 | 
Legfrissebb hozzászólások (3403 - 3412) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | nem a szagával van a problémám... nem vagyok ilyen téren finnyás. az a bajom, hogy a rozzal se tudok dolgozni itthon, mert nálunk szüleim mindig itthon vannak, és nincsen időm megcsinálni... komolyan mondom, hogy kifogok menni az erdőbe, aztán bográcsba megfőzöm...:) habár ebbe a pillanatba támadt egy olyan ötletem, hogy késő este hajnalba megfőzöm a pincébe :) a sütit is akkor és ott szoktam sütni, csak akkor mindig el kelett terelnem a kínos kérdéseket, hogy mitől lett zöld a gyúródeszka, minek kelett nekem krumplinyomó, és miért van olyan punci szemem :) most örülök, hogy támadt ez a pincés ötletem... asszem megyek is nagybevásárlást tartani holnap :)
crashee: honnan lehet beszerezni kókuszrostot, és milyen árban? A rozsos sütikhez szoktad adni a kókuszrostot? ha igen, akkor hogyan, és milyen arányban? előre is thx |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hi
rozs az az amire csinálom, a vermit cashinre használtam már csak e a kokuszrost sokkal er5edményesebb. Bocsi de üldözésimániám van igy inkább nem töltögetek fel képeket sehova de 3x akkorák s 1,5-2x annyit hoz amiota azzal teritem be. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Alap szabály hogy mindent sterilizálnod kell máshogy nem tudod. Mással nem tudsz ekkora nagy menyiséget csinálni.De bármennyire furcsán hangzik a lótrágyának nincsen szaga ha esetleg az a főproblémád. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | milyen közeget? csak simán biorozs, vagyis legalábbis valami ilyesmire emléxem... a trágyafőzés elmarad számomra... nemlehetne valahogyan máshogyan megcsinálni, trágya nélkül? muszály sterilizálni a trágyát? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hi
Neklem van még fél zsák vermi igaz vannak benne nylon cafatok de nekem nem volt probléma vele.(találtam jobb közeget) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem venne velem vki vermit, a lentebb írott helyről, utánjárás megtörténtével?
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | éna pincét ajánlanám, amenyiben nem fűtött... szerintem akkor érdemes megcsinálni a fecsit, amikor a sütiket is csinálod... amíg fő a kuktába a cuccos, addig megcsinálod a fecsit, és akkor tutira tudod, hogy friss :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Na hi
Éppen most csináltam meg afecsimet, remélem velem van a gomba szelleme, mert kicsit szöszmötöltem + remegett a kezem mint a kocsonya :)) na mindegy
10-15 fok körül tudom tartani, esetleg kinnt vagy 1 pincében(hűtő kizárva), szerintetek melyik a legoptimálisabb? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | számomra sehogyan se valósítható meg a trágya főzés... a lenyomat az sokáig el áll nem? asszem kerítenem kell valahonnan azurescenst ...
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hát paszturálzhatod is felforralsz vizet és 4 órán át főzöd. A hőmérséklet termőtest képződésnél ugyanannyi körülbelül. |
| |  |  |  |

|