romlana a minosege?

2.: Hatoanyagtartalomban van kulonbseg a gomba kalapja es a tonkje kozott?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. augusztus 13. 19:15
 
 
Hello arock!

A 2298-as hozzászólásodban azt írtad, h kiveszed, ha beszőtte a 2/3-t. Addig rendben is van, de utána hogy folytatod, hogy az jó is legyen? Milyen módszert használsz? Csak rárakod a beszövetlen gombócot a nedves perlitrétegre aztán kész, vagy szétdarabolod és casingeled? Ha casinget csinálsz akkor egész pontosan hogyan?
Köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. augusztus 13. 19:05
 
 
Ha kiveszed a be nem szőt sütit a pohárból hogy tovább beszőjje akkor gratulálok:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
space cowboy2006. augusztus 13. 16:42
 
 
köszi; amivel zűröm van h egy kb. fogkefe nagyságú játékosból lesz egy fogpiszkáló (mind méretre, mind hosszúságra). ill. shoppingolós történtekből sem hallottam még h bárki fűszálakat vett volna..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. augusztus 11. 20:11
 
 
Ha nyirkosnak tűnt, akkor túl korán hagytad abba. Addig kell szárítani, amíg ropogóssá nem szárad. Ha nem törik, hanem hajlik, akkor még nem elég száraz. Így meg fog romlani. Lehet még ventillátort is használni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
space cowboy2006. augusztus 11. 19:56
 
 
tudna vki szárogatáshoz tippet adni? nedvesség megkötő kristályokat használtam, de kb. gyufaszál vékonyságúra száradt..:) korábban kellett volna abbahagynom?- bár tapintásra még nyirkosnak tűnt...thnx.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. augusztus 11. 12:13
 
 
Elvileg már be kellett volna szőnie.
Ha már kétharmadát benőtte akkor én ki szoktam venni a poharakból mert ha több oxigént kap akkor jobban fejlődik és sokkal gyorsabban beszövi a kimaradt részt. Ha kivétel közben érzed hogy büdös, vagy fura szaga van akkor az valószinű hogy nem nagyon lesz már jó. Akkor a tuti ha gombaillatot érzel. ;-)
Sok sikert
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. augusztus 10. 21:01
 
 
Sziasztok!

Nektek mennyi idő szokott eltelni a beoltástól addig, amíg teljesen be nem szövi a gomba a befőttesüveget?
Csak mert nekem már 4 hét telt el és még mindig nem szőtte be, számításaim szerint még 2 hét kell nekik ha továbbra is ilyen ütemben növekednek. Normális ez, vagy már be kellett volna nőniük a 2,5 3 decis befőttesüvegeket?
A gombák PF-tekkel lettek elrakva kb 25-27 fokon voltak. Attól félek, ha ilyen lassan növi be, tönkremegy (elrohad).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. augusztus 9. 14:15
 
 
Sorryka
igyekeztem kerülni a tmát hátha sikerül rá választ kapni de végre ök is reagáltak.

:-D sorry again
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2006. augusztus 9. 11:21
 
 
crashee:
Szerinted mit üzen a piros betüs szöveg az "Új hozzászólás" oldalon? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772006. augusztus 8. 18:02
 
 
Ja ha esetleg segítség kéne akkor keress meg nyugodtan!
Ha tudok akkor segítek. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 2. 21:27
 
 
Nalátod ZsD! No para oszt minden megy magától :) Mondjuk azért folyamatos 30 fokban már annyira nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zsirosdeszka2006. augusztus 2. 18:37
 
 
na en meglocsoltam vizzel, megszivta magat es nonek rajta rendesen. az aprokat leszedegettem, miutan lattam, hogy nem nonek. finomak voltak.
aztan fogtam az egesz casinget kivettem a dobozabol es nedves vermiretegbe agyaztam. azota no para. nonek ezerrel.
nalam amugy 28 fokban is nonek. valahogy nekem eddig minden elsore sikerult. nem hiaba... szeretnek engem :D
ejszakankent kirakom az ablakba, akkor reggelre lehulnek 22-23 fokra, az jot tesz nekik ;)
es erosebbek lettek, mint a pf-tekes barataik :)
kosz a tippeket!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. augusztus 2. 09:16
 
 
ja, amire mondjuk gyanakodni tudok, az a print.lehet régi volt, mert amikor kapirgáltam akkor alig akart lejönni róla, (steril késsel, amit jól megmelegítettem, és lehűtöttem) aztán kapott pát csepp vizet, és úgy kapirgáltam.nem tudom hogy jutott e valami, mert addig kapartam, míg a papír amin volt el nem használódott.egyébként az útmutató szerint haladtam, bár még csak első próba volt, remélem majd egyszer sikres leszek. :)
hali
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. augusztus 2. 09:08
 
 
egy hetesek voltak.addig nem szőtt semmit, vártam, meg minden, bár a türelem nem a legfőbb erényem, de hát mit tudok csinálni alapon.aztán egy hét múlva mondom kibontom már és megszagolom mi van velük.hát nem volt jó szaguk, ha kicsit finoman fogalmazok.a túl magas hőmérséklet, hát nem tudom, igaz kánikulák vannak, de a szobám egy árnyékos hely, a szekrényben voltak, tettem be egy hőmérőt, a szerint 25-26 fok körüli hőmérséklet volt, bár lehet, hogy rossz, de eddig jól működött.ecu volt, nem tudom hol basztam el, de semmi csüggedés, majd próba még 1x fsre-től.
üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. augusztus 1. 17:10
 
 
Régi fecsi, túl magas hőmérséklet. Ritka az ilyen eset ahol nem szővi be és rohad. Milyen idős volt amikor ezt észlelted?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psych2006. augusztus 1. 16:14
 
 
üdv
az mitől lehet, hogy ha a sütit el sem kezdte beszőni a mic, hanem csak "berohadt", vagyis büdös volt?sima pf-tek volt, ahogy a kézikönyv írta.
písz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 31. 22:44
 
 
Köszi! Igazából ismerősöknél nem azzal van a gond, hogy meghal a myc, hanem nem akarnak myc-el átszőtt vermikulit+köles+kókuszrostot enni cycamyca helyett (szeretik az olasz konyhát).

ZsD Szerintem a hőfok lehet a hunyó. Az ismerősök igazából folyamatosan szokták locsolni a casinget még ha egy két kalap is bánja. Mondjuk arra törekedni kell hogy a kalapokat ne érje víz mert, ha sokáig rajta marad (vagy így is mondhatom, ha vizes lesz) megtelepszenek rajta a bacik és elkezd rohadni (először a teteje aztán végig a szár). mondjuk azért nem mindig végzetes. Erős jószágok ezek a cycamycák. Ha már összeszáradt azzal már nem nagyon tudsz igazán mit tenni, akarom mondani, hiába locsolod izomból nem fog visszanőni. Én mindenképpen adnék neki vizet rendesen (mondjuk a teteje tocsogjon egy kicsit) úgy is elpárolog ilyen melegben. (ebbe benne van az is hogy a csökevények elrohadnak). De igazából nem lehet okosnak lenni. Meg nem tudom, hogy a csökevényekből lesz-e még valami. Én szurkolok neked. Mondom ismerősök azt tartják szem előtt (ennél hűvösebb időben), hogy a casing ne essen össze, ezért rendesen locsolják. Szerintem meg kell találni az egyensúlyt a locsolós időszak és a nemlocsolós időszak között. Nem hiába van az az alámerítős tec. Jó izomlocsolás után, ha jók a körülmények (többek között hőfok 25 körül) akkor nekiindulnak cycamycák és tutin nőnek. És a földed sem szikkad össze.
Bakker amúgy az első casingről még egy flush sem jött le és már szikkad össze. Ez nekem egyet mutat hőfok, vagy ha az jó ohne légmozgás. Oda se neki majd legközelebb. Szerintem amúgy is ebben az időben nagyon bika intézkedéseket kell tenni, hogy haladjon az ügy (pl. hűtőtáskafedéllel autómatizált cycalégkondi :) )

Na minden jót kispajtások, várjuk a 25 fokot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 31. 16:27
 
 
Peroxiddal locsold meg nagyon keveset.
Madman: Hány fokon van? A Mic 40 fokon hal meg. 30 fok még belefér.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zsirosdeszka2006. július 31. 14:09
 
 
hi!
elso casinggel kuzdok. kerdes: kell-e vizet adni nekik? kalap mar van rajta, de szaraz a telep, es megalltak a novesben, kicsi, kemeny gombak vannak.egyertelmuen vizhiany?permetezni kell?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 23:08
 
 
High!

Próbálkozott már valaki hőmérséklet csökkentéshez elektromos hűtőtáska fedelével?
Ismerősöknél cycamycáknak nagyon melege van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 30. 22:43
 
 
Picivel nagyobb legyen annál azért. Inkább 8mm legyen az a jó.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mangafari2006. július 30. 21:16
 
 
köszi a segítséget!
már találtam is.

a 0-2mm-ig az már nagyszemünek számít??

peace: Goa Giliszta
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 30. 18:16
 
 
mangafari szerintem találsz ha beírod a google-be hogy vermikulit... ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 30. 16:18
 
 
Szia, vermit nem nagyon lehet helyettesíteni. Én mondjuk nem magyarországról szerzem be de biztosan találsz vhol egy boltot ahol árulnak csak szét kell nézni. Nagy szemű vermit keress.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mangafari2006. július 30. 16:09
 
 
légyszives válaszoljatok!!!

Hol lehet venni vermit?
vagy mivel lehet helyesttesíteni?

nagggyon fontos!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 30. 15:19
 
 
25 fok elfogadható
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 30. 15:05
 
 
nyahát... most az van, hogy ezt a "terráriumot" ami valójában egy fehér müanyagvödör használom inkubátornak, méghozzá úgy, hogy ugye ki van fertőtlenítve szépen az egész, a süti tetejét már fullra benőtte a myc, de még a vermi alattt van... szal beleraktam ebbe a vödörbe és levettem a kupakot... az üveg be van tekerve alufóliával, és 2 * 2,5 dl ioncserélt víz párolog a vödör alján mikrósdobozkábol... a helyzet az hogy sokkal gyorsabban szövi a sütit a mic mint eddig... megjelentek új kis foltok is az üvegben, drukk a eq-nak :) jó neki a 25°C?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 30. 14:26
 
 
Snazzy: 85 % pára megfelel termőstest képződéskor. 26 fok kicsit magas mert akkor a micélium tovább nől és nehezebben indul be a növekedési fázis. Vedd vissza 24re minimum ha tudod de inkább még lejjebb ha lehet. Ha be teszel egy sütit vagy casinget a terráriumba akkor várd meg még teljesen befonja a mic mert akkor ki lesz téve fertőzéseknek. Ha büdös a sütit akkor olyankor dobd ki vagy különitsd el, milyen idős volt? Volt vmilyen színe?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mangafari2006. július 30. 11:51
 
 
Hali.

Ti hol szereztetek be vermikulitot??
és ha nem azzal akkor mivel helyettesítettétek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 30. 09:53
 
 
Amúgy lacicibyn, vagy hogy írod... :)


Mikor nekem hasonlóan nézett ki az üvegem, akkor jól felráztam az egészet, ütögettem fotel széléhez hogy széttörjenek a fehér részek is, azt ha az elkeverődik a többi nemtommivel amit használtál, akkor gyorsabban készen lesz. Legalább is nekem hamarabb meglett, miután több helyről támattak :)


peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 30. 09:51
 
 
Helló kedves mindenki




Noshát noshát. Kérdésem van. Dobozomban Large Fruits-nak 90% a pára (pedig perlitágyon fekszik+ bugyog a levegőztető is + van egy pohár bent tele vízzel) és 26 fok a hő. Megfelelő?
Enné jobbra má nemtom megcsinálni.
Meg amúgyis. Ezt nemértem én, hogy ha a pára csak 85% akkor mivan?
Nemfog annyi teremni mint amúgy leteremne, vagy be sem indul a termőtest képződés?

Meg még amúgy amúgy a vermi tetején (kókuszosvermis casing) vannak ugye a fehér szálak meg ilyen félgömb szerű valamik (képpel egyszerűbb lenne, de amúgy hófehér az egész kívül belül szal nem ilyen bacis-penészes építmény), naés van ilyen fehéredés vagy 3-4 helyen, ami nagyobb, és kicsit kékül némelyik, de aszem azért lesz mert hozzáért a műanyag tető amit rátettem mikor spricniztem köré.
Naszóval ennyi, kicsit kékül, de biztos nemgáz, nyugtassatok meg, amúgy már 4 vagy 5 napja van bent a kicsikém, finom gombeszillatú, nyihi-nyihi, remélem összejön. :)

Javan egy másik is, ennek a tesója, csak ami most fejlődik az vermi-biobúza keverékben nőtt (megjegyzem a legnagyobb üvegben volt és a leghamarébb lett készen, ergo vermi-búza tutikafa használjátok) a tesója meg csak sima búzán és na szóval a fent említett nagyon szépen működött casingbe áttéve, míg a másik meg se moccant. a vermis írtó szép lett, a másik meg ugyanúgy maradt, ahogy kikapartam üvegből bele a dobozba. Amúgy nem penészedett meg nem volt semmi. Aztán kb 4 nap semmi után úgy voltam hogy beteszem párába inkább, hátha beindul. Amikor felnyitottam kicsit büdös volt, nemtom milyen, de nem gombaszagú, amúgy nem vizesedett mint a bacis cumók, meg nem volt sehol penész, betettem párába azt most beindul lassan, a tetején néhol kilógott pár rizsszem, számszerint 3, mert 3 írtó fehér szőrgolyó lett a tetején, nagyon édes. Lassan biztos megy az lefelé, felébreszti a többieket. És má a szaga is elmúlt.

Na ennyi. Jó sokat írtam. Majd még jelentkezem, ha lesz má valami.

:)

peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 30. 09:03
 
 
én nem azt mondom h nincs, hanem azt mondom hogy kevés...bár még mindíg több mint ami az üvegben volt alapbol...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 08:54
 
 
Ismerősök tapasztalata szerint, ha nincs pára (mondjuk kirakod a szobába a terráriumból), azt eredményezi, hogy a kikelő cicamyca egyszerűen elszárad és nem fejlődik ki. A casing tetejéről nem is beszélve. Olyan sok tapasztalata nincs az ismerősöknek sem, mivel nem állatkínzók :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. július 29. 22:15
 
 
hela hifipisti
nézz körül a shroomeryn vagy az fsre-n. bár az elsöben nem vagyok biztos de az fsre-on emlékszem hogy szinte mindegyikhez írnak egy pár szavas jellemzést. a mennyiség az meg töled illetve a kialakított körülményektöl függ igazán. asszem. mondjuk énnemvagyok vmi nagy szaktekintély. mivel eddig én is bebuktam egy két oltást :) :(

sz'al: http://www.shroomery.org
www-fsre.nl

hátsoksikert
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 21:46
 
 
mi a helyzet akkor ha kevés a pára? no para... pára :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 18:17
 
 
persze azt tudom, hogy mi a helyzet a zöld penésszel, csak ezt Han 12-én oltotta úgyhogy hátha alapon kirakta a szűrét a terráriumba :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 17:27
 
 
Mondom DON'T PARA! Tudod majd, hogy mikor nem olyan amilyennek lenni kell. Fonalak miatt ne aggódj! Én még vártam volna a terráriumba tétellel, mert azért így még sok a felület a fertőzésre, de majd kialakul. Amúgy mire ez a nagy sietség? Han még nem kapta meg a jegyet a csillagközi utazásra ezért sietsz ennyire a kitétellel?
Szóval biztos tudni fogod mikor nem olyan amilyennek kell lenni. Az én ismerőseim egyszer kevertek kölest kókuszt meg vermit és maradt egy kicsi. Eltették, hogy hátha még lehet használni majd. Kb. egy hét múlva vették elő és akkor láttak először pókhálópenészt, meg csírázó kölest. A fertőzéssel azért vigyázz, mert a NAGY Mushroom cultivator könyvben azt írják, hogy a zöldpenész mérgező aflatoxint termel és ez állítólag beépül a gombába.

Képek amúgy jók csak lehetnének élesebbek is :)

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 16:15
 
 
jah a mézvizes téma nem jött össze Hannak, valószínűleg elfertőződött úgyhogy kidobta az egészet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 16:07
 
 
nem vette ki az üvegböl mert nem tudja... üvegböl növesztős módszert alkalmaz most... be van tekerve aluval de a tetején kilátszik a myc... ja amugy használ Han ilyen doozt tényleg nagyon sokat jelent...

mit szólsz a képekhez? én nemnagyon láttam myc szálakat... ez normál? ha leveszi a fóliát hamar befonja az egészet vagy csak megindul a termőtest képződés és kész?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 13:44
 
 
lacicybin! Szerintem az a lényeg ne parázzd agyon magad. Hagyd, hogy tegye a dolgát a természet.
Jut eszembe, Han hogy áll a mézvizes témával. Az én ismerőseimnél teljesen úgy néz ki a dolog, mint a linkelt cikkben. Az alján össze van állva a myc. a teteje meg tiszta. Az ismerősök már oltottak is vele, most várják mi lesz az eredmény. Annyi kérdésem van még, hogy Han szokott-e használni kesztyűs dobozt (glove box) az oltásnál és egyéb hasonló tevékenységeknél. Az ismerősök tapasztalata szerint ez JELENTŐSEN csökkenti a fertőzés veszélyét.
Azért ezeket még nem az üvegből kivéve tetted ki a terráriumba, ugye? Annak még azért korai szerintem. Ha a hőfok miatt tetted őket ki akkor, fullosan tekerd be őket alufóliával mert nagyon kicsi fényre is beindul a termőtestképződés.

Na minden jót és don't para!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 28. 15:00
 
 
nah hát így állunk... tessék véleményeket mondani... ezek tegnapelőtti felvételek...

http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0071_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0072_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0073_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0074_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

fincsi gombaillata van... ma betekertem alufóliával félig az üveget és beraktam a "terráriumba".

már az is jó ha egy kevés spórát nyerek belőle
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hifipisti2006. július 27. 11:41
 
 
Melyik az a gombifaj, amivel érdemes foglalkozni? Mármint könnyen termesztehető és a szüretelt mennyiség is kielégítő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hifipisti2006. július 27. 10:56
 
 
Én is kezdő vagyok. Sajna az első kisérlet nem sikerült. Mondjuk ennek az is lehet az oka, hogy valami FAT Man nevű spórát rendeltem a smartbotanics-tól, és erről bizony semmit nem tudok. A süti, rizsliszt, vermi, kókuszföld keveréke volt. A micélium csak a három decis pohár feléig szőtte be és az istennek nem ment tovább. Aztán fogtam a félig beszőtt poharat és átraktam vermi-kókuszföld casingbe, de valószínüleg magas volt a hőfok (29C) és az egészet lassan, de biztosan elborította a zöld penész :-(
Most újra próbálom egy másik helyen az egészet, mert sejtésem szerint a hőfok ingadozása és annak túl magas mivolta okozta a gombik pusztulását.

Még egy kérdés, illetve kérés. Cserélnék kókuszföldet vermire. Érdekel valakit a dolog? Postán megoldható.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hobylobyboby2006. július 26. 13:41
 
 
hali mindenkinek.

kérdésem lenne, mindig kész sütit vettem erről csemegéztem, de most hozzájutottam spórához.
lehet hülyeséget kérdezek de sterilizált finom fűrészporral keverhetek be rozslisztet a süti elkészítéséhez (mivel lehetne helyetesíteni a vermikulit)? + perlitet esetleg merre kaphatok mert már néztem kertészeteknél imitt amott nem találok csak nagy szeműt!?

fecsiben meddig áll el a spóra hűtve?
köszi előre is
1 kezdő
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 25. 12:51
 
 
lemértem, elvileg 25°C-van az inkubátorban, de lehet hogy a hőmérő a szar :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 24. 17:13
 
 
Azért mert túl sok a hőmérsékleted. Ha 1 hete bent van már akkor ellenőrizd a hőmérsékletet mivel a mic tovább és tovább nől melegben. Ez teljesen normális ebben a szakaszban de 1 hét után már nem annyira max 2 hét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 24. 10:21
 
 
édekelne engemet a equador fonogatási módszere, ugyanis mindenféle előjel nélkül újabb és újabb különálló helyeken jelennek meg új fehér kis pamacsok a sütin... és nem szálak, hanem mintha ott kelnélek ki a spórák... ez equadornál normális? majd próbálok most fényképezőgéphez jutni...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 20:04
 
 
orulok, hogy bejon a modszer(em:PPP). a sutik eleg gyerul sikerultek, mivel sima rizslisztet hasznaltam. egyelore most, hogy leszedtem a 2 nagy gombit.. csak a kis par centisek maradtak, vekonyak es hosszukasak, ezek valoszinuleg cambodian, a ket nagy talan transkei "nemzedek" volt, de nem tudom, mert mind a kettovel oltottam, ugyanazokat a sutiket. ez egyebkent azert tortent, mert az elejen oltottam 10 sutit transsal.. aztan egy hettel kesobb meg ket sutit camboval. 29.5fokon tartottam oket , ami elvileg tokeletes kellett volna, hogy legyen nekik, de hetekig semmi nem volt.. semmi fejlodes. aztan mivel nem voltak budosek es fertozottek, azt hittem elrontottam valamit. 4-5 ora alatt nem hultek ki rendesen a sutik es biztos meghaltak a sporak, gondoltam. fogtam magam beoltottam mindet camboval ujra. megint nem tortent semmi, aztan irtam ide ezzel kapcsoaltban,
S á M á N pedig mondta, hogy 27 fok korul idealisabb lenne a myc szovogeteshez. hallgattam ra... 3 nap mulva rajuk neztem es mar aranylag szep nagy foltok voltak az uvegek falan. egy het mulva mar 4-5 pohar teljesen feher volt(elvileg a cambo noveszt leggyorsabban myct optimalis korulmenyek kozott, akar 2x is gyorsabb lehet a tobbinel, vagy mi a szosz).
igazabol ugyanugy neznek ki most a sutik, mint az elozo kepeken:( de azert remelem meg no par nagyobb gombi. a lenyeg, hogy a sporalenyomatot, amibol hasznaltam potoltam. csinaltam 3 lenyomatot egy kalapbol.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 22. 18:27
 
 
Kipróbáltam a jégakkus módszert, működik rendesen, kösz :D
Perlit nekem nem jött be, most mértem, 80%, de más meg azt mondja, fasza. Lehet én basztam el vmit. Hirtelen felindulásból vettem egy ultrahangos párásítót, ez viszont nagyon tuti.
Ezt meg SáMáNnak kösz :D
Cambo, csinálj képet a sütikről, kíváncsi vagyok. Milyen fajták ezek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 12:35
 
 
en vermivel csinalom a parat, es ugy nez ki mukodik, mert a terrarium fala rendesen parasodik. mondjuk, sajnos mar alig van(vermi). kovetkezore szerintem en is perlittel csinalom... bar kitudja.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 22. 11:48
 
 
Nekem kb 1 hét volt, mire rendesen átszötte a tőzeget. Jó ez a pohár..
Az a jégakku azért tetszik, mert ebbe az akváriumba max 5 db dobozt tudok betenni és beférne mellé simán. Tegnap délután néztem is magamnak. Jégkocka se rossz, csak macerásabb egy picit.
Láttam énis, hogy petricsészében agarról jött 1 db termőtest, meg lehet csinálni, de komolytalan sztem.
Megnéztem az előző képeidet. Vermivel csinálsz párát?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 22. 11:39
 
 
Teljesen mindegy milyen párásítód van de inkább a terráriumodnak feleljen meg. 2 hét után már észlelni lehet a szövögetést a casinben sőt én már 1 hét mulva is észleltem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 03:10
 
 
Psyrith a 2223. hozzaszolasodra:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_008.
jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_009.
jpg
ugy nez ki nem lehetetlen agarrol termotestet noveszteni:)
a kepek a The Mushroom Cultivator c. konyvbol vannak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 01:06
 
 
Psyrith, jegakus kepek:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_006.jpg

23-24fokC van napi 3-4 cserevel... egyszerre kettovel hutok. a tobbi(maradek 3) a fagyasztoban van... most jon a meleg remelem tovabbra is mukodni fog igy a hutes. egyebkent ahogy nezem a dobozaid mellett van meg hely, en betennek egy talat es abba dobalnam a jegkockakat, ha nem foliaztam es celluxoztam volna le a terrariumom, akkor en is igy csinalnam sztem.

csinaltam most ket casinget 1-1 2.5dl pohar+ tozeg-vermi mix
"A sütit darabokat soha ne sterilizáld mert hőhatásra meghal. " nem sterilizaltam oket max peroxidos vizzel, bocs hogy felreerthetoen irok :)
kepek az egyik casingrol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_007.jpg
sajnos nem sokat latni mert beparasodott :\
elmeletileg, 27 fokon hany nap kene neki, hogy beszoje, legalabbis, hogy latni lehessen vmi szovogetest?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 21. 21:30
 
 
De, tocsog a vízben :D A vizes részt cserélni fogom, de elgondolkodtam ezen a párásító dolgon. Jégakkus módszeredről tudsz képet csinálni? Milyen hőmérsékletet produkál?
S á M á N: néztem ultrahangos párásítókat, ezen belül mind1, milyet veszek? Van vmi tipped ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 21. 21:13
 
 
Psyrith: ha jegkockat dobalsz a perlitbe nem fog a vegen tocsogni az egesz a vizben? en spec jegakuval hutom kivul a terraium korul:)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!