|
Legfrissebb hozzászólások (3383 - 3402) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Én úgy gondoltam hogy valamilyen maggal (egészben vagy kicsit megdarálva) |
| | | | |
| | | | | | | | | | kókuszrostban nincsen tápérték igy a micélium nemtud energiát nyerni...kókuszrost a kiszáradástol védi a micéliumot,microklimát ad a pinhead form hoz ,folyamatosan biztositja a megfelelő nedvességtartalmat és microorganizmusokat ad a micéliumnak az erős hozam eléréséhez.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kókuszrosttal sütit is lehet csinálni, vagy csak casinghez jó? |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor egyből trágyán csináljak mindent?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | A Pan cyan nem szereti még a rozst sem. Sütit meglehet enni de teljesen felesleges miért nem hagyod nőni? Amugy 250ml süti elég egy embernek de elég viccesnek találom azért:) Az érett micéliumnak a hatóanyag tartalma változó ugy kb 5-30mg-ig terjedhet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | valahgol olvastam, hogy a beszőtt sütit is meg lehet enni, mert az is tartalmaz hatóanyagot.. mennyit kell megenni belőle, hogy valamit is érezni lehessen belőle? próbálta már valaki? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jártadban keltedben állat kereskedésekben ill mezőgazdasági boltban kérdezd. Speciel BC mezögazdasági hypermarketben is kapható amikor töltik a polcokat. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Rendelt vki netről kokuszrostot? Amennyiban igen, akkor írja be hogy honnan.
Kössz
|
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor ez valami gyorsan növő fajta. :)amúgy sima rozson nem terem? vagy ha rozs trágya szalma keveréket csinálok, az megfelelő lehet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azért kell sokáig főzni kuktázni mert abba nyilván több baci van. Arról se szabad megfeletkezni hogy a trágyában jó indulatú bacik is vannak ami segit a micéliumnak. Tehát azért sokan szeretik paszturálni (főzni) mert a kuktázás elpusztit minden ami benne van. Én amikor 10 ml használtam 3 nap mulva látszódot utána 6-7 nap alatt be is fonta de azt hozzá teszem hogy az összes fecsim lila ennél jobban nem is lehetne ebböl elég 0,5ml egy sütihez is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | egyenlőre örülök, ha az alapokkal megleszek... a trágyát miért kell olyan sokáig főzni? akkor ha jól értelmezem, akkor a zsákba főzés közbe nem szabad hogy víz kerüljön. rájöttem, hogy az első szériás sütieimnél a spóraoldat készítését csesztem el... az összes rozsszem külön áll, és mindegyik fehér,és zöld keveréke. a mikrósomnál meg atom durván ragad az összes szem, mintha sulifixet nyomtam volna bele :) az elején száraznak tünt a mikrós süti, ezért hozzányomtam utólag 10 ml oldatot :) nem látszik, hogy fehéredne, csak ilyen kisebb nagyobb csomók vannak benne.... ez normális? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A filter segít a levegőztetésben. A trágyát elég szobahőmérsékleten tárolni mert maga is emeli a hőt de az se baj ha inkubátorba helyezed. Ha pedig ujabbat akarsz elég egy steril pici micélium és ujra elindul a folyamat de én a te helyedben ujra megismételném a folyamatot. |
| | | | |
| | | | | | | | | | amúgy mire jó az a filter? akkor ezekszerint jóbb, ha boltba veszek trágyát...asszem valami kofuna néven fut.... :) akkor elvileg ha készen vagyok mindennel, és már nőnek a gombicsekek, akkor csak simán egy újabb adag steril trágyához hozzákeverek az előzőből, és folyamatosan nőnek ? milyen hőmérsékletet igényelnek? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
csak rozst simán s cashingnél kokusz rosttal teritem be. Amugy 600ft körül van a rost.A clonozással már 5-6 nap alatt teljesen befonalazodnak s lehet kirakni. Nekem ez nagyon bevált ugy hogy nem keverem semmivel a rozst csak naturba legözölöm s utána szaporitom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha saját magad szerzel trágyát akkor azt nem árt főzni kb 24 orán keresztül hogy megöld benne mindenféle bacit. Ha pedig boltba akkor szerzel mellé szalmát. Szalmákat elvágot kb 2-5cm-es darabokba és beáztatod vizbe 24 oráig. Össekeversz trágyát+szalmát+vermit de csak úgy hogy nedves legyen. Kb 50/50 arányban inkább több szalma és vermi legyen benne. Utána bele töltöd egy zsákba amin filter van az így néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/061119/19-11-06_1123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De ha nincs ilyened akkor sincs gond mert akkor másba is beteheted. Utána vagy főzöd forró vizbe vagy kuktázod 4 órán át. Amikor meg van és kihült hozzá adod a sütieidet megfelelő mennyiséget és lezárod véglegesen. Pár nap alatt be kolonizálja a micélium az egészet. A szalma utat biztosit a micéliumnak vermi javitja a levegő mozgását a trágyát pedig eszi a micélium. Amikor befonta akkor kinyitod a zacsit és nől belőle. De csinálhatsz trágyás sütiket is és csak beoltod fecsivel de az kicsit nehezebb fejlődik rajta a micélium. Amikor főzöd vagy kuktázod akkor ügyeljél hogy hozzá ne érjen a zacsi a kukta széléhez és elolvadjon. A trágyának abszolút nincsen szaga ha már egy picit öregebb. |
| | | | |
| | | | | | | | | | leirná nekem valaki, hogy a pan cyan cambo-t hogyan kell rendesen megcsinálni, hogy minden jó legyen? a jövő héten meg is csinálom, ha minden összejön. szerintem nem fogom kuktázni, hanem csak főzöm a trágyát... tutira nem lesz szaga a főtt trágyának? neki kéne veselkednem csinálni egy ujabb adag matias romerot, mert amiket eddig csináltam azt úgy ahogy van kidobom, vagy beleszórom egy lyukba a kertbe. a mikrós módszerrel készített sütimbe meg van 1 db zöld színű rozsmag, lehet hogy azt megtartom, aztán majd eldől, hogy mi lesz vele. nagyon fáj a fogam egy azurescens lenyomatra... szereznem kéne valahonnan. az fsre-nél nincsen :( |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én is mutatnék képet de inkább nem teszem biztonsági okokból kifolyólag:) Ami a legeredményes volt az a rozslisztes süti casingelve 50/50 kokuszrost/vermi és kagylóhéj porral. Mondjuk pici mészkő se ártott volna bele de nem tudtam szerezni olyat ami kellet volna. Crashee te rozs vagy rozslisztet használsz? Born Slipy kókusz rostot kapsz a mezőgazdasági boltba kb 200ft egy kg ami ilyen tégla darabban jön. Amikor kész a sütit összetöröd kitörlöd tálcádat vagy dobozt alkoholal utána steril 1 cm nedves vermi utána a süti darabok és utána a kókusz+vermi keverék és be az inkubátorba 3-4 napig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem a szagával van a problémám... nem vagyok ilyen téren finnyás. az a bajom, hogy a rozzal se tudok dolgozni itthon, mert nálunk szüleim mindig itthon vannak, és nincsen időm megcsinálni... komolyan mondom, hogy kifogok menni az erdőbe, aztán bográcsba megfőzöm...:) habár ebbe a pillanatba támadt egy olyan ötletem, hogy késő este hajnalba megfőzöm a pincébe :) a sütit is akkor és ott szoktam sütni, csak akkor mindig el kelett terelnem a kínos kérdéseket, hogy mitől lett zöld a gyúródeszka, minek kelett nekem krumplinyomó, és miért van olyan punci szemem :) most örülök, hogy támadt ez a pincés ötletem... asszem megyek is nagybevásárlást tartani holnap :)
crashee: honnan lehet beszerezni kókuszrostot, és milyen árban? A rozsos sütikhez szoktad adni a kókuszrostot? ha igen, akkor hogyan, és milyen arányban? előre is thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
rozs az az amire csinálom, a vermit cashinre használtam már csak e a kokuszrost sokkal er5edményesebb. Bocsi de üldözésimániám van igy inkább nem töltögetek fel képeket sehova de 3x akkorák s 1,5-2x annyit hoz amiota azzal teritem be. |
| | | | |
|