DAATH

Végre nem hiszünk már a haladásban. Micsoda haladás ez!

Jorge Louis Borges

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3513 - 3612)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 22. 16:38
 
 
perlit = macskaalom
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 21. 09:14
 
 
nagyon kevés víz volt az alján, és ma reggelre mindent felszívott a rozs... jó kis dunszt képződött az üvegbe... bár félek, hogy nem lett jó fecsim, se az üveg sterilizálása... próbaképpen csak 1 üveggel csináltam...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 21. 01:00
 
 
Azt írják a 12 óra áztatás elég.
Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.

Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)

Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.

Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.

Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 20. 23:11
 
 
kuktázáskor mennyi víz kell, hogy legyen az üvegbe, vagy nem kell bele víz, elég csak áztatni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 20. 20:41
 
 
Hello!!!

Szóval szerdán utlatam ellöte kedden rendeltem az mm től csütörtökön láttom kerresnek a bolt számárol vissza hivom őket erre itt az érdekes réssz:egy csávó ordibál a telefonba és ezt most ebbe a sorendbe ahogy mondom: az europai unio new yearsebe áradás van add meg az emil cimed találkozunk bécsbe és kinyomja.

hivom vissza nem vesszik föl.

vártam máig mer ugye kurvára nem volt érhető hogy mi a faszt akkar a gyerek felhivtam öket 11 kor a srác ennyit mondot bocsánat de az egyik kollegámal volt egy kis probléma. tegnap ota nem dolgozik nállunk már kerresük az ujj kollegát:).

hát szerintem az történt hogy a gyerk megkostolta az ujj munkahelye termését csak sokkat:DDDDDDD de azér hirtelen beparáztam mi a fasz de mondták ma nyugodjak meg hétfön postázák

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 19:11
 
 
"Psilocybe azurescens colonizes normal PF cakes in ~3-4 weeks at room temperature. "

~//~ http://www.fungifun.org/English/Psilocybe-Azurescens-Outdoor-Cultivation

e szerint jo a rizsliszt is. remelem jo is lesz. kesobb szeretnem osszekeverni forgaccsal amit elotte beaztattam par napig, ki is foztem.

mohatozeg hasznalhato azurenel?

szerencsere a homerseklet is benne van az idezetbe:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 16:41
 
 
hogyan tudok arról meggyőződni a leg hamarabb, hogy jól csináltam e oldatot lenyomatból?

nagyon kezdő vagyok még, és van egy olyan érzésem, hogy rosszúl csináltam...

kisérletezés képpen csináltam olyat, hogy áztatott rozst beraktam a mikróba 5 percre (úszik a konyha az ázott/főtt rozsszagba), majd ezt lefedtem egy kupakkal, amit a sütőbe sterilizáltam, és 200c°-on tettem rá a kupakot...
ezzel a módszerrel sikerrel járhatok, vagy egyből dobjam kompletten a szemétbe? végülis veszteni nem sok mindent veszthetek... max kidobtam az ablakon 80 ft-ot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 16:00
 
 
az normális, hogy az 5 napja kreált poharak éppen hogy párásodnak, a 3 naposakat meg már majdnem teljesen beszőtte? elvileg ugyanaz a spiritusz van mindben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 15:46
 
 
Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 15:00
 
 
az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P

ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 13:06
 
 
cambo:
én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 13:03
 
 
Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 12:58
 
 
A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 12:47
 
 
Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\

egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete?
kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24...
ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP

The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) :
http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. október 20. 11:31
 
 
Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:39
 
 
eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem....
sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:09
 
 
Üdv!

megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel?
Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 19. 23:07
 
 
Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 19. 20:43
 
 
Hello!!!

Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés
mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek
akinek már volt dolga velük kérem irjon
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 19. 17:52
 
 
ez a perlites téma engem is érdekelne. a shroomerey-n van egy fotó, de nincs közelebbi info.

http://www.shroomery.org/5859/oldimages-3381-26222-jpg

esetleg ha a vermikulit a probléma, állítólag lehet tisztán rizsbe (amely a kuktázásnál telefövi a poharat) is oltani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 19. 15:46
 
 
ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cellux2006. október 19. 08:29
 
 
Nem tudom, volt-e már:

---Mushroom Growing Made Easy---

http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 18. 11:03
 
 
Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 22:36
 
 
Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gardener_2006. október 15. 19:57
 
 
Hi!
Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni?
Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :)
üdv : gardener_
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 13:52
 
 
Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
aszteriksz2006. október 15. 12:01
 
 
Hali
Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 15. 09:34
 
 
Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.

Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.

Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 14. 16:05
 
 
Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 11:45
 
 
A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D
Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni.
Elöre nis thx.

Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 11. 11:21
 
 
és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét?
érdekelne...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 11. 10:57
 
 
Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 08:34
 
 
Hey all!

Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is.
most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire.
Majd irok mhogy mi lett az eredmény.

Crashee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 10. 22:25
 
 
és sikerült valaha a klónózás?
nem irtok csak kérdeztek!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 10. 13:47
 
 
Hi

én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 9. 21:17
 
 
tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos?
mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez?
desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 9. 16:24
 
 
A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 9. 11:29
 
 
valaki tudja-e, hogy olyan sütik, amik már vagy háromszor leteremtek (macskaeledel révén :) beáztatás után alkalmasak-e casing-nek? a shroomery gyakran hivatkozik erre, de nem olyan egyértelmű, mennyire öreg sütik jók erre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 5. 22:31
 
 
Amikor megérinted a sütit vagy akár a kalapot azért kékül be mert a psilocybin oxidálódik. Ez természetes jelenség. Zöld penész észleléskor azonnal elkell távolitani a többi egészségestöl még a peroxid sem segít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 5. 00:43
 
 
találkoztam olyan tricoderma(zöldpenészel)ami belülröl kifelé támad.elöször a felső micélium réteg alatt elkékül,majd átmegy finom zöldesbe és onnan gyönyörű növénylomb-zölddé válik.innen már nincs visszaút,azzonnal dobja a spóráját.veszéjes.
no meg álllati kártevők.kicsi pók,vagy atka jellegü sárga átlászós kis fenevadak ahol rajzanak ott a gomba teste megfeketül.szörnyü látvány.ha valaki esetleg kép szerint akarna tájékozódni a megbetegedésekről ajánlóm eztaz oldalt:

http://www.psychedelic.com/contamination_info.htm


nem árt szembenézni az ellenséggel!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 4. 21:53
 
 
nekem is voltmár ijen green mold a neve..elég populáris fertőzés és gyorsan terjed ha azaz amiről szóvan...ezellen sokat nemlehet tenni kivéve ha kivágod sterilszikével azt a részt a helyét meg hidrogen peroxid bár ezcsak tipp,én soha nemtudtam kiirtani ezekután ..kb dobhato ki minnélelőb mert ha bennevan a terráriumban ferőzött a levegő és a többire is átmegy..szal ovatossan a fertőzésekkel..hameg kékesszinü akkormeg psylocibin kékje azmeg nemfertőzés hanem tulajdonság..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 4. 21:11
 
 
S ez mit is takarna?? baj???nem baj???mert valahogy nem ott nem akarnak jönni az ujjoncok s ahova elér az ellevesesedik.


ahed thx for help
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 4. 14:13
 
 
ha kékeszöld, akkor az a hatóanyag kicsapódása, ahogy azt mondani szokták.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 4. 08:39
 
 
Hi

Az normális hogy ahol hozzáértem a sütihez ott bezöldült???
Lehet ellene tenni vmit??

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. október 2. 18:49
 
 
Sziasztok!

Valamelyikőtök találkozott már a Lizard King nevű fajtával vagy tud vmit róla? FSRE-n nincs róla semmi, meg máshol se nagyon...

Kösz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. október 2. 09:05
 
 
Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyobb mennyiségű táptalajt akarnék sterilizálni, akkor mondjuk egy nagy tál jénait megtöltenék táptalajjal azt a sütőben mennyi ideig kéne max fokozaton sütni?

Balázs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 30. 16:06
 
 
Hi

:-D
kemencében szerintem elég.Amugy a kukta az jo megoldás nekem legalábbis tökéletesen bevállik no meg a mosogató gép.
Amugy ha nem áll rendelkezésre kukta akkor pl bele rakod egy szitába az anyagot egy lábos peremére akasztod s egy orán át gözölöd.azon melegében bele rakod az edénybe s lezárod.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 30. 13:08
 
 
szerintetek, ha a sütiket kemencébe sterilizálom, az jó megoldás lehet? a kemence max hőmérséklete 4000 c°
edények sterilizálásához jó a gőzborotva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 29. 17:25
 
 
ez az oldal zseniális:)
kösz embrio ..remélem mások is megnézik...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. szeptember 28. 16:47
 
 

Primordia Formation:

Relative Humidify: 95-100%.

Air Temperature: 74-78 °F.

Duration: 6-10 days.
CO2: less than 5000 ppm.
Fresh Air Exchanges: 1 -3 per hour.

Light: Diffuse natural or exposure for 12-16 hours/day of grow-lux type fluorescent light high in blue spectra at the 480 nanometer wavelength. (See Chapters IV and IX).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. szeptember 28. 16:45
 
 
nook:
http://www.thenook.org/archives/4895.html

érdemes végig nyaldosni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 28. 11:09
 
 
szerintem az nyilvánvalo hogy neoncső amit embrio mond nemszügséges,viszont aztmondja ami szerintem absz igaz h ha profizmusra törekszel akkor beállitod az időkapcsolodat rákötve egy lámpára de csakazért h tutira menjél ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. szeptember 28. 10:54
 
 
bármiféle művelethez ajánlom a barrycidal nevű fertőtlenítőt. egészségügyben használatos, szóval nagyon hatékony, ugyanakkor nem olyan destruktív, mint a háztartási anyagok. a lényeg, hogy minden eszközre, munkaterületre szét kell fújkodni, aztán hadd száradjon fel vagy egy kicsit le is lehet törölni. valszeg ennek is köszönhetem, hogy elsőre sikerült lenyomatból oltani.

vízbe egyébként akkor szokás tenni a sütit (magyarul dunking), ha már letermett és kiszáradt. utána még nyomtam bele vízben kifőzött macskaeledelt is - akkora kövér dögök nőnek most ki belőle, hogy még.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 28. 10:10
 
 
Persze, hogy kell fény, Embrio, de szinte mindegy, hogy mennyi. Az ember szobájában van fény. A napfényben is benne vannak nanométerek. Nem kell, hogy süssön rá a nap. Gomba. Tudod. Mint minden más gombánál. A Nook-ról még nem hallottam egyébként. A fény pontosan arra kell, hogy a mic. érzékelje: jé, ez már a külvilághoz közeli hely, itt már lehet termőtestet hozni. Ezt a fényen kívül két dologból állapítja meg: hogy alacsonyabb a c2o koncentráció, és hogy hűvösebb van. Ez lényegébeb csak arról szól, hogy a micélium meg tudja állapítani: bennt van a tenyészet közepén, vagy a felszín, a külvilág közelében van. De olyan értelemben nincsen "szüksége" a fényre, mint a növényeknek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 28. 09:22
 
 
Hi

Én ennyire nem bonyoitottam tul a dolgokat.
Csap víiz mikroba, jol felforralni, majd ki vesz lezár kihül.mikor kihült belekaparom a lenyomatot, s rögtön fel fecsibe s oltani...
S ebböl is volt már szüret ugy hogy annyira nem lehet rossza modszer.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. szeptember 28. 06:53
 
 
nos.
egy kisebb beföttes üveg 3 dl-esbe tégy ioncserélt vízet,a tetejét fúrd ki 1 cm vastag fúrószárral,ezután keress polietilén vattát ami nagyon hasonlit a sima pamutra csak rugalmas(tipp:kis plüss figurákat ezzel tömnek ki,lekell nyakazni kibelezni és heuréka ott a kincs)a vattát bele rakod a lyukba-ion viz(1-2dl.rácsavarod és kis alufóliával letakarod a tetejét--->kukta(semmi mikró meg sütö)35-40 perc.az elözö nap ugye már fogtál egy sima vizes poharat sima alj-jal és kimostad és alkoholal kitörölted , bekukkantasz és kiszedsz egy kalapot levágod steril ollóval és lezárod a tetejét.1 nap eltelt,spóra ledob.fürdöszoba,kisikkálod a kádat bref disinfecion nal vagy hipoóval+a zuhanyrózsát felfelé tartva be párásítod a helyíséget(ez egy kicsit megkötti a levegő szennyezéseit)
kuktából kiszeded beföttest és pohár is a kádban/fürdöszobában utána már nem járkálunk ki-be,figyeljunk,alutető le injekciós fecsi és tü összeállitva,fellforrósítod a tüt beleszúrod a vattás ljyukba kiszivsz amennyi kell,a pohárról leveszed az alufólát,megint fellforósítod tüt(alkohollámpa)kalap kiszed,a lenyomatott megkaparod,belefecskendezed a vizet oszt nyomban gyorsan felszívod,közben nem lehelsz rá vagy pormaszk van rajtad.nekem már sikerült.

siphersh.
mér mondod hogy nem kell fény?.az egyik legautentikusabb oldal a NOOK-on igy irják a glossaryban az L-nél:mushrooms needs light!
méghozzá napi 12on/12off ciklusban hideg spektrumú fény azaz olyan fénycső amely 390-480 nanométer hosszúságú hullámok(kékes fény)bocsájt,kereskedelemben neoncső és cool white neve 230ft
.szóval jót teszi neki és aki szép és egészséges testet akar az világít.én így tudom.
és kiváncsi vagyok siphersh a h2o2-s tapasztalaidra,felkelteted figyelmemet ezel kapcsolatban!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. szeptember 27. 23:15
 
 
A sütiket bele teheted vízbe. Engedj egy befőtes üvegbe 1-2 deci vizet és kuktázad 1 órán át. Utána töltsd meg ásvány vízzel és tedd bele a sütiket. Tedd be a hűtőbe 24 óráig utána vedd ki és forgasd meg vermibe. Feckendőt meg nagyon egyszerűen lehet csinálni. Eszméletlen nagy mennyiségű fecsit lehet készíteni csak nagyon sterilnek kell lenni. Az úgynevezett glovebox-ban kell végre hajtani ahol egy lezárt dobozban sterilizálsz mindent és 2 lyuk van a doboz oldalán és kesztyű. Ha van bárkinek kérdése szívesen segítek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 27. 20:47
 
 
hát elég groteszkül elhiheted nekem:)de peroxidos vízvolt:)amugy már csináltam párszor ijet kissebb sütikkel és meginditotta a gombatermelést:)szal nemtudom:)azahelyzet h elégmaceráskérdés ez az egész bakteriumdolog stb mert pl volt ijen h kilett rakva a fertőződött süti a teraszra napra zacskoba h kilegyen dobva és mire hazaértem kinöttek a gombák rajta full egészségesenkinézők:))szal érdekes:)persze kilett dobva
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 27. 20:41
 
 
Igen, a lenyomatból spórafecsi egy eléggé kényes kérdés. Nekem még nem sikerült.

Trillanka, ne tedd vízbe a sütit. Elbakterizálódik. Főleg, ha nincs peroxid a vízben. A perlit egy kicsit legyen nedves. De ne tedd vízbe, hát hogy néz az ki.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 27. 20:29
 
 
nénse csináltam még ije de sztem steril körülmények között beleteszed lestreilizált vizbe felszivod fecsiba és kész..énmondjuk hepa filter előtt csinálnám..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 27. 18:55
 
 
engem is érdekelne a téma... igaz én olbvastam róla , de így se vágom nagyon...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2006. szeptember 27. 16:58
 
 
Megkerlek naon szepen hogy valaki dobjon egy mailt hogy hogyan kell gombalenyomatbol sporaoldatot kesziteni mert sehol sem kaptam meg...:(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 26. 21:28
 
 
aha ja vízbe illetve peroxidos vizbe
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 26. 20:00
 
 
Vízbe tetted a sütiket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 26. 19:49
 
 
hát nemtudom én ugyanijen oldatos vizbe tettem bele a sütijeimet és 50 db pf sütim baszodott el hozzáteszem nemtudom h miatta e de lehet h nem:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 26. 19:21
 
 
Speciel nekem csak az alább leirt melegítő van s nem foglalkoztam olyannal hogy mi van ha kinyitom pedig van orákig is szellöztetek.Amugy napi egy minimum kell neki s nem lessz semmi baja ha kicsit destabilizálod a klimát annyit a természetben is ki kell birni.

CRASHEE
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 26. 19:16
 
 
A hidrogén-peroxid tudtommal nem károsítja a micéliumot. Sőt, ha micéliumhoz ér, akkor azonnal lebomlik, oxigén keletkezik, ami pedig táplálja a micéliumot.

Én olyan bőven mértem a peroxidot, hogy amikor beletettem a tenyészetet, úgy sistergett, mintha legalább savba tettem volna. Aztán olyan gyorsan olyan erős rizomorfikus micéliumhálózat jött létre, és olyan bőven termett, hogy ihaj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 26. 18:58
 
 
hát ezeket a szak szavakatt még nem volt időm megtanulni, és lövésem sincsen, hogy miről van szó :(
A levegőztetőt nem folyamatos működésre állítanám, hanem csak napi 1-2x-r menne x percet.
a melegítő vizébe lesz még benne egy buborék kő, és még az is plussz párárt fog kibocsátani...
már csak várnom kell az fsre-re, meg az mm.org-ra... =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 26. 18:52
 
 
nemfolyamatos ujlevegőről van szó hanem amikor cseréled akkor stabillátenni közvetlen utána a párát mert ha kinyitod elveszik és a rendszer instabil rövid ideig..nemmondom h nemlehet jo egyébként igy is csak nem 100% os és még esély a fertőzésre ha kinyotod a terráriumot+ a viz amiben melegited amiből a pára jön azse full steril sztem hiába van benne peroxid és nagyszázalákban káros is a miceliumnak..
ti casingeltek is vagy pf el nyomjátok?
genotipeket csináltok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 26. 18:44
 
 
hey all

Uj név Uj MAIL...


Amugy nekem a melegitöt épp hogy ellepi a viz egy tálkában s az adja a höt is meg a párát is s tökéletesen müxik.

CRASHEE
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 26. 17:48
 
 
Semennyi fényt nem igenyelnek, csak annyit, hogy tudják, merre van a külvilág. Ha nem sötétben tartod, akkor nem kell külön világítás.

Énnekem nem jutna eszembe folyamatosan új levegőt nyomatni be, mert akkor szerintem lehetetlen lesz elérni a szükséges párásságot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 26. 17:18
 
 
a friss O2-t akváriumi levegőztetővel oldom meg, ami belessz tekerve szivaccsal, hogy ne legyen hangos, és még a bacik egy részét is megszürje...
Már előkészítettem egy díszperzites vödröt, aminek a tetejéből kivágtam egy darabot, és a helyére csúcsosan plexit ragasztottam, hogy ne a csiperkére hulljon vissza a víz... az oldalára furtam egy 1.5x1.5-ös lyukat, hogy a co2 ki mitudjon menni, és ezen a lyukon fogom bevezetni az o2 pumpát és a melegítőt... az aljára perlitet fogok tenni, amit belocsolok vízzel, és egy dunsztos üvegbe rakom bele a melegítőt, hogy abból is tudjon párologni a víz...
a fényt meg egy akkumlátorral, és 2-3 db zseblámpa izzóval oldom meg..
Naponta mennyi fényt igényelnek a csiperkék?
ezzel a megoldással mennyire lehetek eredményes? még semmi tapasztalatom nincsen ez ügyben, csak olvastam róla, de nagyon sokat!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 26. 16:52
 
 
párologtatás szempontjábol nagyrészt jo a vizes perlit hidrogénperoxiddal mint ahogy aztmár előttem kifejtette siphersh viszont sztem vannak ellenérvek is ezen a kérdésen legalábbis véleményem és tapasztalataim szerint a perlit nemelég magas páratartalmat tud biztosítani a primordia formationhoz ami maga a gombakezdemény születése...állt a psylocibe fajták primodia termeléséhez min 98% páratartalom kell és a perlit nemtudja megoldani ezt 100% ossan mert folyamatossan ingadozik mivel nyitogatod is igy van benne oxigén viszont páratartalom ingadozik igy nemelég a perlit megkell oldani a co2 áramlást egy zárt rendszerben ugy h abban az időben mikor termelődik az oxigén ugyanojan ütemben áramoljon be annyi páratartalom ami nemokoz ingadozást...erre is vannak megoldások viszont szintén josok pénz pl lehet venni oxigen build humidifiert ami steril levegőt ad a terráriumhoz..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 26. 16:47
 
 
Hát, akkor tegyed vízbe a melegítőt. Tegyél vizet egy vázába, és tett be a gombáriumba. Ne legyen nagy a víz felülete. Le is lehet valahogy csukni. Ha perlittel párásítasz, akkor abszolút nincs már szükség a meleg víz kipárolgására. A hőmérőt meg ne a fűtővíz közelébe tedd.

Húsz fok egyébként szerintem elég. Akár kevesebb is, ha jól be van bugyolálva a tenyészet, fedőréteg alatt, hogy tartani tudja a saját hőjét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 26. 16:36
 
 
ezt a modszert még énse probáltam csak most tervezem h veszek 22,90EUR Heating Cable t elméletileg ezeket terráriumba szokták tenni és hozzá egy Digital Temperature Monitor/Control(cooling/heating) t ajánlanék:)ez viszont nemtul költségkimélő megoldás kb 15-20 ezer ft mindenestől..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 26. 16:29
 
 
csak az a baj, hogy a szobámba nagyon rossz a fűtés, és télen van úgy, hogy amikor felkelek 16 c˙ van...
kéne mindenképpen egy ötlet, hogy hogyan tudnám megvalósítani a megfelelő hőmérsékletet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 26. 15:30
 
 
Psilocybe cubensis? Mert akkor a szobahőmérséklet pont jó. A páratartalmat meg tökéletesen megoldja a perlit, csak ne perlites víz legyen, hanem vizes perlit, és legyen becsukva a dolog. Szellőztetni kell. Vagy csurrantani egy kis hidrogén-peroxidot a vizes perlitbe, az csinál egy csomó oxigént.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 26. 14:57
 
 
végig jártam 1-2 kisállat kereskedést, és mindenhol azt mondták, hogy mindenképpen vízbe kell lennie a melegítőnek, különben szétpattan.
az 50w-os melegítőnek az volt a hátulján, hogy min. 15 l víz kell...
ti hogyan oldjátok meg a megfelelő hőmérsékletet, és a párologtatást?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 26. 10:29
 
 
a hőmérséklet, és a párologtatás szempontjából jó az, ha a perlites vízbe teszem bele a melegítőt, vagy tegyem külön?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 26. 10:02
 
 
Ne itt próbáljátok meg kideríteni, mit hol lehet beszerezni. Semmilyen keres-kínál hozzászólásnak nincs helye a topikban. Akár vermikulit, akár spóra, akár akármi, akár hogy valakinek kéne, akár hogy valakinek van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. szeptember 25. 13:29
 
 
A lenyomatos spóra nem fog fonódni a táptalajban mert túl száraz. Mindenféleképpen a spóra vizben hidratálódik és csak úgy kezd el micéliumot nőveszteni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 25. 10:27
 
 
köszi a segítséget... átgondolom a dolgokat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ferqo2006. szeptember 24. 20:40
 
 
Sziasztok!

Milyen módszert érdemes hazsnálni, ha lenyomatból készítesz fecskendőt? Feltétlenül szükséges ez? Állítlag az is működik, ha a spórákat belekaparod a táptalajba.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 24. 15:41
 
 
hát nemtudom srácok de aztgondolom ami itt mindenkinek tisztán látható és elég eccerü a megoldás.NEM kell hollandiábol rendelni a mushmush tol mert arra valoszinüleg figyelnek...én már többször is rendeltem syringes t és semmi para nemvolt belőle..simán kihozták pedig rendeltem vagy 10 fajtát szal még azse volt enyhítő körülménynek mondható hogy 1-2 darabot és kis csomagot..a véleményem erről a figyelemfelkeltő beszélgetésről annyi hogy az valoban jomegoldás hogy mindig ijesmiről beszéltek ahelyett hogy anonim maradhatna a dolog és mindenki titkosan vállalná a kockázatot és nemlenne ijen vitaforum ebből mertugye az internet bárkinek elérhető...szal nerre azt mondom hogy itt neazlegyen hogy jajjmármegint paravan hanem basszus ezitt egy gombatermesztő oldal hol teknikákat kell megbeszéljünk hogyan mikéntlehetne leggjobb hozamra mijen teknikával stb törekedni nempedig folyton parázni..
IGENIS LEHETSÉGES A NETRŐL RENDELÉS!!csak pozitivan kell hozzáállni és nem hollanbol rendelni
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2006. szeptember 24. 15:24
 
 
TöröltNick:
Ide vannak belinkelve korábbi Daathos tapasztalatok:
http://daath.hu/showTopic.php?id=13&only=45297
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 24. 12:03
 
 
ehhh.. átrágtam magam a topic felén, és rengeteg érdekes dolgot megtudtam...
Nézegettem osztrák, és holland spóra rendelős oldalakat, és nagyon sok helyre kivolt irva, hogy melyik ország van tiltólistán, ahova nem küldik ki a spórát... mo-got sehol se láttam tiltólistán, de viszont, ha valaki rendel, és a határon észreveszik, akkor mégis lefoglalják/visszaküldik a spórát, és aki rendelte meg kezdhet parázni hogy "termesztéshez való előkészület"-el fogják zaklatni..
ezt most nem értem! spóra az elvileg legális, mivel nem tartalmazza még a hatóanyagot, de viszont ha mégis van nálad vagy rendelsz, és elkapják a csomagot akkor az termesztéshez való előkészületnek számit, és ezért csesztetni fog a hatóság.
akkor most elvileg legális, vagy illegális rendelni spórát külföldről?
gondolom, ha vermikuléitot, vagy egyéb táptalajt is rendel valaki, az már tényleg adhat okot a termesztéshez való előkészülethez, de elvileg a sima snassz spórát lehetne rendelni...
amúgy ha rendeléskor elkapják a csomagot, akkor milyen következményekre lehet számítani?
nem azért kérdezem mind ezt, mert rendelni szeretnék, hanem jogásznak készülök, és ebből lesz az államvizsgám! =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 22. 16:23
 
 
amugy ezmost komolykérdésvolt nembaszkodás :)
nade midegy:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nahallod2006. szeptember 22. 10:28
 
 
Hú ez érdekes.. Ha van egy kis időd a másik topikban (http://daath.hu/showTopic.php?id=11) kifejthetnéd, hogy milyen mechanikával juttatod szádba a gyümölcsöt, hogyan szinkronizálod a rágást segítő szervomotorokat és használsz-e plusz enzimeket a nanorobotokon kívül a jobb lebontás és felszívódás érdekében..

Amúgy régebben én is termeltem az Mizar-ra (tudomásom szerint ott szabják meg beszállítóiknak az általad vázolt termesztési technikákat), de amióta a vogonok megszimatolták a bizniszt és beindították a tömegtermelést az Alcor-on, egyszerűen nem lehet versenyre kelni velük.. pláne a mai üzemanyagárak mellett.. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 22. 03:21
 
 
helló cultivatorok!!
csinált vki már közületek laminar flowhood ot HEPA filterrel radial/centrifugal ventillatorral??ha igen irjátokmár meg hollehet ijen ventiket venni meg kb az adatokat egy légmentes HEPA filterméretü doboz megcsinálásához..sztetek érdemes átszürni a port a HEPA előtt ha igen akkor hogyantennétek be a dobozba ugy h még cserélhető is legyen és airtight is legyen a rendszer??ja es ph stabilizáláshoz casinghez mijen anyagot használjak??hollehet coco coirt venni mo on?
ja ésmégvmi szerintetek mejikjobb hozamszempontjábol és hatásosságszempontbol a magnetic stirrerrel előállitott micelium vagy a genotype agar malt extrakt keverék petridishben kultiválva aztán rhizomorph kiválasztás és masterspawn sokszorositás?
elméletileg genotype alapboljobb mint bármijen micelia előállitás multispore germination veszélye fennáll h a hozam radikálissan lecsökken nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 20. 18:03
 
 
mi az az agar agar, és a substrate?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. szeptember 20. 16:46
 
 
Hát érdekes eza nyílméregbéka (nemtudtam hogy így mennek nála a dolgok)!

ULTIMATE:
Oldatba Cubensis és Mexicana spóra.
Telepbe 5-MeO-DMT.
A muslicának termőtest.
A bufonak mushlica.
A embernek... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 20. 16:02
 
 
ha a nyílméregbékát feketeözveggyel eteted, akkor a feketeözvegy mérgét fogja kiválasztani a bőre, és akkor feketeözvegy béka lesz! :)
a kajájától függ, hogy mennyire lesz mérgező... de ha már ennyire parásnak tűnik, hogy rámászik... akkor tartsad együtt bufo alvario-val... azt már szívesebben fogyasztanám én is... =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nahallod2006. szeptember 20. 15:47
 
 
Nem para, mivel a méregtermelés feltétele a spec. élőhelyi kaja, viszont terráriumban általában kénytelenek beérni muslicákkal.. Szóval lehet próbálkozni..
A muslicáknak biztos jó lesz, már ha eljutnak az esernyőkig.. Én a békák helyében megvárnám, míg jóllaknak: mushmuslica csemege.. ;-))

(A békákról: http://www.dendrobates.hu)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Observer2006. szeptember 20. 15:18
 
 
Nem para ha a breki rámászik a telepre ? Ha jól tudom halálos mérge van, és ha jól tudom a bőrfelületén keresztül adja ki magából a cuccost.
(én nem kajálnék nyílméregbékaterráriumban nevelt gombákat)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 20. 14:09
 
 
lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan kell elkészíteni a táptalajt?, mert itt vannak homályos részek számomra...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 20. 10:17
 
 
elolvastam a gombatermesztő kézikönyvet, és rengteg infót kaptam belőle...szinte mindent megtudtam :)
nekem volt egy időszakom, amikor nyílméreg békát szerettem volna tartani, és annak is elég rendesen utána néztem, és találtam egy nagy hasonlóságot a gomba, és a békatartás között:
a békáknak, és a gombáknak is ugyan akkora páratartalom, hőmérséklet kell, a sterilitás a békáknál is nagyon fontos...
tehát ha valaki nyílmreg békát tart, akkor neki nagyon egyszerű dolga van, mert csak be kell rakni a tápgombócokat a békák terráriumába, és voálá 2 legyet üt egy csapásra! =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. szeptember 20. 10:07
 
 
:-( Sorry


Nem én csináltam hanem készen kaptam, csak nem teljesen sikerült értelmeznem a leirásokat mert nem vok perfect angolos.
Azt tom hogy kinti s nem is probléma hogy megteremtsema körülményeket, csak nem tom hogy pontosan mit is kéne.
Jelenleg sütiben de nem akartam felbontani addig amig nem tom.

Spora lenyomat: ha csak a zacsi oldala kente el amiben tárolod akkor nincs gond.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2006. szeptember 20. 00:49
 
 
Lécci ne menjen át itt beszerzésbe a téma. Emailt is feltalálták.
Töröltem a tulajdonneveket (1 személy, 1 utca, 1 webszájt).
Ügyeljetek a diszkrécióra, közös érdekeket véd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. szeptember 19. 23:12
 
 
Crashee: Általában a süti alja fonódik be utlójára emeld a hőmérsékletet egy kicsit és fordítsd fejjel lefelé és várj általában 2-4 hét amig teljesen be kolonizálja. Az Atlantis pedig nem szereti a pf-et. Ha azon próbálkozol akkor sikerülthet de nagyon vézna kalapjaid származhatnak belőle.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!