|
Legfrissebb hozzászólások (3403 - 3412) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Alap szabály hogy mindent sterilizálnod kell máshogy nem tudod. Mással nem tudsz ekkora nagy menyiséget csinálni.De bármennyire furcsán hangzik a lótrágyának nincsen szaga ha esetleg az a főproblémád. |
| | | | |
| | | | | | | | | | milyen közeget? csak simán biorozs, vagyis legalábbis valami ilyesmire emléxem... a trágyafőzés elmarad számomra... nemlehetne valahogyan máshogyan megcsinálni, trágya nélkül? muszály sterilizálni a trágyát? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Neklem van még fél zsák vermi igaz vannak benne nylon cafatok de nekem nem volt probléma vele.(találtam jobb közeget) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem venne velem vki vermit, a lentebb írott helyről, utánjárás megtörténtével?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | éna pincét ajánlanám, amenyiben nem fűtött... szerintem akkor érdemes megcsinálni a fecsit, amikor a sütiket is csinálod... amíg fő a kuktába a cuccos, addig megcsinálod a fecsit, és akkor tutira tudod, hogy friss :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na hi
Éppen most csináltam meg afecsimet, remélem velem van a gomba szelleme, mert kicsit szöszmötöltem + remegett a kezem mint a kocsonya :)) na mindegy
10-15 fok körül tudom tartani, esetleg kinnt vagy 1 pincében(hűtő kizárva), szerintetek melyik a legoptimálisabb? |
| | | | |
| | | | | | | | | | számomra sehogyan se valósítható meg a trágya főzés... a lenyomat az sokáig el áll nem? asszem kerítenem kell valahonnan azurescenst ...
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát paszturálzhatod is felforralsz vizet és 4 órán át főzöd. A hőmérséklet termőtest képződésnél ugyanannyi körülbelül. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sajnos ez nekem nem fog összejönni... trágya, szalma az lenne, de nekem macerás trágyát kuktázni... :( ha nem kuktázom, akkor tutira nem sikerülhet? amúgy milyen hőmérsékletet igényel, a termőtest képződés? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lótrágya vagy marhatrágya a jó. Ha van ismerősöd akinek van lova akkor jó vagy ha nincsen akkor pedig boltban is kapsz marhatrágyát. Műtrágya nem jó. Megtöltesz egy zsacskot általában olyan zacskóba rakják amin van egy filter hogy levegőzni tudjon de ha nincs az se nagy baj és össze keversz trágyát meg szalmát 50/50 arányban. A szalmát meg a lótrágyát 24 órán át áztatni kell vizben utána leszürni és összekeverni de csak ugy hogy nedves legyen de nem csurogjon vizböl ez fontos nagyon. Utána vagy paszturázod az abbol áll hogy a zacskót megfőzöd min 4 órán át vagy kuktázod min 4 orát. Utána ha kihült össze törsz pár darab sütit mindegy milyen és hozzá kevered a trágya+szalma zacskóhoz és be meleg helyre pár napig amig be nem fonja utána ki se kell nyitni és nőni fog benne a kalap vagy casingelheted is. Vermit is hozzá adhatsz ha gondolod amikor bekevered a trágyát meg a szalmát. A gomba a trágyán nő a legjobban és hatalmasra meg nő nem beszélve a méretéröl. |
| | | | |
|