DAATH

Az egyetlen különbség köztem és egy őrült közt az, hogy én nem vagyok őrült.

Salvador Dalí

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3463 - 3482)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 5. 00:01
 
 
a héten vettem egy szabályozható melegítőt, de a teknősömhöz lett berakva, mert eléggé hűvös a szobám, és féltem, hogy meg betegszik...
másikra nincsen pénzem, mert akváriumot is kellett vennem, és még messze a 10.-e...addig is marad a konnektorból kihuzkodós módszer.. elkelne még egy külső belső hőmérő is, hogy egyáltalán lehessen tudni a hőmérsékletet. valamit majd kitalálok... annak viszont örülök, hogy eddig bevált a mikrós módszerem, és megtakarítottam egy csomó időt, és energiát... tesztelés képpen kéne csinálni még 1-2 garnitúrát..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. november 4. 23:53
 
 
állmenyezeti lapok,50x50cm-s méretű.
anyaga:hungarocell.
8db/csomag,8-12mm vastag
ár:550-800ft
kapható:barkácsáruház,festékbolt(nagy).

és még az egyenetlen falfelületeket is dekoratívabbá lehet tenni velük,szerintem zseniális.jó munkát.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 4. 16:35
 
 
hi all

Kb 3000Ft egy höszabályzos melegitö,de
lehetr kapni thermosztat kapcsollot s arra egy égőt az kb fele annyi.
Én a szigetelpést polifoam-os hőtükörrel csináltam ez volt 1600ft/5m
nem naon tesz hót az ingadozás a miértte nem vágom konkrétan de tapasztalat hogy nem tul joo.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 4. 10:41
 
 
újságpapírral van ki bélelve a doboz, de majd cummantok a melóhelyről hungarocellt.. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. november 4. 06:31
 
 
tipp:hungarocell,jól tartja a hőt,könnyü,olcsó.
old meg,mert szereti az állandó értékeket.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 3. 22:56
 
 
akkor azon kívül hogy lassítja, nem lesz negatív hatása? 20-30 c˙ között ingadozik, mivel nem szabályozható a melegítő hőmérséklete, és bizonyos időközönként kikell húzkodni a konnektorból. beraktam még egy ventillátort is a dobozba, hogy mindenhol eggyenletes legyen a hőmérséklet.. a mikrós módszerrel készített üvegben egész szépen megindult a fonalazódás, de csak az üveg alján, de napról napra egyre jobban terül szét :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 3. 18:07
 
 
Lassítja
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 2. 17:58
 
 
az ingadozó hőmérséklet mennyire befolyásolja a fonálhálózat kialakulását?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2006. november 1. 22:07
 
 
Abraxas:
"most akkor mi van a gomba legalitásával?"

Magyarországon a pszilocibin és a pszilocin kábítószernek minösülnek.
Tehát az ezeket tartalmazó gombák - akár nyers akár száraz - illegálisak.
A gombaspóra nem tartalmaz pszilocibint/pszilocint, de a birtoklását "kábítószer elöállítási kísérlete" c. büncselekménynek lehet tekinteni.

"több magyar nyelvű doksiban ellentmondó információkat találok"

Ilyenkor érdemes mélezni nekik, hogy hagyják abba a félretájékoztatást.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 1. 18:51
 
 
olvastam valahol, hogy a rozsos táptalajt nem muszály kiszedni az üvegből, amikor már nőnek a termőtestek. ti hogyan szoktátok csinálni?
én tutira nem veszem majd ki, mivel nem is tudnám, mert szűkülnek az üvegek felfele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 1. 12:23
 
 
Hi

A kuktára csak annyit hogy csak addig kell neki küldeni kakaoval amig fel nem forr.Utána vissza takarékra s akár orákig is gözölöghet minden probléma nélkül hizs a nyomás adott a hö is igy nem kell egy óráig melegiteni csak melegen tartani.

Én simán felforralom s utána nem is nézem mikor szedem ki de szerintem 2-3 ora altt sose volt.
Jah irtam alább hogy csak megfözöm kis idöre rendesen vizben.
Hát egés7zen addig jo az elmélet hogy megindulrajta a fonalazodás utána a rozs szemet összeesnek s ijen barna trutyi lessz belöle :-(

Ugy hogy marad még mindig a kukta.De amit még igy csináltam azokat egy hét után terittem cashingre.

Mindenkinek a kokusztrostot ajánlom e célre mert ki probáltam a földet a vermikulitot is de igy 3x4 akkor a termés ugyan annyi kanyarban.


Remélem ismét tudtam segieni.

AHOJ
CRASH
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 31. 21:53
 
 
na megcsináltam a kuktás modszerrel is a cuccost.
sokkal másabb az állaga, mint a mikrósnak...
csak 30-40 percig kuktáztam a befőtteket, mivel attól féltem, hogy eldurran a kukta.. akkorát szólt, hogy a kutya elkezdett menekülni összevissza rohangálni a lakásba. a kuktán van egy nyomásmérő, és majdnem hogy kiakadt...
kitaláltam egy módszert, hogy hogyan tudom "lebutítani" az extra teljesítményű vízmelegítőmet :) beleraktam egy 2l-eres korsóba, és feltöltöttem kaviccsal... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2006. október 31. 15:37
 
 
pár kérdés:

1. most akkor mi van a gomba legalitásával? több magyar nyelvű doksiban ellentmondó információkat találok; valahol azt olvasom, hogy a pszilocibin bármilyen formában illegális (nyers vagy száraz gomba), máshol meg azt, hogy csekély mennyiségű nyers gomba birtoklása, termesztése még legális (úgy tudom ez brit ill. német törvény, de hogy Mo.-on így van-e?). Na most akkor hogyisvanez?!

2. Melyik a legjobb tartósítási módszer? Méz? Aszalógép? Kalcium-klorid? (költség/minőség arányt figyelembe véve, persze)

3.Mikrós műanyagedényekben próbált már valaki kolóniát termeszteni? Működik? Megéri?


A válaszokat előre is köszönöm!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 31. 14:26
 
 
hi

Én sose néztem az arányokat pontosan bár csak néhány keverék sütim van a többi már csak rozs (lusta vok)
Amugy nálam a rozs / vermi 1/1 vermi / viz 1 /1 viz / liszt 1/3
arányban csináltam s ez tökéletesen bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2006. október 30. 13:33
 
 
saamaan:

Tudomásom szerint (ami pedig kizárólag utánaolvasáson alapul) a kültéri gombákat a legjobb nyár elején elültetni. Már csak kb 4 hét van a fagy beálltáig, tehát nagyjából épp annyi, amennyi az elültetendő kolónia elkészítéséhez szükséges. Magyarán nincs értelme most ültetni, mivel csupán csekély mennyiségű gomba nőne.
De ennek a véleménynek nincs empirikus alapja! A gombát termeszetni vágyó "ismerősöd" várjon tavaszig, az én "ismerősöm" is addig fog :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 30. 11:28
 
 
holnap lelépnek itthonról az ősök, aztán beindul Slippy bácsi konyhája...
ti milyen üvegeket használtok a cuccosnak? nekem csak dunsztos üvegeim vannak, ami felfelé szűkül. fél littyós flakonokba fogom csinálni, és amikor eljön az ideje hogy kiszedjem őket, akkor szimplán egy szikével levágom a flakonok tetejét, aztán kicsúsztatom belőle.
hogyan kell lennie a rozs/víz aránynak?
ha rozst barna rizs lisztel keverek az megfelelő táptalaj lehet?
bocs, hogy ennyit kérdezek, de remélem belejövök, aztán majd én segítek majd másoknak :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 30. 11:01
 
 
a mikróba nem a hőmérsékleten van a legnagyobb hangsúly, hanem a technikán! a mikró lényege, hogy nem hevítéssel ad le hőt, hanem a (víz) részecskék mozgatásával termeli, és ezáltal lesz meleg amit beteszünk.
javítsatok ki ha rosszul tudom, de nekem ez a szakmámámba vág...
egyenlőre semmilyen más organizmust nem láttam szabad szemmel csak a fonál hálózat kialakulását.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. október 30. 10:39
 
 
A helyzet az, h mikróban is csak 100 fokon forr a víz, a kukta titka éppen a nagy nyomásban rejlik. Nem mindegy h pár percig 100 fok körül van a cucc, vagy egy óráig 120-125 fokon. Ennek ellenére működhet, csak több a kockázat benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 30. 08:40
 
 
cambo! köszi a képeket, valami ilyesmi féleség nő nálam is....
több mint 1 hete eltettem a pekedlit, de épp hogy csak az alját besződte egy kicsit, bár szerintem a 20c˙ körüli hőmérséklet miatt.
most rátettem a radiátorra ahol 25c˙van. remélem így egy kicsit hamarabb beindul.
most kísérletezek különféle módszerekkel, hogy ogyan is lehetne csinálni!
Lehet hogy sikerült a kuktázást kivonnom a folyamatból, és ezt módszert szeretném veletek megosztani! (nem tom, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy gondolom, mert még csak a fonalazódásnál tartok)
rozst áztattam 24 órán keresztül, majd az üveget, amibe a magot tettem a mikróba sterilizáltam úgy hogy vizet tettem bele, majd hagytam forrni jó pár percig. ezután beletettem a magokat, és megint beraktam a mikróba sterilizálásra. ekkor a magok csírátlanítva, sterilizálva lettek, ráadásul kellő képpen megszívták magukat, és felpuffadtak.
az üveg kupakját a melegszenyó sütőbe sterilizáltam addig, amíg fel nem hevült annyira, hogy már majdnem megolvadt rajta a műanyag belső réteg.
a kupakot a mikróba tettem rá, mivel ott elvileg nem lehetett baci, mivel elötte kapcsoltam le pár másodperccel. ennél a módszernél fontos a sütőkesztyű, mivel minden forró. miután kihült a rozs, befecskendeztem a csiperke oldattal, és felraktam a szekrény tetejére...
Nem tom, hogy mennyire fog beválni a módszerem, de egy próbát megér, mivel ha jó akkor rengeteg időt, és energiát meglehet vele spórolni.
erről még nem olvastam itt a fórumon, ezért megosztottam veletek.
ha valaki már próbálta a mikrós módszert, az dobjon meg egy mail-al hogy eszmét tudjunk cserélni...
vélemények erről a módszerről?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
saamaan2006. október 30. 00:58
 
 
Lenne egy kérdésem: Van-e még értelme most elkezdeni kültéri gombával próbálkozni, ha csak 2-3 héttel később lehet majd kiültetni? Azt írják, hogy 10 fok alatti hőmérsékletnél kezd nőni és az első fagyokig nő.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!